Minkä Media palvelimen valitsisit ? Onko kokemuksia ?

Kalle

Käyttäjä
Liittynyt
7.2.2010
Viestejä
4
Aloitin uuden ketjun vaikka JVB oli juuri aloittanut ketjun ”Tietokonepohjaiset setit” koska kysymykseni on hieman yksityiskohtaisempi. Olen kyselemässä kokemuksia ja suosituksia mediapalvelinohjelmistoista.

En enää lainkaan soita CD:itä vaan rippaan CD:t suoraan FLAC muotoon ja soitan joko Foobarin ja DAC kautta tai sitten käytä Squeezebox Duettea. En ole Squeezeboxiin aivan tyytyväinen erilaisten käynnistys- ja verkko-ongelmien takia.

Mbnet artikkelin ”Tee Linuxista mediakone” innoittamana olen ajatellut laittaa mediapalvelimen kiinni DACiin ja ohjata toistoa toiselta koneelta.

Aion siis rakentaa järjestelmän jossa sijoitan tietokoneen ja DAC:in olohuoneen nurkkaan, asennan siihen mediapalvelimen ja asennnan toiseen tietokoneeseen clientin jolla voi ko mediapalvelinta ohjata. Verkkoa on sekä kiinteää että langatonta.

Käyttöjärjestelmä voisi olla Windows tai Linux ja koneita voin vaihtaa tarpeen mukaan. Ainakaan tuo Linux ei pitäisi olla kovin vaativa koneen suorituskyvyn suhteen

Katselin tuota Linux pohjaista Music Player Daemon ohjelmistoa mutta sen asentaminen ei mielestäni vaikuttanut aivan simppelille. Muutenkin ensivaikutelma oli että soveltuu Linux guruille ...voi olla että olen väärässä mutta sitä voi kommentoida. Tietty Linuxin oppii kun on pakko mutta ei haluaisi taistella MPD:tä kuntoon ja havaita että se ei miellytä muista syistä.

Onko kokemusta MPD:stä, onko kokemusta muista media servereistä ja miten tekisit tuollaisen kauko-ohjattavan systeemin ?

Kaikki kommentit ovat tervetulleita !
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
Eikö sinun kannattaisi vain asentaa palvelimelle esim Twonkymedia tai vastaava UPnP/DLNA palvelinsofta, jota ohjaat sitten toisella laitteella millä tahansa DLNA controllerilla (vaikka PC tai Kännykkä). En siis tiedä millaista serverisoftaa halusit (omalla UI:lla, jota käytät esim TV:n kautta vai miten).

Tuossa on lista DLNA yhteensopivista softista. XBMC on toiminut omissa kokeiluissa ihan hyvin. Wikissä toinen lista[/rul] mediaservereistä. Näitä standardinmukaisia voi suoraan ohjata Nokian N-sarjalaisilla, joissa on home media.
 

Kalle

Käyttäjä
Liittynyt
7.2.2010
Viestejä
4
Hei,

Kiitokset vastauksesta. Tosin lista on sen verran pitkä että ongelma säilyi, eli onko kellään kokemusta minkä näistä ottaisi käyttöön jos ei ole aiempaa käyttökokemusta näistä ?

Lyhyesti vielä mitä olen hakemassa. Olen laittamassa olohuoneen nurkkaan vahvistimen, DAC:in ja mediaserverin -eli ne laitteet joiden tulee olla (lyhyellä) johdolla kiinni toisissaan. Musiikki on verkkolevyllä ja mediaserveri langallisessa verkossa.

Haluaisin että voisin toisella tietokoneella (läppäri, pieni pöytäkone tai ääritapauksessa kännykkä) ohjata musiikkia, miniminä tietysti seuraava kappale ja äänenvoimakkuus. Ihanne olisi jos voisin esim kosketusnäyttöisen hiljaisen pikku pc:n laittaa seinälle tai pöydälle ja sitä kautta ohjata kaikkea (kirjasto, soittolistat, soitettava kappale, äänenvoimakkuus). Tälläinen järjestely voisi saada jo emännänkin hyväksynnän.

Käyttöjärjestelmän ja vastaavan suhteen olen vapaamielinen – kaikki yleiset käyvät ja user interface saa olla myös vapaamielisesti valittu, toimivuus on tärkeintä

Olisiko tällä tarkennuksella ehdotuksia ? Useimpiahan voi ainakin kokeilla vaikka eivät olisi freewarea.

Miten yleisesti on UpnP/DLNA systeemit – miten olet konfiguroinut ja miten käytät tälläistä ?

Kalle
 

pirkka

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
13 845
Kaupunki
Järvenpää
Onko sinulla jokin syy mikset halua käyttää esim sqeezeserveriä? Silloinhan mediaserveri voisi sijaita jossain muualla hurisemassa ja olla wlan yhteydessä esim duet transporttiin, joka olisi langalla dacissa kiinni. Tällainen konfiguraatio mkinulla on ja toimii mukavasti. Mediaserverinä on QNAP nas ja siinä se sqeezeserveri. Ohjaus läppäriltä tai käsittääkseni vaikka iipodista tai omasta kakesta.
 

Kalle

Käyttäjä
Liittynyt
7.2.2010
Viestejä
4
Hei,

Squeezebox duet löytyy ja olen sitä käyttänyt. Se sopisi muuten erinomaisesti mutta minun ympäristössäni se on toiminut epävarmasti ja ennenkaikkea sen käynnistys on luvattoman hidas. Todennäköisesti syynä on että en pidä tietokonetta koko aikaa päällä ja musiikkikirjasto on tolkuttoman kokoinen. Yhteyttä palvelimeen ei välttämättä saa ja tarvitaan pari kolme starttia ennenkuin musiikki alkaa soimaan – liian epävarma siis. Toisessa ympäristössä varmaan olisin tyytyväinen. Lisäksi mielelläni muokkaisin soittolistoja kuuntelun aikana (lähinnä poistelen kappaleita ja sitä kautta saan mieleisen listan ”sitten aikanaan”)

Ajatuksena on että hankkisin hiljaisen pc:n olohuoneeseen ja siihen se mediaserveri – sopivasti nurkkaan vietynä ei ääni kuulu minnekään.
 

anttmaki

Käyttäjä
Liittynyt
3.11.2009
Viestejä
311
Tuonne SB-ketjuun jo laitoinkin, että tuli ao. setti hankittua. Tuo kone vie noin 5W, joten on kovin kulutusystävällinenkin. Jos omaat linux-taitoja enemmänkin, voisi tuosta saada tehtyä vaikka mitä.

anttmaki sanoi:
Jesh, tuli sitten hiukan muutoksia suunnitelmiin :)

Serveri: SheevaPlug
Levy: HD-HXU3
Ohjelmisto: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=73594"]Debian Squeeze[/url]

Katsotaan miten sitten käy...

Enpä tiedä auttoiko mihinkään... mutta kuitenkin... :)
 

Archie52

Käyttäjä
Liittynyt
17.7.2007
Viestejä
218
Vaihdoin hiljattain Mäkkärin MS 750:een. Aiemmat kokemukset on Transporterista ja Squeezebox Duetista.
Pidän nykyistä tällaiselle ikälopulle starbulle erittäin helppokäyttöisenä ja laadukkaana.
Pari napinpainallusta ja jo ilmoille kiirii Internet radio tai musikkikirjaston helmet.
Toki, onhan siinä cd-pyöritinkin mukana.

Jos haluaa, voi tapahtumia seurailla läppäristä tai tv-ruudulta.
Tämän helpommaksi tuskin serveri tulee. Erittäin hyvällä d/a-muuntimella
ääni on huippu cd-soittimen veroinen. Bitit siirtyvät optisella kaapelilla d/a:han.
Internetissä toistoa rajoitaa ainoastaan nykyiset, vielä vaatimattomat siirtonopeudet.
Langaton yhteys sallisi suuremmankin bittivirran siirron.
 

china

Käyttäjä
Liittynyt
6.8.2007
Viestejä
1 441
Kalle sanoi:
toiminut epävarmasti ja ennenkaikkea sen käynnistys on luvattoman hidas. Todennäköisesti syynä on että en pidä tietokonetta koko aikaa päällä ja musiikkikirjasto on tolkuttoman kokoinen. Yhteyttä palvelimeen ei välttämättä saa ja tarvitaan pari kolme starttia ennenkuin musiikki alkaa soimaan – liian epävarma siis.

Joo, minulla on samanlaisia kokemuksia Squeezeboxista kun ajoin serverisoftaa Windows xp -tietokoneella, vaikka kone olikin aina auki. Liikaa säätöä ja monenlaisia murheita. Ne loppuivat kun asensin softat NAS-purkkiin.
 

Kalle

Käyttäjä
Liittynyt
7.2.2010
Viestejä
4
Kiitoksia tähänastisista vastauksista, tuntuu että on tullut äärilaidoilta vastauksia mutta valtavirtaa ei niinkään. Sheevaplug vaikutti mielenkiintoiselta mutta ehkä kuitenkin hieman liikaa viilausta vaativa. MS 750 taas vaikutti lyhyen googlauksen perusteella liian valmiilta (ja kalliilta).

Squuezeboxi serveriä ajattelin kokeilla Linux pohjalla kun laite kerran on tullut hankittua, nykyinen NAS ei ole tuettu joten en voi käyttää sitä suoraan mutta ehkä Linux toimii tässä paremmin XP pohjainen.

Twonkymediaa ajattelin kokeilla ja kokeilla

Onko mahdollisesti muita kokemuksia ? Onko kenelläkään kokemusta miten homma onnistuisi Foobar kanssa, siis käyttäen Foobaria clienttina - käsittääkseni Foobar ei toimi serverinä ?
 
Ylös