Millainen hifisti olet?

ahvenistofan

Käyttäjä
Liittynyt
14.6.2008
Viestejä
369
Itse tykkään neutraalista äänestä, antaa laitteiden ja äänitteen määrätä äänenlaatu eikä lähdetä sitä muutteleen sävynsäätimillä. Niitä kun lähdetään käyttämään on asiat pielessä. Jos äänite on huono niin antaa sen olla huono. En ymmärrä niitä jotka vaihtaa laitteita jatkuvasti, ei tuolla tavalla saada aikaiseksi yhtään mitään. On aivan hirveää yrittää sovittaa laitteita toisiinsa, se vaatii paljon testaamista ja kokeilua eri johdoilla jne. Itse vaihdan laitetta vain jos se tuo parannusta ääneen! Mitä järkeä on mennä harrastuksessa taaksepäin. Kun tarkoitus on kumminkin päästä sinne nirvanaan joka itselle kait on kumminkin se, että ääni on mahdollisimman tarkka ja erotteleva. Eli päivitykset ovat hyvin hillittyjä. Kaiuttimet ovat itselläni selkeä ongelmakohta vaikka ääni hyvä onkin mutta ei ne ole muun laitteiston tasolla. Enemmän tarkkuutta ja erottelevuutta on varmasti mahdollisuus saavuttaa.
 
ahvenistofan sanoi:
Itse tykkään neutraalista äänestä, antaa laitteiden ja äänitteen määrätä äänenlaatu eikä lähdetä sitä muutteleen sävynsäätimillä. Niitä kun lähdetään käyttämään on asiat pielessä.

Kuka takaa, että ääni on neutraali jos sävynsäätimet on flat? Huone pelkästään voi sopivista mitoista johtuen korostaa valtavasti esim tiettyä bassoaluetta. Oikeasti neutraaliin toistoon ei imho päästä kuin signaalinkäsittelyllä, jossa tosin treble ja bass nupikat on aivan liian karkea väline.

Jos äänite on huono niin antaa sen olla huono. En ymmärrä niitä jotka vaihtaa laitteita jatkuvasti, ei tuolla tavalla saada aikaiseksi yhtään mitään. On aivan hirveää yrittää sovittaa laitteita toisiinsa, se vaatii paljon testaamista ja kokeilua eri johdoilla jne. Itse vaihdan laitetta vain jos se tuo parannusta ääneen! Mitä järkeä on mennä harrastuksessa taaksepäin. Kun tarkoitus on kumminkin päästä sinne nirvanaan joka itselle kait on kumminkin se, että ääni on mahdollisimman tarkka ja erotteleva. Eli päivitykset ovat hyvin hillittyjä. Kaiuttimet ovat itselläni selkeä ongelmakohta vaikka ääni hyvä onkin mutta ei ne ole muun laitteiston tasolla. Enemmän tarkkuutta ja erottelevuutta on varmasti mahdollisuus saavuttaa.

Minä vaihtelen laitteita ihan huvin vuoksi. Ei aina ole absoluuttisesti parempaa vaan erilaista. Toisinaan vaihtelu virkistää ja paha on sanoa onko Coca Cola vai Jaffa oma juttu jos on vain maistanut hanavettä. Siksi ainakin itse ihan mielenkiinnosta testaan vähän erilaisia laitteita ja katson olisiko sitä polkua mielekkäämpi kulkea vähän matkaa. Tämä ei myöskään liity hintalappuun mitenkään. Edellinen vahvistinvaihto meni ~3k€ laitteesta pienempään, joka oli hinnaltaa tuosta ehkä 1/6. Se kai tästä tekee enemmän harrastamista kuin varsinaista työtä tietyn päämäärän eteen. En myöskään allekirjoita tuota juttua, että loputon tarkkuus ja erottelevuus olisi se päämäärä. Minulla on esim sellaista materiaalia, joka yksinkertaisesti ei kuulosta hyvältä todella terävällä laitteistolla, mutta tätä musiikkia palvelevalla laitteistolla taas suupielet ovat hymyssä. Mieluummin nautin musiikista kuin keskityn poimimaan sieltä joka ikisen virheen tai kritisoimaan miten laulaja kehtaa hieroa viiksiään kesken kappaleen.
 
Musiikkikeskeinen ja mukavuudenhaluinen. En halua sotkea omaa settiäni jakuvalla muutosrumballa.

Ja koska en voi pitää erikseen puuhailulaitteistoa, hoidan tämän puolen messuilla, demoissa ja vierailuilla.

Minkä toiminnan lisääntyessä voin toivottavasti jatkossa lisätä määrittelyyni myös adjektiivin sosiaalinen.

:) v-a
 
Neuloja kuluttava putkimies :D

Oman tiensä vihdoinkin löytänyt analogisen äänen ja herkkien kaiuttimien ystävä.
Hifistinä olen omistautunut, utelias, kokeilunhaluinen, lisääntyvissä määrin sosiaalisesti aktiivinen ja ehkä myös ahkera.

Tykkään monenlaisesta musiikista, tunteita herättävistä soundeista.
Välillä on kiva istua sweetspotissa ja spottailla oikein kunnolla.
Mukavaa on myös se ettei ole pakko istua kuuntelusohvalla nauttiakseen kauniista äänestä.

Olen varmaan sekava sekoitus kaikkia mahdollisia kuuntelutapoja, riippuen päivästä ja hetkestä.
On minussa ripaus Ossin opetuslapseakin, jos kaapeleiden kesken on eroa niin sen huomaa minuuteissa, ei viikoissa.

Minulle tosiaan kaapeleiden erot eivät ole uskonasia, vaan fakta. Kaikilla komponenteilla on oma soundiin vaikuttava tekijä. Suhteelliset monet on tullut tässä vuosien saatossa testattua. Ja oma tie/merkit on löytynyt tämän ansiosta.
 
Kaikki musa putoaa - jazz/opera
Kotona en siedä noita....
Sama se mistä naapuri tykkää....
 
En harrasta laiterumbaa vaan musiikkia. Eli hifistinä olen huuhaahifisti. Semihifisti. Pseudohifisti. Suoraan sanoen jopa feikkihifisti. Siinäs kuulin ansioni mukaan! Oikein minulle kutaleelle!
 
kronos sanoi:
En harrasta laiterumbaa vaan musiikkia. Eli hifistinä olen huuhaahifisti. Semihifisti. Pseudohifisti. Suoraan sanoen jopa feikkihifisti. Siinäs kuulin ansioni mukaan! Oikein minulle kutaleelle!

Eikös sun pitänyt olla nautiskelija eikä masokisti? :D
Tai no osahan siitäkin nautintosta saa
 
Mä oon ihan tavis.
Pyrin nautintoon, mut siihen kuuluu myös särmä.
 
Digihifisti, spottari, soundibongari, ritinäallergikko. Parasta molemmista maailmoista eli kovo + putki . Niin ja laajakaistat tietty. Ja sitten vielä se että nykyisin loistavan DA piirin saa satasella joten ...
 
täältä löytyy sellainen hifisti joka tykkää välillä harrastaa ihan vaan laitteisto hifistelyä ja välillä
kuunnellaan vaan musiikkia, ne on mulle ihan eri harrastukset.

olen suuressamäärin sellainen joka arvostaa muiden tapaa harrastaa, enkä pidä vain omaa tapaa oikeana.
sellainen seikka vielä, en ymmärrä jos näillä sivustoilla aletaan hokeen, et musiikki on pääasia ei hifistely.
musiikistahan se kaikilla on lähtenyt, myönnetään. mutta näähän on hifiharrastelijoiden sivut, ei musiikinkuuntelijoiden
foorumi, vaikka se hifistelyn kanssa käsikädessä kulkeekin.

kaikille hyvää syksyä.
 
jiikoo73 sanoi:
Jaa tuollaisista lakuvirheistä mie tykkään

Eka kerta kun sanomani pääsee jonkun siguksi :D :p
Hyvin menee kirjoitusvirheeni mamu-linjaan, tuossa lausessa piti olla "laskuvirhe" ei lakuvirhe...
 
kyllä mää sen arvasinkin, mut eikös nuot oo sit niinkuin transparentin lakut..ettein se niin kauhean
väärin mennyt.
 
En ole hifisti siinä mielessä, että haluaisin hankkia jonkun kalliin hifi-setin ja kokea sen välityksellä ihmeelisiä äänentoistoelämyksiä. Minulle riittää kohtuuhintainen, monenlaiseen äänentoistoon soveltuva setti, joka toimii hyvin musiikin kuuntelussa, leffojen katselussa ja satunnaisessa musisoinnissa. Hifi-harrastamista seuraan sivusta. Minusta on mielenkiintoista vertailla studio/muusikko-puolen laiteratkaisuja hifi-systeemeihin.
 
Back
Ylös