Millainen hifisti olet?

ahvenistofan

Käyttäjä
Liittynyt
14.6.2008
Viestejä
376
Itse tykkään neutraalista äänestä, antaa laitteiden ja äänitteen määrätä äänenlaatu eikä lähdetä sitä muutteleen sävynsäätimillä. Niitä kun lähdetään käyttämään on asiat pielessä. Jos äänite on huono niin antaa sen olla huono. En ymmärrä niitä jotka vaihtaa laitteita jatkuvasti, ei tuolla tavalla saada aikaiseksi yhtään mitään. On aivan hirveää yrittää sovittaa laitteita toisiinsa, se vaatii paljon testaamista ja kokeilua eri johdoilla jne. Itse vaihdan laitetta vain jos se tuo parannusta ääneen! Mitä järkeä on mennä harrastuksessa taaksepäin. Kun tarkoitus on kumminkin päästä sinne nirvanaan joka itselle kait on kumminkin se, että ääni on mahdollisimman tarkka ja erotteleva. Eli päivitykset ovat hyvin hillittyjä. Kaiuttimet ovat itselläni selkeä ongelmakohta vaikka ääni hyvä onkin mutta ei ne ole muun laitteiston tasolla. Enemmän tarkkuutta ja erottelevuutta on varmasti mahdollisuus saavuttaa.
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
ahvenistofan sanoi:
Itse tykkään neutraalista äänestä, antaa laitteiden ja äänitteen määrätä äänenlaatu eikä lähdetä sitä muutteleen sävynsäätimillä. Niitä kun lähdetään käyttämään on asiat pielessä.

Kuka takaa, että ääni on neutraali jos sävynsäätimet on flat? Huone pelkästään voi sopivista mitoista johtuen korostaa valtavasti esim tiettyä bassoaluetta. Oikeasti neutraaliin toistoon ei imho päästä kuin signaalinkäsittelyllä, jossa tosin treble ja bass nupikat on aivan liian karkea väline.

Jos äänite on huono niin antaa sen olla huono. En ymmärrä niitä jotka vaihtaa laitteita jatkuvasti, ei tuolla tavalla saada aikaiseksi yhtään mitään. On aivan hirveää yrittää sovittaa laitteita toisiinsa, se vaatii paljon testaamista ja kokeilua eri johdoilla jne. Itse vaihdan laitetta vain jos se tuo parannusta ääneen! Mitä järkeä on mennä harrastuksessa taaksepäin. Kun tarkoitus on kumminkin päästä sinne nirvanaan joka itselle kait on kumminkin se, että ääni on mahdollisimman tarkka ja erotteleva. Eli päivitykset ovat hyvin hillittyjä. Kaiuttimet ovat itselläni selkeä ongelmakohta vaikka ääni hyvä onkin mutta ei ne ole muun laitteiston tasolla. Enemmän tarkkuutta ja erottelevuutta on varmasti mahdollisuus saavuttaa.

Minä vaihtelen laitteita ihan huvin vuoksi. Ei aina ole absoluuttisesti parempaa vaan erilaista. Toisinaan vaihtelu virkistää ja paha on sanoa onko Coca Cola vai Jaffa oma juttu jos on vain maistanut hanavettä. Siksi ainakin itse ihan mielenkiinnosta testaan vähän erilaisia laitteita ja katson olisiko sitä polkua mielekkäämpi kulkea vähän matkaa. Tämä ei myöskään liity hintalappuun mitenkään. Edellinen vahvistinvaihto meni ~3k€ laitteesta pienempään, joka oli hinnaltaa tuosta ehkä 1/6. Se kai tästä tekee enemmän harrastamista kuin varsinaista työtä tietyn päämäärän eteen. En myöskään allekirjoita tuota juttua, että loputon tarkkuus ja erottelevuus olisi se päämäärä. Minulla on esim sellaista materiaalia, joka yksinkertaisesti ei kuulosta hyvältä todella terävällä laitteistolla, mutta tätä musiikkia palvelevalla laitteistolla taas suupielet ovat hymyssä. Mieluummin nautin musiikista kuin keskityn poimimaan sieltä joka ikisen virheen tai kritisoimaan miten laulaja kehtaa hieroa viiksiään kesken kappaleen.
 

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 705
Kaupunki
Helsinki
Musiikkikeskeinen ja mukavuudenhaluinen. En halua sotkea omaa settiäni jakuvalla muutosrumballa.

Ja koska en voi pitää erikseen puuhailulaitteistoa, hoidan tämän puolen messuilla, demoissa ja vierailuilla.

Minkä toiminnan lisääntyessä voin toivottavasti jatkossa lisätä määrittelyyni myös adjektiivin sosiaalinen.

:) v-a
 

trv

Käyttäjä
Liittynyt
29.4.2008
Viestejä
2 139
Neuloja kuluttava putkimies :D

Oman tiensä vihdoinkin löytänyt analogisen äänen ja herkkien kaiuttimien ystävä.
Hifistinä olen omistautunut, utelias, kokeilunhaluinen, lisääntyvissä määrin sosiaalisesti aktiivinen ja ehkä myös ahkera.

Tykkään monenlaisesta musiikista, tunteita herättävistä soundeista.
Välillä on kiva istua sweetspotissa ja spottailla oikein kunnolla.
Mukavaa on myös se ettei ole pakko istua kuuntelusohvalla nauttiakseen kauniista äänestä.

Olen varmaan sekava sekoitus kaikkia mahdollisia kuuntelutapoja, riippuen päivästä ja hetkestä.
On minussa ripaus Ossin opetuslapseakin, jos kaapeleiden kesken on eroa niin sen huomaa minuuteissa, ei viikoissa.

Minulle tosiaan kaapeleiden erot eivät ole uskonasia, vaan fakta. Kaikilla komponenteilla on oma soundiin vaikuttava tekijä. Suhteelliset monet on tullut tässä vuosien saatossa testattua. Ja oma tie/merkit on löytynyt tämän ansiosta.
 

Puuhis

Käyttäjä
Liittynyt
8.12.2008
Viestejä
985
Kaikki musa putoaa - jazz/opera
Kotona en siedä noita....
Sama se mistä naapuri tykkää....
 

Tawe

Vuoden Hifiharrastaja
Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 905
Kaupunki
Kuopio
Brainwashed.
 

kronos

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2007
Viestejä
6 217
En harrasta laiterumbaa vaan musiikkia. Eli hifistinä olen huuhaahifisti. Semihifisti. Pseudohifisti. Suoraan sanoen jopa feikkihifisti. Siinäs kuulin ansioni mukaan! Oikein minulle kutaleelle!
 

trv

Käyttäjä
Liittynyt
29.4.2008
Viestejä
2 139
kronos sanoi:
En harrasta laiterumbaa vaan musiikkia. Eli hifistinä olen huuhaahifisti. Semihifisti. Pseudohifisti. Suoraan sanoen jopa feikkihifisti. Siinäs kuulin ansioni mukaan! Oikein minulle kutaleelle!

Eikös sun pitänyt olla nautiskelija eikä masokisti? :D
Tai no osahan siitäkin nautintosta saa
 

holpoti

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.12.2006
Viestejä
1 955
Kaupunki
Espoo
Mä oon ihan tavis.
Pyrin nautintoon, mut siihen kuuluu myös särmä.
 

pirkka

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
13 845
Kaupunki
Järvenpää
Digihifisti, spottari, soundibongari, ritinäallergikko. Parasta molemmista maailmoista eli kovo + putki . Niin ja laajakaistat tietty. Ja sitten vielä se että nykyisin loistavan DA piirin saa satasella joten ...
 

jiikoo73

Hifiharrastaja
Liittynyt
26.11.2007
Viestejä
3 974
Kaupunki
Nokia
täältä löytyy sellainen hifisti joka tykkää välillä harrastaa ihan vaan laitteisto hifistelyä ja välillä
kuunnellaan vaan musiikkia, ne on mulle ihan eri harrastukset.

olen suuressamäärin sellainen joka arvostaa muiden tapaa harrastaa, enkä pidä vain omaa tapaa oikeana.
sellainen seikka vielä, en ymmärrä jos näillä sivustoilla aletaan hokeen, et musiikki on pääasia ei hifistely.
musiikistahan se kaikilla on lähtenyt, myönnetään. mutta näähän on hifiharrastelijoiden sivut, ei musiikinkuuntelijoiden
foorumi, vaikka se hifistelyn kanssa käsikädessä kulkeekin.

kaikille hyvää syksyä.
 

trv

Käyttäjä
Liittynyt
29.4.2008
Viestejä
2 139
jiikoo73 sanoi:
Jaa tuollaisista lakuvirheistä mie tykkään

Eka kerta kun sanomani pääsee jonkun siguksi :D :p
Hyvin menee kirjoitusvirheeni mamu-linjaan, tuossa lausessa piti olla "laskuvirhe" ei lakuvirhe...
 

jiikoo73

Hifiharrastaja
Liittynyt
26.11.2007
Viestejä
3 974
Kaupunki
Nokia
kyllä mää sen arvasinkin, mut eikös nuot oo sit niinkuin transparentin lakut..ettein se niin kauhean
väärin mennyt.
 

Hackman

Käyttäjä
Liittynyt
3.4.2009
Viestejä
168
En ole hifisti siinä mielessä, että haluaisin hankkia jonkun kalliin hifi-setin ja kokea sen välityksellä ihmeelisiä äänentoistoelämyksiä. Minulle riittää kohtuuhintainen, monenlaiseen äänentoistoon soveltuva setti, joka toimii hyvin musiikin kuuntelussa, leffojen katselussa ja satunnaisessa musisoinnissa. Hifi-harrastamista seuraan sivusta. Minusta on mielenkiintoista vertailla studio/muusikko-puolen laiteratkaisuja hifi-systeemeihin.
 
Ylös