Millä summalla....

moukkunen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 341
Kaupunki
Kärkölä
Millä summalla arvioisit saavasi itselle "täydellisen" toiston aikaiseksi, etkä edes kuvittelisi käyttäväsi enempää rahaa saavuttaaksesi toistolta vielä enemmän? Vai onko sellaista summaa?
Missä kohtaa menee siis mielestäsi se oma periaatteellinen raja, jossa välineet musiikin toistoa varten ovat liian kalliita, suhteessa toiston laadulta saatavaan nautintoon?

Vastaa kysymykseen siis vain omien kokemuksiesi kautta, äläkä mieti omaa varallisuuttasi. :)
 
Omaa varallisuutta ja mahdollisuutta harrastaa (tilat jne) pitkälläkin aikajänteellä ajateltuna uskoisin noin 20-30k€ olevan passeli rahasumma mitä harrastukseen näen laittavani kiinni. Jos arkielämän realiteetit unhoitetaan, niin korotetaan summaa vaikka siihen tinkimättömän puolen keskusteluissa esille olleen 50k€ tietämille. Kaikki loput rajhat sitten siihen tärkeimpään eli musiikkiin. Tai no meneehän ne sinne kuitenkin.. :)
 
170.000 eurolla saisin itselleni unelmasetin. Sisältää myös kuuntelulle pyhitetyn huonetilan.

Edit: kaiuttimiin menee lähes puolet budjetista.
 
Varmaankin noin 10000 euroa / komponentti riittäisi kerrostalokäytössä.
 
Mulla on halpa maku ;)

Viitisen kymppiä ohjehinnoin laskettuna riittäisi kolmen sourcen (LP, CD, FM) systeemiin josta nykyisen kokemukseni mukaan alkaa olla pirun vaikea laittaa paremmaksi. Siis tällä viikolla olen tätä mieltä. Ja ei sisällä huonetta.
 
Vaikka voittaisin Lotossa niin en tiedä miten saisin sileäksi yli 50k€ laitteisiin. Siinäkin vaiheessa room first, eli ensin tarvitaan n. 50m2 huone. Parikytneliöisessä tilassa tulee onneksi finaali (katto) vastaan paljon huokeammalla ;)
 
Itse ajattelisin että korkeintaan noin 30ke, jos lähteenä on ainoastaan cd-soitin.
 
Täydellisestä en tiedä, mutta hyvän/riittävän äänen kuvittelen saavani 5000 ekellä kasaamalla kuulokesetin.
Huonetilasta riippumaton setti siis..
 
Nykyisessä vajaan 20 neliön olohuoneessa tämän hetkinen hankintahinnoiltaan reilun kahden kiloeuron setti soi jo niin hyvin, että luulisin paranteluinnon loppuvan viimeistään noin viidessä tuhannessa. Tämä ei siis ole raja, jonka yli en uskoisi saatavan ominkin korvin kuultavaa ja kuuntelunautintoa lisäävää parannusta, vaan rajaa jonka jälkeen muihin harrastuksiin panostaminen tuntuu ilman muuta mielekkäämmältä.

Tapio
 
Ensin ajattelin että 50kEUR olisi riittävä summa (meikäläiselle ainakin nykytilanteessatämä on jo liikaa, muta sitähän ei tarvinnut miettiä ;)), mutta kun pähkäilin settiä tuohon 50kEUR ketjuun, totesin että saisin helposti paljonkin enemmän menemään. Eli unelma setti tulisi kustantamaan yli 100kEUR.
 
Tommonen unelmasetti jossa olisi levysoittimen lisäksi myös cd kustantaisi kutakuinkin 180k€ ja risat....

Tällaisten pömpeleiden eteen tuota romua sitten alkaisi kertyä:

dbl.jpg
 
Vaikea kysymys koska jos ei olisi mitään rajoitteita rahan/tilojen suhteen ja haettaisiin vain parasta laatua, niin kaiuttimet olisivat suurella todennäköisyydellä jotain tee-se-itse-mallia. Jotain todella jämerää 3-teistä linjaa lisättynä torvibassolla jossa maan alla / talon pohjarakenteissa olisi 300 metrinen torvi. :D
 
Uskoisin summan jäävän nykyisessä olohuoneessani 10 000 ja 15 000 väliin. Siis ihan vain cd-pohjaiseen systeemiin. Huone kun on betonia ja aika bassovammainen. Suurin osa lattiakaiuttimista on rajattu mahdollisuuksien ulottumattomiin rajoittuneen tilan ja sen bassovammaisuuden takia. Toisaalta jos nyt olisi rahaa täräyttää kunnon hifisetti, niin voisi olla, että ensimmäiseksi vaihtaisin huonejärjestystä, niin saisin hieman enemmän tilaa mahdollista kaiutinjumppaa ajatellen. Luulisin kuitenkin, että sinne 40 hertsin pintaan toistavat jalustakaiuttimet riittäisivät tähän tilaan ihan hyvin.

Tietenkin tuon kymppitonnin voisi jo pelkästään hukata jalustakaiuttimiin, mutta olen hieman skeptinen, mitä lisäarvoa toistossa on mukana kymppitonnin jalustakaiuttimella verrattuna esim. puolet halvempaan jalustakaiuttimeen. Olisihan jotkut Sonus Faberit aika mageet, mutta kuinka suuria laadulliset erot yleensä ovat kun jalustakaiuttimissa mennään esim. jo kolmen tonnin paremmalle puolelle? Vähän vaikea spekuloida kun on nuo kymppitonnin jalustakajarit kuulematta. Ulkonäköä ja eksoottisia teknisiä ratkaisuja noilla hinnoilla kyllä saa, mutta kuuluuko se lopputuloksessa? Onhan noita isolootaisiakin jalustakaiuttimia jotka toistavat mahdollisesti alle tuon 40 hertsinkin, mutta pelkäänpä etteivät sellaiset välttämättä toimi olohuoneessani ahtaalla sijoituksella.

Etupäähänkin voisi tietenkin hukata muutaman kymppitonnin, mutta minun käsityskykyni alkaa vain hämärtyä, kun laitteiden yksikköhinnoissa aletaan siirtymään yli kolmen tonnin. Mä kun olen tällainen budjettihihisti. :D Enhän mä saanut menemään mun unelmalaitteistoonkaan tuolla jossain eri topiikissa kuin 25 000€ ja sekin vasta toisella yrittämällä. Päänsärkyä tällainen funtsiminen vain aiheuttaa, kun noista kalliimmista laitteistakaan ei ole niin käsitystä.
 
Ainakin minulle tämä on erittäin vaikea asia vastata. Olen joskus lähestynyt aihetta "jos voittaisin lotossa" -näkökulmasta. Soitin- ja vahvistinkalusto olisi varmaan hintaluokasta alle 10 keur/kpl (vinyyli, cd, etunen, päätteet...)ja kaiuttimet pitäisi sitten valita kuuntelutilan mukaan hintahaarukka 20000 - 100000 euroa.

Minulla ei kuitenkaan ole varsinaista unelmalaitteistoa, koska aloittaisin haarukoinnin vasta, kun asia olisi oikeasti mahdollista taloudellisesti.

Olen huomannut itselleni vaikeaksi vastata noihin "leiki kauppiasta" -ketjuihin, koska näen, että pitäisi tietää enemmän laitteiston käyttötarkoituksesta sekä kuuntelutilasta ja sitten aloittaa haarukointi hintarajojen sisällä. Pelkkä hintaraja ei riitä.
 
Tawe sanoi:
Tommonen unelmasetti jossa olisi levysoittimen lisäksi myös cd kustantaisi kutakuinkin 180k€ ja risat....

Tällaisten pömpeleiden eteen tuota romua sitten alkaisi kertyä:

dbl.jpg

Nuo ovat selkeästi saksalaisen köyhän sotilaan vara-Tannoyt. Uunit jyrkillä kulmilla. 8)
 
Kyllähän siinä tuo 50 keuroa menisi aika tarkkaan. Lisäksi akustointikulut asiantuntijan tekemänä.

t. Tapsa
 
Jyrki_H sanoi:
Ainakin minulle tämä on erittäin vaikea asia vastata. Olen joskus lähestynyt aihetta "jos voittaisin lotossa" -näkökulmasta. Soitin- ja vahvistinkalusto olisi varmaan hintaluokasta alle 10 keur/kpl (vinyyli, cd, etunen, päätteet...)ja kaiuttimet pitäisi sitten valita kuuntelutilan mukaan hintahaarukka 20000 - 100000 euroa.

Jyrki_H:n teksti vastaa aika hyvin omia ajatuksiani. Tosin kaiuttimista luulisin, että 15000-25000 eurolla saisin jo riittävän hyvä ämyrit.

Tuo olisi tosiaan sen hintaluokan setti, että jos lotosta voittaisi oikein reippaasti eikä rahalla olisi väliä niin noinkin paljon voisi laittaa. Puolellakin tuosta budjetista saisi varmaan lähes yhtä hyvän setin. Tuolla kalliimmassa päässä kun pienestäkin parannuksesta joutuu maksamaan suuria summia.

Oikeastaan oma midend-luokan skandinaavihifisetti tuntuu jo sellaiselta, että parannukset ovat enemmän yksityiskohtien hiomista kuin suurten linjojen parannuksia. Yksityiskohtien hiominen on kuitenkin mukavaa hommaa!
 
TÄYDELLISESTÄ en tiedä minäkään mutta LUULISIN, että yllättävän halvalla saisi semmoisen, että siitä "parempaan" vaihtaminen olisi jo hiuksenhalkomista, juuri ja juuri kuultavaa (jos ollenkaan kuultavaa). Kerrostaloasumisessa on näet se puoli (mitä moni ei tajua), että eihän näissä oloissa kalliit jytkykaiuttimet edes toimisi eli ei semmoisia olisi mitään järkeä ostaa vaikka rahaa olisikin. Siispä varmaan joku max 5000e kajareihin olisi NÄISSÄ OLOISSA järkevä maksimi, sitä kalliimmat tuppaavat olemaan turhan jytkyjä.

Elekroniikka. Sama juttu, hirveän jytkyvehkeillä ei tee kerrostalossa mitään, tehoreservejä ei paljonkaan tarvita. Laadukas integroitu riittää. Kuulisinko edes 5000e ja 10.000e integroidun eroa? Luultavasti en. Joten sanotaan että vahvistimeenkin ehdoton max olisi 5000e.

CD? Heh, puukorvana sanon että 2000e ehdoton maksimi, sekin voi olla jo aivan liikaa, ei noiden välillä ISOJA ja OLEELLISIA eroja enää tuolla tasolla kuule.

Vinyyli? Noh, tähän saisi tietenkin kerrostalossakin uppoamaan vaikka kuinka hynää, tätä juttua on mahdoton arvioida kun en ole koskaan kuullut missään useita kymmeniätuhansia maksavia vinyyliviritelmiä enkä osaa sanoa mitä uutta ne tuovat halvempiin verrattuna. Täällä Suomessa on mahdollista kuulla vain jotain max muutaman kymmentuhannen vinyylisysteemeitä ja nehän ovat ihan halpiksia siihen verrattuna mitä maailmalla on tarjolla.

Siis: cd+vahvistimet+kajarit varmaan jo tuollaiset yhteensä 10.000e olisi suht tapissa, siihen päälle vinyyli jonka hintaa on täysin mahdoton arvioida.

Ja tämä siis nykyisessä kämpässä, jos kämpänkin saisi vaihtaa niin sitten rupeaa rahaa palamaan jo huomattavsti enemmän kun jo pelkkiin kajareihin rupeaa uppoamaan useita kymmeniä tuhansia.
 
Tawe sanoi:
Tommonen unelmasetti jossa olisi levysoittimen lisäksi myös cd kustantaisi kutakuinkin 180k€ ja risat....

Tällaisten pömpeleiden eteen tuota romua sitten alkaisi kertyä:

dbl.jpg

Hö. Tavalliset "reteokajarit". >:D No vähän isommat kuin normaalisti... Olisit Tawe edes vähän torvi. Töttöröö.
 
Back
Ylös