Miksi myit pois?

moukkunen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 082
Kaupunki
Kärkölä
Mitä hifiroinaa olet myynyt ja miksi? Mitä tuli tilalle(vai tuliko mitään)?

Kerro mieluusti vähän tarkemmin, miksi myit? Esim. Oliko äänessä tai laitteen/kaiuttimien käytössä jotain puutteita, joka johti myymiseen? Jos oli, niin millaisia puutteita?
Nostiko uusi laite/kaiuttimet laitteistosi tasoa(miten se ilmeni?) vai oliko se vain erilainen toistoltaan tai parempi joiltakin ominaisuuksiltaan?
 

javakalle

Käyttäjä
Liittynyt
25.3.2007
Viestejä
1 776
Kaupunki
Lohja
Viimeisin laite minkä myin pois oli threshold T50 pääte. ensihuuman jälkeen huomasin että forte model 55 pääte soi lähes identtisesti, ei oikeasti eroa paljoa löytynyt. Kahdella samanlaisella ei mitään tee, myin arvokkaamman veke.
 

Tawe

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 088
Kaupunki
Kuopio
Mä möi oman Classé CP-35/CA-101-B&W Nautilus 804 kauttauksen pois siksi, että olin tulla hulluksi. Musiikki kuulosti ihan hirveältä, ja oli ajautumassa vain ns. Audiofiilihifibullshit-musiikin/äänitteiden pariin vs. harrastuksen lopetus -tilanteeseen.

Naimit pelasti, ja musiikki alkoi taas soida. Niin, ja niitä ennen Tannoy Prestige Stirling HE näytti valoa tunnelin päässä.
 

Kimmo A.

Käyttäjä
Liittynyt
12.11.2009
Viestejä
5 517
Kaupunki
Helsinki, Vuosaari
Viime syksynä möin Yamaha RX-V450 av-vahvistimen pois, oli tarve saada hd-äänet käyttöön kotiteatterisetupista. Tilalle ostin Marantzin SR 4003:en. Suurin ero tuli leffoja katsellessa, pakkaamattoman äänen puhtaus verrattuna pakattuun ääneen oikeasti yllätti.

Musiikkikäytössä ero ei ollut mitenkään suuri, sillä kaikattimet eivät ollet välttämättä sitä tasoa, että eroja olisi pystynyt tarkkailemaan. Siitä syystä 5 kappaletta Wharfedalen 9- sarjaa lähti uudelle omistajalle, ja tilalle tuli Dynaudion X12. Tällä vaihdoksella musiikin kuuntelu muuttui huomattavasti nautinnollisemmaksi, keskialue selveni huomattavasti sekä bassot tarkentuivat.

Pientä fiilistä olisi päivittää sekä vahvistin 2-kanavaiseksi että hommata uusi cd-soitin, mutta ans kattoo nyt. Harmi että tuo myytävänä ollut Copland hävisi kuin kaste aamuauringossa :D
 

isojussi

Hallituksen jäsen
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
17 147
Kaupunki
Hellsinki
Myytyjä vahvaimia:
Densen B100 - munaton piipertäjä, basso ihan liian heppoinen makuuni
Exposure 3010s - mainio mutta hiukka kirpakka ajoittain, päivitin parempiin Expoihin ja tyytyväinen olen

Myytyjä cd-soittimia:
Rega Apollo - aika ok joskin vähän olis pippeliä tarvittu saundiin, tilalle tullut Expo oli parempi
Exposure 3010s - värin takia suureksi osaksi koska koko muu setti musta, osaltaan rahapulassa, saatan ostaa vastaavan vielä

Myytyjä kaiuttimia:
Dynaudio Focus110 - munaa oli muttei ehkä ihan sellaista tarkkuutta mitä halusin, vähän tylsä saundi
Totem Arro - ylihypetyt ja munattomat
Linn Majik 140 - mainiot mutteivat toimineet siinä tilassa missä niillä soittelin riittävän hyvin
Rega R7 - munattomat ja pikkasen kireät ajoittain, Harbethin C7ES-3 siis tilattu näiden tilalle ja se toimi mainiosti demossa
 
J

Jigsaw

Vaihtelu tunnetusti virkistää. -> joten vanhat kamppeet usein on myyty uusien alta pois. Useinmiten jotain hyvää saanut lisää, jotain saattanut jäädä kaipaamaan.. Joskus on tullut se perinteinen "tällästä oon aiiiiiina halunnut" fiilis.

Jos tila / budjettirajoitetta ei olisi, vanhat laitteet voisi kätevästä valjastaa jonkin uuden setin joukkoon..edellyttäen että tilaa olisi. :)
 

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 704
Kaupunki
Helsinki
Minä olen toivottoman huono luopumaan mistään laitteistani, mutta toisaalta päivitän harvakseen enkä ole tainnut sortua kovin harkitsemattomiin hankintoihin.

Trianglen Celiukset myin (ZU Druidien tieltä), koska löysin niille hyvän kodin, jossa voi toisinaan käydä niitä tervehtimässä.
Wavedynamicin HalfSpacet myin, koska hankin tilalle niiden TL-mallin.
Ja Maranzin polttavan OS6000 cd-soittimen myin, koska sillä ei nyt ollut enää mitään käyttöä.

That's all. Kaikki muu on tallella tai hajonnut ja/tai heitetty pois.

:) v-a
 

ippolit

Käyttäjä
Liittynyt
23.6.2008
Viestejä
677
Kaupunki
Savonlinna
Möin Naim nap 200 pois koska seuraava päivitys on päätevahvistin nap 250.2.Toki musiikki soi hulppeammin nap 250kakkosella
mutta taas totesin että etupäähän enemmän panostusta.Ehkä 555ps.

i
 

Jyrki_H

Moderaattori
Hifiharrastaja
Liittynyt
6.8.2006
Viestejä
21 651
Kaupunki
Oulunsalo
Möin Rega Kyte:t pois ja hankin tilalle B&W 805:t. Tuli lisää bassoa ja "hifimpi" ääni.
Rega Elex vaihtui ensin yhteen ja myöhemmin kahteen SSR-42 päätteeseen ja Illusion-passiivietuvahvistimeen. Bassokartion kontrolli nousi uudelle tasolle (kuten myös olohuoneen lämpötila). Passiivietunen ei kuitenkaan toiminut optimaalisesti kaksi päätettä kuormanaan.
Electrocompanietin ECI-1 RIAA:n myin kun luovuin vinyylinkuuntelusta. Äänilähteeksi tuli Wadia 23.
SSR-42 päätteet ja passiivietunen vaihtuivat Krell KAV 300i -vahvistimeen. Mikähän tässä ei olisi ollut parempaa?
B&W 805 vaihtuivat VonSchweikert VR-4 gen II. Vaikea muistaa mitään osa-aluetta, jolla B&W:t olisivat olleet paremmat. Viimeinen vaihto tapahtui vuonna 1998, eli laittestoni on nyt ollut sama jo 12 vuotta.
Rega Planar 2 soittimen otin takaisin käyttökuntoon halvalla rasialla ja Projectin RIAA:lla olikohan vuonna 2002, mutta se ei ollut käytössä vuodesta 2007 eteenpäin ja myinkin sen pois jokunen vuosi sitten.

Nykyisin ajatuksena on vaihtaa laitteita harvoin ja tehdä sellaisia valintoja, joita jaksaa kuunnella pitkään.
 

Hevimees

Käyttäjä
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
3 679
Kaupunki
Oulu
Rojua on tullut osteltua ja myytyä välillä enemmän, välillä vähemmän. Joskus kamppeet eivät ole sopineet yhteen huoneen tai toistensa kanssa, ja välillä on tullut vaihdeltua ihan vaan vaihtelun halusta.

Viimeksi myin pois Dynaudio Contour 1.1 -kaiuttimet Stand 2 -jalustojen kera. Noista minulla ei ole edelleenkään pahaa sanottavaa. Luonnollinen ja miellyttävä ääni hyvin viimeistellyssä paketissa. Valitettavasti huone pisti tällä kertaa hanttiin, ja muun elämän kannalta toimiva järjestely ei toiminut kaiuttimien kanssa. Kun huonejärjestyksen muokkasi puhtaasti äänen ehdoilla, niin nuo soivat todella hienosti.

Tilalle tulivat vanhat tutut Sonus Faber Concertino Domukset. Nämä ovat ainakin erityyppiset, mutta vielä en uskalla sanoa, että onko jompi kumpi parempi, sillä odottelen edelleen uusia jalustoja. Dynyn Standit tekivät jämerällä olemuksellaan sen verran hyvän vaikutuksen, että Sonusten alle on tulossa Stand 4:t :)
 

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 350
Kaupunki
Kauhajoki
Vaihtelun vuoksi olen tähän saakka myynyt, ja jotain olen myynyt, kun käyttövarmuus ei ollut mieleen (Audio Aero), jotain möin kun ei sopinut soinniltaan muuhun systeemiin (MuFi), vaan joitain myymiäni olen ostanut jo toiseen kertaan (Revot). Mitään sellaista en ole myynyt pois, mitä ei voisi ostaa uudestaan jos tarvetta ilmenee. :)
 

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 297
Kaupunki
Turku
Kannattaakohan mun edes yrittää vastata tähän? :D

Laitteet kiertää sitä mukaa kun uusia (ja etenkin vanhoja) kävelee vastaan sopivaan hintaan. Nyt jotkut yksilöt ovat onnistuneet jo juuttumaan taloon. Se miksi joku laite pysyy johtuu lähinnä tunnesyistä tai siitä että laitteella on merkittävästi enemmän käyttö- kuin myyntiarvoa. Jotkut, hyvin harvat (lähinnä K1000) ovat vaan niin järjettömän hyviä ettei niistä millään järkevällä panostuksella pysty parantamaan.
 

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
10 229
Kaupunki
Kouvola
Toistaiseksi hifisetissäni pääasiassa on ja on ollut ensihankintalaitteita ja sitten se mitä haluan.

Ensin oli Primaren a10, joka alkoi kolmen vuoden jälkeen piiputtaa, samaan aikaan myyntiin ilmestyi nykyinen Accuphase, joten primare myytiin pois.
-Ensiparannuksina resoluution kasvu, nyt kaiuttimien paikkojen löydyttyä esille tullut äänikuva.

Sitten oli Luxmanin levysoitin joka lähti siinä vaiheessa kiertoon kun bongasin huutonetistä nykyisen teknarin koska SP10:ä teki mieli.
Teknarin saapumisen takia maailmalle lähti myös Black Cube:n riaa.
-Parannuksia käyttömukavuuteen, vaivattomuuteen, eikä äänessäkään ollut valittamista.

Luxman sitten vaihtui nykyiseen cd-soittimeen joka joskus vaihtuu siihen laitteeseen jonka haluan, nykyistä edeltänyt soitin on komerossa tallessa.
-Toimintavarmuus parani, kovin riipivyys soundista katosi.

Ja ensihankintakaiuttimia ei ole vaihdettu kun ne vaan toimii niin hyvin.

Sikäli hieman poikkeavaa linjaa moniin harrastajiin että on tullut hypittyä pitkälti ensimmäiseltä rapulta suoraan finaaliin.
 

sean

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.10.2008
Viestejä
848
Kaupunki
Espoo
Kehtaiskohan tähän vastata... :p
Amphion Argon-kaiutinpari lähti taloudesta puolitoista vuotta sitten. Sinänsä hyvä tuote, mutta ei oikein koskaan säväyttänyt "oikealla" tavalla. Ostin alunperin, koska näyttivät ja kuulostivat liikkeessä oikein hyviltä ja hintakin oli kohdallaan.

BK-xls200mk-subbarin myin tarpeettomana. Alunperin hommasin hieman toistoa tukevoittamaan ja bassoa selkeyttämään... oliskohan pitänyt lukea ne Argonin speksit toiseen kertaan? Tulos ei miellyttänyt ja kun olin lattiakaiuttimia hommaamassa, niin pikku-subi sai lähteä. Nyt kyllä hieman harmittaa. Ei oo vieläkään lattiakaiuttimia, mutta pienet jalustakaiuttimet, jotka voisivat kaivata-yllätys, yllätys-pikkusubia alakertaa tukevoittamaan...

Musical Fidelity X-Can V3 ja X-Psu. Tarpeettomina lähtivät tosin vaihtoon. Eivät tuoneet kuulokekuunteluun mitään säväyttävää; onneksi myyjä (Audiostar) hyvitti mukavasti, kun vaihdoin Stax Classic Systeemiin.

Aurelia Magenta-kaiutinpari lähti pois, kun huomasin palstalta sopivan "ostetaan"-ilmoituksen. Syynä myyntiin vain se, että huone ja varmaan myös vahvistin korostivat liikaa ääripäitä enkä siten kokenut parista-sinänsä hintaansa nähden hyvä kaiutin-olevan juuri mitään iloa. Olisi myös kaivannut ehkä korkeampaa jalustaa kapeammalla ylälevyllä, joten anti olla.

Toivottavasti saitte hyvät naurut :D
 

Susivatkain

Käyttäjä
Liittynyt
27.11.2008
Viestejä
1 767
Kaupunki
Helsinki
Tämä on osaltani enemmänkin nolot paljastukset ketju. Hankintoja on ollut vähän ja on painottuneet aina kyseenalaiseen kotiteatteripuoleen.

Viimeksi hankin Harman Kardonin cd ja dvd-soittimet (2008), koska luovutin nimellistä korvausta vastaan 7v. vanhan Panasonicin dvd-soittimen työkaverin mummolle, jottei hänen tarvinnut hankkia uutta kaupasta (jää kuitenkin vähälle käytölle).

Vahvistin puolella polku on ollut seuraava:
Yamahan 2ch. vahvistin vaihtui saman merkin Pro Logic av-vahvistimeen, kun LD-soittimella sain elokuvateatterin kotiin (Dvd:n edeltäjä). 2001 tuo vaihtui Yamahan Dolby Digital versioon. Samalla tuo Pioneerin LD-soitin lähti sen mainitun Panasonic DVD:n alta keski-Suomeen Karaoke käyttöön.

Tuo kotiteatteri kausi ei ole musiikin kuuntelun näkökulmasta mikään huippukausi, sen uskon olevan vasta edessä. Muiden harrastajien luona olen päässyt tutustumaan aivain upeasti soundaaviin setteihin. Tämän johdosta olen hahmotellut tulevaa kehityspolkua, seuraavaksi vaihdan kaiken. Teen kaksi rinnakkaista settiä. Pääpaino kuitekin 2ch puolella. Hifin harrastaminen yksin oli muuten vaikeaa,nyt onneksi on notkuttu foorumilla pari vuotta ja saatu oppia ja näkemystä.

Niin, ja ne pääkaiuttimet on hankittu 1991 ja vielä aktiivikäytössä. On ollut vähän muita kiireellisimpiä hankintoja (työ, vaimo, asunto). :)
 

T.H

Käyttäjä
Liittynyt
25.9.2006
Viestejä
1 174
Kaupunki
Oulu
Setissä on tähän mennessä ollut 11 paria pääkaiuttimia ja suurin osa on ostettu ja myyty lähinnä vaihtelun vuoksi. Tosin uusimman päivityksen tein puhtaasti (Epos M12i -> Spendor SP3/1R) äänenlaadullisin perustein. Eposit toimi hyvin raskaalla materiaalilla, mutta melko huonosti lähes kaikella muulla. Nyt muutaman tunnin kuuntelun perusteella nykyiset Spendorit tuntuvat toistavan hyvin kaiken mitä niille syöttää. :)
 

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 704
Kaupunki
Helsinki
^Kääk. Laskin juuri, että minulla on ollut ykkössetissä 33 viime vuoden aikana kolmet kaiuttimet.

:) v-a
 

riqu.ruisku

Käyttäjä
Liittynyt
29.2.2008
Viestejä
3 364
v-a sanoi:
^Kääk. Laskin juuri, että minulla on ollut ykkössetissä 33 viime vuoden aikana kolmet kaiuttimet.

:) v-a


Äijä on vaihtokierteessä :D

PS. Eipä kannata paljoa nauraa ku aloin miettimään omaa kajarihistoriaa ni 25 vuotta aktiivista harrastusta takana ja kolmannet kajarit edelleen myös täällä menossa... eikä aikeita vaihtaa.
 
Ylös