Miksi harrastat hifiä?

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
10 213
Kaupunki
Kouvola
Tätä kysymystä sivutaan aina tuolla "Tervetuloa uudet harrastajat!"-ketjussa, mutta ajattelin perustaa uuden, ei niinkään harrastuksen historiaan vaan enemmän sen syyhyn keskittyvän ketjun.

Miksi harrastan hifiä?
En oikeastaan tiedä mistä kipinä tähän lähti, olin aiemmin kuullut eritasoisia laitteita opiskelijakavereideni luona, jolloin pystyi jotain toteamaan äänenlaadullisista eroista, mutta mikään niistä ei ollut semmoinen WAU-tapahtuma että olisi sukat lentäneet jaloista kun ääni aukeaa.
Luulen että minut ajoi tähän halu kuulla enemmän, siis oikeasti kuulla mitä levyillä on. Tätä tavoittelen yhä haluamatta kuitenkaan astua sen viivan yli jolloin kuulisin liikaa, jolloin alkaisin tuotannollisten seikkojen takia rajata kuuntelemaani musiikkia.

Mitä hifi antaa minulle?
Musiikkia, tunteita ja elämyksiä. Kaksi ensimmäistä minulla oli jo ennen hifiäkin, emootio kenties hieman heikommin, mutta musiikin elämyksellisyys tuli vasta hifin myötä. Täten musiikin kuuntelun määrä on noussut aika paljon ja taustamusiikin osuus laskenut. Mietin joskus mitä työkaverit miettivät kun maanantaisin kysellään että mitä teit viikonloppuna ja sanon että lauantaina kuuntelin levyjä. Kyseessä on kuitenkin erittäin hyvä keino akkujen lataamiseen. Musiikki toimii hieman mielialalääkkeen kaltaisesti, miltä nyt tuntuu, mitä nyt soittaisin, tietty levy tiettyyn tilanteeseen, hieman liioitellen voisi sanoa että tuo musiikin hifistynyt kuuntelu on mielenterveystyötä oman nupin hyväksi.
 

RapsuZ

Käyttäjä
Liittynyt
5.5.2007
Viestejä
1 536
sihvis sanoi:
Miksi harrastan hifiä?
Olen musiikkiaddikti. En selviä täyttä viikkoa kuuntelematta klassista. Pahinta tässä on se että epäaidoilta kuulostavat soittimet saavat minut voimaan pahoin. On pitänyt jatkuvasti etsiä laitteita joilla äänitetyt akustiset instrumentit kuulostaisivat aidoilta ja ehkäpä hieman miellyttäviltäkin.
Toisaalta aina tuntuu että parannettavakin olisi, akustoinnissa ja laitteistopäivityksissä tuntuu olevan aina vain suurempaa nautintoa saatavissa.
sihvis sanoi:
Mitä hifi antaa minulle?
Hyvä musiikipläjäys on aina elämys. Murheet unohtuvat ja hyvä musiikki rentouttaa. Pidemmän kuuntelusession jälkeen on suorastaan autereinen ja väsynyt olo, velatkin tuntuvat saatavilta.
Toisaalta kaikki rahat ja vapaa-aika kyllä menee. Kovasti olen yrittänyt rimpuilla kokonaan irti tästä touhusta, mutta se ei ole helppoa... :p
 

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 107
Kaupunki
Nokia
Miksi harrastan hifiä?
Ensimmäiset laitteet, jotka toistivat jotain ääntä olivat jotkin Logitechin tietokone purkit. Kun niiden tarjoama soundi ei enää riittänyt oli siirryttävä kuulokkeisiin, ja ensimmäinen hifihankinta olikin Sennheiser HD650. Niiden oston jälkeen alkoi levyjen hamstraaminen, kaikkien suosikkiyhtyeiden levyt piti saada aitoina, aiemmin "omistin" vain Mp3 versioita, jotta kuulisi mitä ne kappaleet oikeasti sisälsivät. Tässä se vastaus taitaa hifiharrastamiseeni ollakin. Halua kuunnella musiikkia siten, että sen yksityiskohdat ovat mahdollisimman lähellä alkuperäistä. Näin välittyy parhaiten kuuntelijalle se mitä musiikintekijä on halunnut tallenteelle sisällytettävän.

Mitä hifi antaa minulle?

Oivallisen "tekosyyn" kuluttaa useita tunteja istumalla tuolissa ja tekemällä sitä mistä itse pitää.
 

jacqueline.lacan

Käyttäjä
Liittynyt
19.6.2007
Viestejä
3 745
Kaupunki
Tampere
sihvis sanoi:
Miksi harrastan hifiä?
Kuulin elämyksellistä ääntä; olin tullut liian pitkälle palatakseni. Kaikki tämä oli toki vahinkoa. Tämän jälkeen hifi on tarjonnut pitkäjänteistä harrastamista. Se vastaa eksistentiaalisiin kysymyksiin. Musiikki on liian on kaunista sitä ilman elettäväksi.

Mitä hifi antaa minulle?
Rauhaa, eli "tyynnyttää", elämyksiä; vaikuttaa mielialaan. Sitä huomaa möllöttävänsä ihan hiljaa ja tyytyväisenä. Enemmän kuin tyytyväisenä. Parasta jaettuna lähimpien tuttavien kanssa.
 

jlaakso

Hifiharrastaja
Liittynyt
22.8.2008
Viestejä
8 765
Kaupunki
Espoo
Miksi harrastan hifiä?
Musiikin kuuntelu on ajanut harrastamaan hifiä. Laiska perfektionisti minussa haluaa asioiden olevan parhaalla mahdollisella tavalla. "Laiskuus" näkyy siinä, ettei kaikkea voi ja jaksa parantaa kertaheitolla. siksi harrastaminen on pitkäjänteinen prosessi, matka kohti täydellisyyttä. minulla on vähän samanlainen harrastusfilosofia kuin jatkuvan oppimisen filosofiassa (Kaizen).

Mitä hifi antaa minulle?
itse hifin harrastaminen ei anna juurikaan mitään, satunnaisen raudanpuutteen ja omistamisen halun tyydyttämisen lisäksi. Musiikin kuuntelu ja hyvästä äänentoistosta nauttiminen antaa fiiliksiä. Musiikin avulla voin vaikuttaa omaan ja muidenkin kanssakuuntelijoiden mielialaan.
 

Joonas Piiroinen

Käyttäjä
Liittynyt
6.8.2008
Viestejä
524
Kaupunki
Nurmijärvi
Miksi harrastan hifiä?
Musiikinkuuntelu on ajanut minut tähän harrastukseen. Halusin kuulla artistit esiintymässä kotonani, ja siihen olen hyvin päässytkin. Ääni, ja siihen liittyvä tekniikka on aina kiehtonut minua, joten silläkin on ollut osansa harrastukseni aloitukseen. Työni ääniteknikkona ja studionauhoittajana on tuonut sen verran uusia näkemyksiä äänenkäsittelyyn, että hifi on minulle myös kuin pakopaikka tästä kompressorien ja hard limitterien täyttämästä maailmasta. :D

Mitä hifi antaa minulle?
Hifi antaa minulle usein mielihyvän tunteen, kun tiedän että saan rauhoittua äänenlaadullisesti laadukkaan musiikin parissa, milloin tahansa. Kun saan kuunnella lempimusiikkiani laitteistostani, se rauhoittaa ja rentouttaa minua arjen vaikeissakin tilanteissa. ;) Ja muutenkin olen sillä kannalla, että hifilaitteiden ja musiikin ostaminen on loppujen lopuksi omaan hyvinvointiin panostamista.
 

Susivatkain

Käyttäjä
Liittynyt
27.11.2008
Viestejä
1 767
Kaupunki
Helsinki
Erittäin hyvä kysymys!

Miksi harrastan hifiä?
Kuuntelen musiikkia paljon, samoin vaimoni. Arvostan suuresti hyvää äänenlaatua ja haluan kuunnella mielimusiikkiani hyvillä laitteilla.

Mitä hifi antaa minulle?
Onnistuessaan energiaa ja hyvät kiksi! Pahimmillaan harmaita hiuksia ja menetettyjä yöunia. Tämä mm. silloin, kun olen havahtunut todellisuuteen ja huomannut, että laitteeni voisivat olla paljonkin paremmat. :mad:
 

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 297
Kaupunki
Turku
Hyvä ketju. Näitä kysymyksiä olenkin miettinyt usein viime aikoina.

Miksi harrastan hifiä?
Olen koko ikäni kuunnellut ja harrastanut musiikkia eri muodoissaan. Noin kymmenen vuotta sitten erehdyin vaimon kanssa ostamaan laadukkaat hifikuulokkeet joululahjaksi kotiin ja se ensimmäinen kuuntelu on syöpynyt mieleen. Siitä saakka olen yrittänyt saada musiikin kuuntelusta suurempia elämyksiä parempien äänentoistolaitteiden kautta. Teknofriikki ja hifisti olen jossain määrin luonteeltani, joten sikäli otolliseen maaperään putoaa tämä harrastus. Tosin laiteralli alkaa jo väsyttää pahasti ja haluaisin vaan kuunnella musiikkia ja saada siitä useammin nautintoa kuin ärsytystä.

Mitä hifi antaa minulle?
Parhaimmillaan upean rentoutumis-/syventymishetken suosikkilevyn ääressä, mistä saa voimaa pitkäksi aikaa. Yleensä päänsärkyä huonojen/rikkinäisten/epäyhteensopivien laitteiden, ainaisen rahapulan ja hellasärön takia.
 

holpoti

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.12.2006
Viestejä
1 951
Kaupunki
Espoo
Miksi harrastan hifiä?

Oikeastaan sama syy kuin muillakin,rakkaudesta musiikkiin.
En soita mitään instrumenttia, mutta nautin suunnattomasti niistä elämyksistä,
mitä musiikkia kuuntelemalla parhaimmillaan saa.
Kylmiä väreitä ja niskavillojen nousua- kokoisia kiksejä saa vuosivuodelta vaikeammin.
Tämä lienee se syy, miksi itse etsin laadukkaampaa äänentoistoa.
Vähän niinkuin narkkari tarvitsee ainavaan isompia annoksia :p

Mitä hifi antaa minulle?

Niinkuin tuossa edellä jo totesin, elämyksiä. Musiikista saa vastapainoa osin hektisellekin arjelle.
Musiikki on tehokas tapa ladata akkuja.
Välillä, jos muuta tekemistä ei ilmaannu, on mukava tviikkailla laitteita. Sitä tapahtuu kylläkin varsin harvoin.
On sitä huonompiakin tapoja viettää vapaa-aikaansa/kuluttaa varojaan. >:D
 

poppa-joe

Käyttäjä
Liittynyt
13.5.2009
Viestejä
212
Miksi harrastan?

Tota, joo. En minä tiedä. Yritän aktiivisesti lakata harrastamasta, mutta joku tässä pitää kiinni. On kai sitten kun joku tauti, mikä on veressä, eikä ikinä mene kokonaan pois. Ja onhan se pakko, jossain määrin (ks. alla).

Mitä se antaa?

Välineen äänitteiden kuunteluun. Niin vähän, mutta samalla niin paljon.
 

Alex

Hifiharrastaja
Liittynyt
18.10.2006
Viestejä
1 087
Kaupunki
Espoo
Miksi harrastan
Varmaankin hieman eri syy, eli minulla hifi:n harrastus alkoi elekrtoniikkapuolen hrrastuksesta joskus 60/70-lukujen taitteessa. Musiikkia olin toki kuunnellut ennekin, mutta vasta omien laitteiden rakentaminen (kaiuttimet, vahvistimet, viritin) saivat laitepuolen kiinnostuksen heräämään. Nykyisin en harrasta enää laitteiden rakentelua, monimutkaisimmat remontit ovat konkkien- tai liitin-terminaalien vaihto uudempiin/laadukkaimpiin.

Mitä se antaa
Hyvä musiikki antaa kiksejä, ja hyvin toistuva musiikki antaa toisenlaista mielihyvää. Laitepuolelta on jäänyt vielä kunnioitus hyvin toteutettuihin ratkaisuihin ja laadukkaaseen viimeistelyyn. Hyvät laitteet ovat myös esteettisesti miellyttäviä.

--
 

elviz

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.2.2007
Viestejä
5 612
Kaupunki
Tappara
Miksi harrastan hifiä?

Jos en harrastaisi en myöskään kuuntelisi musiikkia yhtä paljon. Se on vähän kuin jollekin kelpaa Wishkey 88, ja toiselle tulee taas siitä vain paha mieli. Aina kun tottuu johonkin omasta mielestään parempaan, ei edellinen enää kelpaa. Ja aina kun luulee, että tätä enää saa paremmaksi, löytyykin jotain uutta ja parempaa. Onko kyseessä positiivinen kehitys vai pahuuden kierre, varmaan kummatkin.


Mitä hifi antaa minulle?

Monenlaisia asioita se antaa: Uusia ja suuria elämyksiä musiikin kautta, onnistumisen tunteita, vähän vitutustakin, väittelyitä harrastajien kanssa ja pitää vielä sisäisen pienen insinöörinikin tyytyväisenä.
 

Arche

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2007
Viestejä
195
Lynkkaamisen uhallakin:

En tiedä "harrastanko" hifiä. Kun valitsen autoa, tietokonetta, venettä, uistelukamoja yms. välineitä teen valinnan vasta perehdyttyäni asiaan ja vaihtoehtoisiin valintoihin suht perusteellisesti. Myönnettäköön toki, että näiden hifilaitteiden valintaan tuppaa menemään enemmän aikaa kuin muiden vempaimien kanssa yhteensä :D

Toivottavasti HH hallitus ei nyt kuitenkaan rupea palauttelemaan 10 Euroani takaisin ;)
 

Susivatkain

Käyttäjä
Liittynyt
27.11.2008
Viestejä
1 767
Kaupunki
Helsinki
Arche sanoi:
Lynkkaamisen uhallakin:

En tiedä "harrastanko" hifiä.

Mutta notkut kuitenkin tällä Foorumilla. Postattuja viestejä sinulla on yli 100. Eiköhän tuo ole jo merkki siitä, että harrastat? Myönnä pois vaan! :p
 
M

Matti Lehtinen

Miksi harrastan hifiä?

Enpä tosiaan tiedä, miksi harrastelen harrastuksiani, mutta kuten ne kaikki muutkin itselleni mieluisat harrastukset, on tämän hifinkin harrastaminen varsin mukavaa puuhaa. :)

Mitä hifi antaa minulle?

Musiikkia olen aina tykännyt kuunnella, joten hifi antaa minulle paremman elämyksen musiikinkuuntelusta.
 

TapsaS

Käyttäjä
Liittynyt
5.8.2006
Viestejä
2 147
Musa on kliffaa hei ja laitteetkin ihan nastoja, yes!

t. Tapsa
 

jni

Käyttäjä
Liittynyt
19.7.2007
Viestejä
3 427
En taida osata vastata kysymykseen. Näin on vain aina ollut sen jälkeen, kun kuulin ensimmäisen kerran kunnon stereoita koulukaverin isän demoamana vuonna 1978.

Taitaa olla niin, että HIFI harrastaa minua :D
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 542
Kaupunki
Tampere
Musiikki/tv/leffat on kivan kuuloista kun ne toistuu paremmista laitteista. Hyvä äänenlaatu saa ihmisen rauhoittumaan, ei tarvitse edes olla hyvää musaa. Ehkä se, että kuulee todella laadukasta ääntä, rauhoittaa kaiken tämän epätäydellisen p.askannuksen keskellä jota nykymaailma on pullollaan.
 

Scaha

Käyttäjä
Liittynyt
19.5.2008
Viestejä
484
TapsaS sanoi:
Musa on kliffaa hei ja laitteetkin ihan nastoja, yes!

t. Tapsa

Veit jalat suustani :D

Aina on tullut kuunneltua musiikkia ja katseltu paljon leffoja joten on ollut jotenkin itsestään selvää myös hiukan satsata laitteisiin. Viime vuosina pääpaino kotona ollut selkeästi tuolla leffapuolella ja musiikki jotenkin jäänyt taka-alalle. Nyt on valtava tarve tuoda musiikki uudestaan kuvioihin ja kuinka mukavaa onkaan suunnitella laitteistomuutoksia sitä ajatellen. Paras hankinta pitkään aikaan on levari jonka johdosta on tullut yhä useammin pysähdyttyä vain rentoutumaan ja nauttimaan musiikista.
 
Ylös