Miksei tietokonepohjainen äänilähde tehnytkään vaikutusta?

murkku sanoi:
- Musiikkivarasto surisemassa pöydän alla? Jatkuvaa varmuuskopiointia ja sähköntarvetta.. Ei kiitos.
- Sairas duunimäärä ripata kaikki levyt RAID-pakkaan. Varsinkin kun tallennuspaikka on epäluotettava läjä - voihan se ohjaimen logiikkakin hajota ja tuhota datan.
- Playlistit tekevät musiikin kuuntelusta kertakäyttöistä pikaruokaa. (En myöskään tykkää mikroruuasta, vaikka sekin on nopeaa ja kätevää)

EDIT: Lisäksi DAC:t & verkkosoittimet kehittyvät vielä harppauksin, joten en koe tarvetta satsata "ensimmäisiin digibokseihin" joissa on ihan liikaa liikkuvia SPOF-palasia.

Kiintolevyt ovat lähes äänettömiä ja ne voi pistää surisemaan sellaisen etäisyyden päähän ettei niitä kuule. Itsellä ei ole mitään toivoakaan kuulla koneeni kahta kiintolevyä kun ovat vielä Antecin nerokkaalla kuminauhakiinnityksellä kotelossa kiinni. Toki kirjoittaessa ja hakiessa vaimeaa raksutusta kuuluu. Tämä siis silloin kun on hiljaista. Musiikin soidessa unohtuu tietokoneen olemassaolo.

Kerran kun levyt rippaa niin se on sitten siinä. Tuskin mitään 500 levyn CD-kokoelmaakaan yhdessä päivässä olet ostanut? Voihan noita rippailla hiljakseen sen mukaan mitä tekee mieli kuunnella. Tallennuspaikka on luotettava kun on varmuuskopiot kunnossa. Vähän kuin sanoisi että CD-hylly on epävarma varastointipaikka tulipalon yllättäessä.

Playlistien käyttö on täysin vapaaehtoista. Itse en playlistejä käytä vaan haen levyn kirjastosta ja pistän soimaan.

DACeja on ollut olemassa jo iät ja ajat. Kehitystä voidaan odottaa ainakin tietokoneen ja DACin välisissä kytkentätavoissa.
 
Uusimmat pikkuvehkeet (kuten mulla vähän isompi kuin pari DVD-koteloa) on kuulumattomia ja kun niissä on digiliitännät suuntaan jos toiseenkin sekä usb:t ja eSata:t ulkoisille laitteille plus WLAN, niin ne alkavat lähennellä aika ihanteellista. Starttaavatkin lepotilasta hetkessä. Kun koko äänitekokoelma on hiiren klikkauksen päässä ja lisäksi netin kaikki tarjonta yhtäaikaa plus vielä tallentava digitv haluttaessa jopa kahdella dvb-tikulla, niin eipä paljon toivomisen varaa enää jää. Siis kaikki yhdessä ja samassa, jopa toimivat (HD-Audio) analogisetkin liitännät jos haluaa vielä vaikka siirrellä vinyyleitä kovalevylle. Ainut lisälaiteostos oli pieni polttava usb-DVD-RW -asema. Sanoisin, että HTPC-tarjontaan on tullut ehkä puolen vuoden sisällä kivoja ATOM-prossuun (dual-core, 1.6GHz) pohjautuvia laitteita, joissa mopotason prossun vastapainona on NVidian teräväpiirtovideoiden rautapurkuun pystyvä näytönohjain.

Vieläpä tuo samainen pikkuihme toimii Squeezeboxin serverinäkin. Pelaaminen ja videokuvan editointi voi olla liikaa mutta tavanomainen käyttö sujuu ihan hyvin.
 
pirkka sanoi:
DAC pitää sisällään nuo kaikki elementit...

Niin pitää. DACiin kuuluu kaikki muu paitsi se pyöritin ja mahdollisesti sen erillinen virtalähde. DACissa on I2S liitäntä johon sitten pyöritinosa laitetaan kiinni. Periaatteessa omastakin DACista saisi tehtyä cd-soittimen, jos laittaisi jonkun omavalintaisen pyörittimen kiinni I2S liitäntään. Tietääkseni kaikissa daceissa on sisäisesti tuo I2S liitäntä, vaikka sitä ei yleensä takapaneelista löydykään. Pyörittimissä myös.
 
kahvis sanoi:
Ja voisitko kertoa miten raid1 voi mennä rikki? varsinkin jos käytetään esimerkiksi ubuntun omaa softaraidia.
Kyllä mirrorin rikki saa ja datat varsinkin. Esim. ohjainpiirisi prakaa ja päättää kirjottaa kuraa toiselle lätylle (tai kirjottelet sinne ite vahingossa kuraa). Paske peilaantuu ja olet suossa. Backup pelastaisi, mutta tässä tullaankin taas jo siihen mielekkyyteen...

pirkka sanoi:
dac se siinä cd soittimessakin on se, joka sen soundin rakentaa eli parempi olisi sanoa että tiostaiseksi paras testaamasi dac sijaitsee cd soittimessasi.
EDIT: Ihanko totta... tietysti siellä on DAC, mutta ei se pelkästään riitä, näemmä.
 
murkku sanoi:
Kyllä mirrorin rikki saa ja datat varsinkin. Esim. ohjainpiirisi prakaa ja päättää kirjottaa kuraa toiselle lätylle (tai kirjottelet sinne ite vahingossa kuraa). Paske peilaantuu ja olet suossa. Backup pelastaisi, mutta tässä tullaankin taas jo siihen mielekkyyteen...

RAID on musiikkikirjastolle täysin väärä valinta. RAID:n idea on vikasietoisuus, ei varmistus. RAID:ia käytetään businesskriittisissä sovelluksissa, jossa esim puolen tunnin downtime voi maksaa mitä vain olemattoman ja tähtitieteellisen euromäärän väliltä. Jos joku haluaa musiikkikirjastonsa säilyttää niin RAID on väärä valinta ja oikea ratkaisu on esim joka öinen diffi-kopiointi jolloin vain muuttuneet datat tallennetaan toiselle levylle. Tuokin on overkilliä. Helpompi on peilata se setti kerran viikko/kuukausi ja säilyttää se toinen levy vaikka duunissa jos haluaa olla vainoharhainen esim tulipalon suhteen.

Ps. Kahvis puhui softaraidista, eli siellä ei ole dedikoitua RAID-rautaa vaan käyttöjärjestelmää ajaa levyjä arrayna.
 
Gretch sanoi:
Ps. Kahvis puhui softaraidista, eli siellä ei ole dedikoitua RAID-rautaa vaan käyttöjärjestelmää ajaa levyjä arrayna.
Juu, peili eli RAID1 ja vielä tarkentaen Linux-kernelin softaraidi joka ei ole mitenkään Ubuntu-riippuvainen.
Toi incremental-diff kuulostaa jo siedettävämmältä ratkaisulta ja kausittainen kopio holvissa vielä paremmalta, mutta silti tässä mennään sille osastolle josta en musiikkiketjussa nauti...

Odottelen rauhassa tarkoitukseen tehtyjä yhden boksin fiksuja SSD ratkaisuja. Verkotetulla backupilla, kansitaiteineen ja -tietoineen.
Kaiken tämän voisin rakentaa itsekin, muttakun ropellipäiset kotiviritykset ja ylimääräiset nesejäähdyttelyt (herätys taas! :) jätän niille joita se kiinnostaa.
Kotona ei tosiaan jaksa rauta- tai GNU/opensorsa-säätö kiinnostaa. Eikä mua tarvi yrittää käännyttää, vastasin vaan topicciin.

Tulipalolle tai asteroideille en voi mitään, mutta jos moinen osuu kohdalle, niin murheen määrä ei taida rajottua musiikkikirjastoon.

EDIT: Ja siis softapeili hajoaa siinä missä rautapeilikin, kun ohjain sekoaa (esim. emon SATA-väylä). Typojakin korjasin
 
Kaikenhan aina rikki saa. Itseltänikin on hajonnut täysin kelvottomaan kuntoon useampia LP levyjä, DVDeitä, CD-levyjä ja CD-soitinkin on hajonnut ihan itsestään ja ties mitä kaikkea on mennyt rikki. Tosin vaikka en ole ikinä alkanut RAIDittamaan kovalevyllä majailemia CD-levyjäni, hassua kyllä, että ole niitä vielä kertaakaan 5+ vuoden aikana hukannut. Jos se kovalevy nyt syystä tai toisesta laukeisi, niin sitten vähän aikaa vaan laitettaisiin niitä lättyjä levylautaselle, kuten muutkin kuolevaiset, kunnes sitä ei taas jonain päivänä enää tarvitsisi tehdä.

Onhan se kuitenkin selvä, ettei ne kovalevyt ole ikuisia, mutta jos nyt päättäisin, että biisit jotka nyt ovat kovalevyllä, olisivat vielä sillä samalla kovalevyllä vielä 10 vuoden päästäkin, niin huijaisin kyllä itseäni. Tietotekniikka menee eteenpäin kuitenkin semmosta vauhtia, että kyllä ne koneet päivittyy, vaikka olisi kuinka piittaamaton tekniikasta, vähintään kerran 5 vuodessa. Minun äitimuorinikin kone on päivittynyt jokusen kerran tässä ajassa.

5 vuoden päästä saa varmaan jonkun 10 terasen SSD levyn satasella ja kyllähän siihen sitten tulee jokatapauksessa päivitettyä. Parin vuoden päästä saa varmaan 10 terasen tavallisen kovalevyn satasella, joten pitäähän sekin saada. Mikä tietokonepohjaisessa äänilähteessä on anti-klimaattista, että sillä vanhalla tietokoneromulla ei juurikaan ole jälleenmyyntiarvoa. Se taas on hyvä puoli, että ne varsinaiset fyysiset levyt ovat lakanneet naarmuuntumasta ja hukkumasta, eivätkä enää muutu käyttökelvottomiksi.
 
Minä uskon että seuraava päivitykseni on joku n terainen flash asema. Eiköhän tuo kovo ala olla jo tiensä päässä. Sellaista on sitten jo tavattoman vaikea saada rikki.
 
pirkka sanoi:
Minä uskon että seuraava päivitykseni on joku n terainen flash asema.

Sitten kannattaa pistää lotto vetämään. Noita ei saane vielä muutamaan vuoteen järkevällä hinnalla.
 
Ei kannata kiirehtiä kovalevyjen päivityksissä - on ennustettu että vuonna 2015 kaikki maailman musiikki ja vuonna 2018 kaikki maailman elokuvat mahtuvat yhteen iPodin kokoiseen tallennusmediaan!
 
Sepeteus sanoi:
Ei kannata kiirehtiä kovalevyjen päivityksissä - on ennustettu että vuonna 2015 kaikki maailman musiikki ja vuonna 2018 kaikki maailman elokuvat mahtuvat yhteen iPodin kokoiseen tallennusmediaan!

Ei tule tapahtumaan ilman ns. disruptiivista innovaatiota. Tallennuskapasiteetin kehitys on kuta kuinkin logaritmistä ja jos viimeisen 20v kehitystahdilla lähdetään tilavuutta extrapoloimaan niin ollaan noin 100 teran kiintolevyissä vuonna 2015. Pakkaamattomana 100 teraan menee about 160 000 CD-levyä. Veikkaisin, että enemmän on julkaistua musiikkia ja sitä mukaa kun tallennustila kasvaa niin yleensä myös vaatimukset kipittää perässä.

Kehittyneempää tietotekniikkaa on turha odottaa, koska tuo on loputon seikkailu. Nyt on hyvä hetki hypätä kelkkaan kun alta 150€ saa 2 teran levyn, jonne häviöttömästi pakattuna menee päässä laskettuna lähemmäs 4000 cd:tä, tai sitten hankkii sen 70€ 1T levyn ja ostaa vaikka 4T levyn parin vuoden päästä jos meinaa tila loppua.
 
^
siihen kehitykseen tulee hyppyjä jos keksitään jotain uutta. Esim. kuinka paljon televisiot pieneni LCD-tekniikan takia?

On keksitty todellatehokas tallennusmenetelmä, mutta millä lie proto- / tearia-asteella se osataan valmistaa, oliko vielä suomella jotain keksinnön kanssa tekemistä. en muista..
Kyllähän se tuotantoon tulee varmasti seuraavan 10 vuoden sisällä.
 
Ei nappaa, tietokonepohjainen systeemi.

Tuossa se on ollut kytkettynä pouolitoista vuotta. Aluksi tuli kuunneltua jonkin verran tänä vuenna ei vielä yhtään kappaletta soitettu.
Ehkä Duetin DAC on huonompi (vaikka en kuule eroa) ja aiheuttaa kuunteluväsymystä.


Ei vaan istu minun käytöstapoihini. Haen mieluummin hyllystä CD:n tai LP:n ja asettelen sen soittimeen. Nautin siitä enemmän. Varmaan päässä vikaa. Ehkä vielä joskus...


Ja syynä ei ole säätäminen etc. Teen noitten romppeitten kanssa töitä päivittäin.

--
 
Alex sanoi:
Ei nappaa, tietokonepohjainen systeemi.

Tuossa se on ollut kytkettynä pouolitoista vuotta. Aluksi tuli kuunneltua jonkin verran tänä vuenna ei vielä yhtään kappaletta soitettu.
Ehkä Duetin DAC on huonompi (vaikka en kuule eroa) ja aiheuttaa kuunteluväsymystä.


Ei vaan istu minun käytöstapoihini. Haen mieluummin hyllystä CD:n tai LP:n ja asettelen sen soittimeen. Nautin siitä enemmän. Varmaan päässä vikaa. Ehkä vielä joskus...


Ja syynä ei ole säätäminen etc. Teen noitten romppeitten kanssa töitä päivittäin.

--
olisko syynä kansitaiteen puutos :). Mää haluan ainakin käpistellä jotakin levyyn liittyvää.
 
Tämä "tietokonepohjainen" termi topickissa on melkoisen laaja käsite. Itselläni ei setissa ole varsinaista perinteistä tietokonetta kuin ainoastaan silloin kun rippaan ja siirrän musaa nassille mutta silti käsittääksenio käytän tietokonepohjaista systeemiä. Sellainenhan tuo nassi on. Se kun hurisee automaattisella bac upilla konfattuna (ulkoisen kovolle) työhuoneen kaapissa ei olohuoneen setti voisi siivompi olla: pieni transportti ja dac liitettynä vahvistimeen... kakella loihdin noin 3000 albumin valikoimasta haluamani soittoon ja voin täysin siemauksin keskittyä musiikin kuunteluun.


Kuinka tollasia joku jaksaa lootra vielä työpäivän päätyttyä
24/7 Monitorin töllöttäminen teke meistä kaikistaa puupäitä, hiljaa hivuttaen . Ei oo hääppöstä elämää ,mukavaa kun voi iskeä lätyn soittimeen ja keskityä itse asiaan ilman että tarttee ajatella liityymäsopimuksia tai koska koko hoito laukee lopullisesti

Pappa
 
pappa sanoi:
Kuinka tollasia joku jaksaa lootra vielä työpäivän päätyttyä
24/7 Monitorin töllöttäminen teke meistä kaikistaa puupäitä, hiljaa hivuttaen . Ei oo hääppöstä elämää ,mukavaa kun voi iskeä lätyn soittimeen ja keskityä itse asiaan ilman että tarttee ajatella liityymäsopimuksia tai koska koko hoito laukee lopullisesti

Pappa

Käytätkö Pappa telkkua kaukosäätimellä? Ei tää sen kummempaa lootraamista ole. Kuka sitä nyt jaksaisi jumpata jonkun rutisevien kiekkojen kanssa työpäivän jälkeen kun voisi vaan istua soffalle ja kuunnella musaa. Puupäistyminen on ihan itsestä kiinni. Toi ajatus monitorin ja älyllisen kehityksen suhteesta noin on yksi typerimpiä kliseitä ...
 
Toi ajatus monitorin ja älyllisen kehityksen suhteesta noin on yksi typerimpiä kliseitä ...

Puhumattakaan akuutista terveysriskistä ennen keski-ikää ; kun Maailma pyörii jonkun sortin Monitorin , Saariosten pizzan ; Batteryn ; Springlesin ympärillä

Kuka sitä nyt jaksaisi jumpata jonkun rutisevien kiekkojen kanssa työpäivän jälkeen kun voisi vaan istua soffalle ja kuunnella musaa

Voi mikä vaiva koska oot viimeks kokeilluy lapiohommia

Puupäistyminen on ihan itsestä

No tietysti on mitä sitten ,mikä klisee ?? Puupää mikä puupää '

Pappa
 
Ei jatketa enää kinaamalla, jos sopii? Olisi todella herrasmiesmäistä ymmärtää toisten tapaa harrastaa t. rajani
 
pirkka sanoi:
Käytätkö Pappa telkkua kaukosäätimellä? Ei tää sen kummempaa lootraamista ole. Kuka sitä nyt jaksaisi jumpata jonkun rutisevien kiekkojen kanssa työpäivän jälkeen kun voisi vaan istua soffalle ja kuunnella musaa. Puupäistyminen on ihan itsestä kiinni. Toi ajatus monitorin ja älyllisen kehityksen suhteesta noin on yksi typerimpiä kliseitä ...

Ei tee kyllä yhtään huonoa itse kullekin nykymiehelle jumpata vähän ylös sohvalta ja kääntää levyä. Mahdollisesti jopa käyttää työkaluja säätötoimenpiteisiin. ;) Poisluettakoon ne keiden ammatti on vinyylisoittimen säätömekaanikko. :D
 
rajani sanoi:
Ei jatketa enää kinaamalla, jos sopii? Olisi todella herrasmiesmäistä ymmärtää toisten tapaa harrastaa t. rajani

No tässä mun ja papan väännössä on aimo annos hjuumoria mukana mutta toki se on sellaista jota ei ulkopulinen heti huomaa, (vai onko...) ( siis sellaista vai huumoria? ) :D
 
Back
Ylös