Mikkikö rikki ?

Analog

Käyttäjä
Liittynyt
1.9.2006
Viestejä
3 043
Kaupunki
Pirkanmaa
Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt mittauksissa olevaa 1kHz piikkiä, oli sitten kohteena mikä tahansa keskiäänialuetta toistava kaiutin.
Liitteessä kuva jossa on kahdella eri mittamikillä samasta paikasta tehty mittaus. Piikikäs on Behringer ja ei piikikäs on Monakor.
Noiden mikkien suuntakuvio on bassoilla erilainen joten paikassa missä tein mittauksen ne eivät ole siinä mielessä vertailukelpoisia.

Mutta mutta, mistä ihmeestä johtuu tuo kilon piikki? Liekö Behru rikki?


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Mullakin behru teki satunnaisia kujeita kunnes sanoi totaalisesti poks.Uutta pitäisi thomannilta tilata vaikka yks mittamikki jo löytyy.
Tuleeko sama piikki laajakaistaisella diskantilla jonka lasku on lähellä kiloa?
 
Vähän kaikenlaisilla elementeillä se esiintyy mutta enpä ole viimeaikoina mittaillut domeja vaan lähinnä nauhoja.
Onneksi piikki on selkeä ja sen voi jättää huomioimatta kun sen tietää. Ehkä pitäisi tehdä jostain kapselista omatekemä mittamikki.
Olenkin miettinyt huoneessa mittaamisen problematiikka. Nimittäin heijastuksethan tekee mittaamisen vaikeaksi kun ikkunaaikaa pitää lyhentää ja se taas estää bassomittaamisen ja tekee välillä jopa keskiäänistä virheellisen, erityisesti resistanssikoteloilla joissa osa äänestä tulee myöhässä.
Niinpä olen päätynyt siihen, että jos kerran kaiutin suuntaavuudella vähentää huoneen vaikutusta, miksipä ei sitten mikrofonikin. Monilla hyvillä kapseleilla tehdyn tasopinnan suuntaavuus estäisi heijastusten vaikutuksen. Tuolla ei ehkä kannattaisi mitata kuin keskiääntä ja bassoja.
 
Ihmeitä tapahtuu !
Tänään kun vaihtelin mikkejä ja siinä tietysti Behrua tuki käpisteltyä niin ihme ja kumma se pelaa taas ilman ylimääräistä piikkiä ???
Softan kanssa on tullut totuttua parabittisiin ilmiöihin mutta näköjään mikit kuuluu samaan kategoriaan.
 
Back
Ylös