Mikä vuosikymmenen ja miksi?

80-lukua ei ampua minnekkään, vuoteen 84 asti tehtiin loistavaa musaa koti- ja ulkomailla.
 
Tawe sanoi:
80-lukua ei ampua minnekkään, vuoteen 84 asti tehtiin loistavaa musaa koti- ja ulkomailla.

Ja jonkusen verran tämän jälkeenkin, ei voi mitään, esim metallipuolella otettiin 84 vuoden jälkeen melkoisia harppauksia, esim. eräänkin yhtyeen Reign in Blood on tehty tuon ajan jälkeen.
 
Täällähän taas tyhmiä kysellään. Monelle on tuo murrosiänkriisi ja siihen littyvä musiiikki on pinnassa vielä kuuskymppisenäkin. Kaikki musiikki palvelee aikaa ja tapahtumia, hittojako sitä ottamaan jotain vuosikymmentä pois. Musiikkimakuja on jo niin monta, että tuskin mitään genreäkään pystyn sulkemaan ulkopuolelle. Heavya tulee kuunneltua vähiten, tuskin ollenkaan. Hyvä diskohumppa se on poikaa :)
 
ahaapalainen sanoi:
Klassisen musiikin ystävälle tämä on kyllä täysin mahdoton kysymys. Vuosisadan tasollakin tulisi tehtyä hirveää väkivaltaa musiikin historiaa kohtaan... :-\

Kyllä vaan, mutta se tekeekin kysymyksestä mielenkiintoisen. Jos olisi aivan pakko valita, valitsisin vuodet 1785 - 1794 (ei siis varsinainen vuosikymmen, mutta kymmenen vuoden jakso kuitenkin). Lunttasin Wikipediasta, että näihin vuosiin sijoittuvat:

Mozartilta

Pianokonsertot 20 - 27
Figaro, Cosi ja Don Giovanni
Sinfoniat 38 - 41

Haydnilta sinfoniat 93 - 102

Mutta kyllähän tuo kirvelisi. Bachia ei olisi mukana ollenkaan, mikä on aika mahdoton ajatus. Haydnilta jäisivät vielä parin vuoden päähän op. 76 kvartetot. Olisinkin ottanut vuoden 1796 mukaan, ellei Figaro olisi siinä tapauksessa pudonnut alkupäästä pois.
 
Hard-Rock -miehelle kulta-aika on 70-luvun alusta 80-luvun puoleen väliin. Erinomaisia levyjä on toki tehty harvakseltaan tuon jälkeenkin.
 
Tähän kuuskytluvun lopulla syntynyt pystyy vastaamaan ainoastaan, että ei ainakaan -90, eikä -00 luvut...
 
Hhmmmpph... sanoisin että täälläpäin kolahtaa sellainen välikkö kuin 1959-1968 tykimmin. Viileetä aikaa, rock!
 
Back
Ylös