Mikä on hifin hinta ja laatu suhde nykyään ?

kolsja-4

Käyttäjä
Liittynyt
24.1.2009
Viestejä
1 968
Kaupunki
kotka
Muistan kun 80-90 luvulla sanottiin että hyvän laitteen sai 10000 markalla. Ja siitä yli menevää rahanmenoa pidettiin turhuutena. Ja nytten en tarkoita kaijuttimia vaan vahvareita, cd soittimia, levysoittimia,dvd laitteita,kotiteattereita, ja myöskin vanhempaa hifiä koska sitä liikkuu vielä, dekit,kelanauhurit siis yleensäkin hifi roipetta.siis onko euro nostanut hintoja paljon ylös. kaveri kirosi oli stereoiden vaihto aika vanhat taisi olla 90 lukulaiset sanoi että sillon sai tavallinen pulliainen 10000 mk:la koko paketin ja kirosi että nytten ei saa 2000 eurolla mitään. tyyppi on tavallinen hifisti.Aattelin kysyä vaan teiltä en ole ite seurannut 10-11 vuoteen tarkkaan mitä hifi rintamalla tapahtuu .Vissiin 7-8 vuoteen en kuunnellut musiikkia ollenkaan. iski kova dvd vaihe 7-8 vuotena päälle.
 
Pelkästään inflaatio jo tekee tuon vertailun vaikeaksi. Jos lasketaan 2% inflaatiolla niin 30v aikana summa lähes tuplaantuu. Komponenteissakin ollaan menty eteenpäin niin paljon, että samalla rahalla saa enemmän. Jos vain inflaation huomioi niin summa voisi siis olla jotain 3000€ vs 10 000mk 80-luvulla. Oikeasti summa voi olla jotain aivan muuta jo tuosta massatuotannosta/komponenteista johtuen.
 
Se on se 70-luvulta alkanut fiat-valuutan luoma inflaatio.
Esim. 80- ja 90-lukujen nykyiset hinnat voi tarkistaa täältä:
http://www.rahamuseo.fi/multimediat_ja_oppimateriaalit_rahanarvolaskuri.html

Ainakin T-amp vahvistimet ovat tuoneet hintoja alas.
Laadukas 20W T-amp vahvistin lähtee eBaysta postikuluineen
n. 65 eurolla (=350 mk).

Tietty esim. MP3-soittimia ajatellessa pitää muistaa, että jo yhden gigan kiintolevy
maksoi vuonna 1995 yli 1000 euroa, eikä edes perus PC:n prosessoriteho riittänyt
MP3 pakkauksen purkamiseen.
 
Gretch sanoi:
Jos vain inflaation huomioi niin summa voisi siis olla jotain 3000€ vs 10 000mk 80-luvulla. Oikeasti summa voi olla jotain aivan muuta jo tuosta massatuotannosta/komponenteista johtuen.

Minäkin laittaisin tuohon 2000-3000€ tietämille oman arvion. Tuolla summalla mielestäni nykyään saa jo jotain. Joidenkin laitteiden kohdalla jo pienempikin summa riittää laatuun. Tosin on noita 10000mk -80-luvulla maksaneita sarjoja tossa ollut, eikä nekään nyt mitään erikoisia kaikki ole.
 
aika monella hifi firmalla on ns best buy paketteja. Mielestäni ne on olleet ihan fiksuja settejä. hinnat ovat olleet alle tonnista ylõspäin.
 
Vs: Mikä on hifin hinta ja laatu nykyään ?

Puhtaasti omiin kokemuksiin pohjautuen väitän että hifin hinta on kova mutta laatu yleensä kuraa:

- Noin tonnin laitteitta on mennyt hajalle muutamassa vuodessa normaalikäytöllä, ja nämä ovat olleet ns. arvostetuilta merkeiltä. Tämä on minusta pöyristyttävää ja kertoo vain alalla valloilleen päässeestä rahastusmeiningistä.

- Muutaman satasen hintaluokassa laitteita on levinnyt käsiin jo takuuaikana, ja nämäkin ovat olleet ns. arvostettuja merkkejä. Tämäkin on minusta pöyristyttävää ja kertoo vain alalla valloilleen päässeestä rahastusmeiningistä.

- Halvat tai edulliset (osin harmaatuodut) laitteet ovat kestäneet vähintään yhtä pitkään kun kalliimmat laatumerkkien edustajat. Tämä taas kertoo minusta vain siitä että rahastuksen aika saattaa olla hyvinkin pian ohi. >:D
 
^ no, itselläni viimeisin toimintahärö raudassa taitaa asettua vuodelle 2000, silloinen phonoasteeni päätti päästää tasavirtaa molempiin suuntiin jonka seurauksena suli sekä äänirasiani että päätevahvistimeni toinen puoli (etunen siinä välissä vain hymyili ilkikurisesti). Operoin tuolloin ja nykyisinkin hintakategoriassa muutama huntti - muutama tonni per kapula.
 
Messuilla "eikö tuo ole hirveän kallista"-kysymyksen esittäneille totesin että ei, käytettyä tavaraa saa halvalla ja tonnilla ostaa jo niin hyvät uudet laitteet että
saa jo oikeasti miettiä mitä haluaisi lisää, kuinka haluaisi harrastuksessa edetä.
Esillä olleiden putkivahvistimien yläpuolelle olisi pitänyt laittaa lappu "HALVAT", niin olisi vetänyt porukkaa vielä enemmän.
 
No käytetyn kaman hinnat on ainaki järjettömiä. Tai no pannaan vielä niin että käytetyn kaman hinta -90 luvulta. Hyviksi esimerkeiksi käy vaikkapa Cyrus. Malleja 1-3 myytiin -90 luvun lopulla todella halvalla. Ykkösten hinnat pyöri jo sillon tuosa tonnin pinnasa ja alle. Tänään hintapyynti samalle vehkeelle on reilusti enemmän kun yli 10 vuotta sitten. Samaan listaan vois panna myös Gradientin Introt joita on tosi harvoin myynnissä ja silloin kun on niin hinta on muutamaa satasta vaille se mitä se makso uutena. Tietysti jos joku maksaa niin saahan sitä ottaa mutta mun mielestä tämä on älytöntä.

Euro on nostanu hintoja pirusti. Ihmiset jotka ei enää ajattele summia markoissa ja markan ostovoimaa eivät varmaankaan välitä rahan kulusta juuri muutenkaan. No eipä tämä ole vain tämän Hifiharrastuksen kirous.
 
Myyjät eivät määrää käytetyn hifin hintaa, vaan se asettuu yleensä tasolle jossa kauppoja alkaa syntyä. Jos tietyt vanhat vermeet on poikkeuksellisen kalliita, niille on yksinkertaisesti kysyntää. Se saattaa olla hetkellistä hypeä tai sitten pidempiaikaista arvostusta.
 
Niin tai sitten sitä kauppaa ei synny ja sitä ei vaan ole tarvetta päästä eroon kalliilla ostetusta tavarasta sillä hinnalla kun mitä kauppoja vois alkaa syntymään. Ehkäpä sille muutamalle sataselle ei ole käyttöä vaan tavaran annetaan kasvaa korkoa ja odetellaan sitä hypeä.
 
On näkynyt olevan esim. merkkikaiuttimia joiden hinnat oli uutena -80 luvulla n. 4990 mk/ pari ja nyt niitä myytiin 2000eurolla pari.
Hinta on vähän pompsahtanut.
 
Peltsi sanoi:
Euro on nostanu hintoja pirusti. Ihmiset jotka ei enää ajattele summia markoissa ja markan ostovoimaa eivät varmaankaan välitä rahan kulusta juuri muutenkaan. No eipä tämä ole vain tämän Hifiharrastuksen kirous.

Euron vaikutuksesta yleiseen hintatasoon on kyllä tietoa saatavana. Kysehän on inflaatiosta. Tieteellinen todistusaineisto ei taida tukea väitettäsi. Inflaatio ei tietääkseni euron jälkeen ole Suomessa kiihtynyt eikä euro tuonut mitään hyppäystä inflaatioon.
 
inconnelli sanoi:
On näkynyt olevan esim. merkkikaiuttimia joiden hinnat oli uutena -80 luvulla n. 4990 mk/ pari ja nyt niitä myytiin 2000eurolla pari.
Hinta on vähän pompsahtanut.

Esimerkiksi? LS3/5a ?
 
ahaapalainen sanoi:
Euron vaikutuksesta yleiseen hintatasoon on kyllä tietoa saatavana. Kysehän on inflaatiosta. Tieteellinen todistusaineisto ei taida tukea väitettäsi. Inflaatio ei tietääkseni euron jälkeen ole Suomessa kiihtynyt eikä euro tuonut mitään hyppäystä inflaatioon.

Tämä on vähä hassu foorumi puhua tieteellisistä todisteista.

No ilmeisesti inflaatiossa oli kolme päivää euroon siirtymisen jälkeen kova nousu kun kaikki kama mitkä ennen makso 5 markkaa niin makso sen jälkeen euron. Eihän tuo kai ole kun 20% noin kansakoulu matikalla. Mutta siinä tietenki oot oikeasa että ei ole mitään todisteita. Nämä ovat vaan tavallisen kuluttajan mielipiteitä.

Tiedän että eurosta ei saa puhua mitään pahaa. Mutta eiköhän se siittä aiheesta. Palataan oikeaan aiheeseen.
 
Paras nousu oli kyllä markasta euroon suhteen kirjastossa jossa valokopio maksoi markka-aikana 1mk. No euroon siirryttiin niin se olikin 1€. Kun kyselin syytä niin sanottiin se välähdys maksaa. Mutta aika kivastihan kymmenessä vuodessa on tuo accuphase hinta noussut kun joskus sen hinta pyöri 12 000mk niin nykyään taitaa se halvin maksaa 4500e? Tuolloin pidin kyseistä summaa aivan hurjana, mutta nykyään kun katselee hintoja niin eihän tuolla 2000e saa enään kuin peruslaitteen. Hyvä kun sellaista edes. :)
 
Ajat muuttuu, joskus sai komean "ökytalonkin" 700kmk, mistä saat okt:n alle vanhan millin?
 
Jigsaw sanoi:
Ajat muuttuu, joskus sai komean "ökytalonkin" 700kmk, mistä saat okt:n alle vanhan millin?

Monestakin paikasta mutta tuskin sulle kelpaavaa sillä saa. ;)
 
Monestakin paikasta mutta tuskin sulle kelpaavaa sillä saa.

Saa sillä sen mummonmökin tms esim täältä Pirkanmaalta. Eikä nyt lasketa, että vanhalla millillä saa vanhan talon jostain kuolleesta pikkukylästä jostain keskeltä ei yhtään mitään..
 
Back
Ylös