Mikä oli kova sana hifissä silloin kun olit 15v?

Denali

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.5.2009
Viestejä
12 838
Kaupunki
Salo
Minulle kolahtivat ainakin nämä (enimmäkseen vain haaveissa):
-Nakamichin dekit
-BBX485, BBX1000, B&W801
-Harman Kardon Sitation XX
-Beyer Dynamic DT880, Stax Lambda
-Luxmanin paremman pään tuotteet
-Glantz MFG-71
-B&O:n tv
-Joku 7000mk maksava JVC:n ei vielä edes hifi-videonauhuri

Ja vuosi oli ... arvasitte varmaan suunnilleen, 1983.
 
Aika hyvä lista, kokolailla samalta pohjalta tullaan...
Sinänsä hassua että noista listatuista tuotteista on 4 ollut itsellänikin.
 
Kyllä se oli huhujen mukaan lähes 100000mk maksava B&O setti jonka legendaarisen Stereo Ky liikkeen (tunnistavat ken tietävät ;) ) pitäjä istutti minut ja kaverini kuuntelemaan, samalla kun Amigan pelejä kuolattiin hyllystä pers aukisena :D Se oli ehkä se ensimmäinen High End kosketus ja vielä silloin niin tietämätön tästä kaikesta tulevasta hullutuksesta :)
 
AE1 tuli markkinoille samana vuonna kun täytin 15 ja se oli suuri haave joka jäi toteuttamatta. Muuten elettiin aikaa jolloin missään muissa hifilaitteissa ei valtakunan virallisen totuuden mukaan ollut mitään eroja. :)

No paikallisessa kodinkoneliikkeessä käytiin kyllä kuolaamassa Technicsejä ja Yamahaa, hifiliikkeitä kun ei paikkakunnalla ollut.

-edit- ...niin siis kuultavia eroja...
 
Enpä hirveesti 15-vuotiaana tajunnut hifien päälle. Kova sana olivat aika vasta hankitut Pioneerin pakettistereot kotona UK:n tosi halvoilla ja pskoilla kaiuttimilla. Yritin silloin uskotella itselleni, että ne ovat yhtä hyvät kun naapurin perheen Technicsin erillislaitteet ja OR:n kaiuttimet. Eikä meillä ollut edes cd-soitinta, koska vanhempien mielestä cd-levyt olivat vain uusi vouhotus ja vinyylille povattiin vielä pitkää ikää. Pari vuotta kärvistelin ja -92 ostin sitten Pioneerin cd-soittimen (joka toimii moitteettomasti vieläkin). Seuraavaksi hommasin kaverin tekemät kolmitiekaiuttimet itselleni, joissa oli omaan korvaan huomattavasti parempi soundimaailma, kuin tuhnuissa UK:n kaiuttimissa. Naurattaa vieläkin se levari, se kun oli äärettömän mikrofoninen. Nauhotetuilta kaseteilta kuului biisien välissä perheen iloista jutustelua. :D
 
Minä metsästin hullun lailla Rovaniemellä Marantzin dekkiä. Tuntui että se on ihan pakko saada, mutta Rovaniemellä sitä ei myynyt kukaan. Ja koska Interinnetistä en ollut kuullutkaan, niin ei meinannu mistään löytyä tietoa mistä sellaisen sais. Kun viimein kaupan löysin Helsingistä, niin olin rahani tuhlannut :)
 
Hmmm....32 vuotta sitten.....

Sony EL-7 Elcaset

Kelanauhurin äänenlaatu kasetilla toimvassa laitteessa!
(On kova peli edelleen)

Kaveri osti tuon Kaisaniemenkadun Radio Lahdesta ja sillä soiteltiin pitkään ja hartaasti.

ad79.jpg
ad81.jpg

bros1.jpg


Hifi-lehden 4/1979 testi:
Sivu 1: http://users.bart.nl/users/pb0aia/cm/elcaset/test_1.jpg
Sivu 2: http://users.bart.nl/users/pb0aia/cm/elcaset/s_test_2.jpg
 
Itselle ne oli AKAI:n Reference Master -sarjan erilliskomponentit. Oli hienot puupäädyt ja paljon painoa. Tämä lähinnä siksi, että tuli tuohon aikaan ostettua ekat "kunnon" stereot, jotka oli AKAI:n erillislaitteiden perusmallit.

Jos en väärin muista, niin RM -sarjan dekkejä ja viritintä kehuttiin kovasti.

Nykyään sitten onkin nostalgia -setissä RM -sarjan viritin, vahvistin, ja CD. Dekki hakusessa. :)
 
kamak sanoi:
AE1 tuli markkinoille samana vuonna kun täytin 15 ja se oli suuri haave joka jäi toteuttamatta.

AE1:stä tulikin mieleen, että kaverin isoveljellä oli sellaiset... ja NAD 3020! 1983 haaveilin vielä 3000mk:n erillispaketista, ja siihen jos olisi laittanut jotain 500mk lisää, niin olisi saanut muutaman dBf:n verran lisää herkkyyttä AM-virittimeen. TM:n testeissä listattiin silloin tuollaisia asioita...
 
^^Akain perussettiä oli mullakin - siihen Marantz dekillä upgradea :)
 
1973 Oulussa tuntui kovalta ainakin Revox A77 -kelanauhuri, Pioneerin ja Sansuin vahvistimet ja kaiuttimet, Era-vinyylisoitin SME 3009 -äänivarrella, Harman Kardonin vahvistimet, YLEn radiostudion monitoreina toimineet Quadin elektrostaatit sekä Yliopiston kirjaston musiikkihuoneesta (joka oli yksinäinen tornihuone) löytyneet putkivahvistin ja isokokoiset laajakaistakaiuttimet, joista minulle ei ole mitään muistikuvaa, mitkä ne olivat.

Tuollaisia ainakin on jäänyt mieleen.

:) v-a
 
Kun täytin 15 vuotta oli elokuu 1970, silloisia "kovia" laitteita en muista, mutta vuonna -72 ostin ensimmäiset "kunnon" äänentoistolaitteet.
Sansui puukoteloinen viritinvahvistin, Dual levysoitin ja Sansui kolmetie kaiuttimet jotka olivat melko kookkaat. Ne laitteet olivat siihen aikaan aika kova sana.
Mallinumeroita en millään enää muista, onhan tuosta ajasta jo kohta 40 vuotta.
 
Dual CS 505 mallia jotain - en muista. Joka tapauksessa kaikki lauloivat yksissä tuumin ylistyssäveltä noille ja taisipa jonkun verran saada testimenestystäkin aikanaan. No.1 entry-level choice, silloin kun entry-levelkin vielä jotain tarkoitti. Valitettavasti jäivät hankkimatta, kun cd:n vallankumous oli jo liian hyvässä vauhdissa, eikä c-kaseteista kahteen muuhun tallennusmuotoon siirtymiselle ollut rahkeita.

Kef C20 tekivät suunnattoman vaikutuksen hifiä juuri aloittelevaan 15v teiniin, kun Tekniikan Maailmakin oli tetsannut nämä 500W teholla. Päätyivät myös 15-v pojan ensimmäisiksi kaiuttimiksi ensimmäisistä kesätyörahoista. Ja edelleen skulaa 100%, nyt mutsin setissä ohella Technicsin ja Oppon. :D

Päiväunissa sitten nuo Nakamichi:t, Luxman:t, B&O:t ja kumpp.
 
Se oli siis 1999... Sillon mulle oli kovin juttu subbarit, vaikka muutenkin olin jo hifin pauloissa, kuten oikeastaan jo ihan junnusta asti. Ja silloin jotain ennennäkemätöntä olivat Velodynen tuotteet, joita poikanen kuolasi. Fsr-18, 18" elementillä ja 3000w vahvistimella olivat räjäyttää mielen.

Ja about 10v myöhemmin sitten hommasin itselleni tuon vanhan huippumallin, ja kyllähän se edelleen potki persettä, varsinkin musiikilla :D
 
Sanotaan 15-20 vuotiaana:

- kaksi vetoakselia kasettidekissä
- Musiikin Ääni -lehti ja MJK
- Hifi-lehden taajuusvastekäppyrät ja niiden 0,3 dB heitot :-X
- Hifi-lehden rakennussarjat
- kaverin ostama Solid State Reference -etunen, taisi olla vielä passiivinen
- NADin laitteet ja Sound Center
- logiikkaohjaus (?) kasettidekeissä
 
15-vuotiaana ostin Pioneer PD-T303 cd-soittimen Hitachi 3D SuperWoofer mankan kaveriksi. Tuosta se sitten lähti. :)
 
5.1 Kotiteatteri, 20hz toistavat subbarit, 16:9 telkut, dvd-audio, sacd. Eli about 7v sit :D
 
Back
Ylös