Mikä oli ihan ensimmäinen levy jonka itse ostit?

  • Keskustelun aloittaja Tawe
  • Aloituspäivämäärä
T

Tawe

Mulla se oli tämä Carl Douglas: "Kung-Fu Fighting"

carl%20douglas.jpg


Ostin levyn Kuopion Sokokselta jos 70-luvun lopulla. Maksoi 3 markkaa. Mulla ei ollut harmainta havaintoa millaisesta musiikista on kyse, mutta levyn kansi oli niin vaikuttava, etten voinut vastustaa kiusausta.
 
Saattoi olla Hurriganes: Crazy Days.
Leppävaaran Maxi-Marketin synttäreiltä, 'Ganesit olivat siellä esiintymässä.
 
Omalla rahalla ostetuista saattoi olla AC/DC:n Flick of the Switch, tai sitten se oli Motörheadin Beer Drinkers MLP. Ei voi sanoa ihan 100% Saattoi olla Duran Duranin RIO tai Kim Wilden Select kasettina ennen noita, mutta sehän ei ole levy... ja ennen noita sukulaiselta saatu Four Tops älppäri.... Mutta en menisi valalle.
 
Procol Harum: A Whiter Shade of Pale tai sitten jotain Jethro Tull:ia

Torvihörhö
 
Taisi olla Groundhogsin Solid joskus keväällä 1975 Järvisen alennusmyynnistä Hämeenlinnassa. Ostin sen siksi että oli halpa, muutaman markan, rahaa kun ei ollut oikeastaan ollenkaan. Seuraavana kesänä keksin paikallisen antikvariaatti Kirjakellarin runsaat lp-laarit ja aloin kantaa kotiin Whota, Kinksiä ja kaikenmoista mitä Musa suositteli. Aloin ostamisen myöhään. Olin tuolloin kahdenkymmenen. Pari vuotta nuorempi veljeni alkoi käyttää vähäiset taskurahansa musiikkiin jo viidentoista vanhana ja keräsi Purplea, Zeppeliniä, Creamia, Sladea, Heeppiä ja muuta sen tapaista. Omat rahani menivät kirjoihin, sarjakuviin ja pienoismalleihin. Musiikkipuolella tyydyin aluksi nauhoituksiin ja pikkuveljen vinyyleihin mutta kun tuli lähtö armeijaan ja sitten Helsinkiin opiskelemaan oli pakko ruveta omavaraiseksi.

Juhani
 
Kyllä se oli woodstock esiintymisen hullaannuttamana Alvin Lee:n Ten Years After ja Ssssh ja vuosi taisi olla 69.

Ten-Years-After-Ssssh-296842.jpg
 
Taisi olla JJ Cale : Naturally. Kasetteja oli sitä ennen kyllä ostettuna ja pääasiallinen kuuntelu tuolloin Radio Luxemburgia.
Mutta levysoittimen hankkimisen jälkeen piti levyjäkin tietysti olla.
 
Deep Purple: Fireball. Tuo taisi olla ensimmäinen itse ostettu levy. Vuosi lienee 1971 tai 1972. Tuota levyä ei minulla enää/eikä vieläkään ole.
Samoihin aikoihin sain tädiltäni lahjaksi Easy Rider-soundtrackin myös.
 
Tämä taisi olla eka itse ostamani kasetti, siinä mielessä, että säästin viikkorahoistani. Hintaa en kyllä mitenkään muista..

The Simpsons - Sing the blues. :D

08_9.JPG
 
Ganesien "Sixteen Golden greats" tms. C-kasettina, jota soitin Phillipsin monomankalla.
 
Ensimmäinen kasetti jonka ostatin äidilläni oli Metallica: Master of Puppets. Tämä tapahtui siis joskus ala-asteikäisenä, jolloin omaa rahaa ei ihan hirveästi ollut.

Kaksi ensimmäistä CD-levyä jotka ostin itse olivat Aerosmith: Big Ones ja Guns 'n Roses: The Spaghetti Incident. En enää muista kumpi tuli hommattua ensin. Gunnareista pääsin eroon jo pari vuotta sitten, Aerosmith lojuu vielä hyllyssä.

- Jaakko
 
Frank, Shirley, tai Edmundo 70- luvun alussa. Aikuisten musiikkia.
 
Joko tämä:
lp_twosteps.jpg


Tai sitten tämä:
2_346_4240.jpg


Ikävä kyllä tuon Hanoi Rocksin osti pakolla yksi luokalla ollut tyttö, jolle sen tietenkin pilkkahintaan myin... :(
 
Ensimmäinen omistamani LP-levy oli John Lennonin Rock'n'Roll. Levy oli aiemmin setäni omaisuutta, mutta rakas isoäitini antoi minulle luvan levyn sosialisointiin mitä ilmeisemmin ilman setäni suostumusta. Koska homma oli noin helppoa, niin pari kuukautta myöhemmin hankin samasta paikasta Elvis Presleyn kokoelma LP:n Rockin' Days hintaan 0 mk.

Meni vähän aiheen vierestä. Sillä tässähän puhuttiin levystä, jonka itse on ostanut. Ensimmäinen ostos taisi olla Eppu Normaalin Elävänä Euroopassa tupla-live, jonka ostin käytettynä serkultani (serkku sai tämän syntymäpäivälahjaksi jostain). Ennen tuota Eppujen levyä tuli kyllä ostettua muutama C-kasetti, mutta tiedon artistista tulen kyllä viemään hautaani .. topikin aiheena oli onneksi levyt - ei kasetit tai äänitteet.

PS. Jossakin harrastuksen alkutaipaleella olin kuulemma "kiristänyt" siskoltani Elviksen NBC TV Special LP:n. Itse en tuota juuri muista, mutta kyllähän tuo tuolta levyhyllystä löytyy.
 
UPO Siniviiri 165 ES - Electrolux ESF 687 - Miele S 4580 - Gillette Mach3 Turbo

;)

PS. Anteeksi off-topic
 
Sain kaksi ensimmäistä levyäni jouluna vuonna -82.Levyt oli Stray Catsien ensimmäinen ja Kiss:in Destroyer.En jaksa muistaa kumman sain joululahjaksi.Mutta toisen näistä levyistä ostin itse joulunpyhien jälkeen.Hämärästi muistaisin ostaneeni itse tuon Kiss:in levyn.Mutta mitään varmaa muistikuvaa asiasta ei ole.Alkuperäinen Stray Catsien levy on matkan varrella hävinnyt.Mutta tuo Kiss:in levy multa edelleen löytyy.Musiikki maku on lapsuuden suosikeista paljon laajentunut.Mutta kyllä näitä kahta bändiä ja levyä edelleen pystyy kuunteleman.
 
Back
Ylös