Mikä levy "kolahti" viimeksi?

Katos *******. Nyt pääsit Mika asiaan! Lisävinkkejä voi bongata vaikkaa ketjusta "suosittele parempaa progea kuin Riverside" tai jotain sinne päin. Tai tuu joskus pläräämään levyhyllyä...

J
 
Jyrki_H sanoi:
Taustakuunteluna vai keskittyneesti? Itse en ole vielä pystynyt kuuntelemaan Talvikuningasta yhdellä istumalla lävitse.

Kyllä tuota on tullut keskittyneesti muuan kerta kuunneltua. Suurimmaksi osaksi kuitenkin taustalla, jossa se toimii erinomaisesti. :)
 
Jarkko sanoi:
Tai tuu joskus pläräämään levyhyllyä...
Danks, pitänee joskus tulla. Ja katsoa myös nuo jo olevat vinkit. Ja jos tulee heti heittämällä mieleen muutama mihin kannattaisi tutustua niin privanakin voit laittaa niin voisi ehkä seuraavaan levytilaukseen laittaa listalle.. :)
 
"Tänään on taas suuri päivä / tänään soitetaan / Räkäistä ja Tarttuvaa / Romanttista kolinaa"

Tuo iski. Eli siis uusi Ismo, ja kun kuuntelee Teho Majamäen työskentelyä, niin voi todella sanoa että kolahti. En kyllä odottanut esikuulemani perusteella tuolta paljoa, mutta kun sai vinnyylin kotio ja heitti lautaselle neulanruoaksi, niin ei voi kun todeta, että parasta Ismoa sitten Hallanvaaran!
 
Saatuani kotisetin viimein kokoon Dream Theaterin "Awake" ja "Images and words" tuntuu kolahtavan aina vaan enemmän ja enemmän. Samoin Kolmannen naisen kokoelmaa on tullut soitettua taas pitkästä aikaa. Muuten hyvin tehtyä materiaalia näin "hifi"-mielessäkin (Hanhiniemen tavaraa on tullut käytettyä mm. autosetin säätämisessä jonkin verran). Uusista levyistä viimeisimpänä on kolahtanut Bullet for my Valentinen tuotos...
 
in rainbows sillä tavalla kuin radiopää aina kolahtaa tunteellisesti ja sitten kun sen on muutamaan kertaan kuunnellut ei sitä voi puoleenvuoteen sietää. "liian tylsää."
 
Vasta ostin itselleni John Coltranen "My Favorite Things" -levyn.

Olipa niin pakottoman kuuloista ja soljuvaa musisointia, että! Tuokin levy olisi pitänyt ostaa jo aikoja sitten.
 
Wes sanoi:
Saatuani kotisetin viimein kokoon Dream Theaterin "Awake" ja "Images and words" tuntuu kolahtavan aina vaan enemmän ja enemmän.

Noita olen itsekin taas pyöritellyt ja aina vaan kolisee.
 
Tuolta indie - puolelta kovimmin viimeaikoina on iskenyt Vampire Weekendin levy. Mainiota suupielet ylös nostattavaa materiaalia.

Mukavaa, että on tällaisia Myspacen kaltaisia foorumeita, joissa uusiin artisteihin voi tutustua ennen levykauppaan juoksua. Myspacen käytettävyydestä voidaan olla sitten montaa mieltä... tai vain yhtä. ;)
 
Hidria Spacefolk - HDRSF-1

Hyvää tuotantoa bändiltä muutakin.
 
KIUAS -The New Dark Age

Aivan törkeen hyvää levy. Nämä biisit eivät jää junnaamana paikalleen, vaan mennään koko ajan eteenpäin ja LUJAA! Tiety jos tykkää pimpelipompeli musasta niin sitten voi olla vaikeuksia ymmärtää tätä sähkökitaran ja rumpujen tykitystä, niin kuin minun on vaikea taas ymmärtää pinpelipompelia.
 
-DEUTERONOMIUM: From The Midst of The Battle
-GRAVE ROBBER: Be Afraid
-INDICA: Valoissa
-METALLICA: Death Magnetic

Harmi että mikään noista ei soundeiltaan ole ihan täydellinen... tai no, Deuteronomium nyt on lähellä mut ehkä aavistus voimaa yläbassoon lisää ois tehnyt hyvää, tai sitten ei. Musiikillisesti bändi teki täl uudella levyllä hienon palun juurilleen, eli sinne -90 luvun alun speed/thrash aikoihin. Vakuuttavaa!

Grave Robber yllätti hyvillä biiseillään ja metalli sävytteinen kristillinen kauhu punk varustettuna paikoin ihan Elvikseltä kuulostavalla vokalistilla on sen verran erikoinen soppa että ihan naurattaa. Soundit vaan vähän ohuet.

Indicalta myös loisto levy. Ainoa miinus paikoin aavistuksen pyöreät/pehmeät basarisoundit.

Metallica teki sen sittenkin! Ostin Metallican levyn viimeksi vuonna 1998 (And Justice For All...) ja olin varma ettei tarvi enää ostaakaan. Mutta niin vain papat löysivät sen kadonneen kipinän ja tekivät uransa toiseksi parhaan levyn. Soundeissa se särö on vähän hassu, mutta minkäs teet.
 
texas-campfire-org-big.jpg


Michelle Shocked: Texas Campfire Tapes.
Äänitetty Walkmanilla nuotiolla jollain festareilla. Taustalla kuuluu sirkkoja ja autonääniä, mutta kitara ja laulu toistuu erittäin hyvin. Biisit vahvoja ja tunteella tulkittu. Erinomainen levy. Suosittelen.
 
Bob Dylan:
Live 1975 - The Rolling Thunder Review (Bootleg Series 5.)
Tell Tale Signs (Bootleg Series 8.)

Loistavia molemmat.
 
rigu, pitää testiä se Deuteronomiun. Kristillistä dm:ää >:D

Oikeastaan, viime ei ole iskenyt mikään erityisesti. Ehkä Thunderstonen Evolution 4.0 on karkkia korville kaiken sen tekotaiteellisen shitin, muniin puhaltelun ja norjakähinän jälkeen mitä on tullu kuunneltua. Vain tyylipuhdasta melometallia, ei enempää eikä vähempää. 8)

Siitä pari pätkää levyltä :
http://www.youtube.com/watch?v=_STHSGJvO68
http://www.youtube.com/watch?v=DCuUpK5XBZE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xeE_J_8RPF4&feature=related
 
Nyt kolisee aika kivasti Riverside----Rapid Eye Movement.
 
Steve Winwoodin uusin. Ensimmäiseltä kuuntelukerralta mieleen ei jäänyt yhtään mitään. Mutta jotenkin tuli laitettua soimaan toisen kerran. Sitten kolmannen...

Levyn voi soittaa alusta loppuun taustalla tai kuunnellen. Kaikki soittimet erottuvat. Ajatonta. Rentouttavaa, mutta samalla kuitenkin groovaavaa. En ole niinkään kuunnellut levyä ykköslaitteistossani, mutta silti kyseessä on toistaiseksi vuoden levy minulle. Tämä ON musiikkia.
 
Emma Salokoski Ensebmle: Veden alla. Ei yhtään huonoa vetoa ja vokalisti, jonka ääni on sen verran kuosissaan, että sitä ei ole tarvinnut juuri lainkaan digitaalisesti jälkimankeloida. Sain viimein alkusyksystä hankituksi myös Porcupine Treen Deadwingin, eikä kaduta yhtään. Vaikka en ole sitä viikkoon kuunnellut, se soi päässä parhaillaankin.
 
Elenoora Rosenholmin Älä kysy kuolleilta, he sanoivat. Vainajan muotokuvaa sulattelin varmaan toistakymmentä soittoa, tämä uusi aukesi suht nopeasti. Hyvä pläty, Rättö päässyt selkeästi vaikuttamaan enemmän soundskeippiin.

Myös Plutonium 74:n uusin ja Emma Salokosken uusin on soinut kovasti. Bloc Party yllätti myös takavasemmalta! :eek:
 
Back
Ylös