Mikä A/V viritinvahvistin?? ehdotuksia

kekhonen

Käyttäjä
Liittynyt
18.12.2006
Viestejä
42
Eli olen etsimässä kotiteatteri vahvistinta ja nyt kysyisinkin mitä vahvistimia porukka täällä suosittelisi eli 5.1 , 6.1 tai 7.1 vahvareita hintaluokassa 0-300€ (uusia). Käyttö olisi sillointällöin elokuvien katselua ja suurimmaksi osaksi musiikin kuuntelua (aika lailla kaikkia genrejä). Eli ehdotuksia vain etenkin nuo digitaalivahvarit kiinnostaisiva, mutta kyllä nuo perinteisetkin otetaan yhtä tarkasti harkintaan. kiitoksia jo etukäteen.
 
kekhonen sanoi:
Eli olen etsimässä kotiteatteri vahvistinta ja nyt kysyisinkin mitä vahvistimia porukka täällä suosittelisi eli 5.1 , 6.1 tai 7.1 vahvareita hintaluokassa 0-300€ (uusia). Käyttö olisi sillointällöin elokuvien katselua ja suurimmaksi osaksi musiikin kuuntelua (aika lailla kaikkia genrejä). Eli ehdotuksia vain etenkin nuo digitaalivahvarit kiinnostaisiva, mutta kyllä nuo perinteisetkin otetaan yhtä tarkasti harkintaan. kiitoksia jo etukäteen.

Jos aikomuksena on saada hyvää soundia ei se kyllä 300€ A/V vahvistimesta onnistu, valitettavasti. Tietysti riippuu paljon mitä on siellä vahvistimen takana että tarvitaanko edes vahvistimelta laatua. Niitä harvoja edullisia a/v vahvistimiä jotka musiikin kuunteluun kelpaavat taitaa olla cambridge audion 540R.
 
Tarkennetaan kuitenkin asiaa eli en ole mikään kultakorva joka pystyisi erottamaan äänestä mitään vallan pieniä yksityiskohtia. Mutta kun kerta asian mainitsitte, niin vihjaskaapas mitkä kaksi kanavaiset vahvistimet olisivat kohtuullisen hintaisia (vieläkin se 0-300€) juuri niin musiikin kuin elokuvien kuunteluun(katsomiseen). ??? olen kuitenkin aloitteleva harrastelija ja olisis kiva jos saisi vinkkiä myös tuollaiseen kaikentyyppiseen kuunteluun sopivista todella edullisista kaiutin satseista tai paremminkin rakennussarjoista.

Edit (Pirkka): Poistin tarpeettoman vastauksen poistettuun viestiin.
 
Kiitoksia aiheen siirrosta oikeaan paikkaa en ollenkaan huomannut tätä aloittelijoiden osiota
 
kekhonen sanoi:
Tarkennetaan kuitenkin asiaa eli en ole mikään kultakorva joka pystyisi erottamaan äänestä mitään vallan pieniä yksityiskohtia.

Älä välitä, ei pysty kovin moni muukaan ellei olosuhteet ole optimaaliset. Testejä asiasta on pilvin pimein esm. vahvistimien kohdalla, ja erot ovat detaljiluokkaa. Vakavalle harrastajalle toki nämä merkitsevät kaikkea, mutta tuskin se sinun murhe on. Edullisemman pään massavalmistuslaitteissa ei ne osakustannuksetkaan pääse määräämään varsinkin kun otetaan iso massavalmistaja vs. pienempi toimija. Saattaa siis olla että 300€:n 7.1 Yamahassa on paremmat komponentit kuin pikkumerkin 2- kanavassa.

Joku Yamaha:n RXV 359 täyttänee tarkoituksesi varsin mainiosti(alle 300€, ehkä tarjouksista 250). Kajaripuolella kannattanee lähteä liikkeelle kahdesta, ellei se monikanava ole heti aivan välttämättömyys. Sitten voi pikkuhiljaa laajennella. Leffapuolella se subbari on sellainen lelu jota alkaa kaipaamaan jos leffamaku on vähänkin nykyäksöniin päin. Ja kunnon subbarit eivät aivan kolikoilla irtoa.

Niillä 7.1 vs. 5.1 ei oikein vielä mitään tee, ja saattaa olla että tulevaisuudessakin kyse on aika harvinaisesta lisämausteesta. Siinämielessä joku käytetty 5.1/6.1 vahvistin puoltaisi paikkansa täysin.

Mutta kajareista lisää kunhan se budjetti on selvillä.
 
Kiitoksia selkeästä ja kattavasta vastauksesta :) , pelkäsin jo että tällä forumilla tulee noita "ei kannata ostaa ku 2000€ putkivahvistin ja 3000€ kaiuttimet" tyylisiä vastauksia. Olen miettinyt panasonicin digitaalista viritinvahvistinta tuohon hommaan saa muistaakseni ulkomailta postimyynnin kautta kaikkine kuluineen 250€ eli ei mielestäni olisi mikään paha hinta. Kaiutin puolella olen miettinyt, että uskaltaisiko koittaa vääntää 3-tie kaiuttimet tälläsiten elementtien pohjalta: Eli keskiääneksi tulisi SEAS 11F-M 8-OHM 48W/78W kestävä kaiutin ja diskantiksi SEAS 1 tuuman dome tweeter varmaankin H107 6OHM ja sama tehonkesto kuin keskiäänessä ja bassoksi sitten joku omavalintainen. Keskiäänelle löytyy sellainen valmis oikeankokoinen kotelo eli sekin puoli olisi hoidossa eikä tarvitsisi siitä murehtia. Jakosuotimen osaisin itse valmistaa jos vaan saisin listan oikeanlaisista komponenteista ja tietenkin kytkentäkaavion. Onko tuollaisten pohjalta turha alkaa tekemään mitään vai olisiko fiksumpaa ostaa samantien valmiit tai jokin rakennus sarja? Kaiuttimien budjetti kuitenkin olisi vain sellainen 0-300€ riippuen vahvistimen hinnasta. Niin ja kyllä se koteloidenkin tekeminen onnistuu kunhan saa mitat sun muut tietoon. Ja jos teen kotelot niin tarkoituksena olisi että tekisin ne liimapuulevystä.

Olisiko tuollainen Panasonic SA-HE 40 aivan typerä vaihtoehto vahvistimeksi?
 
kekhonen sanoi:
Kiitoksia selkeästä ja kattavasta vastauksesta :) , pelkäsin jo että tällä forumilla tulee noita "ei kannata ostaa ku 2000€ putkivahvistin ja 3000€ kaiuttimet" tyylisiä vastauksia.

Niin se monesti on. Mutta sitäkin porukkaa löytyy jotka ymmärtävät että mistä lähtökohdista ja mitä.

Olen miettinyt panasonicin digitaalista viritinvahvistinta tuohon hommaan saa muistaakseni ulkomailta postimyynnin kautta kaikkine kuluineen 250€ eli ei mielestäni olisi mikään paha hinta.

Ei mitään aavistusta koko laitteesta.

Kaiutin puolella olen miettinyt, että uskaltaisiko koittaa vääntää 3-tie kaiuttimet tälläsiten elementtien pohjalta

Ei kannata, oikeasti. Kaiutinsuunnittelu ei ole mitenkään erityisen helppoa, ja jos kotelotkin ovat valmiina, se yleensä aiheuttaa vain lisäongelmia.

Jos rakentelu himottaa, niin kannattaa katsella vaikka Hifitalon valmispaketteja. Niissä on kotelopiirrustukset ja osat mietitty ammattilaisten toimesta kohdilleen. Ja hinnatkaan eivät hirvitä- tai no, onhan sekin suhteellista.
 
siis toi keskiääni kotelo on sellanen et se on samassa kuin se keskiääni eli siitä pystyis esim katsomaan et mikä tilavuus on sopiva kyseisell keskiäänelle. Niimpä niin ne hinnat ovat suhteellisia :D
 
kekhonen sanoi:
siis toi keskiääni kotelo on sellanen et se on samassa kuin se keskiääni eli siitä pystyis esim katsomaan et mikä tilavuus on sopiva kyseisell keskiäänelle. Niimpä niin ne hinnat ovat suhteellisia :D

Niin, siis se kotelo on sopiva juuri sille elementille. Ei toiselle samankokoiselle tms. Parametrit saattavat olla aivan erilaiset. Sitten on vielä niiden muiden elementtien sovittaminen. Yksinkertaisestisanoen; Ei onnistu.

Muttamutta, mieti minkäverran ne kajarit saisivat maksaa/kpl(ja tuleeko ensin 2 vai 5), niin kyllä vaihtoehtoja löytyy. Sanotaan että tuollainen 100-150€/kpl alle on aika vaikea päästä ellei itse tee. Noilla summilla alkaa jo ihan kohtuullista laatua saamaan, ja erinomaista jos vertaa markettien Eltax tms. paketteihin.
 
Tuo Hifitalon Audiokit AW-7 ei olisi edes pahan hintainen. 160 euroa kpl mutta ilman koteloa ja taatusti hyvälaatuinen ainakin hintaluokassaan ja uskompa että nokittaa hivenen kalliimpiakin malleja.
 
punssi sanoi:
Tuo Hifitalon Audiokit AW-7 ei olisi edes pahan hintainen. 160 euroa kpl mutta ilman koteloa ja taatusti hyvälaatuinen ainakin hintaluokassaan ja uskompa että nokittaa hivenen kalliimpiakin malleja.

Ulkonäkö on ainakin 1-1 Forvoice:n 6.1:n kanssa, hintaa 800€/pari.

Chorus- sarjan tee-se-itse versioitahan nuo pääosin ovat. Kaveria autoin aikanaan tuon AW-36_n tekemisessä, ja ihan mukavasti soivat.
 
Juu se kotelo on juuri sille kyseiselle elementille eli tuolle SEAS:lle ja asiahan on niin että basson joutuisin tohon satsiin ostaan eli olisiko se siis mahdotonta jos sen mukana saisi juuri sen elementin barametrit niin tehdä kaiuttimet noiden pohjalta ? Juu eli tosiaan olisi budjetissa sitten se 100-150€ varaa kaiuttimille riippuen aivan tuosta vahvarin hinnasta. Ja ei se itse tekeminen ole ongelma olen jo yhdet kaiuttimet tehnyt massiivipuusta. Olivat jonkun "gurun" suunnittelemat, en vaan muista kenen kuitenkin käsitynopettaja sanoi silloin aikoinaan ylä-asteella, että ne on hyvät kaiuttimet kokoonsa nähden ja hintaansa enpä sitten tiedä kotelon ainakin pitäisi olla juuri oikean kokoinen :D Ja jos vielä valmis kaiuttimia mietitään niin onko noilla jamon kaiuttimilla mitään tekoa, olen ainakin itse saanut käsityksen, että hinta-laatusuhde kohdillaan?
 
kekhonen sanoi:
Juu se kotelo on juuri sille kyseiselle elementille eli tuolle SEAS:lle ja asiahan on niin että basson joutuisin tohon satsiin ostaan eli olisiko se siis mahdotonta jos sen mukana saisi juuri sen elementin barametrit niin tehdä kaiuttimet noiden pohjalta ?

Erillinen aktiivisubbari on tuossatapauksessa ainut järkevä viritys.

Ja tuossahan(AW-7) on basso/keskiääninen+diskantti. Eli koaksaalielementti. En usko että tuo kovin bassoköyhä on, vaikka lisää ulottuvuutta varmastikin saisi ollakin. Mutta kuitenkin, kyllä tuo suurimman osan äänialueesta kattaa, aivan kuten muutkin tuon kokoluokan jalustakajarit.

Ja oletko nyt aivan varma että kyseessä on tuo sama elementti eikä vaan saman näköinen?

Tannoy F2:t ovat tuossa hintaluokassa valmiista ne suositelluimmat, ja ei niillä pahasti metsään voi mennä. Itse tekemällä saattaa päästä tuplastki kalliimpiin(tai enemmänkin) käsiksi.
 
Mikäs malli tämä on jossa nuo Seassin elementit ovat olleet kiinni?Ilmeisesti joku Hifin rakennussarjako?Jos se on kolmetie ja aiot käyttää vanhoja elementtejä niin periaatteessa se ei tarvitse kuin uuden basson ja sen suodinhaaran,keskarin ylipässtö menisi varmaan sellaisenaan näin mutu tuntumalta arvioituna.Mutta aivan pystymetsästä sitäkään ei voi noin vain laittaa vaatisi kuitenkin perehtymistä asiaan ja tavoitteitakin pitäisi kuulla.
 
Olen varma, että on sama elementti... Kun ovat tuossa vielä kaikki kiinni kotelossa. Ovat vaan nuo kotelot kovin klohmot ja tosiaankin bassot sohjona eli sen takia tekisi mieli samantien tehdä uudet ja nätimmät kotelot. Mutta tosiaan mitä mieltä sakki olisi noista Jamon kaiuttimista esimerkiksi S406 tai vastaavat, eivät ole hinnalla pilattu ja sanotaan että jamot ovat kuitenkin kohtalaisen hyvä sointisia (siis hintaansa nähden). Taitaa nuo S406 olla kyl aika sohlot mutta vastaavista puhuinki :p
 
Alle 300€:n A/V vahvareista kannattaa katsastaa Denonin AVR-1306 (5.1). Hintaluokka huomioiden asiallisesti tehty laite!
 
Miten mahtaa olla onkohan noilla esim. verkkokauppa.com:issa myytävillä pro casterin vahvistimilla mitään tekoa vai ovatko täysin huuhaa laitteita?
 
kekhonen sanoi:
Miten mahtaa olla onkohan noilla esim. verkkokauppa.com:issa myytävillä pro casterin vahvistimilla mitään tekoa vai ovatko täysin huuhaa laitteita?

Paljon ullut pikkuvikoja, mutta verkkakauppa on kuulemma aika mukisematta vaihtanut uusiin. Hifilehtihän antoi äänestä peräti 8.3, mikä melkoisesti verrattuna vaikkapa samanhintaisiin 2-kanavavehkeisiin. Ja kuulemma mm. Eräpuu testasi tuon aivan samoin kriteerein kun 2-kanavavahvistimet. Neutraaliksi ja värittämättömäksi kehui.

http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=27968
http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=35490&highlight=procaster

Noissa thredeissä ensin ihmettelyä että "mitä v*ttua", mutta päällisinpuolin tuo hintaisekseen on kait ihan asialliseksi osoittautunut.
 
Jos porukka nyt innostuisi niin voisitte alkaa laittamaan tuosta 300€ pintaan olevista vahvareista ehdotuksia ja kommentteja, kun on tuo tarjonta niin hitonmoinen niin ei meinaa millään saada päätöstä aikaiseksi :D
 
kekhonen sanoi:
Jos porukka nyt innostuisi niin voisitte alkaa laittamaan tuosta 300€ pintaan olevista vahvareista ehdotuksia ja kommentteja, kun on tuo tarjonta niin hitonmoinen niin ei meinaa millään saada päätöstä aikaiseksi :D

Itse päädyin Pioneerin VSX-916 vahvariin hyvin pitkälti samoista lähtökohdista. Ostin sen kuitenkin Gigantista ~500e hintaan vaikka verkkokaupasta olis yli 100e halvemmalla saanut. Kiire oli ja heti piti saada.. :D Yhtenä valintakriteerinä oli monikanavatoiston viiveiden/eq/jne automaaginen säätö (lynkatkaa vaan), joka toimii kohtuullisen hyvin jos etu/taka/keskikajarit on eri paria. Omin peukaloin en varmaan saisi säädettyä viiveitä kuntoon.. Musiikkia kuuntelen kuitenkin Direct stereo -modessa ilman mitään muutoksia.

Etukaiuttimina AW10Coaxit, joihin olen pääsääntöisesti tyytyväinen, mutta bassopuoli saisi mennä hieman alemmas. Suunnitteilla Audiokit X2 subin rakennus kun aikaa ja rahaa löytyy. Taka/keskikaiuttimina muoviset matolaatikot kunnes budjetti antaa taas periksi.
 
Back
Ylös