Mies-artistien [onnistuneet äänitykset]

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Tuo "Hyvä-äänisien naislaulajien onnistuneita äänityksiä" -ketju meni niin hyvin niin ehdotan seuraavaksi että etsimme albumeita mies-artisteilta seuraavasti...

Kerätään hyvä-äänisien mies-artistien onnistuneesti äänitetyt albumit, eli saa olla iso äänikuva, suuri dynamiikka, soittimet paikoillaan, vahva hyvä ääni. Musiikin laji/genre voisi olla vaikka kevyempi rock, mutta ei se niin tarkkaa ole. Tyyliin Bryan Adams. Saa olla hyvät oikeat soittimet (esim. akustinen tai sähkökitara), jotka erottuu muista äänistä.

Yritetään kuvailla mikä siinä levyssä on hyvää niin hyvin että voi sokkonakin ostaa divarilta/alennuskoreista vaikka artistia koskaan kuulematta. Jos ei erikseen LP:tä mainita, niin kyseessä on CD.

Mikäs esim. Bryan Adamsilla on suositeltava albumi:
- Reckless (1983)
- Into the Fire (1986)
- Waking Up the Neighbours (1990)
- So Far So Good (1993)
- The Best of Me
- Spirit: Stallion of the Cimarron
- Unplugged (1997)
- 18 Til I Die (1996 )
Loput albumit löytyy tuolta: LÄHDE.

Suosituksia muidenkin artisien parhaista albumeistä (mainitse joko musiikillisesti tai äänityksellisesti) saa kirjoitella alle...
 
No tähän kastiin istuu loistavasti Johny Cashin ne viimeiset viisi american recordings levyä.
 
Kyllä on oikiaa soitinta, takuulla:

Yusuf, An Other Cup. Kevyttä musiikkia parhaimmillaan, viisasta, onnellisen oloista. Kauniit sävelmät, herkkää.

Uuno Kailas, Ihmisen määrä, Vesa-Matti Loiri & Perko-Pyysalo-Poppoo

Ja tietty Bob Dylanin Time Out Of Mind ja Modern Times.
 
Niin

Rockhistorian Parhaimmat Mieslaulajathan ovat

Järjestyksessä John Lennon Robert Plant Paul Simon Jon Anderson

Mikäköhän äänitys olisi paras???


Pappa
 
Kullakin oma listansa ;) ja vaikka pidänkin kaikista mainitsemistasi Pappa niin toki monia parempiakin löytyy. Ihan noin umpiheittona yksi sellainen ja siis vielä se äänityskin mukaan:

Roy Orbison - Black and White DVD

Jonilta se paras voisi olla Change We Must vuodelta 94.
 
Kullakin oma listansa Wink ja vaikka pidänkin kaikista mainitsemistasi Pappa niin toki monia parempiakin löytyy. Ihan noin umpiheittona yksi sellainen ja siis vielä se äänityskin mukaan:

Kaikilla on omansa tietty ,voihan sitä vähän provosoida muita avautumaan mutujuttua kaikki tyyni!


Pappa
 
Se olisikin aika kamalaa, jos hyvästä äänestä pitäisi äänestää ja lopputulos olisi virallinen TOTUUS. Plant on kyllä hienosti feminiini maskuliini(*). Mighty Rearranger on myös tasapainoinen tunnelmakiekko, Dreamland taas räjähtävän voimakas mm. Dylan covereineen. http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Plant Myös No Quarter: Jimmy Page and Robert Plant Unledded On syytä mainita tässä ketjussa.

(*Entäpä Rushin laulaja-basisti sitten.. Geddy Lee. "Aivokurkiainen, ou vou vää! Niin on mies kuin nainen, niin on pää kuin pää." J. Leskinen)
 
pappa sanoi:
Kaikilla on omansa tietty ,voihan sitä vähän provosoida muita avautumaan mutujuttua kaikki tyyni!

Pappa

Noita muita en niin tunne, mutta Lennon ei ole todellakaan mikään Laulaja isolla ällällä. Eieiei. Muuten hänestä kyllä saa tykätä :)

Minullekin tulee mieleen pari Roy Orbisonin kiekkoa: Sweets for Finland kokoelma-cd (EMI 2000) ja Black&White Night live-cd (Sony-BMG 1999). Miehen 50-60-luvun jutuista osa on aika kevyttä humppaa (niitäkin on uudelleenlevytettynä tuolla kokoelmalla), mutta viimeisimmät äänitykset ennen kuolemaa ovat mielettömän hienoja. JA niissä on myös hyvät äänitykset, tuossa live-levyssäkin. Roy Orbison oli todellakin Laulaja.

Sweets for Finland -levyssä on niin hyvä äänitys, että käytin sitä kaapeleita testatessa (koska en ole mikään flättäri :D).

---

Robert Gordon (70-80-luvun vaihteen rockabillytähti) teki taannoin comeback-levyn: Satisfied Mind, Jungle Records 2004. Jos esim. Robert Gordon with Link Wray levyt kolahtivat aikoinaan, tuokin levy kannattaa ehdottomasti hommata, vaikka siinä onkin hieman kevyemmät taustamuusikot kuin Wray oli. Roope taitaa olla niitä ainoita rockabillylaulajia, joka on saanut klassista laulukoulutusta. Rokkariksi erittäin hyvä tenoriääni ;).
 
EI MIKÄÄN!!!!!!
Bryan Adams on synkintä saastaa mitä ihmiskunta on kohdustansa kunaan oksentanut.Oikeesti.

Surkeuden surkeus Rockin pilaaja "Fire Burning inside ETC..." voi itku


Pappa
 
Herrat herrat, pidetään se musiikkimakukinastelu kurissa ja jos Bryan Adams oli huono esimerkki, niin mitenkäs sitten Eric Clapton? Löytyykö niitä loistokkaita äänityksiä muilta artisteilta?
 
Herrat herrat, pidetään se musiikkimakukinastelu kurissa ja jos Bryan Adams oli huono esimerkki, niin mitenkäs sitten Eric Clapton? Löytyykö niitä loistokkaita äänityksiä muilta artisteilta?


Mutujuttua Claptonista No Claptonhan on enemmän esikuva kuin muusikko ,olihan noi jutut tehty ennen vuotta 65
Blueskitaristina Ihan OK Superlahjakkuus taasen ei (vrt. Hendrix ja esim Red House)
Ocean boulevard on ainoa Clapton levy jota jaksaa pitemmänpäälle kuunnella,No on sillä muitakin nättejä Balladeja On kyllä yliarvostettu kaveri .


Pappa
 
Hynysessä on se hieno piirre että se osaa laulaa ja karjua. No, laulaa(?), mutta minun korvaani kuiteskin.
 
rajani sanoi:
Herrat herrat, pidetään se musiikkimakukinastelu kurissa ja jos Bryan Adams oli huono esimerkki, niin mitenkäs sitten Eric Clapton? Löytyykö niitä loistokkaita äänityksiä muilta artisteilta?

Eiks toi Claptonin Erkki ole etupäässä kitaristi, eikä "hyvä-ääninen mies-artisti", arvostettu artisti kylläkin. Minulla ei juuri mielipidettä tuosta miehestä, kaikin puolin harmiton veikko.
 
Varmaan jo huomasittekin että olen musiikissa ja monessa muussakin asiassa aika n00b (lue: aloittelija), en muuten olisi täällä kyselemässä vinkkejä.
Jos musiikin laji on vapaa, niin mistä löytyy ne hyvät äänitteet? Tiedän että ainakin klassisesta...
 
Aika kuollut ketjuhan tämä on toistaiseksi ollut. Minä en tarkoittanut arvostella kenenkään musiikkimakua tai -tietämystä, kunhan vain höpötin omiani niinkuin tavallista :D
 
Bo Kaspers Orkester - ei ole miesartisti vaan orkesteri, mutta mieslaulua ja sellaista mukavan kevyttä ja tunnelmallista musiikkia. Äänityksetkin ovat hyviä.

BKO:n paras levy on mielestäni Kaos.

Kuriositeetti: Uusimmalla levyllä (2006) löytyy kenties ensimmäinen ruotsiksi tehty cover suomalaisbiisistä. Kohteena on Baddingin Paratiisi. Vähän hassulta se kuulostaa kun on alkuperäiseen tottunut.
 
Nyt kun tuo musiikin laji on vapaa, niin täytyy täälläkin kehua...mielestäni:

"Kasevan - Monen vuoden jälkeen parhaat [2003]" -albumilla on kavereilla mukava lauluääni, soittimet kuulostaa hyvälle ja hyvin tavalliseksi Suomalaiseksi musiikiksi se on aika hyvin äänitetty. Kaverin suosituksen jälkeen se löytyi keskihintaisten cd-levyjen korista (<12 €).
Musiikin laji on joidenkin mielestä kevyempi rock.
 
Jose Gonzalez - Veneer. Mies ja akustinen kitara hyvällä äänityksellä, yksinkertaista ja leppoisaa musaa.
Jamie Cullumista ollaan täällä varmaan montaa mieltä mutta kyllähän se laulaa osaa ja levyilläkin on soundit kohdillaan. Jazzia ja poppia yhdistelevää musaa Jamiella.

Jukka
 
Back
Ylös