Mielenkiintoiset budjettijalustakaiuttimet Dynavoice Definition DM-5

  • Keskustelun aloittaja op
  • Aloituspäivämäärä

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
11 564
Kaupunki
Oulu
Tässäkö ne nyt ovat? Alesiksen tappajat? :D Aika mielenkiintoiset pöntöt ja kooltaan aika muhkut. Menestynyt Ruotsissa Hifi & Musik testissä. Kuka tilaa ensimmäisenä ja ottaa noista tyypit? Halpaa kuin saippua.

http://www.elektroni.fi/?product=14750
 
Onpas kiintoisat ämyrit....herkkyyskin kohdallaan. Laittasin tilaukseen, mutta hellasärö voimistuisi tasaisesta 80 dB:stä 100:n paremmalle puolelle ja sitä ei kuuntele Erkkikään.
 
Olisi kiva kokeilla onko noista Dynaudion tappajiksi. Ei yhdistys haluaisi sponsoroida yhtä kiertävää lainaparia halukkaille testiin (kuten se TK Cables -salkku kiertää Suomea)?
 
Näitä olen silloin tällöin katsellut kun pääsisin huokeasti käsiksi pariin. Vois kai nuo ottaa testiin joku päivä kun vain kehtaisi tilauksen tehdä. Tämä ei ole lupaus vaan julkista pohdintaa :) Nyt tuli vain laitettua jo parin kuukauden harrastusrahat menemään, niin ehkä tuonnempana sitten.
 
Nuo nyt on niin halvat, että jos kiinnostaa niin tilaus vetämään. Kyllä noista puolet saa takaisin kun ne myy, siis mikäli ei kelpaa. Itse en nyt ole ostamassa mitään... Tai ehkä pari kondensaattoria....
 
Ainut, että kyseistä lafkasta uskalla mitään tilata. Mutta ei ole kyllä kalliit kaiuttimet. >:D
 
op sanoi:
Oli tuo Elektroni kyllä tosi hämärä firma, konkurssia ja takuut ei pelaa ja silti myydään tavaroita??? Noin ainakin netissä oli kun vilkaisin. Löytyisköhän noita kajareita sitten jostain muualta? Ei ehkä aivan yhtä halvalla taida löytyä...

Edit. Tuossa ehkä vähän turvallisempi ostopaikka, tosin hintakin jo sitten sen parisataa. http://mksmedia.net/media/fi/verkkokauppa/kaiuttimet/passiivi-hifi/dynavoice-dm-5-black.html

Näin tänään AVI-Palvelulla tuollaiset. Tulevat lehdenkin testiin. Testi sitten julkisuuteen joskus jahka...
 
Ilmeisesti nuo soveltuvat mainiosti stereokäyttöön, mutta minua kiinnostaisi myös kokeilu kotiteatterissa Dynavoicen oman edullisen subbarin kanssa. Reilusti alle tonnilla irtoaisi koko sarja kaiuttimia. Että jos Hifimaailmalle tällainen mahdollisuus syntyy... :)
 
milesdavis sanoi:
Että jos Hifimaailmalle tällainen mahdollisuus syntyy... :)

No silleen huonosti pääsi käymään, että puhuimme maahantuojan kanssa kyllä sen Definition SW-10 -subbarin ottamisesta mukaan...
 
op sanoi:
Tässäkö ne nyt ovat? Alesiksen tappajat? :D Aika mielenkiintoiset pöntöt ja kooltaan aika muhkut. Menestynyt Ruotsissa Hifi & Musik testissä. Kuka tilaa ensimmäisenä ja ottaa noista tyypit? Halpaa kuin saippua.

http://www.elektroni.fi/?product=14750

Mitäs muhkua noissa on? 175 mm kapea kotelo, 390 mm korkea.

Aika erikoinen toteutus alle kahden sadan kaiuttimiksi. Ylimääräinen nauha yläpäässä kun kunnollista domea ei tuohon hintaan saa? ;)
 
No sen verran muhkua, että oli ne 35 cm syvät.
 
Kappas Mordaunt Short on mahdollisuus saada, yläpään mallit on varsin katu-uskottavia ("kalliita"). Kaverilla on parempi kamera kuin minulla :).

Tosiaan tämä Dynavoice on varmaan Alesiksen tappaja. Itse en tietoisesti etsinyt "halpaa" kaiutinta, kuulin Alesikset vahingossa kun ne olivat Jyväskylässä Musikantissa soimassa. Myyjä kehotti menemään kaiuttimen lähelle koska en uskonut äänen lähtevän moisista monitoreista. En suostunut tuolloin ostamaan, parin vuoden päästä ostin.

Mutta nyt päästään taas asiaan. Pienellä lisäpanostuksella lähtee nämä:
dynavoice-definition-df-5-black.jpg


Trianglentappajatko? Eräällä keskustelupalstalla kerrottiin pienestä mutta ei merkittävästi haittaavasta resonanssista diskanteilla (mahtaakohan johtua pintasijoituksesta/elementin laadusta). Bassopäätä kuvailtiin miellyttävän tarkasti ja eteenpäin suunnattua reflexiputkea pidettiin hyvänä ratkaisuna jos tila vaatii seinäläheissijoitusta.
Toistokaista on laaja, mutta pientä kirkkauttako oli ilmassa. Kaiutin on tehty ilmeisesti MDF- levystä joka on riittävän tukeva, sisällä on tuentaa. Jakosuodin on ilmeisesti "riittävän" hyvä, mutta kaapelointi aavistuksen ohutta ollakseen kuitenkin "riittävää" tuokin. Kivasti putkahtaa noita budjetti-ihmeitä.
 
Jotenkin kummastuttaa tämä hifin kaksijakoisuus. Toisaalta yleinen mielipide on, että halvalla saa halpaa ja panostamalla saa sitten jo hyvää toistoa. Toisaalta taas on näitä superduper giant killereitä, joista kukaan ei tunnu vielä tietävän ja ne on sikahalpoja ja jotain mitä mikään muu valmistaja tiukkaan kilpailluilla markkinoilla ei ole saanut aikaiseksi. Yeah right... Pahoittelen kyynisyyttäni.
 
^^näitäkin pohdiskelin tässä joku aika sitten, mutten viitsinyt ryhtyä sokkotilaukseen. Mielenkiintoisilta vaikuttavat kyllä nuokin. Netistäkin tosin löytyi vain niukalti tietoa merkin kaiuttimista. Hypeähän nämä eivät vielä kumma kyllä ole saaneet aikaiseksi, joten kummastuttaa tuo testimenestys. Noh, katsellaan josko jossain vaiheessa innostuu kokeilemaan. Noille jalustamalleille kyllä voisi olla jopa käyttöäkin, jos ei itsellä niin ainakin jollain lähipiirissä.
 
^^ Tuota olen itsekin usein miettinyt. Nyt kun hommasin Triangle Genéset niin poika tuumasi; "Ei me isä näin ole koskaan tehty, me ollaan aina hommattu jotain halpaa ja hyvin soi".

Hyvin ja hyvin, monestkin kyse on vain sopivuudesta tilaan/mieltymyksistä/sähköisestä natsaamisesta - ripaus tuuria. Kyllä sillä halvallakin saadaan hyvää ääntä suomalaiseen kotiin, mutta jos ruvetaan isoa tilaa täyttämään äänellä - Se maksaa.
 
Back
Ylös