Messumusiikki

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
15 009
Kaupunki
Tampere
En viitsinyt messuthreadiin laittaa tätä, mutta mieleeni tuli, että jos ihan vain kylmästi listaisi mitä pimpelipompelia siellä soiteltiin? Ei siinä mielessä, että sellaista kuuntelemaan aloittaisin vaan että voisi edes koittaa miten sellainen soi kotona ja verrata messumuistoihin.

Eva Cassidy - Songbird LP , soi muutamassa kioskissa
Dire Straits - Sultans of swing (kappale) , tietenkin... :D
 
Moi !

Råbackan Jari soitteli ainakin "Jazz at the Pawnshop"-levyä.
Erinomaista musiikkia erittäin hyvin masteroituna.

--
 
Onko joku kuullut millään messuilla Genelec-demoissa muuta musiikkia kuin "NRJ:n päivän soitetuimmat" -tyylistä kamaa? Siis esim. jotain akustista instrumenttia? Ihmettelen vaan tuota ainaista mielikuvituksen puutetta G-osastolla.

"Jorma von Gradientin" kanssa tuli sentään viettyä mukava hetki äänitteistä keskustellen. Osastolla kuulin muuten kierrokseni ainoan kerran klassista esittelijöiden demoamana. Ehkä oli huonoa tuuria matkassa.
 
Olin sunnuntaina iltapäivällä parin tunnin ajan ja 80% (tai ehkä jopa 90%) kuulemastani musasta oli muniinpuhaltelua. Ei kiva. Toisaalta ymmärrän tilanteen oikein hyvin. Näytteilleasettajat ovat oppineet läksynsä eli tuntevat ja tietävät olot. Ja siksi haluavat välttää bassokuminoita niin paljon kuin pystyvät. Tämä johtaa munattoman musiikin soittamiseen. Ainuttakaan soul/funky tai reggaebiisiä en kuullut. Yhdessä demossa soi Massive Attack mutta demo oli täysin luokaton, orkesterin syvät bassot olivat kadonneet ties minne vaikka kyseessä oli betonikoppero ja setissä lattiakaiuttimet!

Suurinta osaa muniinpuhaltelusta en tunnistanut ja onneksi jotkut sentään soittivat laadukastakin kamaa:
Sonny Rollins: Blessing in disguise (levyltä East Broadway Run Down) (hifiharrastajat)
Elvis: Fever (en muista missä)
Bob Dylan: Man in a black coat
Ja huom: nämäkään sinänsä laadukkaat biisit eivät sentään mitään jytinää ole...

Ainoa kuulemani hevibiisi oli jonkun kuulijan oma levy, suomalaista kuolometallia. Bändiä en tunnistanut mutta levy oli tätä nykyskeidaa, täysin bassotonta lyttyyn kompressoitua roskaa. Kai levyn omistaja kuvitteli testaavansa miten jytisee hienoilla stereoilla mutta eihän se jytissyt mitenkään koska eihän levyllä ollut edes bassoja.

Mutta eihän näytteilleasettajilla oikein ole mahdollisuutta onnistua noissa oloissa. Jos soittaa jytinää, kuulijat valittavat että basso on hirveää puuroa. Jos taas soittaa muniinpuhaltelua, kuulijat valittavat että siellä soitettiin muniinpuhaltelua. Mikään ei kelpaa.

Ai niin: DiMeolan, McLaughlinin ja DeLucian Friday Night in San Francisco pyöri jollain osastolla (olisiko ollut se osasto missä oli Projectin levari). Tuo levy ei tosiaan ole muniinpuhaltelua!
 
Ainakin:
Diana Krallin joku levy, kaikkihan ne kuulostaa samalle
Doina Klezmer: Nomada
Kari Bremnes: Norwegian mood
Muse: Black Holes & Revelations
Senni Eskelinen String Puree Band
Miles Davis: Kind of Blue
Pink Floyd: The Wall
tuli bongattua kiertäessä, muuta en muista tunnistaneeni.
 
alspe sanoi:
En viitsinyt messuthreadiin laittaa tätä, mutta mieleeni tuli, että jos ihan vain kylmästi listaisi mitä pimpelipompelia siellä soiteltiin? Ei siinä mielessä, että sellaista kuuntelemaan aloittaisin vaan että voisi edes koittaa miten sellainen soi kotona ja verrata messumuistoihin.

Eva Cassidy - Songbird LP , soi muutamassa kioskissa
Dire Straits - Sultans of swing (kappale) , tietenkin... :D
Cassidy oli kyllä suosittu. Dire Straits ei ole pimpelipomia. :mad:
 
Joonas Piiroinen sanoi:
Cassidy oli kyllä suosittu. Dire Straits ei ole pimpelipomia. :mad:
Ei kai se Dire niin pimpeliä ole mutta messumusana niin puhkisoitettua kuin olla voi. Kuka sitä enää jaksaa kuunnella :-\. Olihan siellä paljon hissimusaa taas mutta kyllä siellä räväkämpääkin soitettiin, tosin harvassa oli ne paikat että esittelijä oikein itse sitä valitsi. Plussat tästä ratapihankadulle ja mitrokin kuulemma oli soitellut dimmuborgiria, en tiedä sitten pakottivatko tampereen kollit :D. Soitti se opethiakin kun oli oma levy mukana :). Naimeilla soitettiin mm. Primusta ja hyvin potki.
 
Lauantaina tuli skipattua Naimisetti kun oli huone tupaten täynnä ja jotain kurapimpelipompelia soi, mutta sunnuntaina huone oli melkein tyhjä ja Toolin Lateralus pyörimässä ja kovalla. Tooli sitten imi mukanaan ja tuosta setistä jäikin melkein parhaat mielikuvat ihan vaan musan takia.

Ja Opeth HH:n huoneessa oli kanssa jees. Oliko se Audiopolin huoneessa lappu, jossa luki "Emme soita Jazzia", plussat siitä jazzia mitenkään dissaamatta.

Harmittaa kun ei ollut omia levyjä mukana. Enskerralla sit omat rotiskot mukaan, ei tarttee toisten pieruja haistella.
 
Kuulin huhua jotta jossakin olisi soitettu Matin ja Tepon biisi: Mä joka päivä töitä teen, vinyyliltä. Edellisessä on mielestäni asennetta vaikka en Matti ja Teppo fani olekkaan. Toisaalta jos näytteilleasettaja oli se joka minulle annettiin ymmärtää, niin tuo levyvalinta ei yllätä minua pätkääkään(on nimittäin kyseisellä herralla sopivasti pilke silmäkulmassa).

Ehkäpä kuulemme samalla osastolla ensi-vuonna Junnu Vainion-por*olauluja(vink, vink :D).

Hörhelö
 
Jees hra K sitä soitteli :D

Itse pyrin soittelemaan aika monenlaista ja vaikka pääpaino olikin kevyemmässä niin messujen soitetuimmat levyt omalla soittovuorolla olivat Rollins, Love Jazz, Timo Lassy, Antonio Forcione ja Opethit. Ja silloin kun kävin itse muualla hopiakiekkojen kanssa niin matkassa oli Haikaraa ja Kingston Wallia. Pari demoajaa ei jaksanut Haikaran Käyhön poja kerjäystä jaksanut soittaa loppuun ja siitä pitkä miinus :D
 
Tampereen messuilla soi toissakerralla Bat & Ryyd :D
 
SaLe^ sanoi:
Tampereen messuilla soi toissakerralla Bat & Ryyd :D

Tuo saattaisi aiheuttaa itselläni, ellei koko rakennuksesta, niin ainakin huoneesta tuohtuneena poistumisen.
 
Itse bongasin Linnin huoneesta mainion Nouvelle Vaguen mahtavan (ja omaperäisesti nimetyn) levyn "Nouvelle Vague".
 
Back
Ylös