Mersun kokoonpanon toteutus ja laitteet

Temppa_

Käyttäjä
Liittynyt
25.1.2010
Viestejä
6
Morjesta!

Nyt tuli taas pitkästä aikaa eksyttyä tännekin foorumille kirjoittelemaan ja oikein asian kanssa!

Eli pihalta löytyy tuollainen w124 koppainen Mercedes-Benz 300e. Siihen olisi tarkoitus laitella humppavehkeitä ajatuksella: siististi ja melko näkymättömästi vakiopaikkoja hyödyntäen ja kohtuu budjetilla.

Autonhan itsessään ostin todella edullisesti, jotenka budjettia tosiaan jäi/tulee jäämään käyttöön melko mukavasti. Tarkoitus olisi aloitella tässä talvi-iltojen hämärässä ja saattaa loppuun tuossa kesän puolella, kun auto tullaan muutenkin käymään läpi rankalla kädellä. :)

Homman toteuttamiseen on erittäin hyvät edellytykset: ukolla on autoverstas, jota saan käyttää melkeinpä aina ja kaikki tarvittavat työkalut löytyvät autotyökaluista puuntyöstökoneisiin..

Sitten siihen kokoonpanoon:

Löytyvät laitteet:
-RCA-piuhoja, virtajohtoa ja maajohtoa(10 neliöistä), yksi sulakepesä ja kaikenlaista muuta tarviketta
-Carpower Sonic 12" Linkki
-LG:n perussoitin näin alkuun, 2x RCA lähdöt, kaukosäädin, cd, usb, aux ja erinäisiä EQ valintoja(myös itse muokattavia)
-Carpower Wanted-1 800D monovahvistin, tämä tarvisi vaihtaa sillä ei ole stabiili 1ohmin kuormaan

Tulossa olevat(näistä kaupat lyöty lukkoon jo):
-MDS GP4 4-kanavainen vaihvistin Linkki
-Focal Access 165 A1 6,5" 2-tie erkkasarja Linkki
-Focal Access 165 A3 6,5" 3-tie erkkasarja Linkki

Hankittava:
-monovahvistin Carpowerin Sonicille, 1ohmiin stabiili sekä tehoja rutkasti luokkaa 1000w/rms tai jopa enemmän. Tarvisi myös saada hyvin esille tuon subbarin alastoisto eli vahvistimen tarvisi toistaa alas.
-50 neliöistä virtajohtoa sekä maajohtoa
-sulakepesä
-konkka (1farad?)
-ehkä tulevaisuudessa parempi soitin

Autohan on tällä hetkellä siis vakiokaiuttimilla sekä tuolla LG:n soittimella eli mahdollisuukset ovat hyvin auki. Alla vähän suunnitelmaa toteutuksesta:
-Focalin 3-tie sarjan 4-tuumaiset keskitiet kojelaudalle vakiopaikoille, 6,5" bassot etupenkkien alle koppiin, diskantit a-pilareihin
-Focalin 2-tie erkat hattuhyllylle, toteutus vielä auki
-MDS:n vaffi hattuhyllyn keskelle näkyviin
-Subi konttiin joko refleksi tai band-bass koppaan, refleksi putket läpi hattuhyllystä, että ääni saadaan kabiinin puolelle. Tankkihan on tuossa takapenkkien ja takakopan välissä.

Tässä tälläinen alustava suunnitelma, jonka toteutukseen on aikaa vielä reipas vuosi, koska silloin vasta kortti tulee taskuun. >:D

Ottaisin mieluusti vastaan risuja sekä ruusuja sivuston käyttäjiltä, kaikki kritisoivatkin kommentit otan vastaan ilomielin. Laite ehdotuksia otan mieluusti vastaan varsinkin tuon monovaffin osalta.

Temppa kiittää ja kuittaa. :D
 

Puuhis

Käyttäjä
Liittynyt
8.12.2008
Viestejä
985
Ei konkkaa ollenkaan....
www.maxboom.fi Itse heitin konkan mäkeen niin paremmin potki kun ei ollut välissä hidastamassa ;)
 

Janne

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
2 059
Kaupunki
Oulu
Nuo 6,5" bassot penkkien alle ei kuulosta äkkiä ihan optimaaliselta, jos toimivat midielementteinä eikä subwooferina. Mersussa joutuisi ilmeisesti jotain koteloa väsäämään kuidusta tms. sivuoviin jos haluaisi ne esim. sinne. Vaimennuksista et maininnut mitään, silent coatia tai vibroplastia kannattanee lätkiä pelteihin jos muutenkin verhoiluja käytät auki jos ei vakiona ole kuin paljasta peltiä mattojen alla. Tuleeko hattuhyllylle ahdasta jos sinne tulee vaffi, 2-tie sarja ja refleksiputkien läpiviennit?
 

Temppa_

Käyttäjä
Liittynyt
25.1.2010
Viestejä
6
Iltaa!

Luulisin, että aluksi kasataan ilman kokkaa ihan rahatilanteen takia, mutta eiköhän semmoinenkin sinne kontin puolelle jossain vaiheessa eksy. Jos vaikuttaa vain haittaavan, niin helpostihan sen sieltä pois ottaa...

Janne:
En löytänyt tuon Focalin sarjan taajuusalueita eri kaiuttimille enkä jakosuotimen "asetuksia" mistään. Kovasti tuota satsia myydään näin: 1" diskantti, 4" midi, 6,5" basso. Ken tietää, niin voisi kertoilla tarkemmin?
Vaimennuksesta sen verran, että mersuhan on jo alunperin hyvinkin hiljainen, mutta eiköhän lattiaan, oviin ja takakoppaan ilmesty pientä lisuketta alkuperäisten kaveriksi. Hattuhylly toteutus vielä auki, mutta uskois tuon sijoittelun onnistuvan: erkkasarja tulee aivan reunoihin, kaksi refleksi putkea näiden viereen ja keskellä vaffi. Aika näyttää. :)


Muuten kaupat ovat edenneet huonosti, sillä erkkasatsien ja vaffin myyjä ei vastaillut puhelimeen enkä ole häntä vielä saanut kiinni. Eli kaupata/ehdottaa saa erkkasarjoja sekä 4-kanava vahvistinta. ;)

-Teemu
 

Matti Lehtinen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2010
Viestejä
6 100
Kaupunki
Helsinki
Temppa_ sanoi:
En löytänyt tuon Focalin sarjan taajuusalueita eri kaiuttimille enkä jakosuotimen "asetuksia" mistään. Kovasti tuota satsia myydään näin: 1" diskantti, 4" midi, 6,5" basso. Ken tietää, niin voisi kertoilla tarkemmin?

Se ei ole tuossa kolmitie erillissarjassa subwoofer elementti, tuo 6,5" basso. Se on siis tarkoitettu toistamaan mid-bassotaajuuksia n. 50hz-200hz ja kaipaa siis vielä erillistä subwooferia kaverikseen, jotta ne matalimmat alta 50hz - taajuudet saa kuuluviin. Itse suosittelisin ihan vain kaksitie - erillissarjan käyttöä + subwoofer. Onnistuu homma toki kolmitie - erillissarjalla + subwoofer, mutta on paljon vaikeampaa säätää ja asentaa hyvin soivaksi semmoinen setti.

Helpommalla siis pääset ja saat varmaankin vielä parempaa äänenlaatua aikaiseksi, jollet ahnehdi liikoja ja laitat siis eteen kaksitie - erillissarjan + subbarin. :)
 

Ilppis

Hifiharrastaja
Liittynyt
10.2.2007
Viestejä
1 243
Kaupunki
Kouvola
Mullakin oli tollanen 300d kakkosnelonen jossa oli Focalin 6k3 midit, audaxin hp080tms keskarit ja seassin disut. Paksissa cadencen digipääte pyörittämässä 10" CDT-audiota. Mankkana vieläkin hengissä oleva 9400-pinohiiri. Erkkasatsi soi puolaktiivisesti phoenix goldin vahvarilla. Subille tuli kokeiltua vaikka ja mitä, mutta loppupeleissä se sai soida refleksilootassa kun en saanut bandbassia toimimaan halutunlaisesti. Paljosta ei ollut kiinni, muttakun ei niin ei :(

Tee ihmeessä mideille paikat oviin vanerista/lasikuidusta/whatever. Ja samalla kun otat ovipahvit/penkit johdotusta varten ym. auki niin ovien, lattian, paksin ym. läpikäynti noisekillerillä. (Tai alustamassalla jos ei budjetti anna periksi.)

Harmi kun ei oikein kuvia kauheasti tuosta ole, mutta lopputulos näytti tältä :D


Uploaded with ImageShack.us
 

maKe|

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2009
Viestejä
62
Meikälle siunaantu äskettäin tuosta sun kunkkumesestä seuraava malli, eli w210 väyrynen 290td ja nyt tässä pari kuukauttua funtsittua iski sitten kuume pistää merkedes soimaan kanssa.

Jotain tullut jo osteltua ja paljon vielä on ostamatta mutta nykyiset hilut on tämmöset.

-Mankka + DSP: Alpine CDA-117ri + PXA-H100
-Erillissarja: Seas Lotus performance PW-165 midit, RT-27F reference diskantit. Raakaelementit ilman passiivijakareita. Aktiivinen etupää tarkoitus toteuttaa aikaviiveiden kera.


Tulossa:

-Vahvistus: 4ch Mosconi AS 100.4 etupäälle ja subille joko 300.2 mosconi tai DLS A6
-Subi: TC-sounds LMS-R 15" tai CSS SDX15 mkII
-Vaimennuskamat koko mökin vuoraamiseen
-Hitsikaapelit virtaa kuljettamaan, diy rca välikaapelit, 38Ah yellow top optima käynnistysakun kaveriksi ja kaikenmaailman jakoblokit sun muut tarvittavat tilpehöörit.


Varmaankin tulee aloteltua koko rumba vaimennuksella ja kaapelien läpivienneillä. Edeten sitten kaiuttimien ja vahvistimien asennuksiin.
Diskanttien asennus ja kohdistus herättää harmaita hiuksia tällä hetkellä, mutta kokeilemallahan senkin parhaiten selvittää. Peilikolmioihin joku fiksu asennuskuppi tms.
 
Ylös