Merkki uskollisuus

moukkunen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 342
Kaupunki
Kärkölä
Mitä hyviä ja huonoja puolia näette merkki uskollisuudessa?

Kokemuksia kokonaisista saman pajan tuotoksista?
 
Aika harva real-hifi-firma tarjoaa _kokonaisia_ systeemeitä... Linn, Naim, Creek-Epos, mbl ja Krell tulevat mieleen. Muita?
 
moukkunen sanoi:
Mitä hyviä ja huonoja puolia näette merkki uskollisuudessa?

Kokemuksia kokonaisista saman pajan tuotoksista?
Tai vaikka ihan elektroniikan osaltakin?

Nettiä selaillessani Naim ja Audio Note tulee aika useasti kokonaisuutena vastaan.
 
Omaa häntää nostaakseni lisään listaan Regan.

Hyllyssä Planar 3, Apollo, Mira3 ja lattialla R5:t.

Varsin nöösikokemuksella on vaikea alkaa listata hyviä ja huonoja puolia siitä, että koko soppa on samasta pajasta, mutta en minä kovasti valitakaan. Ainakin ovat saman näkösiä (siis lähinnä Apollo ja Mira3).
 
Sanoisin että ihan tilastollisesti merkkiuskollisuudella saavutetaan korkeintaan keskinkertainen tulos. En usko että mikään valmistaja on paras asiantuntija kaikilla osa-alueilla. Parhaaseen tulokseen pääsee kun kokeilee eri merkkisiä laitteita omassa setissään kotona ja valitsee parhaiten soivan.
 
Tiettyä synergiaetua voi yksimerkkisyydellä toki saavuttaa, muttei tämä tietenkään poissulje muunmerkkisten tuotteiden mahdollista (yhtähyvää tai parempaa) yhteensopivuutta. Tapaus kerrallaan, sanoisin.
 
Minusta synergiaetu koskee enemmän ulkonäköä kuin äänenlaatua, samantyyliset laitteet ovat monille erittäin tärkeä juttu. Yhteensopivuus koskee minusta vain laitteiden toimivuutta samalla kauko-ohjaimella.
 
^Omaa häntää laskeakseni pitää todeta, että Regalla noiden kaukosäädinten yhteensopivuuden kanssa on asiat Apollon myötä vähän niin ja näin.
 
Oberiu sanoi:
^Omaa häntää laskeakseni pitää todeta, että Regalla noiden kaukosäädinten yhteensopivuuden kanssa on asiat Apollon myötä vähän niin ja näin.

jos ei niitä mp3-ominaisuuksia kaipaa, niin aivan yhtä hyvin se koko settii edelleen toimii sillä solarilla.
 
Kiitos tiedosta jjo, lähden kaupoille.

Alkoikin tämä sohvalta nouseminen jo ottaa pattiin.
 
Omia kokemuksia,
aina kun ostat Naimin lähteen,vahvarin + liityntäjohdot+mitkätahansakajarit+virtavempeleet
ostat kokonaisuuden.
Mikä on parannettavissa vain alkupäästä.
Kun olet parantanut systeemiäsi
voit hankkia uudet kaiuttimet.

HMM.Näin se menee...
tässä tapauksessa.

i
 
ilkkap,

Naim on valinnut tiensä, joka ei välttämättä ole noin yksinkertainen kuin annat ymmärtää. Esim. Naim-foorumia seuratessa huomaat kuinka heidän kaiuttimet eivät ole saavuttanut kaikkien Naimistien varauksetonta suosiota. Toinen asia on Naimin kummallinen standardista poikkeava maadoitusajattelu, joka saa joidenkin muiden valmistajien laitteiden kanssa outoja maaluuppeja aikaiseksi. Outo ajattelu saa edellisten perusteiden vuoksi ajattelemaan, että vain Naim laitteet sopivat toistensa kanssa yhteen. Osittain totta, mutta johtuu pitkälti Naimin itsensä valitsemansa tien johdosta.

Torvihörhö
 
En voi mitenkään miettiä mitä muut naimistit ajattelevat tuosta tai tästä.
En ole edustamassa mitään suuntaa.
Vaikka niin välttämättä näyttää käyvän.

Puhun vain omista kokemuksista.
Jos teet noin
siitä seuraa tuo.

i
 
ilkkap,

Noinhan se menee, toisille on vaikaea selittää sitä omaa nirvanaa...

En minäkään ole täällä esittämssä mitään yleistä mielipidettä, ainoastaan sitä omaa, mitä kukaan ei voi minulta pois ottaa...

Torvihörhö
 
Mallas sanoi:
Aika harva real-hifi-firma tarjoaa _kokonaisia_ systeemeitä... Linn, Naim, Creek-Epos, mbl ja Krell tulevat mieleen. Muita?

Quad tarjoaa myös koko settiä. Itselläni ei ole tosin kokemusta kuin kaiuttimista, mutta nuo CD-pyörittimet haluaisin koekuunnella. Ainakin Audioreview:ssä hemmot tuulettelevat tuota 99 CD-P - soitinta...
 
Suoraan kysymykseen suora vastaus: merkki uskollisuudessa pahin virhe on kirjoitus virhe >:D
 
tmhantti,

Minulle positiivisin yllätys on ollut Quadin pönttö-kaiuttimet, aina kun olen niitä kuullut, niin mielikuva on jäänyt positiiviseksi. Ei silti, myöskin heidän staatit ovat jättäneet positiivisen kuvan takaraivoon puutteineenkin.

Elektroniikka sensijaan jätti hyvinkin kaksijakoisen kuvan, 34-etunen: jees, kutossarjalainen: no. 606-pääte: hyi helvetti. 303: puolensa tuossakin koneessa, vaikka teoriassa ihan paska vehje.

Uudemmista masiinoista ei kokemusta.

Torvihörhö
 
Sitten on nuo 'synergiset systeemit', joihin aikoinaan voitiin lukea Linn/Naim, tai Audio Research / Magnepan, tai pienellä venytyksellä Krell / Sonus Faber.
Pointti lienee kai siinä, että samaan hiileen puhaltamisessa on puolensa, useimmiten.
 
Näistä palautteista tuli mieleen hifi+ - saitilta poimittu otsikko :

"Family Values…
Is using B&W speakers with Classé electronics a marriage made in heaven
or the audio equivalent of marrying your sister?

"

ainakin vähän hauskaa , niinku mun mielestä , t. r i f
 
Hyviä puolia se että jos on hyvä merkki niin musiikki voi kuulostaa jopa siedettävältä.
Huonoja puolia ei viitsi luetella.

Kukaan vakavasti musiikintoistoon suhtautuva ei toki voi hankkia samaa merkkiä koko satsia. Naurettava ajatuskin että esim. sumujen saarilla tehtäisiin oikeita musiikintoistoon soveltuvia kaiuttimia. Vaikka ihan kohtuullista elektroniikkaa sieltä pukkaakin ;) ;) ;)
 
Back
Ylös