McIntosh

Physic

Käyttäjä
Liittynyt
12.1.2007
Viestejä
21
Kaupunki
Forssa
Kertokaas nyt omista kokemuksista legendaarisesta McIntoshista! Onko todella laitteet niin kovia kun alan lehdet ympäri maailmaan niitä kilvan kehuvat. Ulkonäkö on kyllä omalla tavallaan käsittämättömän kaunis!!! Mut nyt kiinnostais se soundi puoli! Eli kaivataan risuja ja ruusuja, joku niitä täällä on kehunut parhaimpiin mitä ikinä kuullut, mut onks muut samoilla linjoilla! Kaikki kommentit tervetulleita!
 
Kuuntelin macin 2-kanava superaudiota kaverin setissä maranzin järein vahvain ja WB Arceilla ryyditettyinä. Musiikillisesti yksi parhaista kuulemistani soittimista, mutta vasta toinen SACD jonka kuulin. Rytmillisesti ja ajoituksellisesti sekä dynaamisesti ei ehkä parhaita, mutta ei huonokaan. Sointisävyllisesti kaunis ja harmoninen ehkäpä parasta kuulemaani.

Teknisesti laite ei vakuuttanut:- Koneiston lataus- pyöritysmekanismi piti kovaa vinkuvaa ääntä, joka kuului hiljaisissa kohdissa musiikin seassa. Tuollaista ei mielestäni pidä sietää missään laitteessa.


T.JH
 
Lisättäköön vielä että samainen soitin oli menossa Hifimaailman testiin, joten syvempää analyysia tuosta on jossain vaiheessa varmaan tulossa. Mielenkiintoista katsoa mainitaanko tuosta äänestä tuossa testissä, maailmalla en ole mainintaa huomannut, tai sitten tämä oli joku Maanantai kappale.


T.JH
 
McIntosh MC250 puolijohdevahvistin vm -74 soittelee täällä ihan mallikkaasti nasu-tonneja vinyylipainotteisessa setissä: Benz Glider + SME IV + Luxman PD-350 + Benz PP-1 + Pride of Zen. Voisin harkita seuraavaksikin vahvistimeksi mäkkäriä, semmoinen repro-MC-275 kiinnostaisi. Jos joku kyllästyy omaansa, ota yhteyttä.
 
McIntosh MHT-mallisarjasta olen kuunnellut pariakin eri mallia, jotka ovat todennäköisesti MHT100 ja MHT200, (dementiavarauksella). Aivan asiallisia pelejä halvoiksi integroiduiksi... :D Yhden illan (per laite) kokemuksista vierailla kaiuttimilla ei kannata pitkää raporttia laatia, mutta ehkä sana VAKUUTTAVA tunkee päällimmäisenä esiin.

Ja ulkonäkö on kyllä meikäläisen funkkikseen kallellaan olevasta vinkkelistä aivan käsittämättömän ruma. Vaan niin on oma peilikuvakin, eli eipä näistä kannata kiistellä... :)

-Mika
 
Herätellääs tätäkin ketjua monen vuoden tauon jälkeen :)

Onko kellään kokemuksia Mcintoshin C-220 etuvahvistimesta? Oisko kyseinen vahvistin hyvä pari Geneleceille?

Olen tuota C-220 etusta kuolannut jo pitkän aikaa niin haluaisin kuulla muidenkin omakohtaisia kokemuksia laitteesta.
 
C220 etusesta on toki kokemusta, mutta ei kylläkään genen kanssa... McIntosh c220 etusen vahvuudet ja äänen hienoudet tietäen, voisin kuvitella että varmaan juurikin oikea kumppani genelle :) Tämä yhdistelmä olis mielenkiintoinen itsekkin kuulla.
 
Täällä Ms750 serveri tuuppaa erillisen d/a:n kautta 2300 etuselle tavaraa.
2102 ja aktiivit vahvistavat ääntä
Mielestäni soundi ei ole aivan huono!
 
Nyt on vertailussa/demossa putki vs trankku, eli C220 ja C46 etuset! Ja näitä voi molempia vielä vertailla MCD500 soittimen säädettävään antoon, vahvistuksesta huolehtii MC501 monot! Mielenkiintoiseksi asian tekee se, miten kaksi erilaista voi muistuttaa toisiaan... 8) eli mikä ihmeen putki tai trankkusoundi??? tämä on vaan yksinkertaisesti mäkkisoundi ;) Toinen mielenkiintoinen asia on etusen merkitys, olkoonkin millanen tasonsäätö soittimessa tahansa...
 

Liitteet

  • c220-front_preamp-s.jpg
    c220-front_preamp-s.jpg
    13,5 KB · Katsottu: 1 521
  • c46-front_preamp-s.jpg
    c46-front_preamp-s.jpg
    16,4 KB · Katsottu: 1 518
Petri Ketola sanoi:
Nyt on vertailussa/demossa putki vs trankku, eli C220 ja C46 etuset!

Kerroppa ihmeessä kokemuksistasi. :) Mitenkä vertaisit C46:sta C220:aan äänellisesti? Itsellä ollut C45 mietinnässä, tuo monikanavamahdollisuus kun kiinnostaa. Tosin C46:ssa taitaa ehkä onnistua eräänlainen HT-direct kytkentäkin processor loopilla..
 
Petri Ketola sanoi:
eli mikä ihmeen putki tai trankkusoundi??? tämä on vaan yksinkertaisesti mäkkisoundi ;)


Niinpä, jokaisella laitteella on ominaissaundinsa. Toiset lisäävät sitä sinne hieman enemmän ja toiset vähemmän.
 
kuten vaikkapa sonus...? :D

Oli miten oli. jälleen tarmolta erittäin asiantunteva kommentti... hoh hoijaa
 
toksi sanoi:
Kerroppa ihmeessä kokemuksistasi. :) Mitenkä vertaisit C46:sta C220:aan äänellisesti?

Äänensävyllisesti laitteet kuulostavat samoilta. Näistä jos valinta täytyisi tehdä, ratkaisevat asiat ovat lähinnä kiinni muusta laitteistosta, kuuntelutottumuksista ym.

C46 tuntuisi olevan hivenen dynaamisempi ja iskevämpi, paremmuus riippuu makukysymyksitä ja muun laitteiston ominaisuuksista. Äänikuvan osalta C220 on isompi, ja ääni on ilmavampi. C46 on tarkka ja asiat on oikeilla paikoillaan, se tosin ainakin itselläni tekee välillä musan kuutelusta bongailua. Bassopään erottelu on myös nelikutosen vahvuuksia. C220 on toki myös tarkka, mutta tiettyihin yksittäisiin asioihin ei niin kiinnitä huomiotaan, homma menee musan kuunteluksi... :D Tietysti asioihin vaikuttaa sekin että olen tottunut C220 mallin ominaisuuksiin.
C220 omasta mielestäni palvelee enemmän musiikin kuuntelijaa, C46 on enemmän hifisteliän laite. Nelikutosessa on myös hemmetin hyvät säädöt (8 kaist eq) joilla voi korjata esim huoneen tuomia ongelmia, ja säätimet ei siirry signaalitielle ennenkuin hiukaan säädintä kääntää, niillä voi myös säästää piuharuljanssin viemät rahat ;)
 
Nyt on C220 etusen phono puoli syynissä... hiton hyvältä kuulostaa vaikka vinyyliä ei pyöritäkkään mikään high end hässäkkä :D Tätä ajatusta täytyy vielä jalostaa (eräs torvihörhö sais pistää töpinäksi ;) ). Phonoastehan on toteutettu putkilla tässä etusessa, ja oikeastaan kuulostaa niin hyvältä että jokaisen musiikista pitävän vinyylidiggarin tarttis kokeilla jos mc liitännän puuttuminen ei sinänsä ole este. C220 taitaa olla mäkkärin yksi parhaista tuotteista, kattelee sitä miltä kantilta tahansa...
 
Voisko joku kertoa että onko tuosta C220-etusen kuulokeannosta mihinkään?
 
Sax-audio sanoi:
Analyysia sitten kun alku "järkytyksestä" on selvitty ja housut vaihdettu kuiviin :D

Laitteen hintalappua katsellessa kannattaa muistaa, että kilohinta ei ole paha! :D
 
Jopi, c220 etusessa on sisässä erillinen kuulokevahvistin, laadukaskin kuulemma, ite en ole vielä testannut
 
vaakko sanoi:
Laitteen hintalappua katsellessa kannattaa muistaa, että kilohinta ei ole paha! :D

Juu... tuota ei, tuhdin lihafileen hinnoissahan tuo (nauraa ja itkee samaan aikaan hän ;))
 
Nostetaas taas... Kertokaas kokeneemmat minkälainen ero on McIntoshin transistori ja putkivahvistimien luonteessa? Onko jotain yhteisiä piirteitä vai tuleeko ne esille/korostuu vasta yhdessä sourcen kanssa jne.

Itsellä on kokemusta vain entry integrodusta (6300), MCD201 ja MCD301 lähteiden kanssa. Omassa setissä Macci ei toiminut alkuunkaan, mutta se ei toki vähentänyt arvostusta merkkiä kohtaan...

-N-
 
Back
Ylös