McIntosh MC275 vs. Audio Research VT-100

anttiruha

Käyttäjä
Liittynyt
17.8.2006
Viestejä
1 966
Kaupunki
Oulu
Onko kellään omakohtaisia kokemuksia molemmista otsikon vahvistimista?
 

anttiruha

Käyttäjä
Liittynyt
17.8.2006
Viestejä
1 966
Kaupunki
Oulu
Onko kenelläkään kokemuksia jommasta kummasta otsikon vahvistimesta?
Jos on, niin kertokaa harkintaani helpottamaan.
 

jacqueline.lacan

Käyttäjä
Liittynyt
19.6.2007
Viestejä
3 745
Kaupunki
Tampere
275 olen kuullut se oli suoraa kytketty mäccärin cd-vemputtajaan. omaa kieltänsä kertonee se että ilman etusta soi niin hyvin, että on jäänyt sydämeni mielityksi. vaatii jo upscale kaiuttimet jos haluaa kaiken irti, soi hieman tukkoisesti halvemmilla, mitä silloin hifihuoneella demosivatkaan. ei millään muista mikä kaiutin oli kyseessä. dynaudion 10k kaiuttimilla päästiin asiaan. sanoisin että vahvuus on, kuten arvata saattaa, se tunteellisuus & "kyky pakottaa kuuntelemaan musiikkia".
Ekassa IWAssa oli muuten arvostelu. pitivät.
 

anttiruha

Käyttäjä
Liittynyt
17.8.2006
Viestejä
1 966
Kaupunki
Oulu
Kaikki arvostelut olen kyllä lukenut moneen kertaan ja MC275 on ollut muutaman päivän kotonani koekuuntelussakin. Ääni on kyllä kaunis ja ymmärrän hyvin että siihen koukkuun voi jäädä, melkein jäinkin. Erityisesti keskialue on aivan maaginen. Joissain asioissa kuitenkin jäin kaipaamaan enemmän, kuten basson kiinteydessä ja kyvyssä välittää räväkämpää musiikkia. Nämä onnistuu nykysellä hybridi-päätteelläni samoin kuin puolijohde sellaisella, mutta niissä ei sitten ole sitä samantasoista keskiäänitoistoa. Nyt pitäisi saada kaikki hyvä samassa vahvistimessa. MC275:sen hintaan 4000 E, eiku se nousi juuri 5000 Euroon, pitäisi kyllä saada jo vahvistin jossa ei ole ilmeisiä puutteita.
 

R Virtanen

Käyttäjä
Liittynyt
18.5.2007
Viestejä
976
Kaupunki
Hyvinkää
Olen kuunnellut jossain määrin VT-100: sta LS-25 etusella. Kyseisessä systeemissä on raikas, erittäin erittelevä ote ääneen, niin ja iso soittimet tarkasti poimiva äänikuva. Tietenkin laitteiden keskenäiset vertailut on tehtävä identtisellä oheiskalustolla. Vahvareita voi vertailla aidosti, vain vaihtaen juuri samassa setissä eri päätteitä.

MacIntoshta en ole kuullut ylläolevassa setissä, vaan parissa aivan eri tyypin kokoonpanossa. Näin ollen ne havainnot eivät ole vertailu kelpoisia. MCIntosh 275 soundi oli ehkä jotenkin helpompi, ei niin erittelevä tai kirkas.
Homma voi mennä täysinkin oheislaitteiden piikkin, silti epäilen että ei kuitenkaan kokonaan.
 

jacqueline.lacan

Käyttäjä
Liittynyt
19.6.2007
Viestejä
3 745
Kaupunki
Tampere
Kyllä tuo virtasen erottelu kuulostaisi järkevältä - vaikka vt100 ole edes kuullut. Onko se luonteeltaan kirkas vai selittyykö kirkkaus oheislaitteilla?
 

R Virtanen

Käyttäjä
Liittynyt
18.5.2007
Viestejä
976
Kaupunki
Hyvinkää
Kyllä pitäsin piirrettä aika paljon AR:lle ominaisena, se ei ole niin hillitty tai lämmin sointinen putkikoje, kuten jotkut toiset putkarit. Silti kuuntelu on AR:llä rasittamatonta ja soinnikasta. Erilaiset äänitteiden piirteet tulevat selkeästi esille. Setti missä VT-100:sta olen paljon kuunnellut on muutenkin Audio Researchia, siis etunen LS25 ja cd soitinkin AR:n tekele. Kajareina on Loganin CLS. Johtona oli Cardasta ja jotain muuta. Kirjoitin tästä asiasta siksi lisää, että puhuin kirkkaudesta. Pitää puhua enemmänkin suuresta erottelevuudesta ja selkeän raikkaasta äänestä läpi koko alueen, koskee siis myös bassoja.
 
Ylös