Matteus-passio

Liszt

Käyttäjä
Liittynyt
3.1.2007
Viestejä
91
Tämä on kyllä makuasia, mutta minun mielestäni Bachin Matteus-passio (BWV 244) on parasta musiikkia mitä koskaan on sävelletty. Niin, ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta keskutellaan tässä osiossa nyt tästä aiheesta :)

Jos et omista kyseistä teosta millään formaatilla, niin tänään torstaina 5.4.2007 se tulee Yle Radio 1:ltä klo 19.03. Teos on pelkkänä musiikkinakin kuunneltuna vaikuttava teos! Enemmän se aukeaa jos tutustuu tekstiin. Ei, ei ole tarkoitus alkaa käännytystyöhön: Teksti on kyllä Raamatusta, mutta kai sitä uskaltaa lukea vaikka ei muuten asiasta perustaisi. Jos joku innostuu pasiotaan seuraamaan, niin teksti löytyy vaikka sivulta:

http://www.vdkc.de/wtb/wtjsbmat.htm

vaatii saksan osaamista :) Itse luin yläasteella 2 vuotta saksaa, ja silläkin vähän ymmärtää vaikka en ole sen koommin käyttänyt sitä. Suomeksi ja varsinkin Lontooksi voi ettiä myös, googlettamalla löytyy jokaiselle jotain.

Onko muita jotka ovat kuunnelleet? Kenen johtamana?
 
Tykkään teoksesta paljon. Kerran vuoteen, näihin aikoihin sen aina kuuntelen kerran pari. Mun vinyyli on juuri se jota kaipailet osto -palstalla, mutta tämä ei ole kaupan.
 
Tämä on kyllä makuasia, mutta minun mielestäni Bachin Matteus-passio (BWV 244) on parasta musiikkia mitä koskaan on sävelletty. Niin, ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta keskutellaan tässä osiossa nyt tästä aiheesta Smiley


Tänään klo 20.00 Johanneksen kirkko H:ki Menossa ollaan !!!
Bachin kantaatit on toinen aarreaitta !!


Pappa
 
Tawe sanoi:
Tykkään teoksesta paljon. Kerran vuoteen, näihin aikoihin sen aina kuuntelen kerran pari. Mun vinyyli on juuri se jota kaipailet osto -palstalla, mutta tämä ei ole kaupan.

...ja minun jouluoratorioni on se toinen vinyyli, jota kaipailet eikä sekään ole kaupan. No ollaanpa sitä nyt ilkeitä... :D

Juhani
 
Niin, kyllähän nuo cd:nä aina saa. Tuo jouluoratorio mulla onkin cd:nä, mutta vinyyliä olla pitää! Gardinerin passiota ei ole mulla millään formaatilla, mutta cd:tä en ajatellut ostaa. Ehkä jonakin vuonna bongaan ne jostakin vinyylinä...

Hienoa huomata että muutkin tykkäävät tästä suurteoksesta!
 
Liszt sanoi:
Hienoa huomata että muutkin tykkäävät tästä suurteoksesta!

No ilman muuta moisesta mestariteoksesta tykätään! Tarkoitus on minullakin sitä tänä pääsiäisenä kuunnella. Viime pääsiäisenä kuuntelin Johannes-passiota.
 
Sanopa muuta. Levylautasellani soi Harnoncourtin DVD-audioversio. Kyseinen levytys on yksi onnituneimmista k.o. formaatin äänitteistä. Resoluutiota ja pääsiäismunaa löytyy!
 
Back
Ylös