Marantz

  • Keskustelun aloittaja vihe
  • Aloituspäivämäärä

vihe

Käyttäjä
Liittynyt
27.5.2009
Viestejä
483
Laitetaan tähän ketjuun kokemuksia Marantz laitteista ja vertailuja muihin merkkeihin. Ja tietenkin minkalaista Marantz elektroniikkaa harrastajilta löytyy? itseäni kiinnostais kuulla kokemuksia Marantz PM-11S1/S2 vahvistimesta ja onko kukaan vertaillut sitä PM-15S1/S2?
 
H

hifihippu

Olen päässyt liikkeen tiloissa pikaisesti vertaamaan pm-15s1 ja pm 11s1. Puukorva kun olen, en löytänyt juurikaan eroja. Kyllä niitä epäilemättä voi olla mutta pitäisi päästä vertailemaan kotona pidemmällä aika välillä. Äänilähde oli molemmilla marantz sa-15s1 ja kaiuttimet
taisi olla b&w 802. Sama tulos oli sa-15 ja sa-11 soittimilla.
Itselläni on Marantz pm-17mkIIm vahvistin joka mielestäni voitti niukasti pm-15s1:sen. Molemmat ovat hyvin saman tyylisiä ääneltään. Tasapainoisia, erottelevia, yleispäteviä millä tahansa alku-tai loppupäällä ja ehkä hiukan lämminsävyisiä soundiltaan. Pm-17 oli basso kontrolliltaan mielestäni tarkempi. Soittimena on sa-15s1 joka oli samoista syistä cd-17:sta parempi. Nämä siis vain omia kokemuksiani.
Vertailin laitteita muutamiin muihin suunnilleen saman hintaryhmän vehkeisiin(Vincent, Yamaha, Audiolab, Naim, Onkyo,Nad ja saattoi olla joku muu vielä) mutta minun makuuni Marantz oli paras.
Tuossa -90 luvulla minulla oli Accuphasen jokamies luokan vahvistin E-207 ja sille Marantz ei juurikaan jää. Tämä tietysti hataran kuulomuistin kautta. Sattumoisin soitin Accua silloin hetken aikaa samanlaisten kaiuttimien kanssa kuin mitä on nyt(Hifi 45/3). Tosin paremmassa akustiikassa. Omakotitalon 35 neliön olohuone. Nyt betonibunkkeri kerrostalossa 22 neliötä.
Tämä siis vain minun mielipiteeni Marantzista. Ei ne muutkaan merkit huonoja ole. Jokainen makunsa mukaan.

Terveisin Olli Leivo
 

pategen

Käyttäjä
Liittynyt
29.11.2008
Viestejä
337
Täältä löytyy PM-15S1, saman sarjan soitin tuli myytyä äskettäin eteenpäin. Useamman vuoden kokemuksella erittäin vakuuttavia laitteita, hinta/äänenlaatu/viimeistely/kestävyys -nelikentässä vaikeita lyötäviä, IMO.

11-sarjaa olen kuullut vain ohimennen, mutta käsitykseni mukaan 15-sarjaan verrattuna äänenlaatu paranee ja reservit kasvaa merkittävästi, viimeistelyssä ei enää kauheasti tule ekstraa ja kestävyys lienee samaa luokkaa. Hintaa tulee lisää aika paljon, mutta ei siis suinkaan perusteettomasti.
 

kantriäijä

Käyttäjä
Liittynyt
8.1.2010
Viestejä
361
Kaupunki
OULU
Täältä löytyy PM-11 S1+Wharfedale Opus 2m2-jalustakaiutinsetti. Itseäni viehätti vahvistimen ulkomuoto. Ääni on ainakin itselleni juuri sopiva. Basso napsahtaa ja stilikat soi hyvin. En ole verrannut muihin Marantzin vahvareihin. Nyt soittimena on Musical Fidelityn A5 soitin.
 

jni

Käyttäjä
Liittynyt
19.7.2007
Viestejä
3 427
Itsellä on kokemuksia Marantzeista kohta 20 vuotta. Nykyisin on käytössä SC-11S1, SM-11S1 ja ST-15S1. Hiljattain myin pois tarpeettomana SA-11S2:n.

kaikki näistä ovat mielestäni huippuluokkaa sarjassaan ja hintaluokassaan. Yleensä kuulee, että Marantz olisi lämminsävyinen ääneltään. Näistä en niin sanoisi. Ääni on erittäin kontrolloitu, nopea, sävykäs ja tasapainoinen. Eritysesti tuo etunen on aivan huippulaite. Ero entisiin etusiini (putki, passiivi, tarsistori sekä DIY että kaupallisia) on suorastaan huikea. Kun vielä laitteen RIAA ja kuulokevahvistin ovat myös laadukkaita, voi sen hintaa pitää jopa halpana.

Ja onhan tuo ulkonäkökin ihan kiva. Suosittelen.
 

jni

Käyttäjä
Liittynyt
19.7.2007
Viestejä
3 427
ahaapalainen sanoi:
Tuo kiinnostaa kovasti minua. Kertoisitko vähän lisää kokemuksia siitä.
Mekaanisesti laite on vakuuttavaa työtä, painoakin on 18 kg. Spekseistä ja sisuskuvista päätellen eroa SA-7:ään on ulkomuodon lisäsi vain pienempi virtaläteen muuntaja? No muutakin voi olla.

Äänenlaatu on yllä kuvailemani mukainen. Sitä voi myös hienosäätää kolmella filtterivaihtoehdolla' vaiheenkäännöllä ja kohinanmuokkauksella. Lisäksi on mahdollista liittää ulkoinen kello joka mahdollisuus vain jäi itsellä kokeilematta. Aikaisempien modauskokemusten mukaan sillä voi ääntää parntaa (muuttaa) vielä entisestään. Uudella Inner-sivustolla oleva kirjoitus SA-7:stä sopii mielestäni suoraan SA-11:een. (sorry en osaa linkittää tällä Nokia 900:lla)
 

ahaapalainen

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
11 126
Kaupunki
Oulu
^ kiitos, kiinnostus ko. masiinaa kohtaan lisääntyi entisestään. Tuon Innerin juttu SA 7:sta on tuttu. Tuossa SA-11S2:ssa yhdistyisi tinkimätön rakenne, oletettavasti erinomainen äänenlaatu ja SACD-ominaisuus. Aika houkutteleva paketti.
 

vihe

Käyttäjä
Liittynyt
27.5.2009
Viestejä
483
minä oon vertaillu Marantz pm-15s2 ja Nad c375 vahvistimia keskenään. täytyy kyllä sanoa, että Marantz oli huomattavasti parempi joka osa alueella. Nad on liian tumma ääneltään eikä eloisuutta ole ollenkaan ja bassot ohuet. kun vaihdoin Marantzin niin tuntui, että kaiuttumet heräs henkiin. laulaja tuli metrin lähemmäs ja muutenkin läsnäolo parani.
 

vihe

Käyttäjä
Liittynyt
27.5.2009
Viestejä
483
tänään sain pitkän odottelun jälkeen uuden Marantz PM-11S2 vahvistimen. ostin sen ihan kuuntelematta. edellinen vahvistin oli Marantz PM15S2. ennen kuin sain vahvistimen ajattelin, että tuskin on kovin suurta eroa on noilla keskenään. nyt oon tässä kuunnellu reilu tunnin niin ero on kyllä selkeä. äänitteeltä kuuluu avain uusia ääniä mitä ei edellisellä vahvistimella kuulunu ollenkaan. kyllä vaihtamalla paranee :D
 
T

teekal

Minulla on kokemusta Marantz laitteista useamman vuoden ajalta, kuvassa esiintyvät laitteet olen kuullut ja alimmat kuvassa omistanut. Kyllähän Marantz on merkkinä jäänyt mieleen hyvin positiivisena kokemuksena, premium mallien sointi on erotteleva ja nopea, voimaa on myös kivasti alla, eivät kyykähdä aivan pienistä luukutuksista. Sourceni oli tuolle 14-sarjalaiselle alimitoitettu ja sen kyllä huomasi kun testailin aikoinaan kuvassakin näkyvää 11-sarjaa. Vahvistimissa ei niinkään ollut se ratkaiseva ero, vaan sourceissa, valitettavasti vain hintaluokka oli tuohon aikaan minulle aivan liian kova. Myös 17-sarja on kokonaisuudessaan käynyt kotona testissä mutta siitä on jo liian kauan että voisin mitään vahvoja kommentteja soundista antaa. Muistan kuitenkin hyvin elävästi kun laitoin ensimmäistä kertaa tuon 14-sarjalaisen vahvistimen tulille, en ollut ennen päässyt kuulemaan tuon hintaluokan laitteita omassa kodissani. Se ero oli valtava, miten livemäisesti kaikki lähti ja ehkä tuosta päivästä se hifikärpänen puraisi lopullisesti ja se oli menoa :)
 

Liitteet

  • Marantz.jpg
    Marantz.jpg
    97,8 KB · Katsottu: 558

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
PM-15S1 löytyy omasta hyllystä. Tarkka, erotteleva ja napakka. Mitä tuosta muuta sanoisi. Vertailussa esim Nad M3 (puhtaasti muistikuvien varassa) aikalailla samanlainen kliini saundi. Ei lisää omaa allekirjoitusta saundiin ja kaivaa mukavasti detaileja. Erilaisilla kaiuttimilla tietty voi tulos vaihdella jos kuorma on hankalampi, mutta ajokykyä pitäisi olla ihan mukavasti. Kingrexin D-luokkalaiseen verrattuna erottelua merkittävästi enemmän, bassoissa selkeästi enemmän voimaa. Kingrexissä toki oli hienoja puolia, mutta hifimielessä Marantz vetää selkeästi pidemmän korren. Kai Marantzista voisi sanoa, että se on erittäin yleispätevä. Jos haluaa kuuluvan vahvistimen niin sitten kannattaa katsoa eri merkkiä. Jos haluaa hifimielessä neutraalin toiston niin Marantzia voi suositella.
 

RapsuZ

Käyttäjä
Liittynyt
5.5.2007
Viestejä
1 536
Gretch sanoi:
Jos haluaa hifimielessä neutraalin toiston niin Marantzia voi suositella.

Samanlainen vaikutelma on Marsuista jäänyt minullekkin. Maratzit eivät ole koskaan erityisemmin säväyttäneet, mutta eivät myöskään riipineet korvia. Tekevät signaalitiellä vähäeleisesti sen minkä pitääkin tekemättä mitään numeroa olemassaolostaan.

-Ehkä joku "hiukan liian pehmyt maku" Marsujen toistossa kuitenkin on jäänyt mieleen. Jos äänentoistolta ei kaipaa mitään "ylimääräistä dramatiikkaa", niin Marsut voivat olla mainio valinta.
 

jni

Käyttäjä
Liittynyt
19.7.2007
Viestejä
3 427
RapsuZ sanoi:
-Ehkä joku "hiukan liian pehmyt maku" Marsujen toistossa kuitenkin on jäänyt mieleen. Jos äänentoistolta ei kaipaa mitään "ylimääräistä dramatiikkaa", niin Marsut voivat olla mainio valinta.
Et ole siis kuullut 11-sarjaa?

En osaa sanoa dramatiikasta, mutta pehmytmakuisuudesta ole kyllä toista mieltä. Löytyy voimaa ja sävyjä, mutta kaikki tulee neutraalisti ja tarkasti.
 

RapsuZ

Käyttäjä
Liittynyt
5.5.2007
Viestejä
1 536
^ En ole päässyt kuulemaan.
Siinä(kin) kohtaa on aukko meikäläisen sivistyksessä, pitäs korjata tuo puute. Saattaisin hyvinkin tykätä tuosta.
 

vihe

Käyttäjä
Liittynyt
27.5.2009
Viestejä
483
minun mielestä Marantz ei ole ääneltään kovinkaan neutraali vaan eloisa ja aika kirkas. riippuu tietenkin paljon minkalaisilla kaiuttimilla soittaa. olen omistanut kolme eri Marantzia.
 

jupei

Käyttäjä
Liittynyt
6.9.2009
Viestejä
55
Mulla on vieläkin olemassa PM 17 mkII M. Määrittäisin sen sävyisänä, dynaamisena ja erottelevana vahvarina. Minustakaan sen ääni ei ole erityisen pehmeä , vrt esim Electrocompaniet ECI2. Paremminkin marsu on erotteleva, irtonainen ja silti suhteellisen helppo.

Se on ennenmuuta klassisella orkesterimusiikilla parhaimmiillaan erittelevä ja ryhdikkään kuosissaan pysyvävä. Ääni on vain himpun viileähkö ja vähän nipussa yläpäästään verrattuna aivan huippukojeisiin. Tämä on oma vuosien varella tullut mielikuva. Sinällään pidän kyseisestä vahvarista myös ulkomuodoltaan. Kiinnostaisi kyllä äänellisesti verrata uuteen PM 15S2 että 11S2:n, jotka desingiltään ovat kyllä ikävästi aina kakkkosia ;)!
 

Collusion

Käyttäjä
Liittynyt
24.6.2008
Viestejä
473
Gretch sanoi:
PM-15S1 löytyy omasta hyllystä. Tarkka, erotteleva ja napakka. Mitä tuosta muuta sanoisi. Vertailussa esim Nad M3 (puhtaasti muistikuvien varassa) aikalailla samanlainen kliini saundi. Ei lisää omaa allekirjoitusta saundiin ja kaivaa mukavasti detaileja. Erilaisilla kaiuttimilla tietty voi tulos vaihdella jos kuorma on hankalampi, mutta ajokykyä pitäisi olla ihan mukavasti. Kingrexin D-luokkalaiseen verrattuna erottelua merkittävästi enemmän, bassoissa selkeästi enemmän voimaa. Kingrexissä toki oli hienoja puolia, mutta hifimielessä Marantz vetää selkeästi pidemmän korren. Kai Marantzista voisi sanoa, että se on erittäin yleispätevä. Jos haluaa kuuluvan vahvistimen niin sitten kannattaa katsoa eri merkkiä. Jos haluaa hifimielessä neutraalin toiston niin Marantzia voi suositella.

Itsekin olen moisen laitteen omistanut, mutta en kyllä menisi sitä NAD M3:een vertaamaan. NAD on havaittavasti pehmeämpi ääneltään, joku voisi sanoa että "musikaalisempi" vaikka mistään vääristyneestä äänestä ei puhuttaisikaan. NADin basso-osastolta löytyy enemmän potkua.
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
Collusion sanoi:
Itsekin olen moisen laitteen omistanut, mutta en kyllä menisi sitä NAD M3:een vertaamaan. NAD on havaittavasti pehmeämpi ääneltään, joku voisi sanoa että "musikaalisempi" vaikka mistään vääristyneestä äänestä ei puhuttaisikaan. NADin basso-osastolta löytyy enemmän potkua.

Minä en tosiaan näitä ole rinnan verrannut, eli muistikuvien varassa mennään ja ne luonnollisesti ovat hatarat. M3:sta en omien kokemusten valossa sanoisi pehmeäksi, mutta olenkin puukorva. Piti kaivaa hifilehden vanhaa arvostelua omien kokemusten tueksi - "vahvistin kuuluu siihen tylyn tekniseen kategoriaan, jota ei voi luonnehtia varsinaisesti musikaaliseksi tai miellyttäväksi. Sen sointi on pikemminkin viileä ja napakka... Nadin tapa käsitellä musiikkia luottaa tarkkuuteen, rytmisyyteen, iskevyyteen ja erotteluun...". Jotain tuollaista PM15:stakin voisi sanoa. Bassot M3:ssa oli tymäkät, mutta toisaalta muistin varassa en osaa sanoa onko PM15 kummemmin takana (ei ainakaan kaukana). Kliiniä asiallista japsihifiä vailla erityispiirteitä. Suits me.
 

Snowman

Käyttäjä
Liittynyt
11.12.2009
Viestejä
3 098
Kaupunki
Kuopio
Nostetaanpas vanhaa ketjua, kun päivitin hiljattain vahvistimeni PM-15S1:een ja nyt on sitä kuunneltu toista kuukautta, osaa jotain sanoakin.

Ääni on mielestäni lämpimään kallellaan, mutta kovin "hifineutraali" tuntuu olevan, kun eri kaiuttimilla saa niin suurta muutosta ääneen. Hyvin tuo jaksaa ajaa kaiuttimia kuin kaiuttimia. Olen myös ollileivon luona kuullut PM-17mkII -mallia, josta hatarasta kuulomuistista sanoisin, että on hieman lämminsävyisempi vielä ja jollain tavalla ehkä miellyttävämpi. Se saattoi kyllä johtua kaiuttimistakin, kun itselläni on Jordanit ja ollileivon setissä oli silloin Hifi 45/3, nyt tosin vaihtuneet jordaneiksi.

EDIT: lisätään vielä kysymys.

Onko noista Marantzin edullisemman pään CD-soittimista mihin?
eli CDXXXX -sarja?
 
Ylös