Marantz SR7001 ja PCM

lemuli

Käyttäjä
Liittynyt
24.6.2009
Viestejä
33
Kyseisen vahvistimen etupaneelissa "palaa" PCM enkä tiedä mitenkä sen saisi pois vai tarviiko se saada pois. Manuaalissa on maininta että se tarkoittaa "pulse code modulation" eikä sen kummempaa.

Voiko kyseinen PCM aiheuttaa sen että kaiuttimista kuuluu joskus napsumista kun katsoo TV:tä (en ole huomannut musiikissa tai elokuvissa) olen ajatellut että olisi jokin virtapiikki mutta kun TV kuva ei välähdä.

Hienoja laitteita vaan kun niistä mitään ymmärrä :D
 

Kimmo A.

Käyttäjä
Liittynyt
12.11.2009
Viestejä
5 543
Kaupunki
Helsinki, Vuosaari
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pulssikoodimodulaatio

"Pulssikoodimodulaatio (PCM, engl. Pulse Code Modulation) on menetelmä, jolla sähköinen äänitaajuussignaali koodataan digitaaliseen muotoon. Siinä analogisesta signaalista otetaan tasaisin väliajoin näytteitä, jotka ilmaistaan numeerisesti. Näytteen taso voidaan ilmaista joko lineaarisesti tai logaritmisesti."

Eli esim. CD-levyn sisältämä signaali koodataan digitaaliseen muotoon, kuten yo. lainauksessa todetaan. Se ei itsessään muodosta minkäänlaista häiriötä. Häiriöitä voi muodostaa esim. CD-levyjen naarmut, joita lukupää ei osaa lukea.
 

Collusion

Käyttäjä
Liittynyt
24.6.2008
Viestejä
480
Kuten k4mmo tuossa selitti, niin PCM tarkoittaa sisääntulevan signaalin tyyppiä. Marantz näyttää PCM-logoa siis kun kuuntelet CD:tä tai katsot esim. televisiolähetystä. DVD-elokuvilla näytössä lukee yleensä Dolby Digital tai DTS, sillä ääniraidat ovat säästökoodattuja.
 
Ylös