Marantz SA-7001 Hifilehden testissä? Apuja kaivataan.

  • Keskustelun aloittaja op
  • Aloituspäivämäärä

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
11 734
Kaupunki
Oulu
Niin, muistelisin, että tuo Marantzin soitin olisi arvosteltu Hifilehdessä, mutta näyttää siltä, että itse olen näköjään hukannut sen lehden siivouksen yhteydessä. Muistaakseni sellainen testi kuitenkin oli. Jos soitin siis oli testissä niinkuin muistelen, niin voisiko joku ystävällisesti referoida mitä sen äänestä sanottiin ja paljonko se sai pisteitä äänestä?

Tietenkin jos joku kehtaisi vaikka muuttaa koko jutun PDF-fileksi ja lähettää sen, niin sekin olisi mahtava juttu, mutta periaatteessa jonkinlainen referaattikin riittäisi.
 
Kelpaako käyttökokemukseen pohjautuva arviointi kyseisen laitteen äänenlaadusta? 8)
 
Kelpaa omatkin kokemukset. Antaa tulla vain. Mutta mainitkaa mielellään myös oheiskalusto, niin voi suhteuttaa vähän noita juttuja, jos vaikka sattuisi sellaista kalustoa mistä olisi itsellä myöskin kokemuksia.
 
op sanoi:
Kelpaa omatkin kokemukset. Antaa tulla vain. Mutta mainitkaa mielellään myös oheiskalusto, niin voi suhteuttaa vähän noita juttuja, jos vaikka sattuisi sellaista kalustoa mistä olisi itsellä myöskin kokemuksia.
Täytyy nyt ennen tarinaa tarkentaa, että itsellä on hieman oma-lehmä-ojassa, mikäli olet kiinnostunut kyseisestä laitteesta. (LUE: pakattuna kaikkine alkuperäisine vermeineen laatikkoonsa ja odottaa käyttäjäänsä ;) )

Noh, itselläni oli tuo laite käytössä n. 1,5 vuotta. Oheiskalustona Marantz pm7000/Creek 5350se intergroidut, Dynaudio A42/System Audio 1530 kaiuttimina, kaiuttimille Analysis+ Blue Oval ja laitteiden välissä mm. Tasker c850/Nordost Blue Heaven. Kokeilin myös Taskerin c208 ja jotain muita pieniä kokeiluja on ollut. Välikaapelissa olen päätynyt hopeaa sisältävään, koska se on näköjään mieltymykseni. Sehän on sitten sitä viilaamista.

Ääneltään tuo sa7001 on kaiuttimilla kuunneltaessa mukavan erotteleva ja detaljirikas. Ei laita peltejä kihisemään vaan ne soivat napakasti (kuulokkeilla AKG K240). Normikuuntelussakaan ei myöskään tuollaista ominaisuutta. Ei ole mikään pyöreäsointinen bassotykki, vaan soittaa napakalla kontrollilla. On toiminut laajasti fiilistelyssä instrumenttipainotteisella musiikilla ja toistaa nätisti ja selkeästi vokalistit. Mikä parasta, toimii myös raskaammalla mm. proge ja progemetalli. Myös speedmetallin ym. toistaa mallikkaasti. Musa ei puuroonnu (kuulokkeillakaan). Ei lämmin eikä kylmä, vaan siitä väliltä. En tiedä, mitä käsität "rytmikkyydellä", mutta mielestäni tämä soitin ei ole aivan sitä. Mutta, ei myöskään hifimäinen tai mekaanisen kuuloinen. Sanoisin soinniltaan hyvin yleispäteväksi.

Huomion arvoista on mielestäni myös soittimen ulkoinen ja mekaaninen olemus. Joku sanoo että ruma, toinen että moderni tai sitten pelkistetyn tyylikäs.
Rakenne on jämäkkä, levykelkka ei juurikaan lonksu tahi tärise. Namiskat on napakat ja liittimet takana jämäkästi kiinnitetty. Levyn pyöriessä ei kuulu mitään napsetta, rahinaa tahi ininöitä. Komponenttien pitäisi olla laadukkaita merkin tapaan ja mm. DAC on sama kuin kalliimmassa 15-mallissa. Virtajohto (niin alkup. kuin aftermarket) pysyy kiinni napakasti heilumatta, joten kontaktin olettaisi olevan hyvän. Kaukosäädin on kompakti ja tukeva, nappulat ei lentele ja paristoluukun kansi pysyy hyvin paikoilaan. Kake ohjaa jyrkilläkin kulmilla eikä tarvitse juuri zoomailla. On soittanut levyt mukisematta. Näytössä on dimmeri-toiminto eli saa häivytettyä tai pois päältä. Myös muita ominaisuuksia löytyy.

Kyseistä soitinta en ole kuullut muualla, vain omassa setissäni. Itse vaihdoin soitinta koska mm. SACD-ominaisuus on tarpeeton, myös soittimen vaihdolla sain muutettua setin sointia mieltymykseeni sopivammaksi.
 
Kiitos kommenteista.

Nyt on alkanut tuntua, että olinkohan sittenkin väärässä ja tuota Marantzin soitinta ei olekaan testattu Hifilehdessä. No, jos muistin vääriin, niin niitä käyttäjäkokemuksia voisi kuitenkin laittaa lisää.
 
Back
Ylös