Marantz PM7200, bi-wire ongelma, apua!

n1KKei

Käyttäjä
Liittynyt
15.1.2010
Viestejä
96
Kaupunki
Helsinki
Hei!

Tuli tällainen vastaan.. Laitoin Marantz PM7200 vahvistimeen A+B, bi-wirellä B&W DM620 kaiuttimet, 8ohmiset. Ongelma on se, että kaiutinlähtö B, pätkii välillä, eli diskantit pätkii välillä toisella puolella ja välillä toisella puolella. Sama juttu toisilla kaiuttimilla Wharfedale 7.2 Anniversary. En muistanut kokeilla jos vaihtaisin bassot ja diskantit päittäin, mutta lähtö B pätkii jostain syystä.

Kokeilin banaaneilla, pätki tietyssä asennossa, toisessa ei, eli kosketushäiriö??? Ongelma oli, sekä 2mm johdolla, että 4mm johdolla, sama missä asennossa tai kuinka yritti renksuttaa johtoa. Kun laitoin vanhat vahvarit kiinni, niin mitään ongelmia ei ollut, eli Proton D540 ja NAD 7030 (70-luvulta).. Marantz on siis 8-16ohm A+B moodissa. Mistä voisi ongelma kiikastaa? Onko tässä jokin esim. ohmi vika, eli vahvari saa esim. 4ohm disulta ja 8ohm bassolta, jonka takia lyö lukkoon diskanttia tai se pätkii? Kokeilin myös ilman Class A:ta, eli siitä ei johdu..

Kaiuttimet toimii normimoodissa, eli ilman bi-wireä pelkillä A-lähdöillä. Unohdin kokeilla B-lähtöjä. Kaupassa sanoi, että he kokeilivat 4kpl kaiuttimia, eikä ongelmaa ollut, joten hieman sapettaa??
 

n1KKei

Käyttäjä
Liittynyt
15.1.2010
Viestejä
96
Kaupunki
Helsinki
Jos toi on selvä juttu teidän mielestä, niin laittakaa nyt ihmeessä jos se on ihan kontaktivika vain? Kiitos.. Myyjä kun ei meinaa uskoa sitä, koska heillä toimii 4kpl kaiuttimia?
 

n1KKei

Käyttäjä
Liittynyt
15.1.2010
Viestejä
96
Kaupunki
Helsinki
Jos olisi rele-vika, niin eikö silloin kaiuttimen molemmat toisen puolen A2+B2, eli B2-diskantti ja A2-basso katoaisi, eikä pelkästään B2-diskantti? Jos ajatellaan, että kaiuttimet ovat kytketty: Diskantti B1 ja Diskantti B2, Basso A1 ja Basso A2?
 

Hannes H

Hifiharrastaja
Liittynyt
23.7.2009
Viestejä
9 585
Unohda ne B-liittimet ja tunge kaikki johdot A-liittimiin. A- ja B-liittimet ovat kuitenkin kytketty rinnan vahvistimen sisällä, joten ihan sama, kumpaa paria käytät.
 

n1KKei

Käyttäjä
Liittynyt
15.1.2010
Viestejä
96
Kaupunki
Helsinki
Ongelmaahan ei olisi, mutta Marantz sanoo, että liittimiksi mahtuu 5mm johdot ilman banaaneja, noh, kun ei meinaa mahtua edes 2mm juuri ja juuri. Kokeilin 4mm johtoja A lähtöön, eikä meinannu mahtua, puolet pursosi yli, joten ei mahdu 2kpl yhteen plugiin millään. Eikä tuo 2kpl banaanin ketjuttamista peräjanaan, sillä takana taas ei ole tarpeeksi tilaa. Toki voisin kokeilla vielä banaanit ja johdot lähtöön-A, silloin voisi mennä, mutta vaihtuuko ohmit millään tapaa tuossa tilanteessa, eli 16?
 
Ylös