Marantz CD6002 vs. Harman Kardon HD970 vs. NAD 525 BEE

juka39

Käyttäjä
Liittynyt
25.1.2008
Viestejä
50
Huomasin kyllä ketjun, jossa vertailtiin CD-soittimia mutta kun siinä ei juuri ollenkaan käsitelty ylläolevia soittimia, niin aloitin uuden. Olen siis päätynyt em. laitteisiin osin Hifimaailman testin perusteella. Tuo NAD, joka siis ei ollut testissä, sukelsi jostain keskustelupalstojen syövereistä nimenä esiin. Vaikea siitä on löytää tarkempia tietoja. Kuuntelen pääasiassa klassista musiikkia ja vahvistimena on Harman Kardon 3480, kaiuttimina Wharfedalen 9.1.
Hinnoista: Olen saanut tingattua HK:n 350 euroon. Pixmaniassa näyttäisi olevan n. 300 lähetyskuluineen. Tuskin kuitenkaan otan riskiä 50 euron takia. Vai onko siinä riskiä? Marantzia en ole mistään löytänyt halvemmalla kuin 449 euroa. NAD oli jossakin kotimaisessa verkkokaupassa noin 350 euron tuntumassa.
Hinta ei siis ole ratkaiseva tekijä näiden soittimien välillä. Liitäntöjäkin taitaa kaikissa olla riittävästi (mm. digitaali inputit), joten sanokaapa te kokeneemat, mikä noista olisi minulle paras vaihtoehto. Helsingin Hifimaailmassa (kävin kuuntelemässä kuulokkeita) ja soitin taisi olla juuri tuo HK 970 (tai 950) myyjä suositteli Marantzia ennen HK:ta. Olihan tuo karvan verran parempi em. lehden testissäkin. Musiikkimakuni taitaa olla se ratkaiseva tekijä valinnassa.
 
Kyllä se oikea riippuu ihan muusta laitteistosta ja siitä miten toimii niiden kanssa yhteen. HK:ta voi suositella lämpimästi jos on muussa laitteistossa vähän ylikirpeyttä. Taas ennestään tumppuun laitteistoon sitä ei ehkä kannata hommata. Mutta kuunteluväsymystä tuo ainakin itsellä poisti (hommasin väliaikaisratkaisuksi käytettynä).
 
Kiitos vastauksesta. En osaa arvioida, minkä oloisia virintinvahvistimeni (Harman Kardon 3480) ja kaiuttimet (Wharfedale 9.1) ovat. Kuuntelen musiikkia kuitenkin enimmäkseen kuulokkeilla, Sennheiser 595 suoraan vahvistimeen kytkettynä.
 
juka39 sanoi:
Kiitos vastauksesta. En osaa arvioida, minkä oloisia virintinvahvistimeni (Harman Kardon 3480) ja kaiuttimet (Wharfedale 9.1) ovat. Kuuntelen musiikkia kuitenkin enimmäkseen kuulokkeilla, Sennheiser 595 suoraan vahvistimeen kytkettynä.

Uskoakseni saat samalla kaukosäätimellä ohjattua molempia, joka luultavasti olisi suuri etu.. kyllähän monen kaukosäätimen kanssakin selviää, mutta kivempaa vain yhdellä.

Mutta jos on mahdollista testata kotona niin pyydä testiin.. jos liike ei anna testiin, voit suurinpiirtein kävellä ulos sieltä samantein.
 
Ja jos käytetty kelpaa, niin mielestäni viimeisen kuukauden parin aikana noita HD970:ia on ollut useampikin myytävänä täällä ja Hifimaailman foorumilla.. Hinnat liikuneet siinä parin sadan paikkeilla. Jos koet kuunneltuasi eri soittimia, ettei äänissä ole mielestäsi eroja, niin toi HD970 tietenkin sointuisi ulkonäöllisesti parhaiten vahvistimesi kanssa.

Tässä vielä pikkuveli HD950 myytävänä (en ole myyjä ;))
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=73876536
 
Back
Ylös