Magneplaanille pääte kaveriksi

erppi

Käyttäjä
Liittynyt
24.9.2008
Viestejä
1 519
Kaupunki
Helsinki
Elikkä tilanne nyt Maggien 2.5R ollu talossa vähän alle 2kk ja äänestä pitänyt niin paneelit jäävät taloon.

Tarkoituksena olisi saada vihjeitä millä noilla kannattaisi ajaa nyt Technicsen SE-A50 pääte(kuva sisuksista alla) ja tuntuu jaksavan hyvin mutta haluaisin sellaista vuosia kestävää ratkaisua. Tilana kerrostalon olohuone ja äänenpaineilla rajansa kun tuntuu kuuluvan naapurien elämä ehkä liiankin hyvin. Rahallisena panostuksena n. 1500-2000e ja varmaan käytettyä katselen.

Musiikillinen mieltymys rokahtava mutta jazzia kokoaika kasvavassa määrin lisänä.

Niin etusena nyt Parasoundin P3/Technics SU-A6 mutta sen päivitän myöskin voi kertoa jos järjestys väärä .

Maggieissa ihastunut musiikin selkeyteen ja etenkin seurattavuuteen kuuntelu tapahtuu 80% omassa karkeassa sweet spotissa mikä on takaseinään 135cm, sivuseiniin 45cm, , kaiuttimien väli 140cm ja kuuntelupaikalle 260cm.


Päätteen kuva sisuksista
 

Liitteet

  • sea50.jpg
    sea50.jpg
    97,4 KB · Katsottu: 85
Onkos nuo kuinka vanhat paneelit?
Ei sillä muuta väliä, mutta vanhemmat soivat käsitykseni mukaan aikapaljon tummemmin ja nämä uudet mallit
kirkkaammin.
Vanhat ja tummat jos kyseessä voisi joku primare toimia hyvin noiden kanssa.On voimaa ja heleyttä.
Uudemmissa toimii melkeimpä minkä kanssa vain. Coplandia ja Bel Cantoa olen kuullut kehuttavan lankkujen seuraksi. Mieluummin enemmän tehoa kuin vähemmän. Antanee parempaa kontrollia alarekisteriin.
Putket toimivat hyvin näiden kanssa myös.
 
Kyllähän nämä on aika vanhat ja en ainakaan kaipaa kirkkaampaa nykyiseen verrattuna.

Coplandista olen tykännyt kyllä mitä yhden tutun luonani muutaman kerran kuullut Audio Physicin kanssa mitä oli ennen itsellänäkin.
 
Kannattaa tarkastaa kalvojen kunto ennen luukutusta, nuo kun ovat suunnilleen parikymppiset paneelit vm. -87(?).

Jos kaikki on kunnossa, ei nuo ainakaan tunkkaisen himmeät yläpäästä ole, niissä kun on true ribbon - diskantti. Japsivermeet kannattaa unohtaa, jos haluaa parasta ulos. Etsi vaikka Krellin huollettu KSA50S tai 80S, tai vaikkapa Mark Levinson No27. Molemin puolin 1000 eurolla liikkuu em. klassikoita.

t. jussi
 
jparvio sanoi:
Jos kaikki on kunnossa, ei nuo ainakaan tunkkaisen himmeät yläpäästä ole, niissä kun on true ribbon - diskantti. Japsivermeet kannattaa unohtaa, jos haluaa parasta ulos.
Jokin sopiva Accuphase samalta ajanjaksolta olisi minun valintani. Eli kyllä japseissakin löytyy virranantokyvyltään sopivaa roinaa. Luxmanilta suosittelisin jotain M-03 -päätettä tai sitten L-500 -sarjaan kuuluneita "ei niin aitoja A-luokan integroituja", joita voi mainiosti käyttää myös päätteenä.

t. jjahifi
 
En tiedä olisiko pitänyt irrottaa omaksi topiciksi mutta menkööt.

Olisi kiva jos pääkaupunkiseudulta löytyisi ihmisiä kenellä paneelit ja voisi tulla kuuntelemaan niin tietäisi miltä "setit" kuulostaa. Munkin saa tulla kuuntelemaan vaikka voin sanoa mielummin kun dac/esi/pääte olisivat kunnossa.

Alkupään viestiin etunen vaihtunut Parasoundin P3:n.

Omiin olen ollut tyytyväinen suurimmalta osalta ehkä diskantti liian kova senhän saa taas jollain vastuksella pienemmäksi. Basson tiesin ja sitä en moiti. Osa syynä voi olla kun lopullista paikkaa haen vieläkin aluksi nautin vaan musiikista.
 
Terve erppi.

No löytyy täältä ainakin yksi vapaaehtoinen espoosta.
Jos kiinnostaa putkilla ajettavien magnepanien ääni, niin kattellaan
sopivaa ajankohtaa tossa vuodenvaihteen jälkeen.
Nyt on työkiireitä pahasti, että ennemmin ei välttämättä onnistu.

Ja onhan noissa sisäänajokin vielä vaiheessa...

Eli pistä yv:tä jos kiinnostaa.
 
jjahifi sanoi:
Jokin sopiva Accuphase samalta ajanjaksolta olisi minun valintani. Eli kyllä japseissakin löytyy virranantokyvyltään sopivaa roinaa. Luxmanilta suosittelisin jotain M-03 -päätettä tai sitten L-500 -sarjaan kuuluneita "ei niin aitoja A-luokan integroituja", joita voi mainiosti käyttää myös päätteenä.

t. jjahifi

Muistaakseni tuo Technicsin SE-A50:kin antaa tolkusti virtaa. Ei pitäisi siitä olla kiinni. Toki jos ei muuten miellytä, niin sitten vaihtoon.
 
Omahyväisistä syistä suosittelisin Bel Canton 1000 refejä (mk 1) :D Toimii takuuvarmasti isojen lankkujen kanssa. Valitettavasti käytettyjä on heikosti liikkeellä, joten budjetti karkaa hieman käsistä uusien kohdalla. Nyt olisi muuten pienoinen tilaisuus hankkia uudet mk1:set kun vielä on myynnissä, sillä uusi päivitetty malli (mk 2) tuo hintaa lisää jo yli 1ke per kappale, ja uuden uusi 500 -mallikin on kalliimpi kuin tämä 1000 mk 1 :(

Niin toinen ehdotus olisi käytetty Bladelius (tai rinnakkaismerkki Advantage) Balder tai Intergoitu S101 (saa toimimaan päätteenäkin) joista 4 ohmiin lähtee se vajaat 300W per kanava. Virtalähde näissä on 1.8kW, joten takaan lämpimät kuunteluolosuhteet ;) Näitä pitäisi saada tuohon 1.5ke:n luokkaa.
 
Back
Ylös