Maggien korjaaminen?

AlliumPorrum sanoi:
No itse asiassa mulle tää ei ollut ihan vaan vuositarkastus, vaan piti vähän mittailla Peter Gunnin Magnestand- modausta ajatellen. Eli runko tulee puusta, uudet DIY- jakarit, elementti toisin päin... >:D Ja nyt sitten kannattaa näköjään muutenkin samalla korjata kuntoon.

Dokumentoithan prosessin muillekin ihmeteltäväksi? Erittäin mielenkiintoinen projekti. Tuo modihan on jakanut mielipiteet ronskisti kahteen komppaniaan. Tuota vartenhan voisi melkein jo hankkia käytetyt MMG, C tai 12 qr se -lankut, testimielessä.

Magnepanien alkuperäinen työnjälki on niiiiiiin ala-arvoista potenssiin ziljoona, että jo pelkkä woodframe tuo roppakaupalla lisäarvoa. Itsekin useammat Maggiet omistaneena...
 
Missäs tuo on niin jakanut mielipiteitä? Olen lueskellut noista tosi paljon juttuja, enkä vielä kenenkään ole kuullut moittivan,vaan kaikki ovat olleet sitä mieltä ovat selkeästi paremmat kuin alkuperäiset. Valitettavasti noita ei pääse missään kuulemaan, eli ei auta kuin ottaa riski... Suomessa kun ei kuulemma ole vielä yksiäkään aitoja Magnestandeja, ainakaan Peterin tiedon mukaan.

Tuosta työnjäljestä en kyllä menisi sanomaan yhtään mitään, koska kyseessä on tee-se-itse projekti ;) En siis tilaa kamoja Peteriltä vaan teen itse puusta alkuperäistä vastaavat rungot, laitan orggis kankaat päälle, käännän elementin, ja väsään itse jakosuotimet. Eli kyseessä on ehkä lähinnä semi-Magnestand; ulkoasu on orggis mutta muuten mennään Peterin ohjeilla. Saundin pitäisi kuitenkin olla lähellä "oikeaa", koska ainoat erot on pienoiset mittasuhde erot rungossa sekä alkuperäisten T-jalkojen käyttö Magnestandin puisen alustan sijaan. Kerron lisää, kunhan joskus tulee valmista...
 
jparvio sanoi:
Dokumentoithan prosessin muillekin ihmeteltäväksi? Erittäin mielenkiintoinen projekti.

Niin juu, hyvä idea, pitääpä laittaa tuonne DIY palstalle kuvausta hommasta kunhan vauhtiin pääsen. Jos tuo sattuu jotakuta muutakin kiinnostamaan...
 
^Laita kuule ihmeessä. Hyödyllistä tietoa tuo.
Varmasti muitakin kiinnostuneita on.
 
Oliko tietoa mitä maksaa uudet kankaat 1.6:siin? Kissan perkeleet on tuhonnu nykyset.
 
Rockrest sanoi:
Oliko tietoa mitä maksaa uudet kankaat 1.6:siin? Kissan ******** on tuhonnu nykyset.

Lähetä Gurulle tuo kysymys. Veikkaan jotain satkun huitteilla. Eihän tuollainen harso ole kangasliikkeessäkään ihan ilmaista. Suurin vaiva taitaa tulla olemaan sivurimojen irroitus ehjinä ja jälleenkiinnitys, sekä hakasten kittaus piiloon.
 
AlliumPorrum sanoi:
Missäs tuo on niin jakanut mielipiteitä? .

Tuosta työnjäljestä en kyllä menisi sanomaan yhtään mitään, koska kyseessä on tee-se-itse projekti . Kerron lisää, kunhan joskus tulee valmista...

juu ääntä tuntuvat kyllä kilpaa kehuvan. Taitaa urakan suuruus olla se "jakaja", Peter ei kaiketi enää toimita valmisrunkoja yms...

Heh, vaikka kuinka DIYilisit, niin ei se huonompaa jälkeä voi olla, kuin alkuperäinen. Olen aina ihmetellyt, miksei Magnepan tuo mallistoon esimerkiksi stailattuja, korkeakiiltopintaisia versioita, vrt. vaikka wanhat Audiostaticit. Olivat hienon näköiset pianolakkaisina.
 
jparvio sanoi:
Heh, vaikka kuinka DIYilisit, niin ei se huonompaa jälkeä voi olla, kuin alkuperäinen. Olen aina ihmetellyt, miksei Magnepan tuo mallistoon esimerkiksi stailattuja, korkeakiiltopintaisia versioita, vrt. vaikka wanhat Audiostaticit. Olivat hienon näköiset pianolakkaisina.

Taitaa rouheat umpipuu-jalkalistat syrjissä riittää päämarkkina-alueen asiakkaille, ja vielä kun ottaa huomioon paikallisen hinnoittelun vs. ääni niin ei valituksia kuulu. On kyllä käynyt mielessä miten tekis MG-10:iin puuriman päälle vaikka harjattua alumiinipeltiä B&O lookiksi :D

Audiostaticit on niin kauniit että niitä nyt katselis vaikka puolet huonommalla soundillakin... :D
 
Palataas vielä tähän korjaamiseen... Itse asiassa olisikohan tuo silikoni sittenkin hyvä antamaan lisää kestävyyttä + suojaa noille johtimille? Eli jos tekisi siten että liimaisi ensin johtimet 3M:llä/Bostikilla, ja sitten kun se on kuivanut, vetäisi päälle ohuen kerroksen silikonia. Voisi tosiaan kestää paremmin noin, mutta luuletteko että tuosta voisi olla jotain haittaa? Ei kai perus silikoni ainakaan mitään pitäisi syövyttää tai muuten hajottaa?
 
Samppo sanoi:
Gurun ohjeeseen suhtautuisin kyllä varauksella..ei tulis heti mieleen silikoni, ja että vielä kirkasta pitäis olla. Mikähän juttu tuossakin on.

Niin miksi Samppo suhtautuisit varauksella? Luuletko että silikoni voisi aiheuttaa jotain haittaa?? Periaatteessahan se on ihan hyvää tällaiseen hommaan; elastista ja hyvin tarttuvaa. Eli mitenhän jos tosiaan liimaisi ensin jollain bostikilla, ja sitten kun se on kuivanut, kerros silikonia päälle antamaan lisää kestävyyttä?
 
AlliumPorrum sanoi:
Niin miksi Samppo suhtautuisit varauksella? Luuletko että silikoni voisi aiheuttaa jotain haittaa?? Periaatteessahan se on ihan hyvää tällaiseen hommaan; elastista ja hyvin tarttuvaa. Eli mitenhän jos tosiaan liimaisi ensin jollain bostikilla, ja sitten kun se on kuivanut, kerros silikonia päälle antamaan lisää kestävyyttä?

Tuossa gurun hommassa haiskahtaa että mikä tekee kirkkaasta silikonista parempaa, en ymmärrä. Sen takia en usko koko juttuun. Muutenkin käyttäisin epäröimättä liimaa tuollaisissa kohteissa koska tarttuvuus on mielestäni parempi. Voihan sitä silikonia laittaa päälle, mutta itse en näe tarpeelliseksi. Nämä nyt on omia ajatuksiani ja mitä olen omissa nauhatekeleissä huomannut, magnepaneja en ole korjaillut, mutta periaate sama.
 
Nonni, nyt on lankut räjäytetty modausta varten, ja lankojen korjausoperaatio toiseen jo tehty.

Puhdistin tosiaan asetonilla n. 5 cm kaistaleen lankojen molemmista päistä puhtaaksi, ja väänsin langat irti kalvosta. Ostin Bostikin kontaktiliimaa, jota sitten levitin (epätoivoisesti) kalvoon sekä lankoihin, ja annoin kuivua about 15 min. Tämän jälkeen painoin langat paikalleen, ja laitoin päälle leivinpaperiin kääräistyn viilan. Viila ottaa magneettiin sen verran kiinni että se puristaa vallan mainiosti langat paikalleen kalvoa vasten, ja leivinpaperi taasen estää viilan kiinni liimautumisen. Seuraavana päivän viila pois, ja ihan hyvinhän nuo näyttivät tarttuneen. Yritin varovasti kynnellä lankoja nostella, mutta tuntuivat kyllä olevan ihan napakasti paikoillaan, vaikka totta puhuen alkuun hieman epäilyttikin.

Huono puoli tuossa liimassa on se että sen levittäminen on ihan pirun ärsyttävää puuhaa. Se kun venyy ja suttaa ja tekee metrin pitkiä ohuita siimoja, ja mulla oli tämän homman jälkeen ihan oikeasti sukatkin liimassa ;= Eli ei kovin kaunista jälkeä...

Tästä ärsyyntyneenä ajattelin kokeilla tuota toista ehdotettua vaihtoehtoa eli kirkasta silikonia, jota ostin paikallisesta Etrasta. Tein ensin kokeen, laitoin pätkän sitä tuohon kalvon reunaan, ja toisen leivinpaperiin. Seuraavana päivänä kun kokeilin nykiä sitä pikku pätkää irti kalvosta, ei puhettakaan irtoamisesta. Oikeasti, en tosiaan uskaltanut sitä irti repäistä kun tuntui että kalvo hajoaa ensin! Leivinpaperista se sen sijaan irtosi suht helposti, eli uskalsin käyttää viilakikkaa myös tässä. Silikonin levittäminen oli todella helppoa pienellä lastalla, ja sitten vain painoin langat kiinni kalvoon ja laitoin viilan päälle. Jätin viilan n. 5mm irti päistä, ja laitoin vielä varmistukseksi pienet ekstra-annokset päihin varmistamaan kestämisen. Voilá. Seuraavana päivänä kun aine oli kuivanut kokeilin taasen nykiä piuhoja kynnellä irti, mutta ei puhettakaan irtoamisesta eli tämä tuntui todella napakalta kiinnitykseltä!

Eli ainakin näin ensi kokemuksella suosittelen siis ehdottomasti tuota silikoni vaihtoehtoa; huomattavasti helpompi levittää, ja vahvemman oloinen liimaus. Ainoa miinus tuossa saattaa olla se että silikonia tarttee ehkä levittää hieman enemmän kuin kontaktiliimaa eli kalvoon tulee hieman ekstramassaa, mutta enpä usko sillä noin pienessä määrin ja varsinkaan elementin päissä olevan suurempaa merkitystä. Niin ja ei tuollakaan nyt kovin kaunista jälkeä tule, mutta sillä ei ainakaan mulle ole mitään väliä.

Tässä vaiheessa sitten huomasinkin että toisessa lankussa on diskantin lanka poikki :mad: Darn. Eli joko A) minä olen todistetusti täydellinen puukorva, joka ei huomaa vaikka "puolet" kajarista on pimeänä. Tai B) olen jossain vaiheessa häärätessäni onnistunut tuon jollain katkaisemaan. Tiedä häntä, valitettavasti A on todennäköisempi vaihtoehto... ;) Eli tähän pitää vielä kehittää korjaus, tästä lisää myöhemmin!
 
Tuskin olet mikään puukorva. diskantin lanka on vaan hajonnut taistelun tuoksinassa. kiva seurata prosessiasi maggien kanssa,omistan myös itse panelit.
 
Tässä muuten vielä muutama kuva operaatiosta; ennen, puhdistuksen jälkeen, liimauksessa ja valmiina.

Tuo kirkas silikoni muuten näköjään näissä kuvissa heijastaa valoa jotenkin hassusti, että sitä näyttää olevan aivan tuhottoman paljon. Oikeasti tuota on kyllä varsin ohut kerros, ainoastaan päässä hieman paksummalti langan yli.
 

Liitteet

  • IMG_2400.JPG
    IMG_2400.JPG
    133,6 KB · Katsottu: 38
  • IMG_2560.JPG
    IMG_2560.JPG
    127,8 KB · Katsottu: 39
  • IMG_2567.JPG
    IMG_2567.JPG
    123,9 KB · Katsottu: 35
  • IMG_2573.JPG
    IMG_2573.JPG
    138,6 KB · Katsottu: 49
Jotenkin saat tuon homman näyttämään helpolta. Toivottavasti diskanttikin tulee kuntoon ja pääset kasaamaan paneeleitasi. Omiani jo sen verran raotin, että sain vähän mittailtua mittoja karmien tekoa varten, mutta enpä hönännyt samalla katsoa noiden lankojen liimausten tilaa.... No, nythän on ohjeet siltä varalta tiedossa :) Kiitänkin jo tuosta, kaiken varalta.
 
Nonni, nyt on sitten diskanttikin korjattu. Ehkä hieman epätoivoisesti mutta kuitenkin.

Puhdistin asetonilla muutaman sentin pätkän foliota molemmista irti olevista päistä sekä kalvon niiden alta. Leikkasin tavallisesta alumiinifoliosta juuri väliin sopivan 1 x 4 cm palan, joka voi taittaa kaksinkerroin siten että alkuperäinen johdin jää sen väliin puristuksiin. Liimasin Bostikin kontaktiliimalla tuon lisäfolion kiinni kalvoon, ja sitten alkuperäiset langat sen alemman osan päälle, ja taitoin ylemmän osan päälle siten että tosiaan nuo alkuperäiset langat jää sen sisään.

Tarkoituksena oli tämän jälkeen laittaa korjauksen päälle kerros kirkasta silikonia, ja sen avulla sillä tuo paketti kasaan. Aloin kuitenkin vielä mietiskellä että voisiko tuon johtavuuttaa & kestävyyttä jotenkin parantaa, ja keksin että elektroniikkaliikkeestä saa hopeaa sisältävää sähköäjohtavaa "maalia". Maalasin sillä sekä "lisäfolion" sisään jäähän alkuperäisten lankojen liitoksen, että päältä käsin koko tämän paketin siten että maalia tulee molemmista päistä pari senttiä alkuperäisiin lankoihin asti. Ja kun maali oli kuivanut, vetäisin päälle varalta vielä toisen kerroksen. Eiköhän tuon pitäisi pelata, ainakin vastusmittari näyttää nyt samaa kuin alunperin eli hieman alle 4 ohmia.

Kun maali oli kuivanut levitin päälle ohuelti silikonia siten että koko "paketti" jäi sen sisään ja vielä puolisen senttiä yli varmistamaan paikallaan pysymisen. Sitten päälle painoksi wanha kunnon leivinpaperiin kääritty viila sekä kilon verran muuta roinaa. Seuraavana päivänä homma oli kuiva, ja ainakin äkkiseltään vaikuttaa suht kestävältä fiksaukselta. En tosin oikeasti yhtään tiedä että kestääkö tuo pidemmän päälle vaiko ei, mutta sehän selviää kunhan saan kamat jossain vaiheessa soimaan.

Jos tekisin tuon uudelleen, sen verran muuttaisin toteutusta että teippaisin johtimen reunat ennen hopeamaalausta. Nyt tuo maali nimittäin levisi melkolailla, kuten viimeisestä kuvasta näkyy. Toiminnan kannalta tuolla ei liene mitään väliä, mutta näyttää vaan aika sikarumalta. Millä ei tietysti oikeasti ole mitään merkitystä.
 

Liitteet

  • IMG_2588.JPG
    IMG_2588.JPG
    164,6 KB · Katsottu: 33
  • IMG_2608.JPG
    IMG_2608.JPG
    151,6 KB · Katsottu: 28
  • IMG_2613.JPG
    IMG_2613.JPG
    174,6 KB · Katsottu: 34
2011-09-06134845.jpg


Tokko taitaa olla vaivansa arvoista? Sweepissä jotain outoa, musiikilla ei.
 
Back
Ylös