Maggie kysymys?

Joe sanoi:
Tuo kangas ei huoleta, niitä on helppo vaihtaa mutta yltääkö kissan kynsi kalvoon asti.


:D Herää kysymys oletko vaihtanut ? Kyllä siinä pihtejä ja kolviakin tarvitaan...sekä kärsivällisyyttä.
Kangaskin per kaiutin on lähemmäksi 100e (1.6) , joten ei niitä huvikseen joka viikko vaihdella ???

Itse kangas on kyllä melko "puukon kestävää" mutta antaa kyllä helposti periksi eli kalvokosketus tapahtuu erittäin helposti.

Arvioisin että ääni ei pahemmin kärsi jos kynsi raapaisee kalvon kohtaa jossa ei ole johdinta, mutta sen kalvon pinnassa menevän johtimen irtoaminen / katkeaminen on tietysti se pahin asia ;)
 
Ok eli tuo ei olekaan vissiin ihan yhtä helppo homma kuin koteloissa josta kangaskehikko irtoaa nätisti. Täytyy vissiin ottaa vähän tarkemmin selvää miten se on kiinni ja vaihdettavissa. Mutta se itse kalvo mua kuitenkin eniten huolettaa. Se kangas on kuitenkin kosmeettinen juttu joten sen kanssa pystyisin elämään. Arvo tietysti laskee mutta se on pieni murhe siihen verrattuna että ääni loppuisi kertaraapaisusta.
 
Mä voin vähän valaista Mummon puolesta tätä kattiasiaa. Kyllä toisessa lankussa on jäljet siitä et katit ovat hepuloineet ja kiivenneet pitkin kajareita. Tosin kuulemma asiasta on neuvoteltu kattien kanssa ja ihme kyllä on mennyt viesti perille. Tai sitten syy miksi nuo lankut eivät kiinnosta on se että kun siinä on vain se kangas niin se taitaa kuitenkin olla vähän huteraa kissan siinä kiikkua ja kun huusholli on täynnä kissan kiipeilytolppia.

Mun oman käsitykseni mukaan kalvon ja kankaan välissä on sentti pari tilaa niin saa kyllä katilla olla aikamoiset kynnet et ne saa kalvoon iskettyä kiinni. :p
 
Johanna Hjelt sanoi:
Mä voin vähän valaista Mummon puolesta tätä kattiasiaa. .... Mun oman käsitykseni mukaan kalvon ja kankaan välissä on sentti pari tilaa niin saa kyllä katilla olla aikamoiset kynnet et ne saa kalvoon iskettyä kiinni. :p

Se on totta että väliä on se parisen senttiä ellei enemmänkin. Mutta kangas myötää mielestäni todella pienestä voimasta, joten ellei katti onnistu hyppäämään siihen kankaseen kiinni suoraan roikkuvaan asentoon (mitä kyllä epäilen kovasti :D) niin "pohjakosketus" on erittäin todenäköinen. Mutta käsitääkseni (en ole puukotellut itse) tuo mylar-kalvo on jo kestävää materiaalia, jonka ei ihan vähästä pitäisi säikähtää
 
Joe sanoi:
Ok eli tuo ei olekaan vissiin ihan yhtä helppo homma kuin koteloissa josta kangaskehikko irtoaa nätisti. Täytyy vissiin ottaa vähän tarkemmin selvää miten se on kiinni ja vaihdettavissa. Mutta se itse kalvo mua kuitenkin eniten huolettaa. Se kangas on kuitenkin kosmeettinen juttu joten sen kanssa pystyisin elämään. Arvo tietysti laskee mutta se on pieni murhe siihen verrattuna että ääni loppuisi kertaraapaisusta.

Työvaiheita ei ole paljon mutta vaativat kuitenkin huollellisuutta (pätee sitten 1.6:siin):

-Jalat irti
-Puiset sivu listat irti, hyvällä tuurilla saa ehjänä ulos, tai sitten lista katkeaa ja/tai naulat korkkaavat läpi.
-Niitit irti: niitä on sivulistojen alla urassa molemmin puolin sekä pohjassa monia monia kymmeniä...ja ovat lujassa kiinni. Tässä vaihessa ei kannata sääliä vanhaa kangasta: reiät ovat miltei väistämättömiä. (Hyvä apu tässä vaihessa on puukko ja vasara :D)
-Liitin paneeli irti : muuten pärjää meisselillä, pihdeillä/pikku avaimella mutta sulakkeelle menevä (?) johto on kolvattava ehjänä irti. Ko. johdon irroitus voi olla helppo, mutta takasin laittaminen...ja muistithan merkitä minkävärinen johto oli missäkin liitimessä ;)
-Ja nyt vanha kangas on poistettavissa.
-Uusi kangas pujotetaan "sukkana" päälle siten että sivun saumat jäävät sivun uriin, ja peittyvät myöhemmin listan alle. Kankaan kiritys nitojalla (järeä kunnon rakennus- tms. malli) ensin ylänurkista sitten sivuilta ja lopulta pohjalta. Pohjalla kangasta joutuu leikkelemään ja taittelemaan että siitä saa siistin. (Kannattaa ehkä ennen vanhan purkamista muistaa miten se oli suurinpiirtein laitettu)
-Kiinnitetään (toivottavasti ehjät) listat sivuille
-Tehdään reiät liitin paneelia varten (ts. siihen tuleville johdoille) sekä jalkojen rei´lle
-Kiinnitetään "releet" takaisin (unohtamatta sitä juottamista)

Yksinkin homma onnistuu tuolin kanssa, mutta kalvoa saa varoa kyllä joka työvaiheessa, joten jos saa kaverin, aina parempi. Eka kerralla aikaa menee ihan mukavasti, mutta toisella kerralla aikaa meni vajaa tunti.
 
Joo ei tuo kalvo kyllä ihan vähästä pätkähdä mihinkään. Meillä jos noi lankut osais puhua niin valitusta varmasti tulis rynnivästä koirasta ja pomppivista palloista. No mä niistä enemmänkin marmatan kun toi uroslauma (siippa ja 2 hurttaa) aina välistä villiintyvät sisällä vähän rynnimään. Eikä ole yks eikä kaks kertaa kun pallot osuu noihin. onneksi tuo kangas on sellainen et se nyt vähän suojaa mutta jos tarpeeksi kova isku tulee....no toivotaan ettei tule tai täällä on sen jälkeen ilmassa skitsoomisen sekaista raivoa jonka rinnalla hirmumyrskytkin ovat pelkkää pientä kevättuulta. :D
 
Back
Ylös