MacBookista laadukkaampi äänilähde - mitä suosittelette?

vanquish

Käyttäjä
Liittynyt
21.3.2007
Viestejä
52
Musiikkivarastona toimii MacBook/iTunes. Siitä signaali lähtee langattomasti edullisempaan Airport Express tukiasemaan, josta taas optisesti Harmanin vahviin. Siitä edelleen paneeleihin. Tuntuu että ääni on tukkoisempaa soitettuna kannettavasta kuin optisesti kytketystä dvd soittimesta. Saman levyn biisit kyseessä.

Mitä tarvii tehdä?

Mites muuten jos hommaa ipodin, johon laittaa enemmän biisejä mitä koneelle mahtuu, niin miten se vaikuttaa synkronointiin?
 
Ensinnäkin laita kaikki digitaaliset volumet macista täysille ja säädä äänenvoimakkuus vahvistimesta. Toiseksi valitse macin käyttäjärjestelmän asetuksista näytteenottotaajuudeksi 44.1khz, siis jos kuuntelet cd tasoista materiaalia, macissahan tuo pitää valita manuaalisesti, mikä on ihan hyvä asia, ei pääse käyttöjärjestelmä sotkemaan signaalia. Lisää asiasta:

http://extra.benchmarkmedia.com/wiki/index.php/OS_X_Audio_Playback_-_Setup_Guide

http://extra.benchmarkmedia.com/wiki/index.php/ITunes-QuickTime_for_Mac_-_Setup_Guide

Laadukkaampaan toistoon pääset sitten erillisellä da-muuntimella jonka liität suoraan macin optiseen liitäntään ja sitä kautta vahvistimeen (parempaan tulokseen pääset kunnon 2-kanava vahvistimella tässä tapauksessa)
 
Itse olen juuri siirtymässä MacBookiin ja hankin mitä todennäköisimmin 2.4 GHz ja 250 gigan kovalevyllä varustetun mallin, riittää mulle pitkäksi aikaa. Kaikki musa vaan ripattuna iTunesiin losslessinä.

Tulen käyttämään erillistä putkietuvahvistinta/daccia tuon Macin jatkeena (RWA Isabella/Isabellina). Mac on kytketty usb-kaapelilla dacciin. Odotukset ovat todella korkealla 8) 8) 8).

jouni

EDIT: lisäksi koko systeemi toimii pattereilla tämän jälkeen (Macbook noin 6 h kerrallaan). Se on todella ISO juttu äänentoistollisessa mielessä.
 
Kannattaa varmaan homma Airport Express, niitä pitäisi olla käytettynä muutamalla kympillä (uusi 89€). Eihän nykyläppäreissä mitään roikkia ole kiva katsella? ;)
 
alspe sanoi:
Kannattaa varmaan homma Airport Express, niitä pitäisi olla käytettynä muutamalla kympillä (uusi 89€). Eihän nykyläppäreissä mitään roikkia ole kiva katsella? ;)

Eikös noissa uusissa Maceissa olekin joku Airportin versio? Mutta, omalla kohdallani nimen omaan luotan high speed usb 2.0 -kaapeliin. Pitäisi saada paras tulos kyseisestä etuvahvistin/dacci -combosta. Tuossa uudessa Macissa on lisäksi kiva juttu tuo kauko-ohjattavuus. Mutta, en ole koskaan Maccia omistanut enkä siis käyttänyt, että tuota paha sanoa mitään lopullista. Enkä muutenkaan noista tietokoneista mitään tiedä.

jouni
 
Juu siis koneissa on Airport (eli langaton yhteys). Erillinen Airport Express on erillinen mokkula johon kone lähettää iTunesista musiikin langattomasti eikä bitti siitä ilmassa huonommaksi muutu (minun tietääkseni, saa korjata). Samaan mokkulaan voi liittää USB:lla myös printterin jolloin tulostaminenkin onnistuu langattomasti eikä tosiaan tarvitse olla läppärissä kiinni johtoja niin paljon. ;)
 
alspe sanoi:
Juu siis koneissa on Airport (ei langaton yhteys). Erillinen Airport Express on erillinen mokkula johon kone lähettää iTunesista musiikin langattomasti eikä bitti siitä ilmassa huonommaksi muutu (minun tietääkseni, saa korjata). Samaan mokkulaan voi liittää USB:lla myös printterin jolloin tulostaminenkin onnistuu langattomasti eikä tosiaan tarvitse olla läppärissä kiinni johtoja niin paljon. ;)

Tänksistä. Taas opittiin jotain uutta. Mitä olen lukenut ja keskustellut kyseisen dacin/etusen suunnittelijan kanssa, parasta äänellistä lopputulosta haluavalle yllä mainitsemani usb-kaapelin kayttäminen takaa parhaan lopputuloksen. No, ehkäpä kokeilen tuota sitten joskus, jahka sen Macin saan hankittua.

jouni

edit: hitsistä, enpä uskonut tänne digitaalinen hifi -osioon vielä muutama kuukausi sitten kirjoittelevani :D :D.
 
Korjasin edelliseen : airport (eli langaton yhteys). Aiemmin typosin (ei langaton yhteys). ??? Eli "l" jäi välistä.

EDIT: mainitaan vielä, että kyseinen Airport express on myös langattoman nettiyhteyden tukiasema eli sillä on kolme hyvää toimintoa : langaton internet, langaton iTunes ja langaton tulostus. ;)
 
Rupesin tuossa miettimään Macin äänekkyyttä (tuuletin, kovalevy) musiikkia kuunneltaessa..ainakin tässä nykyisessä läppärissä tuuletin pitää sellaista ääntä,että ???

Että jos se tällä tavalla suhisee, niin..asia täytyy kyllä ensin tutkia ja vasta sitten hutkia :-\.
jouni
 
Macbook mulla peruskäytössä tosi hiljainen,mutta rasituksen alla osaa pitää meteliä.
 
lataa coolbook ohjelman ja rasitustestien perusteella laskee prosessorien käyttöjännitteet mahdollisimman matalalle. Itsellä hiljensi koneen meteliä rasituksessa oleellisesti.

Edit, ohjelma pitää ostaa mutta maksaa vain muutaman kympin.
 
Back
Ylös