maailman hifi diy harrastajien intohimoiset konstruktiot.

behrelec31

Käyttäjä
Liittynyt
29.7.2009
Viestejä
4 661
Kaupunki
Vihti.
no tervehdys kaikille tasapuolisesti.

tässä seuraan välillä silmä tapilla netissä aika paljon monien ihmisten variaatioita kovaäänisistä sekä muista audiä härpäkkeistä. on paljon sivuja joissa näkee mitä ihmeellisimpiä variaatioita ja muotoja joissa mielikuvitus on vain rajana. ja on moni tekijä hyvän näköisiäkin tuotoksia saaneet aikaiseksi.

nyt toivonkin sitä että jos joku tuntee syvällistä intoa jakaa linkkejä joissa hifi harrastajat maailmalla esittävät omia variaatioitaan kaupallisesta hifistä poiketen. ja myös mielipiteitä siitä jos joku tuote muodoltaan tai väriltään tai jostain muusta seikasta johtuen olisi mahdollista jopa jäljentää omaan käyttöön sopivaksi tuotteeksi.

ehdotuksia?

itse annat tässä nyt tällaisen netti osoitteen kuin.
http://www.audiocircle.com/index.php

käykää siellä ja katsokaa gallerysta millaisia variaatioita heillä on tarjolla. on toki paljon muitakin foorumeita. mutta lähetään tästä liikkeelle.


terv. behrelec31
 

esuko

Hifiharrastaja
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
1 500
alspe sanoi:
On kyllä hieno.

Tässä tämä sataan kertaan nähty suurehko torvibasso. 8)

Jatketaan samalla linjalla kuin alspekin: Bass pig. Tuossa on jokaista basson ystävää sydäntä lämmittävä näky :p

Sitten jos kysyttäisiin mitä tahtoisi tehdä haasteellisena projektina, kyselisin enemmän neuvoja herra Yuichilta
 

behrelec31

Käyttäjä
Liittynyt
29.7.2009
Viestejä
4 661
Kaupunki
Vihti.
nuo torvibasso jutut on aika yliampuvia. kun tarpeeksi alas ulottuva toisto tulee hiukan voimalla niin se alkaa ahdistaa kuuntelijaansa. eli tulee kökkö olotila. ja rupee jopa siinä paikassa mieli oksentamaan. kun sisäelimet kehossa tärisee ja halu musiikki nautintoon on kaikkea muuta kuin tyytynyt/miellyttävä. minulla on kyllä kokemusta tosi isoista pa- subeista. ja myös ammattikäyttöön olevista studiosubeista. torvisubeista ei ole käyttökokemuksia.

liika kun on aina liikaa. vaikka vähän yli 2 kymppisenä etsikin aikoinaan rajoja. niin onneksi järki on kumminkin etusijalla laadun edellä olut.

terv: behrelec31
 

Tuakko

Kaupallinen toimija
Liittynyt
31.7.2008
Viestejä
324
Kaupunki
Helsinki
Muuten kyllä todella upea ja uhkaavan kookas kaiutin, mutta kyllä pistää nuo nauhadiskantin vaahtomuovibiitit aika pahasti silmään. Sen verran siinä on parannettavaa. Humble Homemade Hifissä oli kans aika komeat Marten Coltrane-kloonit.
 
P

Pasi Karhunen

Tuakko sanoi:
...mutta kyllä pistää nuo nauhadiskantin vaahtomuovibiitit aika pahasti silmään.

Ja jos ne ottaa pois niin sitten saattaa pistää aika pahasti korvaan.

t: Pasi
 

saurama

Käyttäjä
Liittynyt
13.9.2007
Viestejä
978
behrelec31 sanoi:
nuo torvibasso jutut on aika yliampuvia. kun tarpeeksi alas ulottuva toisto tulee hiukan voimalla niin se alkaa ahdistaa kuuntelijaansa.

Torvisubbarin idea ei välttämättä ole saada lisää äänenpainetta vaan pienempi särö ja kompressio käytetyillä äänenpaineilla. Munchenin messuilla kuulin systeemiä, jossa oli neljä 15-tuumaista torvikotelossa hoitamassa bassopäätä. Aivan käsittämättömän nopea ja vaivaton bassotoisto, ei ole vastaavaa aiemmin tullut eteen. Ko, systeemin kuva on HM5/2009-numerossa messuraportin aloituskuvana.
 

LongJohn

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 710
Tuakko sanoi:
Muuten kyllä todella upea ja uhkaavan kookas kaiutin, mutta kyllä pistää nuo nauhadiskantin vaahtomuovibiitit aika pahasti silmään.

Niin eiköhän noilla akustinen funktio tuossa kuitenkin ole. Onko kaiuttimen sitten tarkoitus vain näyttää hyvälle vai pitäisikö sen myös kuulostaa jollekin?

Noita AT elementtejä on kyllä tullut useaan kertaan puoliksi kieli pitkällä mietittyä mutta toistaiseksi ovat jääneet hankkimatta. Vähän liikaa mysteerimuuttujia ja varsin rajallinen määrä dataa niistä tarjolla. Paljon kehutaan kyllä mutta parempi kysymys on miksi.
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
Noissa Raal nauhadiskanteissa on vaahtomuovit vakiona, eli eiköhän niillä ole varsin validi funktio. Ovat muuten Serbiasta. (oletan siis, että nämä on kyseessä ulkonäön perusteella).
 

veskelin

Hifiharrastaja
Liittynyt
11.4.2007
Viestejä
283
Isot systeemit herättää aina kunniotusta, sillä tekijä on vissiin investoinut systeemiinsä hurjasti. Usein kyllä näkee ylilyöntejä.

Enempi henkilökohtaisesti mieltä lämmittää, jos systeemi on teknisesti pioneerihenkinen/omalaatuinen mutta muutoin hyvin perusteltu. Ja/tai hyvin viimeistelty..

DIA sanoi:
Väittäisin, että tästä on aika vaikea parantaa: (muuta tism***.jpg numeroa nähdäksesi lisää kuvia)
http://img.villagephotos.com/p/2005-7/1050288/tism164.jpg

Noi näyttää ShinOBIwanin kauttimilta. Tässä teknikka&design lyö kättä päälle.
Kaveri on kirjoittanut Diyaudio.com palstoille tarinaa PC XO:sta

Pari muuta samanhenkistä tuotosta.

http://jgbouska.tripod.com/audio/hwslide1.jpg
http://jgbouska.tripod.com/audio/hwslide2.jpg

http://memweb.newsguy.com/~stigerik/html/body_audiosys.html
 

suj

Käyttäjä
Liittynyt
3.9.2006
Viestejä
1 292
Hienot kaiuttimet kyllä. Ulkonäkö vaan on nyysitty kaupallisesta kaiuttimesta:

IMG_1167t.jpg


Rockport Arrakis
 

kahvis

Käyttäjä
Liittynyt
6.2.2008
Viestejä
672
Kaupunki
Jyväskylä
no en kyllä voisi sanoa, että ulkonäkö on nyysitty yhtään mistään. vähän jos tekisi suorakaiteen muotoisen ikkunan, niin se olisi nyysitty jostain...
 
Ylös