m-pu aka. woodworks jälleen.

  • Keskustelun aloittaja Matti Lehtinen
  • Aloituspäivämäärä
M

Matti Lehtinen

Eiköhän se ole sitten aika kirjoitella omia kokemuksia henkilöstä nimeltä Mika P. Hänen koko nimeään en voi tänne kirjoittaa, koska se olisi laitonta, mutta kyseessä siis sama henkilö joka kirjoittaa täällä nimimerkillä: Woodworks, tai m-pu.

Tutustuin Mikaan parisen vuotta sitten, hifimaailman foorumin kautta ja kuunteluvierailun merkeissä. Tämän jälkeen olemme tavanneet aina sillointällöin hifin merkeissä.

Muutama kuukausi sitten laitoin myyntipalstalle ilmoituksen, että olen myymässä Jordan JX92S - elementtejä. Mika soitteli minulle ja kyseli, jotta miksi olen elementtejä myymässä?

Kerroin ettei minulla ole aikaa, eikä työkaluja tehdä elementeille haluamiani koteloita, joten myyn elementit ja katselen jotain muuta kaiutinratkaisua.

Hän lupasi tehdä minulle kotelot. Kysyin mitä olen hommasta velkaa, niin hän totesi että kaljakori piisaa.

Minä kiittelin jo etukäteen ja jäin odottelemaan koteloiden valmistumista. Mitään kiirusta hänen ei tarvinnut pitää, vaan tehdä kotelot jahka kerkeää.

Aikaa kului ja eräänä päivänä hän soittelee, että kotelot ovat puuvalmiina odottelemassa viimeistelyä. Hän kysyi, että kelpaako vaalea viilu pinnoitteeksi? Sanoin että kelpaa mainiosti ja ilmoittelee, vain koska kotelot ovat valmiita, niin kiikutan hänelle kaljalaatikon ja pullon wiskiä kaupanpäälle.

Aikaa kuluu jälleen ja yhtenä päivänä eräs ystäväni soittaa minulle ja pyytää, että hakisin hänen levysoittimensa Mikalta töitteni jälkeen. Mika ei ollut maksanut kyseistä levysoitinta, joten ystäväni halusi sen takaisin.

Soitin Mikalle ja sovin ajan levysoittimen noudolle, kysyen samalla kaiutinkoteloideni perään. Sain puhelun perusteella ymmärtää, että koteloni olisivat noudettavana samaan reissuun, joten kipasin kaupasta laatikon kaljaa ja wiskipullon mukaani.

Levysoittimen sitten noudin, mutta kaiutinkoteloni eivät olleetkaan valmiina ja noudettavissa. Hän toivoi, että olisin ottanut mukaani elementit, jotta hän olisi voinut vielä tarkistaa niiden istuvuuden koteloihin, mutta minulla ei ollut elementtejä mukanani ja uskoin että antamieni datasheettien mukaiset aukot elementeille pitävät kyllä varmastikkin paikkansa, joten hän voi luottaa elementin paikkoja tehdessään niihin. Jätin kumminkin kaljalaatikon ja wiskipullon hänelle. Sovimme että hän soittelee sitten, kun voin noutaa kaiutinkoteloni.

Tästä eteenpäin en sitten tarkkaan enään muistakkaan aikajanaa, enkä sitä jotta kumpi mikäkin kerta soitti kummalle, mutta jatketaan tarinaa..

Sovimme eräänä päivänä puhelinkeskustelun perusteella, että voisin noutaa kaiutinkoteloni tiettynä päivänä töideni jälkeen hänen verstaaltaan. Olisivat puuvalmiina vasta tässä vaiheessa, mutta voisin koekuunnella niitä ensin, jotta ne toimivat ja ihmetellä viimeistelyhommia sitten tämän jälkeen.

Olin sovittuna aikana sovitussa paikassa, mutta Mikaa ei näkynyt. Yrittäessäni soittaa hänelle, niin puhelin soi kaksi kertaa, jonka jälkeen hänen puhelin lakkasi vastaanottamasta, elikkäs sain ilmoituksen: "Tavoittelemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä."

Yhteensä kymmenen minuuttia odoteltuani, lähdin ajamaan kotiini.

Mika soittaa minulle, kotiinajomatkallani ja pahoittelee tapahtunutta. Hän kertoi, että ei ollut paikalla koska on kovin kiireinen ja hänen puhelimestaan loppui akku.

Sovimme, että jos päivänsä ovat niin kiireisiä, niin hän ottaisi kotiin mennessään kotelot mukaansa ja minä aina töistä lähtiessäni soittelisin hänelle pitkin viikko, josko hän sattuisi olemaan kotosalla. Ajoreittini kun menee hänen asuntonsa läheltä.

Näin minä sitten soittelin pitkin viikkoa, mutta yleensä hän ei vastannut, vaan soitteli itse takaisin illemmalla.

Eräässä puhelinkeskustelussa hän sitten itse ehdotti, että voisi tuoda kotelot työpaikalleni eräänä perjantaina. Hän kuulemma pyöri kyseisenä päivänä työpaikkani läheisyydessä, joten homma hoituisi näin.

Hänestä ei sitten kyseisenä perjantaina kuulunut mitään, joten yritin soittaa hänelle. Hän vastasi tekstiviestillä olevansa pahassa paikassa ja soittelevansa heti vapauduttuaan.

Pääsinkin töistä vähän aikaisemmin, joten soittelin hänelle ja hän ilmoitti olevansa Kruunuradiolla ja voisin tulla sinne, kun kerran siihen aikaan jo töistä pääsin.

Siellä sitten tavattiin, mutta hän ei ollut autolla liikenteessä. Sanoi koteloiden olevan verstaalla, joten voimme hakea ne sieltä. Otin hänet kyytiini ja ajoimme huoltoaseman kautta verstaalle, missä kaiutinkoteloni eivät olleet.

Hän soitti pari puhelua, joista ensimmäisessä todettiin koteloideni lähteneen hänen muiden koteloidensa kanssa vahingossa maalaamoon. Toisessa puhelussa luuri törkättiin minulle ja siellä joku kysyi, että kelpaako minulle viimeistelyksi sama vaalea väri, kuin Mikan muihinkin kaiuttimiin?

Sanoin jebuje, langanpäässä olevalle tyypille ja Mikan jatkaessa puhelua taputin häntä olalle, kertoen etten halua juuttua ruuhkaan joten lähden. Pyysin häntä soittelemaan sitten kun kaiutinkoteloni olisivat noudettavissa.

Hukkareissu nro.2 oli tämä.

Mika soitteli jälleen kun olin kotimatkalla ja kertoi hakevansa omia tavaroitaan maalarilta viikonloppuna. Hän voisi tuoda koteloni minun kotiini, näin tehdessään.

Ei tuonut.

Alkuviikosta taas soiteltiin ja sovimme jälleen päivän, jolloin hän olisi verstaalla. Koteloni olivat kuulemma siellä valmiina, viimeisteltynä ja hienon näköisenä.

Olin sitten jälleen sovittuna aikana sovitussa paikassa, mutta Mika ei ollut paikalla, eikä vastannut puhelimeen.

Hukkareissu nro.3 oli tämä.

Minua rupes tämän jälkeen ottamaan jo vähän pattiin, koska Mika ei yhdelläkään näistä hukkareissuista ole ilmoitellut minulle mitään siitä, ettei olisi välttämättä paikalla tuolloin. Tekee vain ns. ohareita.

Hän soitteli sitten illalla ja itseasiassa hänen selitys ei enään minua oikeastaan kiinnostanut. Sanoin hänelle puhelimessa, että toimittaa ne kaiutinkotelot, tai tuomani wiskipullon ja kaljalaatikon minulle seuraavan viikon perjantaihin mennessä. Ilmoitin hänelle sähköpostitse työaikani, jolloin hän voi tuoda kotelot työpaikalleni ja jollei työaikani puitteissa kerkeä niitä työpaikalleni tuomaan, niin muuna aikana hän voi tuoda kotelot asunnolleni Vihtiin. Kerroin, että minut saa jatkuvasti puhelimella kiinni, joten ei tarvitse muuta kuin soittaa, että on tulossa niin olen paikalla.

Ei kuulunut Mikasta mitään perjantaihin mennessä.

Lauantaina alkoivatkin sitten hifimessut Radisson SAS - hotellissa. Olin itse paikalla sunnuntaina ja kävellessäni hifiharrastajien huonetta kohti, huomasin Mikan ljun Kruunuradion tiloissa.

Astuin ovesta sisään ja tiedustelin kovaan ääneen, jotta missä minun kaiuttimeni ovat? Kävelin hänen luokseen ja kerroin että olen kyllästynyt hänen jatkuvaan valehteluun ja oharien tekoon. Kerroin myöskin miten arvostan häntä ihmisenä.

Hän sanoi, että hän on vain niin kiireinen.

Kerroin, että tällöin voi soittaa ja kertoa olevansa kiireinen, sensijaan että tekee ohareita ja valehtelee.

Mika sanoi tuovansa ne minulle samanpäivän iltana.

Ei tuonut.

Maanantaina sainkin sitten häneltä seuraavan tekstiviestin:

"Missä mun kaiuttimet? Toimitan sinulle 70€ (kahden todistajan jotka ovat mukan läsnäoollessa sekä lisäksi kuittausta vastaan). Tuo 70€ kattaa kaljalaatikon sekä viskipullon jonka toit korvauksena kahden kotelon tekemisestä + kulut. Koteloita en sinulle toimita vaikka ne valmiit ovatkin. Kun asioista olet valmis huuteleen julkisesti niin puhutaan asioista sitten niiden oikeilla nimillä eikä anneta ymmärtää ympärilla olevien kyseessä olevan meidän kaiuttimet vaikka kyseessä on 50 euron kotelot. Tämän asian tulen siirtämään eteenpäin tämän päivän kuluessa ja siinä olet heikoilla."

Olet oikeassa Mika!

Minä todentotta tiedustelin sinulta silloin hifimessuilla Kruunuradion tiloissa, että missä minun kaiuttimet ovat. Koska et kyseisen keskustelun aikana itsekään korjannut asiaa, niin en voinut ymmärtää keskustelussa tiedostamatta käyttämäni sanamuodon olevan merkittävä, tahi tärkeä.

Korjaan toki tässä ja nyt asian. Kysymys ei tosiaan ollut kaiuttimista, kuten lähettämässäsi tekstiviestissä kerrot, vaan kaiutinkoteloista. Olet siis oikeassa. Itse en kumminkaan ole pahoillani tapahtuneesta ja kyseisessä keskustelussa tiedostamattani käyttämästäni virheellisestä sanamuodosta.

Mika ei ole maksanut minulle vieläkään 70 - euroa.

Lähetin hänelle tekstiviestin 31.9.2008, jossa pyysin häntä maksamaan 70€ tililleni 14.10.2008 mennessä.

Lähetin hänelle tekstiviestin 14.10.2008, jossa muistutin häntä maksusta ja kerroin tekeväni hänestä rikosilmoituksen, jollei hänen lupaamaansa 70€ suoritusta näy tililläni perjantaina 17.10.2008 mennessä.

Mika ei ole vastannut näihin viesteihin, eikä maksanut tähän mennessä.

Katselen ensiviikolla sitten jonkun sopivan välin, jolloin käyn tekemässä hänestä sen rikosilmoituksen, ellei hän nyt tässä viikonlopun aikana ilmoittele itsestään, tahi maksa velkaansa?

P.s. Tiedän että ylläoleva teksti on pitkä ja hyvinkin yksityiskohtainen. Omalta osaltani todettakoon, että syy tähän tekstin kirjoittamiseeni ei ole wiskipullon ja kaljakorin menetys.

Syy tämän tekstin kirjoittamiseen on Mikan epärehellisyys. Vaikka koko homma voi ulkopuolisen silmissä tuntua kovinkin merkityksemättömältä, niin minulle se ei tunnu. Joka kerta, kun Mika ilmoitti koteloideni olevan valmiit ja noudettavissa, niin innostuin aina kovasti, kunnes sain pettyä, hänen valehdeltuaan.

Tämmöinen noin kuukauden kestänyt lupailu, innostus, pettymys, uusi lupailu, uusi innostus, uusi pettymys rumba on jotain sellaista, mihin en ole yhdenkään tuntemani ihmisen kanssa törmännyt 27 - vuoden eloni aikana!

Joten ei. Minua ei harmita tässä tapauksessa taloudelliset menetykseni. Minua harmittaa se, miten sinä Mika P olet kohdellut minua tämän kyseisen tapauksen aikana.

Ole siis Mika P hyvä ja maksa minulle lupaamasi 70€, jotta voin unohtaa sinut.

P.p.s Ylläpidolle vielä tiedoksi, ettei ylläolevassa tekstissä ole mitään lainvastaista, joten senperusteella ei tekstin moderoinnille ole tarvetta. Tekstin saa toki siirtää tältä alueelta sopivampaan paikkaan, jos niin halajaa.

Matti Lehtinen.
 
Sattuneesta syystä tunnen tapahtumat. Onneksi entinen levysoittimeni on nyt löytänyt kunnon kodin Savosta. Matille suuri kiitos sen johdosta. Ei tuota hullunmyllyä voi oikeasti tajuta kuin sen kokenut :(
 
milesdavis sanoi:
Sattuneesta syystä tunnen tapahtumat. Onneksi entinen levysoittimeni on nyt löytänyt kunnon kodin Savosta. Matille suuri kiitos sen johdosta. Ei tuota hullunmyllyä voi oikeasti tajuta kuin sen kokenut :(

Aivan käsittämätöntä toimintaa ko. henkilön toimesta. Tämä alkaa olemaan jo täysin surkuhupaisaa toimintaa. Toivottavasti kukaan ei enään koskaan ole missään kaupallisissa tekemisissä ko. henkilön kanssa.
 
Kylläpäs kuulostaa hämmentävän tutulta toiminnalta...ikävä kyllä. Minunkin tapauksessa kyse on hyvin pienestä asiasta, mutta jatkuva lupailu harmittaa, kun aina saa lopulta pettyä. Lisäksi harmittaa se, että tapauksen johdosta olen käynyt useita kertoja sekä postissa, että matkahuollossa turhaan. Postissakin ihmeteltiin, kun kävin pari kertaa viikossa kyselemässä ja aina oli väärä seurantakoodi tai muuta vastaavaa. Tuonne vanhempaan topicciin olinkin jo asiasta tarkemmin kirjoitellut. Silloin yritin myös (jälleen kerran) ottaa yhteyttä kys. henkilöön siinä kuitenkaan onnistumatta.
Jotenkin tällainen toiminta on vain niin käsittämätöntä, etten voi sitä millään ymmärtää.
 
Erittäin ikäväksi asian tekee kun on tavannut molemmat asianosaiset. Kun huonot ajat lähestyvät niin tälläinen toiminta saattaa lisääntyä, olkaa varovaisia ihmiset.
 
Ikävää luettavaa. Hyvä kun kerrot tästä Matti. Aika pitkä pinna sulla on ollut.
 
Tuomas_ sanoi:
Kylläpäs kuulostaa hämmentävän tutulta toiminnalta...ikävä kyllä. Minunkin tapauksessa kyse on hyvin pienestä asiasta, mutta jatkuva lupailu harmittaa, kun aina saa lopulta pettyä. Lisäksi harmittaa se, että tapauksen johdosta olen käynyt useita kertoja sekä postissa, että matkahuollossa turhaan. Postissakin ihmeteltiin, kun kävin pari kertaa viikossa kyselemässä ja aina oli väärä seurantakoodi tai muuta vastaavaa. Tuonne vanhempaan topicciin olinkin jo asiasta tarkemmin kirjoitellut. Silloin yritin myös (jälleen kerran) ottaa yhteyttä kys. henkilöön siinä kuitenkaan onnistumatta.
Jotenkin tällainen toiminta on vain niin käsittämätöntä, etten voi sitä millään ymmärtää.
Hah, kuulostaa niin tutulta. Itse sain aluksi väärän seurantakoodin ja sain odotella pari viikkoa uutta. Puhelimessa Mika kuulosti mukavalta ja selitti aina miksi ei ole ehtinyt sitä sun tätä... Kuin ihmeen kaupalla sain tavaran sitten jossain vaiheessa, mutta rikosilmoituskin kävi jo mielessä. Ihme touhua kyllä. :mad:
 
Pitäisi olla ihan selvä, että jos jotain sovitaan, niin näin myös tehdään. Imeiseti kaikille ei näin ole. Ihme toimintaa, ei voi muuta sanoa. Ja kyse on vielä aika pienistä summista.
Ihan hyvä Matti, että raportoit tälläisestä tapauksesta, jottei muiden tarvitse kompastua samaan kuoppaan.
 
Kiitoksia kaikille kommenteista.

On tosiaan ollut minulla semmoinen rumba Mikan kanssa, etten oikein tiennyt mistä tarinani aloittaisin ja mihin lopettaisin. Sen takia tosiaan tarinan kirjoitin, että muutkin saisivat tietoonsa, jotta miten hän hoitaa kanssakäymisen kauppoja tehdessään ja osaavat täten suhtautua varauksella, jos itse ovat kauppoja tekemässä, tahi suunnittelemassa kauppoja hänen kanssaan.

Mainittakoon vielä, että ilmoitin Mikalle äsken tekstiviestillä tästä keskustelusta.

Matti.
 
Veikkaan ettei mitään koteloita ole koskaan tehty ja ollutkaan.
Minullekin on käynyt vastaavanlainen tapaus muttei kyseisen herran kanssa.
 
punssi sanoi:
Veikkaan ettei mitään koteloita ole koskaan tehty ja ollutkaan.
Minullekin on käynyt vastaavanlainen tapaus muttei kyseisen herran kanssa.

Samat sanat. Mihin tuollaisia nyt edes myisi, kun Matti ei onneksi sentään mennyt lahjoittamaan niitä elementtejäkin kaupan päälle. Touhu ei ole hyvää pr:ää tuotemerkin lanseeraukselle. Tätä ei enää perustella millään perhetragedialla kuten viimeksi.
 
Mielestäni edes perhetragedia ei ole kyllin pätevä perustelu. Pitää sen verran olla kuitenkin miestä, että vaikeinakin aikoina yrittäisi edes jaksaa kerran mennä postiin ja laittaa yksi paketti menemään. Sinänsä minun mielipiteillä ei ole merkitystä, mutta tuo perhetragediaselitys ei kyllä minuun uponnut.
 
Samu sanoi:
Mielestäni edes perhetragedia ei ole kyllin pätevä perustelu. Pitää sen verran olla kuitenkin miestä, että vaikeinakin aikoina yrittäisi edes jaksaa kerran mennä postiin ja laittaa yksi paketti menemään. Sinänsä minun mielipiteillä ei ole merkitystä, mutta tuo perhetragediaselitys ei kyllä minuun uponnut.

Perhetragedia on sinänsä yleispätevä selitys, että eri ihmiset kokevat tragediat eri tavoin. Sen paketin postittaminen saattaa olla tragedian hetkellä aika merkityksetön asia. En puolustule tällä mielipiteelläni ketään, mutta onko ulkopuolisella varaa "heittää ensimmäistä kiveä"?
 
Surullista että kaikkilla ei ole rehti pohojalaanen luonto :(
 
shellraiser sanoi:
Perhetragedia on sinänsä yleispätevä selitys, että eri ihmiset kokevat tragediat eri tavoin. Sen paketin postittaminen saattaa olla tragedian hetkellä aika merkityksetön asia. En puolustule tällä mielipiteelläni ketään, mutta onko ulkopuolisella varaa "heittää ensimmäistä kiveä"?

Tottakai ihmiset kokevat asiat eri tavalla. Itse olen kokenut perhetragedian, siitä ei sen enempää. Minä koin sen kuten koin. Mutta esimerkiksi perhetragedia ei juridisesti vaikuta ihmisen velvoitteisiin hoitaa muunmuassa maksusuoritteita. Tätenollen en pidä sitä pätevänä perusteena.
 
Perhetragediasta: Ehkä ei kannattaisi osallistua kaikkiin virityksiin tai osallistua aktiivisesti käytettyjen laitteiden kauppaan jos on jatkuva perhetragedia päällä :-\ Tässä tapauksessa ainakaan minä en usko koskaan olleen mistään muusta kuin valehtelusta kyse. Ja yllättäen ne meriselitykset tulee mukaan vasta sen jälkeen kun on ensin n. 10 kertaa valehdeltu päin naamaa ja toinen on sen seurauksena tekemässä rikosilmoitusta :p
 
Sen verta omalta osaltani vielä, että jos esim. itselleni sattuu jotain yllättävää, niin kyllä minä silloin asiasta ilmoitan. Näin ovat itseasiassa toimineet myöskin kaikki tähän mennessä tapaamani ihmiset. Mika P ei ilmoittele, kuin vasta sitten jälkeenpäin, jos ilmoittelee..

Uskoisin, että hän tulee antamaan selityksen johonkin väliin myös tähän keskusteluun. Itse tiedän jo etukäteen, etten tule selityksestä sanaakaan uskomaan, koska hän on aikaisemmalla toiminnallaan kanssani menettänyt luottamuksensa, meikäläisen suhteen.

Matti.
 
Onhan tämä valitettavaa, että tällaista joillekin tapahtuu. Kuitenkin näiden tapauksien ansiosta hyvät ja luotettavat kauppiaat erottuvat edukseen tästä roskasakista.
 
Ei siinä minusta niin kovin pahaa jos ei vaan jostain syystä pysty hoitamaan lupaamaansa. Kunhan sen kertoo rehellisesti. On tällaisia tapauksia käynyt matkan varrella itsellekin. Kusetus ja valehtelu on perperistä tässä.
 
Back
Ylös