Luvassa kenties päivitystä.. Mistä aloittaa?

mnieminen

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
62
Kaupunki
Tammela
Hei Kaikki!
Kaiuttimet on wilson benesch arcit, soitin on Arcam cd 192 ja vahvistin hiukka vanhempi copland putkihybridi. Tila betonikoppero.. Tarkoitus olisi uusia laitteistoa ainakin joltain osin. Ajatus olisi laatulaite tyyliin "lopullinen ratkaisu".. Nyt kysynkin Teiltä mistä aloittaisitte? Ja minkä kenties hankkisitte? Kiitos mahdollisista vastauksista! :)
 

jjahifi

Käyttäjä
Liittynyt
24.2.2007
Viestejä
16 244
Kaupunki
Kaarina
Pahan heitit. :D Mutta millainen on tila ja missä hintaluokassa on tarkoitus liikkua?

t. jjahifi
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
mnieminen sanoi:
Tila betonikoppero...

Ensimmäisenä tuli mieleen akustointi. Tosin jos käsien läimäyttely eri puolella huonetta ei saa aikaan tärykaikua ja akustiikka on ok niin sitten tietty tämän kommentin voi unohtaa. Muuten kuulostaisi setti sellaiselta, että puutteellisen akustointi olisi se ns. matalalla roikkuva hedelmä.
 

jjahifi

Käyttäjä
Liittynyt
24.2.2007
Viestejä
16 244
Kaupunki
Kaarina
^Niinpä. Jos akustointi auttaa kohtuukeinoin, niin siinä on tuolla setillä tehokkain parannuskohde.

t. jjahifi
 

javakalle

Käyttäjä
Liittynyt
25.3.2007
Viestejä
1 776
Kaupunki
Lohja
Mimmosta saundia olet hakemassa? Vaikuttaa hieman noihin suosituksiin.

Maailman messuilla ovat soitelleet BOW, Audionet, Belcanto seteillä. Luin jostain aikanaan että audionet käyttäis noita hyvinkin usein, tuo kuulemma heidän laitteistaan parhaat puolet esiin. Ja kaikille kajareille esim samv2 ei sovi ollenkaan, omia kokemuksia löytyy.

Paha sanoa kun en ole kajareita koskaan kuullut. Noista messuseteistä vois päätellä että voimasta tykkäävät.

Akustiikan jälkeen mielestäni tuota vahvaria vaihtelemalla saat suurimmat erot syntymään. Kokeile aluksi jotain ihan erilaista vahvaria kuin nykyinen, näet mihin suuntaan muuttuu. Piuhoihin on turha mennä koskemaan, niitä saattaa joutua kuitenkin hieromaan jos vahvaria vaihtaa.

Kysy silvennoiselta, se varmaan on jokusen vahvarin/cd:n noille myyny?
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Voinet koekuunnella halutessasi sopivan seesteisessä tilassa jonkin hyväksi kehaistun cd-soittimen. Goldenote Stibbert, Naimin tai Audio Noten mallit tuolla 4k eur luokassa, Sugden Masterclass PDT-4, saksalainen Lindemann, Red Wine Audion dacillinen putkietunen. Myönnetään, paapatan kuin papukaija. En ole kuullut näistä kuin Sugdenia, ja se on itsellänikin.

Väitän kuitenkin, että näissä kaikissa on huomattavasti toisistaan -luultavimmin edukseen- eroava soundi.

Mitä sitten testaatkin, olipa se cd-soitin tai vahvistin, jos ylipäätään testaat, toivoisin, että kertoisit meille muillekin miltä kuulosti.

Kiitos kun luit tämän.

-svoo-

EDIT: aiemmin mainittu tanskalainen BOW unohtui cd-soittimista! Jos kuitenkin tyydyt akustoimaan, voinet tutkailla putkihybridisi sielunelämää sen putken osalta. Kukaties sinne löytyisi jokin mehukkaampikin vaihtoehto juuri sinun makuusi.

Sourceista vielä: Bel Canton uusin da-muunnin voisi ehkä olla kokeilemisen arvoinen, vaikkapa uskollisen Arcamisi jatkeeksi.
 

mnieminen

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
62
Kaupunki
Tammela
Kiitos näistä vastauksista. Lisääkin saa tulla. Tila on kivikerrostalo jossa n. 20 neliön kokoinen olohuone. Ryijyä, kirjahyllyä löytyy. Kivastihan tuo setti toimii nytkin mutta haaveena olisi muutto omakotitaloon tässä joskus. Kaiuttimet saavat todennäköisesti jäädä siksi aikaa kunnes asumme uudessa tilassa. Soittimeksi olen haaveillut ihan vaan Hifimaailman testin perusteella Esotericin 05: sta. Mutta kuten varmaan tiedätte hinta on suolainen.
Vahvistimia joita olen kuunnellut niin putkitoimiset ovat herättäneet eniten hyviä tuntemuksia. "lopullisiksi" kaiuttimiksi olen aina haaveillut b&w:n parempaa päätä. Olen myös ajatellut Wilson Beneschin joko isompaa jalustakaiutinta tai sitten lattiamallia. Kuitenkin perinteistä "kotelokaiutinta", koska muunlaiset toteutukset eivät ole itseäni miellyttäneet niitä kuunneltuani.
Olisiko viisainta hankkia hyvä ja laadukas soitin ja alkaa siihen kehitellä systeemiä tilan ja systeemin muuttuessa? Käytettynä kenties ,mutta komponenttien kestoikä mietityttää puhuttaessa soittimesta tai vahvaimesta.. Sori aika sekavaa tekstiä!
Niin ja tälläinen tuli vielä mieleen että yksiä tuplakaiutinjohtoja olen kuunnellut arceissani. Ne toimivat hienosti muuten mutta olivat kylmät. Hieman riipivät. Mutta muuten olivat positiivinen kokemus. Eroja on. Oiskos ollut Chord Epic tuplat. Hopeaa kenties?
 

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
8 793
Kaupunki
Lahti
Tervehdys mnieminen minunkin puolestani. Tässä vähän omia näkemyksiäni, koska hifissähän yhtä totuutta ei ole olemassa. Tärkein on kuitenkin kuuntelijan oma mieltymys. Jos haet lopullista laitteistoa (tai ainakin yrität :D), mieti voisitko elää laitteen kanssa loppuelämäsi. Lopullisessa laitteessa ei saa ärsyttää mikään.

Huoneesi on varmasti ok ilman akustointia, jos se on esim. puheäänen osalta miellyttävä. Akustoinnit ovat usein normaalissa asunnossa reunaehtoineen (mm. vaimo) hankalia, ja olen itse kuullut aivan loistavia tuloksia vain sisustuksellisin keinoin akustoidussa huoneessa. Sanot että sinulla on ryijyä ja muuta, josta voin päätellä ettei ylimääräinen akustointi sinua kiinnosta, varsinkin kun muutto on edessä.

Muuton takia pitäisin kaiuttimet tässä vaiheessa, koska ne ovat muutenkin hyvät. Putkilaitteisiin olen itse hurahtanut viime vuoden aikana, joten ilman muuta soundillisesti voin suositella laadukkaita putkilaitteita. Kannattaa myös miettiä, onko vahvistin putkilaite vai onko järkevää ostaa esim. putki-cd -soitin, jollaisia on nykyisin tarjolla myös erittäin järeästä luokasta (kuten Ayon). Tietenkin myös sekä lähde että vahvistin voivat toimia putkilla. Esoteric on tietenkin hyvä laite, mutta siinä hintaluokassa vaihtoehtoja riittää.

Kaiuttimista B&W:n toimivuus huoneessa kannattaa varmistaa. Suosittelen vierailuja harrastajien luona kuuntelemassa eri vaihtoehtoja ja sen jälkeen niiden kuuntelemista kotona uudessa asunnossa mahdollisuuksien mukaan. Jos päädyt putkivahvistimeen, ainakin minusta niiden kanssa luontevimmin toimivat hieman helpommat kaiuttimet, jotka B&W:t eivät kai aina ole? No löytyyhän tehokkaita putkivahvistimiakin, mutta omiin korviini putkarit ovat parhaimmillaan kaiuttimilla, joista tulee paljon ääntä pienellä teholla.

Laitteistoa pitäisi pysytä analysoimaan kokonaisuutena, mutta tuskin kellään on varaa ostaa kaikkea kerralla. CD-soittimesta on varmaankin turvallisinta aloittaa pitäen mielessä sen, mitä muut laitteiston osat voisivat olla.
 

kessi

Käyttäjä
Liittynyt
27.2.2010
Viestejä
987
Moi, mulla on ollu Arcit pari vuotta ja kokemusta on kertynyt erilaisista vahvareista ja kaapeleista. Keväällä vaihdoin vahvariksi Unisonin P40 putkikoneen useampien kokeilujen jälkeen. Kuuntelussa kävi Bow:n, Tri:n ja Unisonin laitteita. Sitä ennen ajoin kaiuttimia Densenin B-100:sella. Kaapeleiden tehtävää hoitaa Stereovoxit ja samalta valmistajalta myös jumpperit. Orkkis jumppereiden vaihtoa kannattaa kokeilla, koska pelkästään niiden vaihtamisilla tuntui olevan vaikutusta parempaan.

Vaihtamaan lähtisin ensiksi vahvaria, sekä sourcea ja sitten sovittaisin näillä kaapelit ym. kilkkeet. Kannattaa raahata laitteita koekuunneltavaksi useampi kappale, jotta löydät omaan korvaan sopivat. Itsellä meinasi mennä kyllä selkä...
 

Golli

Käyttäjä
Liittynyt
24.8.2006
Viestejä
866
Coplandin putkien päivityskin tietysti jos ei ole jo tehty ? Muuttaa soundia paljon parempaan jos ovat päässeet heikkoon happeen...
 

mnieminen

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
62
Kaupunki
Tammela
Kessi: sulla Arcit vieläkin? Mitäs oot tykännyt noin muuten?
Siemensin e88cc- putket olis kyllä piirongin laatikossa :) Ainoa ehkä ongelma että aiemmassa vahvistimessa oli vain yksi putki kerrallaan ja siksi ne on ehkä eri määrän kuunneltuja ne putket. liekö ongelma?
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Röörit vaihtoon vaan. Luultavimmin koet pelkkiä positiivisia tuntemuksia. Vai mitkä siellä tällä hetkellä hehkuvat?

Kaapeleista. Ainakin osa hopea- ja hopeapäällysteisistä kuperijohtimista kantaa tuota kuvailemaasi mainetta. Täytyisi olla todell apuhdasta johdinta, oikeassa suhteessa, oikealla eristeellä (suosittelen olemattoman vähäistä ja mieluimmin muovia, luonnonmateriaaleista puhumattakaan kuin teflonia) jne. Toki teoriani sotii monia muita kokemuspohjaisia vastaan. Ovatpa yhteensopivuudet settikohtaisiakin juttuja.

Sulla on oikeus väittää omaavasi nykyisestä kattauksestasi tietynlaista kokemustakin. Olisi siinä mielessä hyvä tilaisuus (kukaties mitään lunastamatta) testauttaa useammatkin eri väli- ja kaiutinkaapelit. Solidcorea, biwireä, palmikkoa jne. Vovox, Anti, DNM, Analysis+, TK Cables... Kai noita saa liikkeistäkin kotikuunteluun, lähiseudun harrastajilta kannattaa ainakin huikata. Yksi keino ohittaa biwire on kunnon jumpperit. Se ei ole sama asia, mutten niin väittänytkään. >:D :)

Terv.
-svoo-

EDIT: jos viitseliäisyyttä löytyy, niin mikset syväluotaisi muutamaa virtajohtoakin... ;)
 

Golli

Käyttäjä
Liittynyt
24.8.2006
Viestejä
866
mnieminen sanoi:
Kessi: sulla Arcit vieläkin? Mitäs oot tykännyt noin muuten?
Siemensin e88cc- putket olis kyllä piirongin laatikossa :) Ainoa ehkä ongelma että aiemmassa vahvistimessa oli vain yksi putki kerrallaan ja siksi ne on ehkä eri määrän kuunneltuja ne putket. liekö ongelma?

Coplandissa lienee automaattinen bias, eli kiinni vaan. Jos jotain häröä, niin otat pois.
 

mnieminen

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
62
Kaupunki
Tammela
Virtajohdot on jpc:t(?) muistaakseni. Täytyypi vaihtaa noi putket ihan testimielessä. Kaiutinjohdot ja jumpperit vaihtoon. Cd- soitin menee todennäköisesti uusiksi. Vahvistintakin katselen sillä silmällä jos jotain tulee eteen. Kaiuttimet pysyvät näinä ainakin tässä tilassa. Mitä mieltä olette tästä? Jos nyt joku viitsisi auttaa soittimen ja kaiutinjohtojen kanssa. Mistähän noita jumppereita saa(tietysti tuplajohtojen kanssa en noita sitten tarvitse)? Niinkuin sanoin Esoteric olisi hyvä mutta hinta saisi olla alhaisempikin. Soitin saisi lisäksi olla kestävä, nätti ja olla riipimätön mutta tarkka. Musiikin kuunteluun innoittava muttei tosiaankaan saisi olla tumppu.
 

jjo

Käyttäjä
Liittynyt
1.11.2006
Viestejä
3 244
Kaupunki
Vantaa
mnieminen sanoi:
Vahvistimia joita olen kuunnellut niin putkitoimiset ovat herättäneet eniten hyviä tuntemuksia. "lopullisiksi" kaiuttimiksi olen aina haaveillut b&w:n parempaa päätä. Olen myös ajatellut Wilson Beneschin joko isompaa jalustakaiutinta tai sitten lattiamallia. Kuitenkin perinteistä "kotelokaiutinta", koska muunlaiset toteutukset eivät ole itseäni miellyttäneet niitä kuunneltuani.

Discoveryt omistaneena olen hieman epäileväinen niiden toimimisesta putkivahvistimilla. Vaikka pidinkin niistä enemmän kuin Arceista, on pakko myöntää, että Arcit on selvästi helpompi saada toimimaan. Liekö sitten ongelma siinä isobaarisessa elementissä vai missä. Kun Discovery toimii, se on erinomainen. Itselläni on nyt kuitenkin kiikarissa jotain ihan muuta :)
 

kessi

Käyttäjä
Liittynyt
27.2.2010
Viestejä
987
mnieminen sanoi:
Kessi: sulla Arcit vieläkin? Mitäs oot tykännyt noin muuten?
Siemensin e88cc- putket olis kyllä piirongin laatikossa :) Ainoa ehkä ongelma että aiemmassa vahvistimessa oli vain yksi putki kerrallaan ja siksi ne on ehkä eri määrän kuunneltuja ne putket. liekö ongelma?

Joo, oon kyllä tykänny. Ne on nykyisillä oheislaitteilla aika yleispätevät toistimet. Jokaisella laitepäivityksellä tuntuu saavan enemmän ja enemmän irti. Plussaa kanssa herkkyydestä, koska näitä ei tarvitse pahemmin huudattaa jotta saa läsnäoloa esiin. Aika hyvä ominaisuus kerrostalossa asujalle :)
 

Hevimees

Käyttäjä
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
3 679
Kaupunki
Oulu
mnieminen sanoi:
Virtajohdot on jpc:t(?) muistaakseni. Täytyypi vaihtaa noi putket ihan testimielessä. Kaiutinjohdot ja jumpperit vaihtoon. Cd- soitin menee todennäköisesti uusiksi. Vahvistintakin katselen sillä silmällä jos jotain tulee eteen. Kaiuttimet pysyvät näinä ainakin tässä tilassa. Mitä mieltä olette tästä? Jos nyt joku viitsisi auttaa soittimen ja kaiutinjohtojen kanssa. Mistähän noita jumppereita saa(tietysti tuplajohtojen kanssa en noita sitten tarvitse)? Niinkuin sanoin Esoteric olisi hyvä mutta hinta saisi olla alhaisempikin. Soitin saisi lisäksi olla kestävä, nätti ja olla riipimätön mutta tarkka. Musiikin kuunteluun innoittava muttei tosiaankaan saisi olla tumppu.

Yhdenlainen ehdotus: pidä Arcam pyörittimenä ja hommaa sen jatkeeksi Stello DA-220 MkII. Kaiutinkaapeleiksi Anti-Cable tuplana.
 
Ylös