LP12:n uudet palikat

Hmm, ilmeisesti glasgowilaisilta on kysytty riittävän usein 'mutta eikö teillä ole mitään kalliimpaa' :D
 
Niin, onhan se suurenmoista palvelua tarjota sitä mitä asikas tilaa...
 
Itseäni uusi LP12 lakkasi kiinnostamasta reaalivaihtoehtona siinä vaiheessa, kun hinnat pomppasivat eikä edullisempaa sisäistä virtalähdettä ollut tarjolla edes entry-level-optiona. 1990-luvun alussa vielä LP12:aan saattoi kurkottaa miltei kuka tahansa vakavampi harrastaja (ml. allekirjoittanut, kahden kappaleen historia), 2000-luvulla olisi sitten tarvittu jo selvästi paksumpi lompakko. Sympaattisesta ja varsin uskottavasti musiikkia toistavasta levysoittimesta oli tullut statussymboli varakkaille. Onneksi vanhoja hyvin pidettyjä yksilöitä liikkuu, Ruotsissa ja UK:ssa käytettyjen hintataso on toistaiseksi ollut aika maltillinen, Valhalla/Nirvana-LP12:n voi saada 'muutamalla satasella'.
 
Mallas - ei virtalähde mikään ongelma ole LP12:een. Ellei välttämättä tahdo Linnin omaa virtalähdettä. No, käytettynä saa Lingonkin jo aika edullisesti. Mutta unkarilainen PSU tai itse tehty DIY Geddon lähtevät kohtuuhinnoin.

Kyllä tätä on odotettukin, että Linn lähtee vyöryttämään uutuuksiaan..
Kaikki ovat tienneet näistä jo melkein vuoden ja monia muitakin tuotteita on odotettu jo kauan.

Ossi

P.S. Pink Fish Mediassa kirjoitettu kommentti:

Many interesting and varied views on Linn's forthcoming products,but let's get it all into context.

The Keel and Ekos se advance the performance of the lp12 greatly,yes the are expensive but what high end products are not?

By bringing out these two great products,many,many s/h Ekos tonearms will be available to the people who dont want too/can't afford new.

As these products can be fitted individualy the upgrades can be purchased in stages,of course many owners will have both items fitted to save time and if funds allow.

Personally i think Linn are to be congratulated for advancing the performance of their fine motor unit,i for one don't think they will have any problems moving stock,in fact there will probably be a waiting list as in days of old!!

Those who have heard the products have spoke volumes about them.

In this digital age it's refreshing to see a company championing analogue,long may it continue!!

Steve
 
Niin.... ja voihan äänivarrenkin tehdä itse :D :D :D

Huom! koko soitinrunko on paksu alumiinilevy!!! (Must be great!)

Hehheh! Tämä ei taidakaan olla omatekoinen, vaan joku hirveän kallis
levysoitin..

1121221eu8.jpg


1121222jy9.jpg
 
Äänivarreksi voisin tietysti ottaa Ittok LVII'n tai III'n, mutta huoltaako Linn niiden laakereita? Aro/Unipivot on vaihtoehto, muttei sovi kaikille - ja hyllyssähän mulla on yksi vanha mutta ehjä Valhalla-board. Jotenkin kuitenkin arvostaisin sitä, että he tarjoaisivat itse edelleen vaikka sis.rak. virtalähdettä (Basik) edullisena start-up-optiona. Mutta nuo ajat ovat takanapäin...
 
Se on vähän harmillista jos Linn ei kykene tarjoamaan huoltoa/ylläpitoa vanhemmalle kalustolle, vaan asiakas joutuu ostaa suhteellisen arvokkaan korvaavan tuotteen. Michell sitä vastoin esim. korjaa vaikka asiakkaan vanhan Syncron palaneen moottorin, kuulemma. Minusta tuollainen huolenpitoa ja välittäminen on suuresti aliarvostettua. Ainakin Naim tuntuu pitävän vanhoistakin vermeistään huolen. Onko muita merkkejä?
 
Tawe sanoi:
Se on vähän harmillista jos Linn ei kykene tarjoamaan huoltoa/ylläpitoa vanhemmalle kalustolle, vaan asiakas joutuu ostaa suhteellisen arvokkaan korvaavan tuotteen. Michell sitä vastoin esim. korjaa vaikka asiakkaan vanhan Syncron palaneen moottorin, kuulemma. Minusta tuollainen huolenpitoa ja välittäminen on suuresti aliarvostettua. Ainakin Naim tuntuu pitävän vanhoistakin vermeistään huolen. Onko muita merkkejä?

Gradient Suomesta osaa myös jälkihoidon, kuulemma....
 
Tuntuu jännältä, että Regakin, mutta jos näin on niin oikein hyvä. Ja SME. Meinaa mennä off-topiciksi...
 
Toisinkuulija sanoi:
Niin.... ja voihan äänivarrenkin tehdä itse :D :D :D

Huom! koko soitinrunko on paksu alumiinilevy!!! (Must be great!)

Hehheh! Tämä ei taidakaan olla omatekoinen, vaan joku hirveän kallis
levysoitin..


Paksu alumiini- tai metallilevy soittimen runkonahan ei automaattisesti tee tuotteesta hyvää tai huonoa - solidia kamaa se on oikein käytettynä, ei vipata tai värise. SME 30 on mainio esimerkki tuollaisen rakenteen jalostamisesta.

Kuvassasihan on "47 Labs":in proto, jota on näytetty maailman messuilla - tai tiedä häntä vaikka olisi jo tuotannossakin. Vastakkaisiin suuntiin pyörivät samankeskeiset lautaset... aaah, upeata :)
 
Tawe sanoi:
Onko noilla muuta funktiota kuin tuottaa staattista sähkölatausta? >:D


Tuota puolta en itse asiassa tullut ajatelleeksikaan :D

Kaipa nuo vastakkaiset hyrrävoimat kumoavat kosmisia häiriöitä... no, tietysti, nehän stabiloivat pyörimisliikettä. Ei itseasiassa ole niinkään helppoa saada 'dynaamista' huojuntaa kokonaan pois moduloidun uran mekaanisesta luennasta.
 
Joo, pyörimisen stabilointiinhan noi tietysti ensisijassa ovat. Tuossa konstruktiossa saadaan huomattavasti lisää liikkuvia osia, jotka taas toimivat potentiaalisina resonaattoreina? Heh, tohon lautasten väliin voisi kyllä ne optiona ne staattista sähkövarausta tuottavat harjakset toimittaa - eikös joillekin harrastajille juuri se napse ja rahina olekin SE juttu vinyylissä? Kaikenlaisia perverssejä (vrt. cd-levyn hiljaisuus)!
 
Ossi, lainaus Naim-Forumilta:


"... according to a salesman in the Linn shop (Glasgow Princess Square....or at least it was!) Linn feel the LP12 has been dead for a long time, as far as sales go. The sales of new lp12's is tiny compared to other brands and its only upgrades that have kept it going. Thats probably why there is no new lp12, just an upgrade. I wonder how many people on this forum bought their lp12 new? I know i didn't."


... tuohonhan se voi johtaa, kun tuote hinnoitellaan ulos omilta markkinoiltaan. Jos uusi LP12 edelleen maksaisi (pyörivänä = sis virtalähde) vaikka 1500 euroa (ja jos lehmät lentäisivät...) tai entry-level-äänivarren kera sanotaan alle kaksi tonnia, muodostaisin yhden miehen jonon välittömästi  >:D
 
Mallas sanoi:
... tuohonhan se voi johtaa, kun tuote hinnoitellaan ulos omilta markkinoiltaan. Jos uusi LP12 edelleen maksaisi (pyörivänä = sis virtalähde) vaikka 1500 euroa (ja jos lehmät lentäisivät...) tai entry-level-äänivarren kera sanotaan alle kaksi tonnia, muodostaisin yhden miehen jonon välittömästi >:D
Olisihan tuo tosi halpaa tietysti, liekö koskaan ollut suhteessa noin halpa. Itse ostin vuonna 91 uutena valhalla+akito+k7 ja maksoin muistaakseni vähän yli 8000 markkaa, olisi tuokin jo nykyrahassa aika paljon.
 
Jänniä juttuja. '85 esim. Michell GyroDec maksoi noin 20% enemmän kuin silloinen Linn Sondek LP12 Valhalla. Nykyinen GyroDec (ja parempi kuin silloinen) maksaa vain 2100€ (ja HUOM! He tarjoavat myös edullisempaa SE-versiota 1600€!). Linnin perus virtalähde Basik oli halvempi kuin Valhalla ja olisi varmaan tänäänkin, jos sellaista vaihtoehtoa olisi edes tarjolla. Entäs varret Akito I vs. esim. Rega RB-300 (350€)? Näyttää siltä, että Linn on haluton tarjoamaan mitään entry-level -vaihtoehtoa ja ovat kaikenlisäksi ahneita?
 
Niin, noinhan se toimii autobisneksessäkin - ei pienen tai suuren henkilöauton valmistamisessa varsinaisesti kovin suurta kustannuseroa ole, mutta loppuhinta on varsin erilainen - high volume vs. high profit.

Glasgowissa ei nykyisin tarvitse sorvin surista niin tiuhaan kuin ennen, raha tulee muualta (ehkä helpommin) ja tehtaan omat LP12:n virityspalikat tuottavat aina esittelyn yhteydessä bisnestä. Varmaan ihan harkittu liike, tuo 'upmarket'-juttu.
 
Back
Ylös