Loimukoivuviilun loimuaminen

lajuhe

Käyttäjä
Liittynyt
3.6.2008
Viestejä
2
Sain tuossa kesän lopulla esnimmäiset viilutetut kaiuttimet valmiiksi; viiluna tuo otsikon mukainen loimukoivu ja pintakäsittelynä antiikkivaha. Viiluun olen muuten tyytyväinen, kun onnistui viiluttaminen saumoista huolimatta ihan hyvin, mutta tuo loimukoivun loimu ei tule esille kuin tietyllä valaistuksella ja tietystä suunnasta katsoen.
Vahasin kotelot vain kerran ja viilu tuntuu osin vielä "karkealta" eikä kiillä (vaikka se nyt vahaa onkin eikä lakkaa) mielestäni oikein ollenkaan. Voiko tuohon päälle vetää vielä toisen kerroksen vahaa ja vaikuttaako se loimun "esiintuontiin".
Miten muilla toimii tuo loimukoivu ja millä pintakäsittelyllä?
 
Moi. Loimun tuo melkein parhaiten näkyviin lakkapinta, mutta kyllä sen vahallakin saa houkuteltua esiin, vaikka varsinkin värilliset vahat tuntuvat tappavan loimukuvion hehkua. Itse olen joskus myös koittanut Liberonin antiikkivahaa koivuun ja se tuottaa varsin silkkisen ja himmeän pinnan, joka ei mielestäni tuo puun pintaa kunnolla esiin, kuten parhaat pintakäsittelyt tekevät. Jo Osmo Color tuottaa paljon elävämmän pinnan.

Tuo viilun karkealta tuntuminen johtuu luultavasti siitä, että puun karvat nousevat käsiteltäessä pystyyn. Tuotahan pystyy välttämään niin, että ennen pintakäsittelyä kastelee puuta kevyesti, jolloin karvat nousevat pintaan ja ne voidaan hioa pois. Et ole ilmeisesti näin tehnyt, joten ne ovat nousseet pintakäsittelyn aikana. Mutta ei hätää. Hio jo vahattu pinta kevyesti 200-400 karkealla paperilla. Hio vain sen verran, että pinnasta häipyy tuo "karheus". Tämän jälkeen uusit käsittelyn, ja pinnasta tulee jo huomattavasti tasaisempi. Voit toistaa välihionnan muutaman kerran, kunnes tulos alkaa miellyttämään silmäää.
 
Back
Ylös