Linn Kan II kaiuttimet

Toisinkuulija

Kaupallinen toimija
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 490
Tarkoitin kyllä, että tietyiltä osin Katanit hakkaavat KANit mennen tullen.
Ja kalliimmathan ne ovat, koska ne eivät ole vielä niin vanhoja.

KANit olivat valmistajansa versio ns. BBC monitoreista, joista monet
valmistajat ovat tehneet versionsa. Rogers eräänä yleisimmistä.

OssiMOD EDIT: tähän ketjuun on siirretty asiaankuulumaton keskustelu ko. kaiuttimien ostoilmoituksesta.
 
Valmistajansa versio, jossa ei tainnut olla mutta yhteistä 'esikuvansa' kanssa kuin bassoelementti ja varhaisissa yksilöissä raakakotelo? No, ainakaan soundi ei ollut sama, ja hyvä niin. Mieleisimpiä Kaneja minulle ovat ensimmäinen ns. bind post -versio, ja sitten ihan viimeiset, kaksoisjohdotettavat.
 
Tarkoitatko ihan viimeisillä tätä IV versiota, jonka valmistus lopetettiin vasta
parisen vuotta sitten about?

Ossi
 
Tarkoitan KanII -versiota. Viimeisimmät kuulemani ykköset olivat aika haastavia balanssiltaan. Uudemmista (mm Tukan, Katan) minulla ei ole varsinaisesti omaa kokemusta.


http://home.coqui.net/vicdiaz/linnhist.htm#kan

MajorRevision: Kan II introduced: this involved a change to a biwirable crossover (with 4 sockets) and a move in the tweeter positioning (mounted 7mm more forward than before on an substantially improved front baffle). Jan 1989
 
Kaneja en oo kuullu, mutta mulla onkin Kaberit. Ollu jo 16 vuotta sama pari. Niihin on joteski kasvanu kiinni, että joka kerta kun himaan kantaa jotain muuta kokeiltavaksi joutuu ne aika pian viemään takasii.

Onko täällä kenelläkän muulla siis Linn Kaber (passiivi) -kaiuttimia. Ainakaan kauppiaani ei niitä aikoinaan hirveän montaa paria myynyt ???????????
 
Pegasus sanoi:
Onko täällä kenelläkän muulla siis Linn Kaber (passiivi) -kaiuttimia.
, ei ole, enää.

Tavallaan valitettavasti, aik' aikaansa kutakin.

Mutta hyvät kaiuttimet ne Kaber:it ovat. On tullut esim. hifimagasinet'ia seurailtua sillä silmällä, josko vaikkapa.
Mutta luulenpa että jää toteuttamatta, muiden suunnitelmien ajaessa edelle.
 
Kaberit olivat todella hyvät kajarit, varsinkin viimeinen versio Kustone
jäykistein ja parannetuin tweeterein. Mutta usein niistä sanotaan samaa,
kuin pikkusiskoistaan Keilidheistä, että vasta aktiivisina ne todella lähtevät
lentoon.

Ennen kaikkea hyvä alkupää, kuten kaikissa tarkoissa kajareissa, on must.
Samoin hyvin tehty set-up, Kustone jalat jne.

Itselläni on kotona aktiivisesti ajetut Keilidhit uudella Katan/Ninka -diskanteilla ja itse lisätyin
jäykistein. Pelittää. Mutta uudet Ninkat olisivat vielä kivammat.. Mietin tässä..

Kiva nähdä Linn kajareiden käyttäjiä Suomessakin - siis sellaisia, jotka ymmärtävät
niiden arvon. Sitä kun ei meillä ole koskaan ennen oikein näytetty. Olen tavannut
joitakin ko laitteita omistaneita, jotka eivät koskaan ole oikein käsittäneet, mitä ovat
omistaneetkaan ja.. sääli - ei heidän vikansa tietenkään.


Ossi
 
Vs: linn kan

Index, Helix ja Nexus taisivat olla aikanaan varsin suosittuja kaiuttimia täälläkin, niitä lienee vieläkin käytössä laajalti. Kanin tai 'barikin tinkimättömyyttähän nuo eivät edustaneet, olivatpa lähempänä valtavirtaa, Axis-levysoittimen ja Intek-vahvistimen luontevia kavereita...
 
Just noin. Ja Kaber kuuluu ilman muuta tuohon tinkimättömään luokkaan.
 
Vs: linn kan

Kaber taisi olla jännästi vähän siltä väliltä - ulkoinen muotokieli kuten Nexusissa, mutta Kanin sielu. Itse tykkäsin, mutta ajat muuttuvat ja ihmisen mieli tekee jotain uutta. Ainoastaan Kaneista luopuminen kuitenkaan oikeasti vähän harmittaa. Mutta eivät ne maailmasta ole lopullisesti kadonneet.
 
Mutta Kaberit ovat tietyiltä osin niin paljon vaativammat.
Ja potentiaaliltaan suuremmat.

Et ehkä koskaan ollut lähellä niiden parasta antia..?

Mitä sinulla oli niiden edessä?

Ossi
 
Mulla on Kabereiden edellä vain Naimia: NAP 150, NAC 112, Flatcap 2, CD5x, NacA5-kaiutinkaapeli ja viimeisenä ennen pistorasiaa PowerIgel.
Aikoinaan kun mulla oli vielä LP12 oli elektroniikka jotain muuta (mutta ei jaappanilaista).
 
Kaber-aikoina (ekan sukupolven tolppa) setti oli enimmän aikaa klassinen 'early olive' 72-hc-250. Sourcena ylämaan ihme 'skotlanti'-varrella ja 'tekojen summa' -rasialla (preferoin sitä 'kolmihevosisiin vaunuihin') :D joten ei ehkä ihan tuosta kiinni ollut. Ja set-up oli pro. Kyse oli vain preferensseistä ja sopivuudesta olosuhteisiin - minulle Kan oli tuolloin se juttu.

Mikä se paras anti sitten olisi ollut, Kairn ja aktiivinen LK280/Spark-kierros? Pitäisikö lähteä liikkeelle juuri niin päin? Vai niinkö päin, että löytyy se itselle sopiva 'vähäpätöisin lenkki'? Tuotteen sijoittuminen valmistajan hierarkiassa on suuntaa antava kriteeri, lopulta se vanukas on kuitenkin itse maistettava. Omalta lautaselta.
 
Proof of the pudding, you mean? :D

.. Hitsi, meni melkein kymmeneen liikkeessä, kun viimeistelin
yhden LACK räckin viimeisen päälle.. Kerron joskus enemmän ohjeissa.
Ja nyt syömään. Jo on aikakin.
 
Palataksemme otsikon aiheeseen.

Löimme ne Kan II 'set tänään tulille.

Kyllä. Kyllä niissä vaan on vieläkin sitä magiikkaa tallella.

Niin vain lähtivät leasing-kierrokselleen. *nyyh*

Voi olla (!) että 'kuulemme' tällä palstalla kokemuksista tämän ko. parin kanssa.
Tai sitten emme. Saa nähdä.

palaamisiin , t. R I F

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
rigging is fun sanoi:
* hifiharrkanitlahtokunnossa1.jpg (74.26 kilotavua - ladattu 25 kertaa.)
* hifiharrkanitlahtokunnossa2.jpg (68.92 kilotavua - ladattu 24 kertaa.)

Mistähän tuollaiset kuvissa näkyvän kaltaiset jalustat saisi? Sopisivat varmaan hyvin BBC-klooneilleni jotka nyt istuvat parin vanhan tuolin päällä.

Juhani
 
rigging is fun sanoi:
Palataksemme otsikon aiheeseen.

Löimme ne Kan II 'set tänään tulille.

Kyllä. Kyllä niissä vaan on vieläkin sitä magiikkaa tallella.

Niin vain lähtivät leasing-kierrokselleen. *nyyh*

Voi olla (!) että 'kuulemme' tällä palstalla kokemuksista tämän ko. parin kanssa.
Tai sitten emme. Saa nähdä.

palaamisiin , t. R I F

Omistin ennen kuulokelaitteistoon siirtymistä Kan II:t(noin 10 vuotta sitten) ja nyt tarkoitukseni oli selvittää onko aika vain kuultanut muistot vai onko kyseinen kaiutin todellakin niin hyvä kuin muistan.
Settini on tosin jotakin aivan muuta tänä päivänä, kuin silloin ennen, ja ehkä täysin vääränlainen näille epäherkille kaiuttimille, jotka vaan hyötyvät jämäkistä virtaa puskevista (musikaalisista ;))vahvistimista.
Toisaalta nykyinen setti voisi tuoda jotakin uutta Kaneista esille, kun vahvistus hoituu 300B putkilla ja putkia löytyy äänilähteen puoleltakin...

Kuten R I F mainitsi löimme Kanit tulille jo hänen luonaan Linnin jämäkällä vahvistuksella ajettuna. Kanit herättivät heti tuttuja hyviä muistoja ja draivi oli kiinteä ja vakaa koko toistuvalla äänialalla. Oli pakko hymyillä sen esityksen jälkeen, vaikka oli juuri kuullut monin kerroin isompia ja kalliimpia kaiuttimia. :D

Ensimmäiset tuntumat omassa setissä antoivat heti jotain uutta, jota en ole kokenut koskaan aikaisemmin Kaneilla, kysymys on siis elektroniikan tuomasta lisävaikutuksesta. Ääni on äärimmäisen luonnollinen ja ilmava, hieman samaan tapaan kuin laajakaistakaiuttimissa. Silti ääni on tarkka, erittäin seurattava ja samalla totuttua aavistuksen rauhallisempi.
Basso tarjoilee seurattavuutta, mutta ei aivan yllä siihen kiinteyteen ja potkuun mitä Kanit voivat tarjoilla erilaisella vahvistimella.
Tutulla tavalla Kanit ovat kuitenkin Kanit, eli läsnäolo on vakuuttavan vahva ja musiikki vie mennessään. Kaneja jämähtää kuuntelemaan tuntikausiksi ja ne pysäyttävät kuuntelemaan musiikkia vaikka ei olisikaan kuuntelukolmion kärjessä.

Itse ajattelin että kyseinen kaiutin ei enää pysty tarjoamaan mitään kummempaa elämystä, sillä oikeastaan mikään monista kuulemistani kaiuttimista, ei ole pystynyt säväyttämään minua moneen vuoteen(vain muutamaa poikkeusta lukuunottamatta). Nyt kuitenkin on myönnettävä että ainakin näin ensituntumalta, pitkästä aikaa, Kan II antaa jopa yksiä parhaimpia elämyksiä kaiuttimien parissa jota olen kuullut.

Linn Kan II ostoilmoitukseni näyttää olevan lukittuna, eikä sinne pysty enää vastaamaan? Olen kuitenkin vieläkin kiinnostunut kyseisistä kaiuttimista(Ihan omiksi haluaisin. :D).

Täältä löytyy kuva Kan II setistä: http://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/13726/cat/975
 
Oli Kanit jonkin aikaa pois käytössä(kuulokkeiden tieltä) ja nyt tuli taas asennettua ne kiinni.
Kokeilin kaikkia omia laitteita, alustoja, kaapeleita ja putkia ikäänkuin vahvistaen että homma toimii niin hyvin kuin mahdollista.
Setissä tapahtuikin muutamia muutoksia ja nyt soundi on todella erinomainen kaikinpuolin. Enpä olisi uskonut että Audio Noten Meishu, 300B putkineen toimii näin hyvin epäherkkien kaiuttimien kanssa ja että ääntä lähtee kaikinpuolin tarpeeksi.

Tästä innostuneena tarkoitukseni on kokeilla hivenen muitakin kaiuttimia tulevaisuudessa ja verrata niitä Kaneihin. Huoneen pienuus (12 m2) ja vahvistimen rajallinen kyky(8 wattia) eivät ole kaikkein helpoimmasta päästä, joten se rajaa varmasti paljon kaiutinehdokkaita pois. Eli mitähän kannattaisi kokeilla?
Voipi olla että saa olla aika hyvä kaiutin, joka pistää "luun kurkkuun" tuolle Kanille. :D

Nämä käytössäni olevat Kan II:t ovat edelleen vain lainassa, eli jos joku haluaa päästä eroon omistaan niin ilmoitusta vaan minulle. :) (Mieluiten se malli jossa on jo viivakoodi kaiuttimien takapuolella ja tietenkin jaluston kanssa.)
 
Back
Ylös