Linn edustus Suomessa

jhyvarinen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 048
Nyt kun virallinen Linn edustus (Mr. Hifi) on saatu Suomeen pitkän tauon jälkeen, alkanee kuulua iloisia riemunkiljahduksia halki laajan Suomenmaan. Siitä vaan Flättisporukat ja muutkin kynnelle kykenevät ottamaan mittaa Tune dem:istä :D


t.JH
 
Tämähän kuulostaa mielenkiintoiselta! Olisikohan meillä nyt kotomaassa paikka, jossa tätä ihmeellistä tapahtumaa (tune-dem) pääsisi todistamaan? Millaisethan on Raumasen suunnitelmat... Vai kuunnellaanko ko. merkin laitteita kuten muitakin, ehkä aika näyttää ;)
 
Oletan että Kyseisen puljun tulee täyttää kuulemani mukaan Linnin hyvinkin tarkat vaatimukset tuotteista kuuntelutilasta jne. ???


t.JH
 
Olipa hieno ja mielenkiintoinen uutinen!! Edelliseswtä Linnin virallisesta edustuksesta Suomessa taitaakin olla aikaa jo toistakymmentä vuotta.
 
vaakko sanoi:
Olisikohan meillä nyt kotomaassa paikka, jossa tätä ihmeellistä tapahtumaa (tune-dem) pääsisi todistamaan? Millaisethan on Raumasen suunnitelmat...

Jos ja kun Linn tulee vaatimaan full range-edustusta, niin toivoa sopii, että Raumasen rahkeet riittävät. Muutamilla aikaisemmilla Suomen maahantuojilla ei aikoinaan tainnut riittää. Itseäni henkilökohtaisesti tietysti kiinnostaa tuo LP12. Toivoisi, että suomalaisella edustajalla olisi laaja-alaista näkemystä myös soittimen kulttuurillista ja historiallista merkitystä kohtaa ja mikä vähintä, laitteen set-up ja tarvittaessa sen asennus asiakkaan kotiin tulisi luonnistua - ellei, kannattaisi turvautua osaavien jälleenmyyjien apuun. Kaiken kaikkiaan kiva juttu, että meillä on taas Linn Suomessa, edes vähän aikaa. Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan millaisen vastaanoton Linn tulee saamaan niin edustajan kuin asiakkaiden puolesta. Ja onnea!
 
Noniin, prosessi on astunut ison askeleen eteenpäin. :)

Kannatti ponnistella. Toivoa todella sopii, että siihen panostetaan riittävästi, ettei käy niinkuin viimeksi..

Hieno tulos parin vuoden ponnistuksista - Naimia myydään selvästi enemmän ja Linn saadaan liikkeeseen esille. Ja lisää pukkaa myös tältä suunnalta.

Niin se vaan alkoi muuttua suomalainenkin musiikintoiston maailma parempaan suuntaan. Tästä eteenpäin tilanne markkinoillamme muuttuu huomattavasti paremmaksi.

Ossi
 
Tästä tuleekin jännää. Raumanen on itselle syntyneen käsityksen mukaan aivan selkeästi äänentoiston harrastaja eikä niinkään musiikin kuuntelija.

Nyt odotellaan kovasti Tune Dem päivää. Ehkä minustakin tulee uskovainen ??? :D
 
Niin se vaan alkoi muuttua suomalainenkin musiikintoiston maailma parempaan suuntaan. Tästä eteenpäin tilanne markkinoillamme muuttuu huomattavasti paremmaksi.

[/quote] Ei se tulevaisuus välttämättä noin ruusuiseksi muutu, mutta hyvä sinänsä että tulee lisää vaihtoehtoja joista musiikinharrastajat saavat valita :)
 
Niin se Mr Hifin Linn edustus on kuitenkin vain jälleenmyynti sopimus eli mallisto tulee olemaan rajallinen mutta mielenkiintoista on se että myös järeämpiä laitteita tulee ajoittain näytille. Saanemme kuulla asiasta pikapuoliin lisää... (tänään kävin paikanpäällä ihmettelemässä). Entrylevel setti oli kokekuunneltavissa.
 
pirkka sanoi:
Niin se Mr Hifin Linn edustus on kuitenkin vain jälleenmyynti sopimus eli mallisto tulee olemaan rajallinen mutta mielenkiintoista on se että myös järeämpiä laitteita tulee ajoittain näytille. Saanemme kuulla asiasta pikapuoliin lisää... (tänään kävin paikanpäällä ihmettelemässä). Entrylevel setti oli kokekuunneltavissa.

Joko oli suuret lupaukset lunastettu. Oliko musikaalinen taivas avattu ja enkelit tanssien julistivat musikaalista ilosanomaa. Koekuuntelitko?
 
Kyllä kuunneltiin. Kaiuttimina oli Amphion argon2 joten ei häikäissyt mitenkään ja kun kuunneltavissa oli nuo Dynaudion Temptationit niin niillä etsittiin sitä nirvanaa kylläkin Levinsonin etupäällä. Eli en toistaiseksi havainnut minkäänlaista tarvetta tutustua Linneihin tarkemmin. Josko tuo saisi kaiuttimiakin niin sitten voisi uudelleen kuunnella josko soisi tasapainoisesti.
 
Mukava homma tuo edustus. Linn vinyylikieputin on ollut yksi niistä, jotka itseäni kiinnostavat kun uutta soitinta ennemmin tai myöhemmin tulee hankittua. Vaikka joku viikko sitten kävi mielessä mustien kiekkojen myynti kun tilaa niille ei mistään tahtonut löytyä, niin onneksi mieli muuttui ja levyt jäivät. Toimiva jakelukanava sekä kokeilumahdollisuus piristää varmasti kummasti ostohaluja. Ei elektroniikkakaan ainakaan päällisin puolin hassummalta näytä, mutta kai ne lupaukset olisi lunastettava myös äänen puolesta. Toivottavasti noita heltiää kokeiluun lähiaikoina kun tuntuvat herättävän mielenkiintoa.
 
Painoin kovaa Linnin päälle suoraan Tiefenbrunille ja hiukan alemmillekin myyntivastaaville parin vuoden ajan ja suorastaan pakotin heidät aktivoitumaan myös Suomen suhteen. Ansaitsemme Linnin valikoimiimme.

LP12 on instrumentti, joka on todella osattava virittää oikein tai sitten lopputulos on jotain muuta, kuin se mihin soitin oikeasti kykenee. Ja siellä on hyvin pieniä yksityiskohtia, jotka pitää tehdä juuri oikein. Asiantuntematon ei näe niitä. Hänestä kyseessä on vain "vanhanaikainen" ja yksinkertainen koneisto. Tviikkaus alkaa amatöörivirittäjällä tiedostaen tai tiedostamatta jo paljon ennen, kuin asiantuntemus on kehittynyt. Ja se ei voi onnistua.

Muistan 80-luvulla, kun Ruotsin Suomen suurlähettiläs pyysi huollon ja lisäasennuksia Sondekiinsa soittaen Linnille Skotlantiin. Tehtaalta annettiin edelleen minun yhteystietoni kykeneväksi virittäjäksi, lähetystöstä otettiin yhteyttä - ja niin matkustin Turusta Helsinkiin huoltamaan suurlähettilään levysoittimen keskellä lähetystön vierashässäkkää. Suurlähettiläs tunki välillä luokseni, Sondek oli keskeisellä paikalla, jonkinlaisessa lobbyssa, ja kuiski, että hoida hommat ihan rauhassa vaan, sillä tämä soitin merkitsee hänelle paljon enemmän, kuin nämä samppanjaa siemailevat vieraat tuossa.. Hienoa ja hyvin antoisaa tavata vakavasti musiikkia arvostava kuuntelija!

Tietenkin Linn kouluttaa myös LP12:n asennuksiin ja virittämiseen. Kokemuksen myötä siinä oppii myös päteväksi. Mutta kaikki riippuu tietenkin myyjän oman mielenkiinnon tasosta ja huolellisuudesta.

Kävin juuri eilen hiomassa yhden LP12:n jälleen laulavaksi soittimeksi. Pitkä lista pieniä tsekkauksia, mittauksia ja puhdistusta sekä edellisen virityksen tarkistus. Erillisen virtalähteen mittaus ja säätö.

Pienetkin seikat pitää huomioida virittäjän toimesta, kun maksimoidaan suorituskykyä. Koko systeemissä, ei vain soittimessa. Tässäkin tapauksessa pahimpia ongelmia löytyi, kun ilmeisesti muutossa oli Target -telineen piikeillä ollut etuvahvistimen aluslevy pantu epähuomiossa väärin päin paikalleen. Nyt se ketkui epätasaisesti tuettuna ja siis etuvahvistin hetkui aika suuressa liikkeessä ilman kunnollista tukea. Ei siis LP12 ollenkaan syypää kaikkeen siihen, ettei sointi ollut kunnossa!

Virityksen jälkeen tilanne oli jälleen paikallaan. Hyvätasoinen viritin alkoi soida katatonisen kuolleesti Sondekin rinnalla. Näin juuri pitää ollakin, jos asiat ovat kunnossa.

Huippusysteemiä kuuntelevan paras ystävä on ammattitaitoinen myyjä/virittäjä, joka osaa panna systeemin optimiinsa. Virityssessio silloin tällöin ja pienemmät ylläpitopuhdistukset omatoimisesti siinä välissä, pitävät systeemin iskussa.

Ossi

EDIT (vaakko): Poistettu maininnat muista jälleenmyyjistä.
 
Back
Ylös