Liittimien maadoitus

elviz

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.2.2007
Viestejä
5 619
Kaupunki
Tappara
Mulla on tuo DIY digitaalinen esivahvistin, mistä on juttua tässä ketjussa:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?62272&p=944931&viewfull=1#post944931

Mulla on siinä semmonen ominaisuus, että jos kosken esim. saksen kärjellä S/PDIF (BNC) liittimen vaippaan DAC kortti heittää resetit. En niin tee virtapiiriä itseni tai laitteen rungon välille. Logiikan puolella (Arduino) on koodinpätkä, joka huomaa tämän. Dacin i2c rekisteristä luettu äänenvoimakkuus ei ole sama kuin muuttujan arvo logiikan puolella. Tässä tapauksessa soittimen logiikka asettaa Dacin asetukset kuntoon uudelleen.

Tällä hetkellä tuota BNC liitintä ei ole sen kummemmin maadotettu, eikä sen pitäisi ainakaan koskettaa laitteen runkoon. On vain kiinni Dacin pinneissä. Ääni ei kyllä muuten pätki ollenkaan, eikä Dacin lukko signaaliin huhu, ellen mene sörkkimään itse sinne sekaan.

Olisi kuitenkin mukava päästä eroon tästä ongelmasta ja parantaa DIY laitteen laatua pykälällä. Mitenkähän tätä ongelmaa kannattaisi lähestyä?

Olen lukenut interwebistä, että tuossa M2Techin USB-spdif konvertterissa ulostulo ei ole galvaanisesti erotettu USB maasta. Olisikohan tässä se ongelma? En ole löytänyt muutakuin antennipiuhoihin tarkoitettuja galvaanisia erottimia. Toimivatko nämä myös 75 ohm digi-coaxin kanssa?

Jos tulee myös mainittavaa analogisten ulostulojen SE/bal maaongelmista laitteiden välillä, niin kaikki tieto on tervetullutta.
 

Timo-59

Käyttäjä
Liittynyt
14.5.2008
Viestejä
83
Kaupunki
Järvenpää
Asiaa voi lähestyä kahdella tapaa, voi yrittää erottaa kaiken kaikesta galvaanisesti, saattaa osoittautua uskomattoman hankalaksi projektiksi.
Toinen vaihtoehto on rakentaa kunnollinen potentiaalintasaus eli kaikista systeemin palikoista ainakin 1.5mm² kevi yhteiseen maadoituspisteeseen (tähtimaa).
Toi kuulostaa sellaselta ominaisuudelta että en suosittele ronkkimaan BNC-liitintä ihan vaan kokeilumielessä, saattaa jonkun "resetin" jälkeen lakata pelaamasta.
 
Ylös