Levysoittimen valinta ongelmia

Aivan, tuossa DK:ssa on siis MM RIAA korjain.

Tuossa muutama vuosi sitten etsin itselleni n. 100 e MM-rasiaa. Päädyin Vinylasylumia + muita keskustelupalstoja tutkimalla Ortofonin Super OM 20 äänirasiaan. Valintaperusteeni oli se, että uskoin ko. rasian olevan Suomesta ostettuna paras hinta/laatusuhteeltaan. Tuossa rasiassa on se hyvä puoli, että sitä voi tarvittaessa päivittää ylöspäin vain neulaa vaihtomalla (OM30 ja OM40). Valintani perustui puhtaasti "matematiikkaan", ei kuunteluun.
 
petri sanoi:
Tuossa rasiassa on se hyvä puoli, että sitä voi tarvittaessa päivittää ylöspäin vain neulaa vaihtomalla (OM30 ja OM40). Valintani perustui puhtaasti "matematiikkaan", ei kuunteluun.

Sama ominaisuus on Goldring 10x2 sarjan rasioissa, esim. 1012:n voi päivittää 1042:ksi samoin neulaa vaihtamalla.

Juhani
 
Pakkohan se jonkun on tähän sanoa, aloita AT95E:stä on edukas MM rasia ja on kohtuu kova luu alle 100e hintaluokassa. Sitten kun nälkä kasvaa syödessä niin tuota vastaan on hyvä testata muita kalliimpia vaihtoehtoja..
 
Lueskelin tossa äsken muutamia foorumeita ja kattelin mitä rasioita Regan P3:lle suositellaan. Jotkut ovat olleet ihan tyytyväisiä Regan omiin MM-rasioihin. Muilta merkeiltä erityisesti Dynavectorin 10x5 rasiaa kehuttiin hyvin paljon. Samoin Goldringin 1042 ja 1022 malleja. Nuo kuitenkin vaativat ilmeisesti äänivarren korkeuden säätöä jonkun alusprikan avulla. Pitääkö paikkaansa ja onko minkälainen operaatio tehdä?
 
Regan vipu on kiinnitetty yhdellä mutterilla ja varren/plinthin väliin voidaan lisätä prikkoja jos halutaan nostaa vartta oikeata VTA-kulmaa silmälläpitäen. Elegantimpiakin ratkaisuja löytyy Regan VTA:n säätöön vaikkapa Michelliltä, mutta käytännössä nuo prikat ajavat saman asian.

Ylipäänsä Regan vivun säätäminen on hyvin yksinkertaista.

Torvihörhö
 
Varren nosto (jos tarpeen) tehdään irrottamalla varsi (alamutteri) ja laittamalla prikka tai säätörengas plintin yläpuolelle.
Itse ole ajellut Pee-kolmosta ilman VTA-pulmia mm monilla Goldringin rasioilla, mutta liftin säätö on tarpeen (torx-avain nr5).
 
Vaikuttaisi siltä että markkinoilta löytyy 3-4 mielenkiintoista, harkitsemisen arvoista ja sopivan hintaista soitinta, jotka tarjoavat jo ihan laadukastakin ääntä. Eli Pro-jectilta Xpression II (419 eur) sekä RPM 5 (499 eur) ja sitten Regan P2 (450 eur) ja P3 (595 eur). P3:han on noista selkeästi kallein, mutta onko kuitenkaan laadullisesti ylivertainen? Olen yrittänyt kaivella josko noista löytyisi kuuntelu- ja/tai testiraportteja tai arvosteluja, mutta aika nihkeästi löytyy mitään. Kiusaus olisi suuri ostaa tuo Xpression II mutta pidemmän päälle voi ruveta harmittamaan. Tuleehan noille hintaa lisää kun joutuu ostamaan rasian erikseen. Kunnolliset rasiat (esim. Goldring G1022GX, Ortofon 520mkII) maksaa kai luokkaa 200-300 eur. Mitäs mieltä täällä ollaan noiden soitinten välisistä eroista? Minkä noista ottaisitte jos P3:sta ei lasketa?
 
Varmasti vaikka valitsisit noista sokkona jonkun, ja valitsisit lisäksi (asiantuntevan)kauppiaan suositteleman rasian ja riaan:n et pahasti metsään mene.

En tiedä miten vakavalle tasolle vinyyliharrastuksessa aiot hypätä, mutta itselleni riittäisi tuollaisen soittimen kaveriksi vaikka se kehuttu AT95 rasia, ja säästelisin loppurahat sitten mahd. seuraavaan soittimeen jos tuosta ekasta pelistä oikein innostuu:)

Käytettynä vinyylisoittimet kuitenkin menee kuin kuumille kiville..
 
Olen tässä seurannut tätä keskustelua ja mieleeni on tullut kysymys, miksei kukaan ole suositellut Technicsin SL 1200 sarjan levareita?

Ainakin aikaisemmalla foorumilla tuohon hintaluokkaan niitä kehuttiin ja suositeltiin.
 
silmaauki sanoi:
Olen tässä seurannut tätä keskustelua ja mieleeni on tullut kysymys, miksei kukaan ole suositellut Technicsin SL 1200 sarjan levareita?

Ainakin aikaisemmalla foorumilla tuohon hintaluokkaan niitä kehuttiin ja suositeltiin.

Taitaa Technicsit olla enemmän dj puolen soittimia. Täällä niihin tuskin kosketaan pitkällä kepilläkään. :D
 
Knight Rider sanoi:
Taitaa Technicsit olla enemmän dj puolen soittimia. Täällä niihin tuskin kosketaan pitkällä kepilläkään. :D

Olen itseasiassa ollut tilaisuudessa kuulemaan käytännössä aika äskettäin enkä mitään ilmeistä vikaa huomannut mutta toisaalta olen vain puukorva jonka kuuntelukokemus on rajallinen. Yhtä kaikki, nuo teknarit suunniteltiin alunperin hifi-soittimiksi mutta nousivat dj-suosioon järeän ankaraa väärinkäyttöä kestävän rakenteensa takia. Uskaltaisin aivan vilpittömästi suositella sitä sellaiselle musiikin harrastajalle joka tarvitsee järeää ja luotettavaa soitinta pitääkseen vanhat vinyylinsä kuunneltavina mahdollisimman pitkään. Uskaltaisinko suositella varsinaiselle hifi-harrastajalle? En tiedä.

Juhani
 
Technics SL1200, levysoittimien Stratocaster :)
Saatavuus kuulemma tökkii euroopanlaajuisesti... toivottavasti Legendan päivät eivät ole luetut.
 
Knight Rider sanoi:
Taitaa Technicsit olla enemmän dj puolen soittimia. Täällä niihin tuskin kosketaan pitkällä kepilläkään. :D
Ei nyt sentään :) Konehan on varmasti pomminvarma laite jota saa käsitellä lähes kuinka haluaa. Itsellänikin tuollainen oli kakkoskoneena, mutta en jaksanut kahta virittää iskuun kunnollisesti. Teknarini sain nopeasti kotimaisesta Discolandista ja edullisemmin kuin tavan hifipuljusta. Teknarin tuunauskamaa on maailma pullollaan, ja jotain tietoa saa täältäkin www.kabusa.com Teknarissa on tarvittavat säädöt hyvin käsillä ja helppo tehdä. Säätöjä ei ole monesti muilla merkeillä tarjolla ainakaan yhtä helpolla tavalla. Lähes ikuinen laite jota "rasittaa" DJ- maine hifipiireissä. Ei kai legenda kuolemassa ole?? Ei ole kauan kun SL 1200 MK6 oli tulossa julkaisuun.


T.JH
 
Kyllä mää vaan Teknarin ottaisin ja otankin vielä, koska se olisi varsin passeli peli varsinkin kokoelmassa olevien seiskatuumaisten singlejen soitteluun. Tuolla Vinyl Asylumissa on paljon ihan ei-DJ-porukkaakin, joka vannoo laitteen nimeen. Varsinkin modauksilla. On kyllä käyttäjäystävällisin levari mitä on, ihan pelkästään siinä on syytä arvostaa.
Noh, tosin tällä hetkellä ei olisi edes tilaa mihin tuon sijoittaisin. Mutta kyllä ehdottomasti SL12XX kakkoskoneeksi joskus sitten.
 
Juu, täällä on teknari (mk5) käytössä kohtuullisella denonin DL-103r rasialla. Ei raskainta highendiä, mutta pistää kyllä tonnin hintaluokassa kampoihin fiinimmiksi mielletyille merkeille. Mittakaavaedut ainakin toteutuvat valmistuksessa. On aiempaan projectin RPM rimpulaan verrattuna aivan omaa luokkaansa.

Käytettävyys on kohdallaan, pysyy säädöissään ja äänikin miellyttää omaa korvaa. Kun vinyylit sisältävät jokin verran tuota 45 nopeutta eivätkä ole aina parhaita mahdollisia äänityksiä (paljon reggaeta) teknari on hyvä vaihtoehto.. Niin, kyllä se jazzkin soi kivasti:)

No kyllä rahalla aina paremman soittimen saa, mutta teknarissa ei ole mitään vikaa halpaan hintaansa nähden.

http://hififorum.knaak.dk/ht/teknari 002.jpg
http://hififorum.knaak.dk/ht/teknari 005.jpg

edit. kirotusvirhe
 
Levysoittimia näyttää maailmalla löytyvän, tässä yhden jenkkisivuston tarjontaa.
Audio Technica
Denon
Goldring
Music Hall
Numark
Sota
Thorens
VPI
http://www.lpgear.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=LG&Category_Code=TURN



Zuschauer sanoi:
Itselleni iski myös joku aika sitten kamala vinyylikuume päälle. Ikänä ennemmin en ollut levyjä pyöritellyt muuta kuin 'lelu soittimilla'. Satuinpa onnekseni bongaamaan huutonetistä Pro-Jectin 6.1 pyörittimen goldringin äänirasialla. Kaikenkaikkiaan ihan mukava ostos. Ääni on oikeastaan parempi kun uskalsin odottaakkaan. Vinyyli tuo mukavasti perspektiiviä ja nostalgiaa Hifi harrastamiseen.
Tuo samainen Thorensen oli myös itselläni mielessä, mutta päädyin Pro-jectiin ,koska itseäni miellytti enempi 6.1 jousitettu runko.

Jokohan tämä on mennyt? (Ei vastannut yhteydenottooni, jonka lähetin jokunen päivä sitten.) http://www.hifimaailma.fi/foorumi/viewtopic.php?t=1211
 
Itselläni on Pro-ject 1Xpression ja Sumiko blue point no2 vienyt ilon CD:n kuuntelusta. En ole hetkeen enää hopeakiekkoja ostellut. Realiteetit tulee sitten tietysti jossain välissä vastaan, kun kaikkea ei vieläkään julkasta vinyylinä. Tulevaisuus näyttää... Sitähän on mualimalla pähkäilty, että se on CD joka katoaa, ja vinyyli jää. Oliskin hauskaa kun kaikesta viimesten 15 vuoden aikana julkastusta ruvettais tekemään uusintapainoksia vinyylinä. Ois oikeestaan saatanan hyvä!

Sen verran olen kuullut regasta, että jossain ihan halvassa mallissa olis ollut joku pökkelö kiinnitys moottorille. En käy tietämään. Debut soi hintaisekseen todella hyvin, jopa vakiorasialla. Eikä siinä nyt mikään onneton varsikaan ole. Kaverilla tuommoinen on ja pieksee huonollakin RIAA:lla sen sonyn CD:n mikä sillä on.
 
Minulle on tarjottu Regan P2:sta high output MC tyyppisellä rasialla (ilmeisesti joku Dynavectorin malli). Voinko kytkeä tuon yhdistelmän vahvistimeni phono-liitäntään jos se on optimoitu MM-tyyppisille rasioille (kuten stereophile väittää), vai tuleeko ongelmia?
 
Sun vahvistimen mm-otossa ei riitä vahvistus (gain). Yleensä tarvitsisit sitä vähintään +20 dB enemmän. Lisäksi mm on standartoitu 47 kOhm, mc-rasiasi saattaisi toimia optimaalisemmin paljon pienemmällä kuormituksella, esim 200 Ohm. Ei tule toimimaan hyvin.

EDIT: Anteeksi, tuossahan luki High Output - nämä toimivat mm-liitännän kanssa, ainakin melko hyvin.
 
Tässä on lainaus Stereophilen mittauksista, jos siitä on yhtään apua:

"The input impedance was higher than the specified 47k ohms over most of the audioband, at 97k ohms, though this dropped to 43k ohms at 20kHz. The voltage gain was 37.9dB, suggesting that the input is optimized for high-output moving-magnet cartridges. Reinforcing this impression was the phono stage's superb overload margins: no less than 28dB in the bass and midrange, and even 27.35dB at 20kHz (all figures ref. 5mV at 1kHz)."
 
Back
Ylös