Levysoittimen valinta ongelmia

Knight Rider

Käyttäjä
Liittynyt
27.8.2006
Viestejä
976
Kaupunki
Mikkeli
Paljon on ollut viime aikoina puhetta levysoittimista. Itse olen pitänyt levyjen kuuntelusta taukoa varmaan ainakin 10 vuotta, mutta nyt alkaa taas kiinnostamaan uudelleen. Eli tarkoituksena olisi hommata sellainen aika edullinen soitin (ei välttämättä kuitenkaan halvin mahdollinen) jolla pääsee hyvin alkuun ja jota on ehkä mahdollista päivittää tai twiikata myöhemmin jos tarvetta ilmenee. Ideana olisi ostaa ensin pelkkä soitin äänirasialla varustettuna, ja kokeilla miten soundaisi DK:n phono-liitännällä. Sitten myöhemmin hommaisi erillisen RIAA:n. Niitäkin kun on paljon eri merkkejä ja malleja niin olisi varmaan syytä vertailla ensin kotona.

Onko tuo Pro-Jectin Debut III nyt sitten ainut järkevä valinta jolla pistää homma pyörimään vai ovatko Goldringin GR1.2 tai Regan P1 yhtä varteenotettavia vaihtoehtoja? Vai kannattaisiko sijoittaa hieman enemmän ja hypätä suoraan seuraavalle portaalle? Nälkä kasvaa kuitenkin syödessä. ;)

Miten kun tuollaista edullista soitinta on ostamassa, pääseekö niitä täällä pääkaupunkiseudulla missään kuuntelemaan ja vertailemaan? Kannattaako ostaa käytettyä? Miten pitkään äänirasiat ja neulat yleensä kestää?

Paljon on nyt kysymyksiä, mutta vastatkaa mihin pystytte. Kiitos ja kumarrus jo etukäteen kaikille vastaajille. ;)
 
Mä nyt en vastaa mihinkään, mutta kovasti kiinnostaisi myös itseäni laadukas levysoitin. On mulla tuo telefunkeni, mutta se on vähän koristeeksi vain, kuten saman merkin magnetofonini. :)

Regaahan "jätkät" suositteli mulle aikoinaan aloittamassani threadissa, mutta antaa tulla vain ehdotuksia!

Matti.
 
Siinä budjettilaite, käytetty siis ja vanha. Hyvin pelaa, mutten osaa vertailla. http://www.vinylengine.com/library_model.php?make=Luxman&selected_model=PD 284

Ja onhan ko. merkillä kalliimpiakin. Nuo halvimmat Luxmanit maksanevat siinä 150-250 euroa ja ovat keskenään melko samankaltaisia. Luxmanin äänivartta olen kuullut kehuttavan. En tiedä mitä täällä sitten ollaan siitä mieltä.

Jaa niin, Goldringin halvinta katselin Kruunuradiossa. En sitä halunnut. Vasta yksi tonnin soitin olisi kelvannut, mikä oli ikkunassa. Mutta minä olenkin vain tällainen katseella valitsija. Enkä yleensä uutta ostakaan, se on erittäin harvinaista.
 
Itsekin olen leikitellyt ajatuksella uuden LP-soittimen hankinnasta. Ominaisuuksien ja hinnan puolesta hyvältä vaihtoehdolta vaikuttaisi Pro-Ject Xpression II. Olisiko tämmöinen hyvä ostos? Mikä olisi sopiva rasia ja RIAA-korjain tämän kaveriksi?
 
Ritariässä, alkuun pääset aivan hyvin niin perus-regalla, goldringilla kuin pro-jectillakin. Luulen että tuo rega P2 ja goldring muistuttavat aika paljon toisiaan, mutta en väitä että ovat samanlaisia.
Eiköhän noissa em. perusmalleissa se tärkein äänellinen ero ole rasia, joten vaikka sen perusteella valkkaat.
Rega voi pitää hintaansa vähän paremmin käytettynä, mutta on uutena taas hieman kalliimpi investointi.

Eli kunhan jonkun ostat ja ihmettelet että jaksatko niitä vinyylejä pyörittää niin siitä sitten voi päivittää parempaan jos tarvitsee.
Sillävälin muutama levykin on jo varmaan kertynyt.

Ihan sama minkä ostat, mutta suosittelen ostamaan. :)
 
Mono sanoi:
Eli kunhan jonkun ostat ja ihmettelet että jaksatko niitä vinyylejä pyörittää niin siitä sitten voi päivittää parempaan jos tarvitsee.
Sillävälin muutama levykin on jo varmaan kertynyt.

Ihan sama minkä ostat, mutta suosittelen ostamaan. :)
Tämä on ihan totta, itse hommasin tuon debut III:sen muutama viikko sitten ja hyvin tuolla on päässyt alkuun. Todella positiivinen yllätys oli äänenlaatu, nimittäin muistot vinyyliajalta sisälsivät vain rätinää ja pauketta. Näin vanhempana osin nostalgiasyistä ja muutaman kaverin suosituksesta ostin soittimen ja yllätyin todella positiivisesti. Vinyyli soi hienosti ja nyt on hirveä hinku kartuttaa levyvarastoa.

Kunhan levyjä kertyy enemmän ja nykyisen soittimen rajat tulevat vastaan niin voin harkita kalliimpaan pyörittimeen siirtymistä. Tuon debutin saa myytyä varmaan kohtuuhinnalla eteenpäin ilman suuria rahanmenetyksiä ja näin ollen tuo on ihan järkiostos.
 
Minulla on tällä hetkellä kans tuo dedut III ja E tai olla lopussa eli sillä loppukatkaisulla. Sen verran olen sitä viritellyt, että hommasin siihen ortofon OM 20 super rasian. Parannus oli kyllä huomattava siihen vakiorasiaan nähden.

Neulaa säätelinkin sitten 2 kuukautta kunnes tajusin, että pyörillä oleva levarin alusta oli liikkunut noin 5 cm siitä mihin olin sen alun perin laittanut. Tämä oli aiheuttanut sen että levari ei ollutkaan enään passissa. vinyylit, missä oli joku hidas kappale sisäringillä niin kuului kappaleeseen kuulumatonta kolahtelua. Säädin neulan melkein "hengiltä" ennen kuin hoksasin hakea passin uudelleen paikalle. No vajaa kymmenkunta käyntikorttia soittimen toisen puolen jalkojen alle, niin kolahteluista ei ollut enään tietoakaan. TArttee varmaan ruuvata noi pyörät tuosta tasosta pois niin ei tartte säätää uudelleen kerran kuussa.

Perhana että osaavat olla herkkiä vehkeitä.

Jyri
 
Samaa mieltä kuin Mono: levysoittimen hankkiminen kannattaa.

Itse metsästelin muutaman kuukauden ajan sopivaa, ja pohdin niin Pro-jectin Debut III:ta, Rega P1:tä, Goldringia kuin käytettyjäkin (Jani P:llä olisi ollut hieno Pro-ject, mutta valitettavasti meni yli budjetin). Lopulta löysin aivan lähikulmilta jokusen vuoden vanhan Rega Planar 3:n eikä ainakaan parin viikon pyörittelyn perusteella tarvitse ostosta katua.

Esimerkiksi Paul Simonin 'Graceland' ei cd:ltä kuulosta oikein miltään, mutta lp:llä se on mannaa, vaikka vanhana radioaseman levynä vähän raksuu ja poksuu. Eron soundissa -parempaan suuntaan- on huomannut fiksumpi puoliskonikin, jonka auktoriteettia en ala kyseenalaistaa.

Hifimaailman sivuilla näkyy olevan jokin Thorens kaupan, olisko siitä mihinkään?
 
Itselleni iski myös joku aika sitten kamala vinyylikuume päälle. Ikänä ennemmin en ollut levyjä pyöritellyt muuta kuin 'lelu soittimilla'. Satuinpa onnekseni bongaamaan huutonetistä Pro-Jectin 6.1 pyörittimen goldringin äänirasialla. Kaikenkaikkiaan ihan mukava ostos. Ääni on oikeastaan parempi kun uskalsin odottaakkaan. Vinyyli tuo mukavasti perspektiiviä ja nostalgiaa Hifi harrastamiseen.
Tuo samainen Thorensen oli myös itselläni mielessä, mutta päädyin Pro-jectiin ,koska itseäni miellytti enempi 6.1 jousitettu runko.


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Thorens 316-, 318-, 320-sarjan soittimet ovat kaikki jousitettuja, poiketen kierrejousitetusta 160-sarjasta ovat lehtijousitettuja.

Torvihörhö
 
Kuinka pitkälle esim. tuota Pro-jectin debut III:sta sitten pystyy päivittämään pelkällä rasian vaihdolla? Ts. missä vaiheessa tulee se raja vastaan että rasian vaihto ei enää autakaan vaan muut tekijät (rungon jäykkyys, äänivarsi, vetokoneisto, tärinänvaimennus, jne.) verottavat ääntä? Voiko äänirasioita vertailla muuten kuin kuuntelemalla? Onko kalliimpi yleensä parempi tai laadukkaampi?
 
Ritari Ässä,

Project on halpa levysoitin, joten älä odota liikoja siltä. Tuskin siihen kannattaa mitään Dynavectorin 17D rasiaa tai Lyra Doriania laittaa.

Torvihörhö
 
pmutanen sanoi:
Ritari Ässä,

Project on halpa levysoitin, joten älä odota liikoja siltä. Tuskin siihen kannattaa mitään Dynavectorin 17D rasiaa tai Lyra Doriania laittaa.

Torvihörhö

Sitä minä vähän ajattelinkin. Ilmeisesti Debut III on hinta/laatu suhteeltaan erinomainen, mutta huipulle on kuitenkin pitkä tie kuljettavana. :-\
 
Ritari ässä,

Itse hankkisin mielummin vaikka jonkun Regan P3 tai halvan Michellin tecnodecin vaikkapa AT:n ysiviitosella. Minulle tuo ysiviitonen ei ole tuttu, mutta vastaava Linnin versio vieraili aikoinaan systeemissäni, eikä se vieraanuutanut minua vinyylistä. Regan vivun voi johdottaa uudestaan, jolloin laakerointi herkistyy ja soundi paranee. Michellin technoarm muuttaa muitakin asioita.

Anyway, jos ajattelet kulkevasi johonkin Dynavector Karat, Lyra Dorian suuntaan, niin soittimesi löytyy joko Michellin tai Regan mallistosta. Project on vain ylimarkkinoitua jargonia, poislukien heidän halvimmat soittimet, jotka tarjoavat hyvää ääntä hintaluokassaan missä ei pahemmin kilpailua ole.

Torvihörhö
 
pmutanen sanoi:
Ritari ässä,

Itse hankkisin mielummin vaikka jonkun Regan P3 tai halvan Michellin tecnodecin vaikkapa AT:n ysiviitosella.

Project on vain ylimarkkinoitua jargonia, poislukien heidän halvimmat soittimet, jotka tarjoavat hyvää ääntä hintaluokassaan missä ei pahemmin kilpailua ole.

Torvihörhö

Kiitoksia valistuksesta! Tarkoituksenani ei ole hommata heti kättelyssä mitään huippusoitinta, mutta sellaisen pelin ottaisin mielelläni jota ei tarvitse heti lähteä vaihtamaan tai päivittämään. Laiterumba ei jostain syystä oikein istu meikäläisen periaatteisiin. Kaikki ostamani laitteet ovat viihtyneet meillä aika pitkään. :D
 
Ritari Ässä,

Tee sitten seuraavasti, ota kuunteluun sekä Rega että joku Project ja päätä itse kumpi on se sinun soittimesi. Jos kauppiaasi ei tee sitä, niin teet väärän kauppiaan kanssa kauppaa.

Torvihörhö
 
Jos päädyn Regan P2:een tai P3:een niin minkälainen rasia noihin kannattaa laittaa, bias 2, elys 2 vai jotain muuta?
 
Knight Rider sanoi:
Jos päädyn Regan P2:een tai P3:een niin minkälainen rasia noihin kannattaa laittaa, bias 2, elys 2 vai jotain muuta?

Minkälainen levysoitinesivahvistimen tulee olemaan käytössäsi? MM/MC vai molemmat? Jos oikein olen ymmärtänyt, niin DK:ssa ei ole sisäistä levysoitinesivahvistinta.

Paljonko olisi rasian budjetti?
 
Perinteisesti halvoissa soittimissa on suosittu kohtuu halpoja MM-rasioita. Regan tapauksessa ensimmäisenä mieleen tulee tietysti nuo Regan omat rasiat, mutta onhan niitä muitakin vaihtoehtoja. MM-rasia on sikälikin helpompi, että myös kunnollisen ja edullisen riaa-korjaimen löytäminen sille on helpompaa. Joka tapauksessa noita rasia vaihtoehtoja on niin paljon, että tuskin niitä kukaan täällä on kaikkia kokeillut.

Torvihörhö
 
petri sanoi:
Minkälainen levysoitinesivahvistimen tulee olemaan käytössäsi? MM/MC vai molemmat? Jos oikein olen ymmärtänyt, niin DK:ssa ei ole sisäistä levysoitinesivahvistinta.

Paljonko olisi rasian budjetti?

DK:ssa pitäisi olla ihan kohtalainen MM rasioille optimoitu esivahvistin, joten sillä varmaan pääsisi alkuun. Kts. mittaustulokset:

http://stereophile.com/integratedamps/606dk/index4.html
 
Back
Ylös