Levysoittimen pakkaaminen lähettämistä varten

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 297
Kaupunki
Turku
Tähän ketjuun voisi kerätä vinkkejä ja huomioitavia asioita, kun luovutetaan levysoittimia Postin / Matkahuollon / muun kuriirin huostaan.

Levylautanen ainakin tulee irroittaa, paitsi niissä suoravetoisissa joiden synkronointi perustuu lautasen reunaa kiertävään magneettiraitaan. Miten suoravetoiset muuten? Välipyöräpeleistä ja hihnavetoisista aina lautanen irti ja erikseen hyvin pehmustettuna laatikkoon.

Äänivarren vastapaino ja muut painot täytyy aina irroittaa ja pakata erilleen. Äänivarsi itse pitää sitoa kiinnitystelineeseensä vai mikä sen nimi nyt onkaan.

Pölykansi tietysti irroitetaan, suojataan ja pakataan erilleen laatikkoon.

Mitä olen unohtanut tai mikä kaipaa tarkennuksia? Tämän ketjun lopputuleman voisi sitten vaikka kaupantekotilanteessa lähettää soittimen myyjälle pakkausohjeeksi.
 

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
10 228
Kaupunki
Kouvola
Irroittaisin aina levylautasen, vaikka siinä olisi se magneettiraitakin, ei kai se kuljetuksessa mihinkään häviä. Tämän olen sijoittanut paketissa aina alimmaiseksi, siis soittimen rungon alapuolelle, kääreinä olen käyttänyt sanomalehteä.
Tämän jälkeen suoravetolaitteissa teippaisin sen osan johon levylautanen tulee kiinni, esim. sp-10:ssä levylautanen ei kiilaudu keskitappiin kiinni vaan on yhdistetty moottoriin ruuvein, niin että se ei pääse pyörimään tai muutenkaan liikkumaan.
Jos äänivarsi on kiinteästi laitteessa niin pitäisi pölykannen paikoillaan, näin se suojaa äänivartta, pölykansi myös teipattu paikoilleen.
Ja sen verran vahva laatikko että kestää suuremmin notkumatta vaikka sen päälle tulisi tavaraa. Tuo on se helpoin keino saada kotiinsa rakennussarja, päälle tullut laatikko/keilapallo murskaa sisällön, mitä isompi soitin sitä hankalampi on pakata koska pinta-ala kasvaa.

Jos omistajalla ei ole taito näpeissä eikä levylautasta saa irti niin sitten sitä ahkerammin teippiä käyttöön että lautanen pysyy paikoillaan vaikka soitinta roikottaisi ylösalaisin.
 

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 297
Kaupunki
Turku
Tuo magneettiraita on sikäli hankala että se vioittuu herkästi, jonka jälkeen soittimella ei tee yhtään mitään. Usein tuo on kyllä sijoitettu lautasen sisäkehälle, mutta esim. tuossa Sony PS-X6:ssa raita on ulkokehällä eli arassa paikassa.

Hyvä huomio tuosta pölykannesta ja äänivarresta. Enpä tullut ajatelleeksi.

Pakkauslaatikon täytyy tosiaan olla jämäkkää tekoa eli ainakin kaksinkertaista pahvia. Alkuperäislaatikko on yleensä paras vaihtoehto. Pehmusteista paras taitaa olla muotoon leikattu vaahtomuovi, mutta olennaista on että sisältö on kaukana kulmista eikä pääse liikkumaan laatikossa.
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
17 617
Kaupunki
Tois pual jokke
Minäkin ottaisin aina sen levylautasen erikseen. Ja kun sen levylautasen pakkaa erikseen kunnolla paperiin ja vielä pahviin niin silloin siihen ei pitäisi sattua mikään.

Yhden levarin olen lähettänyt postitse. Alkuperäistä laatikkoa minulla ei ollut, mutta kääräisin muistaakseni sen lelylautasen erikseen pahviin tiukaksi paketilksi. Teippasin varren tiukasti paikalleen. Vastapaino ja mahdollinen antiskating paino erikseen pehmustettuun pussiin. Mielellään kaikki irto-osat melko tiukasti pussiin käärittynä. Kansi paikalleen ja kääräistään koko levari omaan pahviinsa tiukasti. Sitten iso pahvilaatikko, jonne vaikka sanomalehdestä kunnon pehmusteet alle, sitten edellä paketoitu levylautanen, siihen päälle taas sanomlehtimyttyä tms. ja levysoitin sitten siihen päälle. Lopuksi joka nurkkaan ja kulmaan melko tiukasti saikka sitä myttyyn rutattua sanomalehteä ja johonkin sopivaan reunaan omaan pakettiinsa käärityt pikkuosat.

Jos rasialle on tallessa oma laatikko, niin se kulkee turvallisimmin siinä. Jos ei ole, niin ehkä seuraavaksi paras paikka on se varren päässä neulasuoja paikoillaan. Ja siis se varsi pitää olla teipattuna paikalleen.
 

Karantz

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.9.2008
Viestejä
121
Kaupunki
Vihti
Silmä aukin ohje on toiminut hyvin. Ainakin USA:sta, Hollannista ja Saksasta levarit ovat tulleet ehjinä perille tällä reseptillä.
 

HiFi

Käyttäjä
Liittynyt
14.4.2008
Viestejä
886
Kaupunki
Helsinki
Jos alkuperäistä laatikkoa eikä styrokseja ole tallella, niin esim. Dellin tai muun pc valmistajan serverilaatikko on mitoiltaan aika sopiva.
Itselläni on kellarissa pari tällaista laatikkoa varalla. Kannattaa kysyä laatikkoa pc liikkeistä tai firman IT yksiköstä. Pahvikin on todella tukevaa tavaraa näissä.

Levylautanen irti, suojaa sen ja laittaa rungon alle, näin se ei irtoa kuljetuksen aikana. Pölykansi kannattaa irroittaa ja suojata se. Jos äänivarsi on irroitettavaa mallia, niin se irti ja omaan pakettiin tai samaan laatikkoon hyvin pakattuna.

Pehmusteita ei kannatta säästellä, mieluummin liikaa eikä liian vähän. yhden levarin aikoinaan lähetin näin, laitoin pieniä tyynyjä, styroksia ja kuplamuovia runsain mitoin joka paikkaan. Levari ikäänkuin kellui tukevasti pehmusteiden välissä/sisässä. Soitin meni uudelle omistajalle virheettömänä.
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
17 617
Kaupunki
Tois pual jokke
Tiivistettynä kaksi tärkeintä asiaa:
- Pakkaukseen ei saa jäädä tyhjää tilaa, jonka ansiosta tavara(t) pääsee hölskymään laatikon sisällä. Silloin todennäköisimmin syntyy vahinkoa.
- Laatikon pitää olla riittävän vahva kantamaan ulkoista kuormaa ja kolhuja.
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
^ ensimmäiseen kohtaan tarkennukseksi - tavara on pakattava sen verran napakasti, ettei ole väliä mitenpäin se laatikko käännetään, tai mille syrjälle se pudotetaan. Sillä niin todennäköisesti käy.
 

pyorahullu

Käyttäjä
Liittynyt
28.10.2008
Viestejä
2 261
hei
Sain levarin ranskasta ja se oli pakattu seuraavasti
1. puulaatikko
2. laatikon pohjassa reikä ja tähän reikään oli pultattu levylautanen kiinni. itse runko oli tämän päällä kuplamuoviin käärittynä ja tietysti vällyjä paljon sekä päällä, että alla. kansi oli tietysti irrotettu ja kääritty erikseen. Litkut oli erillisessä pullossa (michell hydr ref) ja tietysti laatikon kansi puuruuveilla kiinni. Ja päällä tietysti tarrat varovasti särkyvää tms. EI HUOMAUTETTAVAA
Voila!
 
Ylös