Levysoitin takkuilee, apua!

Kls

Käyttäjä
Liittynyt
2.11.2008
Viestejä
718
Joo-o. Soitin siis ei osaa pitää pyörimisnopeutta kohdallaa, vaan se vaihtuu kokoajan. Varmaankin jokin moottorin tahtia ylläpitävä osanen risa, mikä avuksi? (Haen siis halpaa ratkaisua ennenkuin se sitten lähtee korjaukseen)

Levysoitin on Pioneer PL-120 Turntable.

Kiitos näin etukäteen.
 
Onkos toi hihnavetoinen?
Kuullostaa jo parhaat päivänsä nähneeltä hihnalta.

Ongelma voi olla myös näin äkkiseltään ajatellen likainen koneisto, vetopyörä irti akselistaan
tai moottoririkko. :-\
 
Hihna on upouusi, eli se ei ainakaan luultavasti ole hajalla. Tänään sen sinne laitoin. Likainen koneistokin on suljettu pois, kun tänään pyyhin pölytkin hihnan asennuksen yhteydessä. Vetopyöräkin näytti olevan kunnossa, mutta moottorista en sitten enää tiedä.. Pitänee varmaan sitten asiantuntialle kuskata. :(
 
Onkos tuo sellainen puukoppainen 70-lukuinen peli? Aika vähän vikapaikkoja tuossa. Ei pitch controlia, ja taitaa nopeudenvaihdinkin olla hihnan mekaaniseen siirtoon perustuva? Moottori...
 
Siis tässä on painonappi, missä on valittavana 33½ krs/min, tai 45 krs/min.
 
Kuulostaa samanlaiselle ongelmalle kuin minulla oli Luxmanissa, joka tosin oli suoravetoinen, nopeudenvaihtelun syyksi paljastui hapettuminen virtakytkimessä. Vika oli helposti todennettavissa paikantamisen jälkeen, virtakytkintä on-asennossa nykimällä sai vauhdin vaeltamaan välittömästi.
 
Kls sanoi:
Siis tässä on painonappi, missä on valittavana 33½ krs/min, tai 45 krs/min.

OK, noi painonappikytkimet on kulutustavaraa. Huoltoon.
 
Juu. Kiitos vaan.

E:Tutkin asiaa hieman lisää: tuosta taitaa olla neulaputki hajalla, ja tuo vanha neula pomppii levyn pinnalla. En ihmettele vaikka se olisi luonut tämän ärsyttävän vian. Huomenna laitan siihen uuden äänirasian ja neulan, katsotaan toimiiko. Sitten vien sen korjaukseen..
 
Kannatta voidella moottorin laakerit, alapuoli vaan auki, parilla ruuvilla laakeripesä irti ja öljyä laakeriin ja kiinni. Yläpuolen laakeriin saa öijyä yläpuolelta, siitä hihnapyörän alta, muistaakseni lukeekin "oil". Itse olen käyttänyt aivan tavallista synteettistä moottoriöljyä.
 
Back
Ylös