Levysoitin - aktiivikaiuttimet, miten?

yottabyte

Käyttäjä
Liittynyt
14.4.2010
Viestejä
13
Olen aina kuvitellut, että aktiivikaiuttimet sisältävät myös jonkinmoisen etuastesydeemin, että osaavat ihan suorilta vahvistaa mitä vain audiosignaalia. Ostin tänään levysoitiimen, ja soi älyttömän vaimeana noiden kajareiden läpi. Jos olen puolimatkassa soittimelta kajareille niin musiikki "kuuluu" itse levysoittimestä melkein yhtä kovalla kuin kaiuttimista (kun volumea kajareista reilusti). Myöskään kuulokevahvistin ei antanut oikeasti kuuluvana luureille tuota vinyylin signaalia. Onko nyt niin, että tarvitsen vielä väliin erillisen etuasteen vai onko mahdollisesti soittimessa vikaa? Myyjä soitti ostaessa näytiksi jotain ja kyllä siitä jotain möykkää ainakin lähti. Kaiuttimet KRK Rokit Powered 6 ja soitin Sony PS-LX410. Anti-Skatingiin jo satuin, mutta melko tarkasti asetin alkuperäiselle kohdalle.
Kiitos avusta!
 
Hmm... mites esimerkiksi tuommoinen Audinst HUD-MX1:n esivahvistuspiiri. Mitä RIAA käytännössä tekee eri tavalla kuin jokin muu vahvistava laite. Olisi älyttömän suuri plussa jos vahvistus voisi tapahtua laadukkaasti samalla laitteella kuin D/A-muunnos.
 
yottabyte sanoi:
Mitä RIAA käytännössä tekee eri tavalla kuin jokin muu vahvistava laite.


Ei paljoakaan ;)
300px-RIAA-EQ-Curve.svg.png


Levysoitinesivahvistin eli 'RIAA-korjain' on ihan erityinen äänirasialle sovitettu värkki, ja tarvitset sellaisen.
 
Juu, onko noita ostaessa mietittävä erityisiä yhteensopivuusseikkoja? Vissiin tuon korjauksenkin kanssa voisi ruveta hifistelemään, mikä ei varmasti kuitenkaan ole 50 euron soittimen kanssa järkevää. Jos lähtee liikkeelle asenteella 20-30 eurolla käytettynä, niin saako kuuntelukelpoisen värkin?
 
Pahoittelen uudesta viestistä, ei antanut enää muokata edellistä...

TC750-korjain ostettu. Mites nuo neulat ja äänirasiat... Katselin, niin tuohon saa tuota XL-250G-rasiaa vain ulkomailta postituksineen likimain itse soittimen hintaan, en löytänyt neulaa erillisenä. Mitenkäs, jos vaihtaa koko äänirasian niin ovatko nuo mitenkään standardisoituja, vai pitääkö tuon olla juuri Sonyn äänirasia nimenomaisesti tälle soittimelle?

Maksoin alunperin Pioneerin PL4:stä Audio Technican äänirasialla 55 euroa, luin ko. soittimesta AudioKarman foorumeilta lupaavaa juttua. Tuossa nopeus kuitenkin mahdollisesti reistaili niin myyjä antoi Sonyn soittimen samaan hintaan. Nyt alkoi yleisesti epäilyttämään tämä vaihdos, mielipiteitä?
 
Haku XL-250G tuuppaa tuollaisen kuvan - onko rasiasi kuvan mukainen?

sony_xl250g.jpg


Tuossa näyttäisi olevan P-Mount (T4P) -kiinnitys, eli rasia on korvattavissa. Sony on myös käyttänyt omia kiinnityksiään, joten toivottavasti kyse ei ole sellaisesta tapauksesta. Kuvan rasiaan löytyy myös neulaa esim. Tonarin luettelosta, hinnat kolmenkympin kantturoissa.
 
Mallas sanoi:
Haku XL-250G tuuppaa tuollaisen kuvan - onko rasiasi kuvan mukainen?

sony_xl250g.jpg


Tuossa näyttäisi olevan P-Mount (T4P) -kiinnitys, eli rasia on korvattavissa. Sony on myös käyttänyt omia kiinnityksiään, joten toivottavasti kyse ei ole sellaisesta tapauksesta. Kuvan rasiaan löytyy myös neulaa esim. Tonarin luettelosta, hinnat kolmenkympin kantturoissa.

Juu kyseessä on epäilemättä kuvan rasia. Soittimessa on tarrakin "T4P", satuin juuri osumaan ketjuunkin tuosta. Rasia ja neulahan ovat suunnilleen samoissa hinnoissa, myydäänkö kuitenkin rasian kanssa yleensä myös neula? Niin ja eikös tuo Tonarkin ole maailmanlaajuinen, lykkäävät toimitettuna 20-30 euron postikulut?

Edit: Jos ei ole yhteensopivuusongelmia, niin tuollainen Shuren M92E olisi vissiin ihan ok päivitys Sonyn äänirasiaan kun tulee aika vaihtaa? Jos tähän soittimeen ylipäänsä kannattaa tuon 30-50 euron verran sijoittaa
 
Back
Ylös