Levy sanoo snap-crackle-pop

Mika

Käyttäjä
Liittynyt
3.2.2009
Viestejä
818
Moi,

Tässä päivän (yön) toinen thread-avaus. Löytyipä vaimon kokoelmista vanhaa Bachia, joka räpsi simona. Levy näyttää päällisin puolin aika hyvältä ja käytin sitä vielä disco-antistatin läpi. Silti räpsettä on jatkuvasti. Entinen LP?
 
Johtuu varmaan sisäpussista, tai sisäpussittomuudesta. Voi olla myös sähköistynyt. Tuota levyä voi kevyesti hankata villasukalla urien suuntaisesti. Soittaminen poistaa myös ko. ilmiötä. Kuollut formaatti, minkäs teet. Varsinkin klassisen musiikin tuotoksissa tuo on sietämätöntä, vaikka ko. ilmiö on varsin sietämätöntä millä genrellä hyvänsä ja siksi täällä ei vinyylejä kuunnellakaan.
 
Seppo Seppo, etkö ole vieläkään oppinut ? Musiikkiahan sinun pitää kuunnella. :D

Sorry OT, mutta kokeile pestä muutama kerta, jos vaikka levyn saundit paranisi.
 
Entäs jos levy sanoo klonks-klonks tai knock-knock? Tällaisen ihmeellisen koputtavan äänen olen kuullut omassa setissäni hiljattain sen jälkeen kun vaihdoin uuden äänirasian. Kelasin että haluaako levarini kysyä minulta onko ketään kotona. No ei tietenkään ole, pää on tyhjää täynnä mutta silti kyllä toi ihmetytti. Olinko sössinyt jotain, oliko joku säätö mennyt pieleen? Ääni kuulosti mekaaniselta klonksutukselta, aivan kuin jokin mekaaninen juttu olisi pielessä. Ja kumminkin muuten yleissoundi oli oikein hyvä. Ihme homma. Mutta sitten ajattelin että olikohan äänivarsi vain liian löysästi kiinni ja kiristin ruuvia ja kas - klonksutus hävisi, ainakin toistaiseksi. Ei kai koko hommassa muuta häikkää ollut koska soundi on niin kertakaikkisen mainio. Tää on ihana tää Ortofon, tämän kummempaa en tarvitse kuuna päivänä.

Tarinan opetus? Se, että herkkiä kapistuksia ovat nämä vinyylikieputtimet, jopa helppokäyttöiset japsisuoravedot. Asioiden täytyy olla kunnossa jotta homma pelaa.
 
kronos sanoi:

Tuota mallia en ole kuulut, mutta 20 ja 30 antaa kyllä sellaista esimakua, että voisin kuvitella viettäväni hyvän aikaa kylla tuon hankintasi kanssa. Joskus aina mietin, että pitäis tuota ehkä kopasta tuossa NAssissakin. En ole sitä ikinä vielä kuullut alle tonnin askilla tätä myllyä, mutta tuo tekis mieli kyllä kuulla.

Jyri
 
Joo, nämähän ovat aina semmoisia juttuja että eivät selviä muuten kuin kokeilemalla. Ei se mitään todista että jossain toisessa soittimessa joku rasia toimii jos oma soitin (lähinnä varsi) on erilainen. Ehkä omassa ei toimikaan. Tai päinvastoin: jossain toisessa ei toimi mutta omassa toimii. Vain omassa kokeilemalla asia selviää.

Mutta mulle tässä on kaikki tarpeellinen: laadukas jämäkkä ja tuhti basso (silloin kun semmoista vinyylille on kaiverrettu) ja diskanttikin on oikein hyvä. Kyllä näin hieno hionta vaan näyttää kyntensä tämmöisessäkin rasiassa, niin se vaan on. Tämä Ortofonhan on varsinainen rytmirasia eikä missään nimessä tarjoile verhoutunutta soundia. En edes tiedä mitä tulisi jollain hirvittävän kalliilla rasialla lisää. Kenties vielä tarkempaa erottelua - näin voisi ainakin arvailla. Mutta tämä taso riittää meikäläiselle. Vinyylisetti on nyt siinä kuosissa ettei sille tee mieli tehdä yhtään mitään, siihen en katso mielekkääksi upottaa lisää rahaa vaan ne menevät kyllä jatkossa vinyylilevyihin.

Tää nyt vaan on meikäläisen rasia eikä mitään hajua tykkääkö joku muu. Ja vaikkei tykkäisikään niin so what.
 
Back
Ylös