Lenco L-75 + Ortofon AS-212

usvamets

Käyttäjä
Liittynyt
11.3.2009
Viestejä
90
Kaupunki
Tampere
Tuli rakenneltua tällainen. Nyt tähän pitäis löytää kunnollinen äänirasia.
Olisiko kellään ehdotuksia?

Description
The AS-212 represents the highest degree of precision in the field of tone arms.
In the design and construction of the AS 212 the aim was to make a tonearm easy to operate, and with the highest degree of quality, selecting the best materials for the parts involved.
The arm will match all kinds of turntables and cartridges well, and will guarantee you a perfect operation for years.
Specifications
Total length: 295mm
Effective length: 228mm
Pivot to spindle: 212mm
Overhang: 16mm
Offset angle: 22.7 degrees
Effective mass: 12-18g (depending on position of counterweight)
Pivot friction: 20mg (horizontal), 10mg (vertical)
Tracking force range: 0-2g (3g cartridge), 0.5-6g (8g cartridge)
Height adjustment: 32-55mm
Diameter of arm base: 26.5mm
Total weight: 365g
 

Liitteet

  • SUC52346.JPG
    SUC52346.JPG
    209,3 KB · Katsottu: 70
SPU. Niitähän saa taas jos jonkimmoisina versioina.
Tuo AS212 on muistaakseni massaltaan aika järeä vipu. Se ainakin kannattaa ottaa rasiaa valitettaessa huomioon.
 
..tai sitten tietty "demoni". ( Denon DL103 t. variantit )
 
Terve usvamets,

En osaa auttaa rasian valinnassa, mutta kysyisin päin vastoin sinulta hieman apua.

Itselleni on tulossa Lenco L75 tällä viikolla. Olen kaavaillut siihen plinttiä ja mahdollisesti Regan vartta tai jopa käytettyä Linnin vartta.

Jos sinulla on aikaa ja resursseja, niin minulle olisi tosi opettavaista kuulla pieni kuvaus tekemästäsi projektista. Olisi myös hyödyllistä nähdä mahdollisesti tekovaiheessa otettuja kuviakin. Jos haluaisit kertoa soittimestasi ja sen mahdollisista sudenkuopista vähän niin olisin tosi kiitollinen, sillä olen ryhtymästä juuri samaan puuhaan.
 
^

My5€cents: unohda Rega+kloonit.
Lencoon Scheu Classic MkII 12"+DL103. Toimiii kun tauti, kokeiltu on. ( Mut ensin se plintti. )

L75:a tais olla kahtaa mallia vetopyörää: muovista ja metallirunkoista,. Metallinen=good, muovinen ei niinkään. Mut noita saa nykyään upgradeina. (Sitoumuksestta, en oo ihan varma koskiko tää L75:ä, L78:a vai mahdollisesti GL78:a.)
 
miksin sanoi:
My5€cents: unohda Rega+kloonit.

Kiitos neuvosta. Onko tuohon olemassa joku tietty tekninen syy, miksi Rega/Linn olisi huono valinta?

miksin sanoi:
L75:a tais olla kahtaa mallia vetopyörää: muovista ja metallirunkoista,. Metallinen=good, muovinen ei niinkään. Mut noita saa nykyään upgradeina. (Sitoumuksestta, en oo ihan varma koskiko tää L75:ä, L78:a vai mahdollisesti GL78:a.)

Kyllä se koskee ainakin L75:ttä. Varmistin että omani on nimenomaan metallisella välipyörällä. Koneen pitäisi olla myös hyvässä kunnossa.
 
Moi
Ortofonin varren pituus on sama kuin alkuperäisen varren eli 212 mm. Ei tarvitse tehdä uutta reikää runkoon. Joissakin Linneissä on muistaakseni myös sama pituus.

Regojen pituus on ainakin erillainen.

Laita yv:nä puhelinnumero niin soittelen ja kerron tarkemmin miten tein rungon.
 
Thrasymakhos sanoi:
Kiitos neuvosta. Onko tuohon olemassa joku tietty tekninen syy, miksi Rega/Linn olisi huono valinta?
...

Ei mitään tiettyä teknistä syytä.
( Paitsi että kaikki Linnin vivut on enemmä tai vähemmän tehty- niin, LP12:a varten, ja niiten sopivuudesta/toimivuudesta muissa pyöritttimissä on aika vahvojakin mielipiteitä. Joittenkin mukaan niitä on turha käyttäää missään muussa soittimessa, kaikken jyrkimmät ovat sitä mieltä että niitä ei sais käyttää missään soittimessa. Tässä yhteydesä jostain syystä usein mainitaan ITTOK.)
Omat kokemukset Regan Bulkki-RB250:ä olivat vaan sen suuntaiset että en voi sitä oikein suositella kenellekään, enkä varsinkaan silloin jos edes harkitsee DL103:n tai varianttien käyttöä.
Itsellä ollut RB250:n, jota oli tarkoitus ruveta huvin vuoksi sitten päivitttelemään oli vaan niin lame. TD124+RB250- kombo jäi ihan joka rasialla ja eritoten DL103:lla!IMO aivan hiton selvästi kakkoseksi hyvässä iskussa tuolloin olleelle TD150mkII:e, alkuperäisellä "Das Kugelarmilla". ( IMO toi "Kugealrm" taitaa olla todella karusta ulkoasustaan huolimatta ihan hyvä vipu.)
Hinta-laatu-vääntö vaan noissa Regan perusvivuissa ei IMO ole kohdallaan, Ortofonin RF-229 asetti sitten riman suurin piirtein sinne päin mihin se kuuluu. Scheu maksaa enemmän, mutta IMO on monin verroin parempi.ainakin DL103:n kanssa.
Uudesta 301:ä ei oo sitten kokemuskia, mutta hiukan olen skeptinen senkin suhteen.
 
^ Voisiko hieman tarkentaa, en saa oikein selvää, mitä yrität perustella .


En toisaalta edes nähnyt yhtään teknistä syytä , miksi Rega/Linn on huono valinta. Molemmat ovat mielestäni laadun ja ominaisuuksien puolesta hieman kalliita, mutta merkistäkin pitää maksaa.
 
En kommentoi minkään varren paremmuutta suuntaan tai toiseen, sillä minulla ei ole niistään juuri lainkaan kokemusta.

Yleisellä tasolla puhutaan siitä, että vinyylisoitin on mekaaninen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksi absoluuttisella asteikolla ei ole välttämättä edes olemassa parasta vartta, vaan pitää aina kysyä, että paras varsi mihin pyörittimeen ja erityisesti minkä rasian kanssa. Oikeastaan sanot Miksin tuon saman kertoessasi, ettei Linn välttämättä toimi kuin Linnin omissa soittimissa. Tai ettei se tai Rega sovi Denonin rasioiden kanssa. Varsi pitää tosiaan valita pyörittimen ja lempirasian mukaan.

Linn tuli esille lähinnä siksi, että se on sattumalta saman pituinen kuin tuo alkuperäinen L75:sen varsi. Niinpä jos sellaisen saisi edullisesti hankittua jostakin niin sen voisi ruuvata suoraan kiinni tuohon ilman mitään porailuja. Näin sitä olisi helppo kokeilla jo ennen varsinaista plintin rakentamista, jolloin kuulisi sen että mikä merkitys tuolla plintillä on kokonaisuuden kannalta. Sillä on varmasti aivan ratkaiseva merkitys. Minulla oli kiikarissa yksi käytetty Akito n. 200:eurolla, mutta sepä meni jo sivu suun. (Tämä ei tietenkään ollut Suomesta.)

Regaa taas on kehuttu paljon Lenco Heavenissä tuon L75:n kanssa. Sillä on myös hyvä saatavuus Suomessa ja saa vaikka ihan uutena edullisesti. Sanotaan sekin että minulla itselläni ei ole valitettavasti rahaa ihan mahdottomasti käytössä tähän projektiin. Ainakaan aluksi :D Pitkällä tähtäimellä on mahdollista porata vaikka kaksi vartta kiinni tuohon pyörittimeen.

Sinänsä minulle ei edes tarvitse varsinaisesti perustella miksi 12" Scheu voittaa jonkun Regan halvan varren (tai mikseipä Linninkin). Tuo varren pituushan tuo jo pienemmän kulmavirheen ym. Scheun kohdalla vaan uuden varren hinta kipuaa aika korkealla (halvin malli 640 e) verrattuna tuohon Regaan. Mutta eipä se ole enää siinä vaiheessa ihme, jos melkein kolme kertaa kalliimpi varsi on parempi kuin tuo Rega RB250. En vaan tiedä miten Scheun varsia liikkuu käytettynä.

On silti hyvä tietää että joku on pettynyt tuohon Regan varteen - siinä voi itse säästää oppirahat.

Lisää vinkkejä otetaan mielihyvin vastaan!
 
Olen vääräuskoinen, sillä käytän vaihdellen Linnin Ittok ja Regan halvinta vartta TD124:ssa. Linnissä on Ortofon MC20 rasia ja Regassa Denon DL102 monorasia. Molemmat yhdistelmät toimivat ihan hyvin, tarjoavat hyvän hinta-laatu-suhteen ja ovat mielestämi parempia kuin SME 3009 S II tai Decca London varsilla, joista on myös kokemusta. Toki hiukan soinnikkaampaa ääntä toivoisin etenkin Rega+DL102 yhdistelmästä. 12" varsia en ole kokeillut, vielä. Ehkä tie vie siihen suuntaan.
 
Mulla on ollu ittok kiinni L75:ssä. vähän jouduin jyrsimään reikää suuremmaksi ja tietysti tekemään reiät kiinnitykselle. Saa helposti kiinni ja toimii hyvin eikä varsi tiedä mikä sitä lautasta pyörittää... on muuten ittok joutilaana laatikossa... ;) vink vink
 
Ostin tossa muutama viikko sitten Ittokin tuohon Lencoon, kun sain kohtuullisen edullisesti. Tosi hyvin se toimii tuossa L75:n perusplintissä. Sitä reikää nyt joutuu tosiaan vähän työstämään, mutta sain jopa VTA:n helposti kohdalleen. Kevään projektina on sitten pistää uusiksi koko plintti. Raskasta puista rakennetta olen tässä suunnitellut.

Miksin, kiitos tosi paljon tuosta vinkistä! Jätän siihen uuteen plinttiin tilaa myös Scheun / Jelcon 12" varrelle, jos satun saamaan siinä välissä uuden parempi palkkaisen työpaikan... Sittenpähän tulee sekin asia selville, että kumpi koulukunta itseä miellyttää, kun pääsee vertailemaan näitä juttuja tismalleen samassa rakenteessa. Ittok ainakin liitää tuossa lautasella melkoisen aineettomasti, mutta seurantakyky on silti hyvä. Askina on ihan perus AT95E. Myöhemmin sitten jotakin parempaa tilalle. Halusin kuitenkin päästä jo nyt tosissaan kuuntelemaan, koska muuten on mahdotonta tietää miten plintin muokkaus tosiasiassa muuttaa ääntä.
 
Thrasymakhos sanoi:
Ostin tossa muutama viikko sitten Ittokin tuohon Lencoon, kun sain kohtuullisen edullisesti. Tosi hyvin se toimii tuossa L75:n perusplintissä. Sitä reikää nyt joutuu tosiaan vähän työstämään, mutta sain jopa VTA:n helposti kohdalleen. Kevään projektina on sitten pistää uusiksi koko plintti. Raskasta puista rakennetta olen tässä suunnitellut.

Säädöt toimii ittokin kanssa todella hyvin, riittää joka suuntaan enemmän kuin tarpeeksi. (azimuth säätöähän tuossa varressa ei ole) Mulla on myös plintinteko suunnitelmissa, mutta olen vasta silmät avoimena katsellut vaihtoehtoja ja päässäni työstänyt ajatusta. Alkuvuodesta voi päästä jo tositoimiin ja se varmasti kannattaa koska toimivassa Lenco 75:ssä on todella potentiaalia. Itse olen suunnitellut laittavani Mission 774 varren Lencooni, tuo varsi oli minulle odotuksiin nähden wau efektin tuoja. Sinällään haasteellista minulle, mutta yritän johdottaa tuon uudelleen. http://www.vinylengine.com/library/mission/774-(original).shtml
 
Back
Ylös