Lehmann Rhinelander

  • Keskustelun aloittaja Ana
  • Aloituspäivämäärä

Ana

Käyttäjä
Liittynyt
29.11.2007
Viestejä
211
Onko kenelläkään kokemuksia, hyvää/pahaa sanottavaa kyseisestä vahvistimesta? En pikaisesti löytänyt siitä mitään juttua täältä.
 

Trilogy

Käyttäjä
Liittynyt
23.10.2009
Viestejä
374
Itselläni on pari kuukautta ollut nyt tuo käytössä HD600 kaverina. Verrokkina lähinnä ollut Lehmannin edeltäjä Pro-Ject Headbox mk2 (jonka myin jo pois) ja kuulokevahvistimella varustettu äänikortti Auzen Forte (ei oma). Noita kun pikaisesti vertasin niin oikeastaan eniten pisti silmään se tasapainoisuus jota Lehmann tarjosi HD600:n kanssa. Ei tullut rajuja korostumia ja HD600:n jokseenkin voimakas basso ei mennyt niin överiksi kuin mitä se tuntui Fortella ja Headboxilla tekevän. Ei ollut niin malttia sitten käyttää paljoa aikaa tuohon tarkempaan pyörittelyyn kuitenkaan. Kuitenkin melkoisen neutraali laite.

Käytännön jutuista se, mitä ei oikein spekseistä tule ilmi on, että nuo pohjan kumit ovat kyllä varmaan markkinoiden liukkaimmat ja laite ei ihan joka alustalla parhaiten pysy paikoillaan. Sinänsä tuo on myös kevyt verrattuna aiemmin omistamaani Pro-Jectiin. Myöskään tuo RCA-outin äänenvoimakkuus ei ole vakio vaan riippuu tuon äänenvoimakkuuspotikan asennosta samalla tavalla kuin kuulokkeiden kanssa (toimii siis esivahvistimena). Kun kuulokkeet laittaa kiinni niin RCA-out mutettuu. Tuo kytkin sitten taas pystyy mutettamaan Rhinelanderin outit ja se on jumpperoitavissa toimimaan niin että laitteessa on tuon RCA-outin sijaan toinen RCA-in jolloin kytkin on kanavan valitsimen roolissa. Jumpperoitavissa on myös tuon +6 dB esivahvistuksen sijaan +20 dB. Myöskään erillistä virtakytkintä ei ole ja tuossa palaa päällä ollessa sininen ledi...

Muuten varsin jämäkkä peli eikä noiden kosmeettisten juttujen lisäksi näillä referensseillä osaa tuolta enempää vaatia. Saas nähdä jos joskus kokeilen järeämpiä laitteita. Ehkä se nälkä kasvaa sitten... :)
 

Patu

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 669
Kaupunki
Helsinki
Isoveli Black Cube Linear on ainakin parasta mitä olen HD600:n kanssa kuullut.

Trilogyn kommenttien perusteella Rhinelander vaikuttaisi olevan soundillisesti hyvin lähellä BCL:ää. Senkuille tuntuisi mätsäävän nämä Lehmannit. Saksalaista yhteistyötä selvästikin. :)
 

Mazgurth

Käyttäjä
Liittynyt
5.4.2009
Viestejä
1 450
Täällä yökuuntelu hoidetaan Grado RS-2 + Rhinelander kombolla. Ihan mukava peli ja monipuolinen niinkin yksinkertaiseksi laitteeksi, Trilogy selvensikin asiaa jo.

Tarkoituksena kuitenkin vaihtaa tulevaisuudessa putkivehkeeseen, koska Rhinelanderin kanssa Gradojen diskantti on mielestäni vähän liian riipivä. Mutta Gradoissa tuota riipivyyttä esiintyy muutenkin, joten ei periaatteessa vahvaimen vika.

Veikkaisin olevan aika otollinen partneri Senkuille. Varmasti hintansa väärti vehje!
 

mavi

Käyttäjä
Liittynyt
9.12.2008
Viestejä
7
ei toimi AKG701 kanssa. Oli kotikuuntelus Lehmannin Linear ja Rhinelander. Linear oli "liian" analyyttinen noiden luurien kanssa, musiikki katosi johonkin taustalle. Rhinelander halpisversio Linearista, ei juuri hyvää sanottavaa. Voihan nuo toimia muiden luurien kanssa ihan ok.
 
Ylös