Lattiakaiuttimet

Hifimies

Käyttäjä
Liittynyt
30.6.2008
Viestejä
2
Elikkäs kotoa löytyy Yamahan RX-V550-vahvistin ja pääkaiutinbudjetti olisi n.1000 euroa.
Huone n.60 neliötä, seinät kipsilevyä.
Kuuntelen sekalaista musiikkia, enemmän tulee katseltua leffoja ja TV:tä.
Satelliitit ostan myöhemmin...
Haluaisin sellaiset pöntöt, että ne olisi vahvistimen kanssa "samaa tasoa" tai hieman paremmat(ei sikahintaisia ämyreitä, joista ei toistaiseksi hyötyä)
Kokemuksia kiitos!

Kysymys II:
"mustan pörssin spesialisti" sanoi että jos sijoittaa tarpeeksi laadukkaihin pääkaiuttimiin, et tarvitse keskikaiutinta??


Apuva!
 
Sellanen kapine tulis mieleeni, kuin Rega R3. Ei sekään kaikkea taida tehdä, mutta tuppaavat olemaan sellaisia musiikin ystäviä, Regat. Käytettynä sitten voi löytää vaikka ja mitä, esimerkiksi Gradientin Evidenceä, Amphion Creonia, paneelikaiuttimia kuten Magnepan ja kaikkea muuta kivaa.

Hyvä kaksikanavasetti kykenee loihtimaan miltei paremman tilailluusion kuin keskinkertainen surroundsetti. Varsinkin tuollainen perus-"kämmenenkokosetsatelliititjasuppari" -systeemi jää kauas taa. Akustiikkakin toki aina vaikuttaa tuon "äänikuvan" syntymiseen.

Eikä ehkä kannata sulkea poies myöskään parempia jalustakaiuttimia tuossa hintaluokassa. Esimerkiksi Elacin piskuinen 310.2 Jet ällistyttää joskus vähän kokeneemmankin. Ei uutena tosin ihan mahdu hintaluokkaan.

Ei muuta kuin kuuntelulle. Juuri tuo Rega, Dynaudiot, käytetyt Maggiet... Joku muuten taisi juuri kehaista jossain ketjussa jotain edullisempaa Tannoyta? Leffat ovat yleensä kaiuttimille helpompaa, kuin musiikki, joten kannattaa kuunnella huolellisesti kaikenlaisella kuuntelemallasi musiikilla. Jos ihmisäänet kuulostavat musiikintoistossa luonnollisilta, tokkopa ne leffakäytössäkään sen huonommat ovat. Ja niin edelleen...
 
Omalehmäosasto suosittelee luonnollisestikin Trianglea. Esim. Altéa menisi käytettynä tuohon budjettiin, jos sellaiset sattuisi löytämään. Vaan ei ole huono ostos uutenakaan, jos budjetti venyy sen verran.

Toinen vaihtoehto voisi olla Magnat Quantum 607. Menee uutena budjettiin ja tuottanee riittämiin ääntä noinkin isossa tilassa. Eikä ole ääneltään ollenkaan hassumpi, mitä nyt hetken verran olen tuollaisia kuunnellut.
 
Hifimies sanoi:
Kysymys II:
"mustan pörssin spesialisti" sanoi että jos sijoittaa tarpeeksi laadukkaihin pääkaiuttimiin, et tarvitse keskikaiutinta??
Noin minäkin jossain vaiheessa luulin. Tosin vieläkään minulla ei ole mitään omaan kokemukseen perustuvaa tietoa, kun oma leffavillitys meni aikoinaan nopeasti ohitse. Vaan olen kuullut monen harrastajan sanovan, että teatterisetissä se keskikaiutin on melkein tärkein kaiutin. Olen taipunut uskomaan tuota väitettä. Jos siis ihan oikeasti haluat kotiteatterin, niin osta kolme (3) samanlaista kaiutinta eteen.

Jalustakaiuttimissa ei ole mitään vikaa. Harkitse niitä.

Suosittelen vielä hankkimaan erillisen kotiteatterikytkennällä (processor loop tms. nimeltään) varustetun stereovahvistimen. Mieluummin sitten vaikka vähentää sitä pääkaiuttimien budjettia. Omasta mielestäni on hivenen järjetöntä laittaa tuon vahvistimen perään tonnin pääkaiuttimet.
 
päivää,

mahtaako vaan Rega R3 olla tuonkokoiseen tilaan liian pikkunen? Tonnibudjettiin mahtuu jo R5:kin, vaan liekö se konsensus täällä kumminkin, että kolmonen olis vitosta hippusen tasapainoisempi? Minen tiedä, minulla on vitoset ja ne on oikein jees, kiitos vain.

Lievästi OT:na mainittakoon, että hiljan kävin kuulemassa just tuon Elac 310.2:n ja hämmennys oli kyllä just sitä luokkaa kuin mkutvonen edellä mainitsee. "Ai tosta pöntöstä?!" (nomut siinä onkin paperikartio, vaikka alulla silattu...) Että jos joskus ruokakunnan sisäiset sisustusristiriidat käyvät ylitsevuotaviksi, voisin hyvinkin pitää Elacia aika passelina vaihtoehtona Regoille.

O
 
Back
Ylös