Langattomat kuulokkeet

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Tuli mieleen idea että hankkisin vaimolle langattomat kuulokkeet, ettei tarvitsisi itse kärsiä saippuasarjojen äänimaailmasta. Tulisivat lähinnä tv:n katseluun, joten äänessä saisi olla tietynlaista rasittamattomuutta.

Kun muutama vuosi sitten kyselin kaverilta suosituksia oli kommentti langattomista kuulokkeista että "Unohda ne on huonoja, hanki langalliset". Langattomissa olisi hyvänä puolena sisäänrakennettu äänenvoimakkuuden säätö, joka langallisista puuttuu. Kuulokkeet saisivat olla pieneen päähän sopivat, aika kevyet ja miellyttävät koska käyttäjä ei pidä kuulokekuuntelusta tai ainakin luulee että se on inhottavaa kun ne painavat ja kiristävät.

Googlella löysin seuraavan testin:
http://www.mbnet.fi/nettijatkot/2007/02/kuulokkeet/

ja keskustelun:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/302886

Kokemuksia langattomista kuulokkeista?
 
Katselin että Sennheiser RS-130 on avoimet kuulokkeet ja Sennheiser RS-140 suljetut. RS-140 alkaa kyllä mennä ulos budjetista.
 
Senheiser RS-120 (n. 75 €) on testattu Mikrobitin numerossa 2/2007. Oli saanut moitteita mm. siitä että manuaalisesti viritettävän taajuuden potikka on volumepotikan vieressä, joten viritys tulee sotkettua vahingossa. Myös 24 h latausaika sai moitteita. 40 euron lisähintaan RS-130 -mallissa saa automaattivirityksen ja paremman ergonomian. RS-140 -mallissa (150 €) saa vielä suljetun rakenteen. Voisin kokeilla tuota RS-120 -mallia, kun siinä on toiminta-aika n. 20-25 h (vrt. RS-65 n. 4 h).

Mitenkäs ne muiden valmistajien langattomat?
 
Jostakin muistan lukeneeni, että RS-130 ovat suositeltavammat kuin RS-140, koska 140:n kohinanvaimennus (tai joku vastaava) ei toimi mitenkään turhan hyvin. Toisaalta sen saa kenties pois päältä.

Ja jos RS-130 on edes puoliavoimet, luulisi niiden olevan mukavammat paremman hengittävyyden osalta..
 
RS-120 -mallia olisi tuossa yhdellä kauppiaalla heti hyllyssä ja samalla voisi tilata yhden toisen tuotteen, jonka tarvitsen Ruotsin reissulle. RS-130 näytti olevan tilaustuote.
 
Löytyi toinen kauppa, josta saa RS-130:set ilman toimituskuluja, joten tilaankin ne.
 
rajani sanoi:
Löytyi toinen kauppa, josta saa RS-130:set ilman toimituskuluja, joten tilaankin ne.

Mistä löysit? Mulla olis vanhemmilla kuuloketarvetta tv:n katseluun myöskin. Toinen kuulee paremmin kuin toinen, joten erillisellä volasäädöllä olevat langattomat kuulokkeet olisivat juuri se mitä tarvitaan, jottei tarvitse huudattaa tv:tä. Jostain lukaisin, että noihin Sennheisereihin voisi saada kahdet luurit yhden lähettimen kanssa. Onkohan sellaiseen pariin joku jossain kaupassa törmännyt?
 
Kuulokkeet on tänään postista haettavissa. Illalla laitan kommentteja.
 
rajani sanoi:
RS-120 -mallia olisi tuossa yhdellä kauppiaalla heti hyllyssä ja samalla voisi tilata yhden toisen tuotteen, jonka tarvitsen Ruotsin reissulle. RS-130 näytti olevan tilaustuote.

Mulla oli noi 120:set ja en voi oikeen suositella kellekkään.

Huonoa: Pysyvät huonosti päässä, häiriöherkät, volyyminumikka ja taajuussäädin liian lähekkäin, äänenlaatu vähän niin ja näin.

Hyvänä puolena oli että noi oli näppärä ladata kun teline hoiti sen. Lisäksi noi näytti ihan hyvältä tossa telineessä -> naaras ei pannut pahakseen. Myös akun kesto oli hyvä. Katoin Galactican minisarjan + ekan kauden putkeen noi päässä. Ja toi äänenlaatu oli ihan riittävä tollaseen käyttöön.
 
Philipsin langattomat suosittelen sitten kiertämään kaukaa, omasta takaa löytyy yhdet sellaiset. En tiedä sanoisiko noita nyt edes kuulokkeiksi niiden äänenlaadun ja käyttömukavuuden takia.
 
Sennheiserin RS-130:set saapuivat tänään

Yleissilmäyksellä kuulokkeita paketista kaivaessa näytti siltä että rahalle sai vastinetta. Tukiasema ja kuulokkeet ovat muovisuudestaan huolimatta ihan hyvin tehdyt ja samettiset tyynyt tuntuvat mukavilta. Pääpannassa on lisäksi muutama tyyny lisää. Mukana paketissa tuli ohut välikaapeli tv:n kuulokeliittimeen, tukiasema, tukiaseman muuntaja, 2 kpl AAA-akkuja, käyttöohje ja 3.5 mm -> 6.3 mm sovitin.
Kuuntelin niitä hetken niin että katsoin tv-ohjelmaa ja sitten kävelin kolmen seinän taakse keittiöön. Pientä napsuntaa esiintyy kun esteitä on välissä. Käytettävän taajuuden voi valita tukiasemasta ja kuulokkeet virittyvät napin painalluksella sille taajuudelle. Häiriöitä voi vähentää niin että säätää äänilähteen voimakkuutta kovemmalle, jolloin automaattinen sammutus ei kytkeydy hiljaisissa kohdissa päälle. Äänenvoimakkuussäätimen hiljaisimmissa asennoissa kuulee pienen taustasuhinan ja äänenlaatua vertaisin lähinnä 20-40 euroa maksaviin langallisiin kuulokkeisiin. Puheesta saa hyvin selvää, mutta ei varmaankaan tarvitse kertoa ettei audiophiili näillä musiikkinautintoa saa. Parhaimmillaan ne ehkä ovatkin vähemmän vaativan puolison tai perheenjäsenen käytössä. Äänenvoimakkuussäätö toimii hyvin, mutta voisi säätyä hieman hitaammin. Twiikkailun ja parantelun voisi aloittaa mukana tulevan 3.5 mm kuulokejohdon vaihtamisella kunnolla suojattuun, joka ei toimisi antennina häiriötä keräten kun sen vie toisen johdon viereen.

Hyvää:
+ Lataus ripustamalla kuulokkeet tukiasemaan
+ Samettiset tyynyt, joiden sisään ainakin pienet korvat uppoavat
+ Tyylikäs ulkonäkö
+ Myyntipakkauksen varusteet

Huonoa:
- Pienet häiriöt ja pieni taustasuhina
- Äänenlaatu (riippuu vaatimustasosta ja ennakko-odotuksista)

Oma kommentti: "Nyt on hiljaista kun vaimo istuu luurit päässä. Mahtavaa." Vaimolta kysyin että onko ne hyvät ja vastaus oli: "Joo".
 
Kuva


Sennheiser RS-130 langattomat kuulokkeet
 

Liitteet

  • RS-130.jpg
    RS-130.jpg
    80,1 KB · Katsottu: 3
Hassu kysymys, mutta millä helkutin hyppysähköllä nuo sitten latautuu?
 
Janne-ii sanoi:
Hassu kysymys, mutta millä helkutin hyppysähköllä nuo sitten latautuu?

Noissa tukiaseman raudoissa on toisessa plus ja toisessa miinusnapa ja kuulokkeissa on samassa kohtaa sangassa kolot ja ilmeisesti magneetti, kun sen verran ne imaisevat tukiasemaan laitettaessa. Raudan takaosassa on muovinen eriste kohdassa, jossa molemmat navat kohtaavat.
 
Back
Ylös