Laitteita joiden kanssa voisi elää elämän loppuun saakka

moukkunen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 262
Kaupunki
Kärkölä
Olen tuossa pannut merkille, kuinka monella harrastajalla on intohimoinen tarve päivittää tasaisin väliajoin laitteistoa ja kivuta valmistajan "tikapuissa" ylöspäin.
Laitteiden hankintaan tuntuu myös vaikuttavan se seikka, kuinka paljon "joutuu" tulevaisuudessa vielä päivittämään laitetta paremmaksi, jotta ollaan siellä valmistajan parhaassa näkemyksessä.
Onnellisuus lienee siis ilmeisesti vasta pysyvämpää, jos laitekokonaisuus koostuu vain ja ainoastaan niistä valmistajan parhaista laitteista.
Miksi näin, laittakaapa siis omia kommentteja ja näkemyksiä aiheesta?

Entä mitkä laitteet/kaiuttimet ovat olleet mielestänne sellaisia, jotka eivät ole vielä lähelläkään valmistajan "parasta" ja hintakin on vielä kohtuullinen mielestäsi, mutta joiden kanssa nauttisi musiikista vaikka elämän loppuun saakka?
 
Päivittäminen on kivaa, se on yksi keskeinen osa tätä harrastusta, IMHO. Toisaalta kyllä mielei tekee "perillekin" päästä, sanotaan nyt vaikka 8-16 vuodeksi tai vaikka elämän loppuun saakka.

Olen pyrkinyt siihen ettei laiterumpaa tarvitse harrastaa. Haen kestävää kehitystä. Tätä yhtä ja samaa Naim settiäkin olen kasannut 4 vuotta ja nyt se alkaa olla läjässä. Levysoitin puoli äänirasioita lukuun ottamatta on sellainen jota ei välttämättä tarvitse koskaan vaihtaa (SME20/2A, Superline).

Todennäköisesti en koskaan muuta isoon omakotitaloon, joten noi Allaetkin tulee olemaan pitkäikäiset, ehkä, toivottavasti.
 
Kuluttajan tehtävä on ostaa ja kannustukseksi meille myydään tavalla tai toisella keskeneräisiä tuotteita maailman tappiin, muutenhan lakkaisimme ostamasta :D

Omassa hyllyssä on aika paljon tuotteita, joiden valmistaja ei tarjoa upgradea, mutta hinta on silti ollut kohtuullinen. Suoisttelen tätä lähestymistapaa.
 
Itse olen jonkin aikaa pyrkinyt vehkeisiin mitkä miellyttää itteäni sen verran, ettei tarvi harrastaa päivitysrumbaa. Omien laitteiden valmistajista jokaiselta löytyy paljon parempaa ja silti omistamani riittää mulle. Vanha Accujyrä, kevyen luokan Trafomaticit (paitsi etunen taitaa olla niiden ainoa,eli paras) ja Zun keskiluokan pömpelit, eli muut vehkeet omien valmistajien keskiluokkaa, mutta Acculta löytyisi paaaljonkin parempia (no okei, onhan Zullaiin Presenceä ja Definitionia, aika pirun eri kastissa). Halua löytyy vain musan kuunteluun, vihasin vaihetta kun piti vuoden ajan joka pv vähintään tunnin tutkimaan mitä sitä voisi hommata. Eli onneksi meni vain vuosi kun haluamani tyyli ja taso löytyi.
 
4003.jpg

Ikinä en myy.
 
^^ Onko tuo reppu "laite" vai onko sen sisällä jokin rakas värkki, vai onko... olkoon. Kaunis kuva kyllä.
 
^^Rantasauna (ja vielä samainen Anniversary) on kyllä ikuinen voittaja.
Olen harkinnut myymistä rahapulassa, mutta parempaakaan en tilalle saisi.
 
Gibson proudly presents: 1959 ES-175

Gibson-ES-175-59a.jpg


Itse omistan vain 1970-80-luvun japsikopion, merkkiä Asama ("fat bottom"). Se on kyllä ihan asiallinen ja ilmeisen tarkka kopio, muttei herätä kovin suuria intohimoja...

Asiasta kolmanteen, onko murkkukin basisti ??? Ovatko kaikki naimistit basisteja ??? :D
 
Asiasta ketjun aiheeseen. Miten musta tuntuu että kyse alkujaan oli hifilaitteista. Tuo sijoittelu hifi alueelle tukee tätä näkemystä...
 
kuzma sanoi:
Asiasta kolmanteen, onko murkkukin basisti ??? Ovatko kaikki naimistit basisteja ??? :D
Hehe, guilty as charged! :)
En tiedä kaikista, mutta aika moni rytmistä tajuava tuntuu tajunneen Naimitkin.
Mut nyt grillaamaan - pallogrillin kanssa vois elää tappiin asti myös. Jusseja kaikille!
 
Mä voisin nykyisten laitteideni (poislukien kaiuttimet) kanssa elää ihan hyvin loppuun saakka. Tunnearvoltaan tärkein on varmaan Salora Milano höyryradioni vuodelta 1958.
 
Gradient 1.1 on ollut 15-vuotiaasta asti aika lopullinen ratkaisu, en luovu.
 
Back
Ylös